Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 1 august 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Conducerea Primariei Arad a inaugurat, ieri, doua noi obiective

Au fost incepute lucrarile la drumul de centura spre TimisoaraInvestitii de 2,5 milioane euro in infrastructura zonei industriale Micalaca 
Conducerea Primariei Arad, prin primarul Dorel Popa si viceprimarul Emanoil Voicu, alaturi de consilierii municipali Ioan Iliescu, Petre Blajovici si Rodica Borza si de directorul Gospodaririi Comunale, Coloman Edeleni, a convocat, ieri, o conferinta de presa, pentru a prezenta ultimele investitii realizate in municipiul Arad. 
Infrastructura de miliarde de lei
Prima oprire a fost in zona industriala Micalaca Est, care tinde sa devina cel putin la fel de bogata ca surata ei mai mare, aflata la nord-vestul municipiului. 
Investitiile facute aici, in ultima perioada, in totalitate in infrastructura, se ridica la aproape un milion de euro, bani pe care viceprimarul Voicu sustine ca Primaria i-a obtinut din fonduri extrabugetare. 
Dupa cum ati citit in numerele trecute ale ziarului nostru, a fost largit drumul de intrare in municipiul Arad, dinspre Deva, si s-a realizat infrastructura zonei industriale: canalizare, apa, curent electric, drum, urmand ca in scurt timp sa fie introdus si gazul metan. 
"Am tinut sa va aratam aceasta lucrare, pentru a demonstra ca nu am uitat de intrarile in municipiul Arad, asa cum ne acuzau unii. 
Corelat cu faptul ca viitoarea centura spre Timisoara va incepe de aici, a trebuit sa ne gandim la aceasta intersectie"
, spune Vociu. 
Cat despre infrastructura din zona industriala, acesta sustine ca aici va fi realizata si o intersectie, care sa faca legatura cu strada Voinicilor si, automat, cu viitoarea centura, totalul investitiilor ridicandu-se, in cele din urma, la 2,5 milioane de euro. 
Primarul Dorel Popa a tinut sa precizeze ca prin aceasta lucrare nu doreste sa-si faca imagine, pentru ca "nu e vorba sa vopsesti o tabla si gata, o arati oamenilor".
Piata Miorita a imbracat o noua haina... - Virtual Arad News (c)2003Piata Miorita a primit o noua fata
Al doilea obiectiv inaugurat ieri este Piata Miorita, care a fost modernizata, deasupra meselor fiind montata o copertina, investitie a carei valoare se ridica la 545 de milioane de lei, bani suportati de SC TOP SA. 
In Piata Miorita, primarul Dorel Popa a avut ocazia sa se intalneasca cu mai multi cetateni (comercianti sau cumparatori) care au profitat de prilej pentru a-si spune pasurile. 
Cel mai vehement a fost un cetatean imprietenit cu Bachus, care s-a plans primarului Dorel Popa ca numai strada pe care circula consilierul Petre Blajovici a fost reparata, in timp ce altele sunt lasate de izbeliste. 
Au fost si cativa comercianti nemultumiti, unii pentru ca nu s-a asfaltat piata, altii deranjati de transparenta copertinei, care lasa soarele sa bata in permanenta pe produsele aflate pe mese. 
Asa cum au existat si cetateni multumiti, ba la un moment primarul Dorel Popa a si fost aplaudat. "Una din promisiunile mele electorale a fost intretinerea si modernizarea pietelor din municipiu. Aceasta e a treia piata modernizata si arata asa cum o vedeti. Si nu ne vom opri aici. In perioada urmatoare intentionam sa realizam o piata in Alfa si s-o modernizam pe cea din Gradiste. Aceste lucruri nu puteau fi facute fara o buna colaborare intre Primarie si SC TOP", a spus Dorel Popa.

Cosmin Mihuta - Adevarul

  • Desi nu se stie cand va fi functional, terminalul Cargo are deja patru sefi bine platiti

Terminalul Cargo mai va trebui sa astepte pentru a deveni functional Terminalul Cargo aradean, singurul terminal din zona de vest si al doilea din tara dupa cel de la Bucuresti, mai are ceva de asteptat pana va deveni functional. 
Desi receptia finala a lucrarii a avut loc acum aproape o luna, iar investitia a fost prezentata tuturor ca una dintre realizarile de marca ale CJA, recunoscuta de oficiali, previziunile celor mai sceptici sunt pe cale sa se adevereasca. 
In hotararile consiliului, care au avut ca subiect de finantare aeroportul si terminalul, functionarea terminalului a fost preconizata prin luna august, dar…
"Lucrarile  sunt terminate. Acum suntem in faza de obtinere a avizelor, pe care le-am obtinut in buna parte", ne-a declarat directorul Cargo, Gheorghe Pele. 
Terminalul are nevoie  pentru functionare de nu mai putin de 10 avize – de la ministerul de resort, de la Directia aviatiei civile, de la SRI, mediu, pompieri etc. 
Daca acestea sunt preconizate a fi obtinute pana la inceputul lunii septembrie, problema dotarii cu aparat cu raze x, conditie sine qua non, pare mult prea complicata pentru aradeni. 
Aparatul Linestcin 232, in valoare de 100 de mii de euro, ar trebui sa vina de la SRI insa, in pofida interventiilor facute inca de anul trecut, serviciul nu a trimis nici un raspuns.
Tot o lucrare fara de care terminalul nu-si va putea incepe activitatea si care asteapta bani de la minister este balizajul platformei de imbarcare – debarcare.  
Functionarea terminalului este conditionata si de prezenta operatorilor straini.
Singura certitudine este ca institutia are deja organigrama -  cu 4 sefi, 23 de angajati si salarii fixate - deja aprobata ceea ce, conform hotararii de CJA, inseamna ca cel putin o parte din acestia vor fi platiti.

Adriana Barbu - Observator

  • Luni se inaugureaza "Strandul copiilor"

Cea mai indragita zona din "Strandul copiilor" este toboganulIn incinta Strandului Neptun va aparea, incepand de luni, o zona destinata exclusiv copiilor.
Se va numi "Strandul copiilor" si va fi o zona speciala, destinata exclusiv celor mici. 
"Am angajat si doua educatoare, pentru ca cei mici sa fie supravegheati, sa nu se intample, Doamne fereste!, vreun accident.
De asemenea, ca o surpriza pentru parinti, am pregatit 20 de sezlonguri, unde parintii au posibilitatea sa stea si sa-si astepte copiii"
spune Coloman Edeleni, directorul GCA. Acest "strand al copiilor" va dispune si de toboganul mare din Strandul Neptun, care nu a mai fost folosit de cinci ani de zile. 
Va fi perceputa o taxa simbolica, de 1000 lei pentru cei dornici de distractii acvatice

Marius Grada - Agenda zilei

  • Soferii aradeni, la atestate !

Soferii de tir trebuie sa aiba atestat profesionalSoferii de tir trebuie sa isi procure atestat profesional. Acesta nu trebuie confundat cu permisul de conducere international, act pe care soferii profesionisti nu sunt obligati sa il detina.
Noile reglementari aflate in vigoare ii forteaza pe cei care realizeaza transporturi internationale sa isi dobandeasca atestatul pana la 1 septembrie, iar pe cei care opereaza la intern, pana la 31 martie 2004.
In prima faza, cei depistati fara documentele solicitate vor fi sanctionati cu amenda pana la un milion de lei, urmand ca, intr-o etapa ulterioara, licentele de transport sa fie suspendate, iar sanctiunile pecuniare, mult mai insemnate.
In Arad, din cei 10.000 de soferi aflati in evidentele Autoritatii Rutiere Romane, doar 400 s-au prezentat la ARR, pentru a obtine atestatul.
Directorul agentiei Arad crede ca neprezentarea este cauzata de plecarile dese in cursa si de lipsa timpului liber, insa nu exclude nici varianta comoditatii.
El se asteapta la cozi interminabile in fata ghiseelor, inainte de expirarea termenului legal si la actiuni inutile de protest.
Masura aceasta vizeaza toti conducatorii auto care efectueaza transport rutier de marfuri cu vehicule a caror masa maxima autorizata este mai mare de 7.5 tone si transport rutier public de persoane.
Atestatul este impus prin normele Uniunii Europene.
Pentru a obtine documentul, soferii trebuie sa urmeze, inainte, un curs de pregatire de 5 zile, sustinut la Bucuresti sau Miercurea Ciuc, iar apoi sa treaca de un test ce contine 20 de intrebari.
Pentru a promova, e nevoie ca 12 raspunsuri sa fie corecte.
Un sofer va trebui sa scoata din buzunar aproximativ 3 milioane de lei ca sa obtina atestatul profesional.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Experiment teatral la Arad

Prezentarea piesei "Sufleurul fricii" la Casa Municipala de CulturaDuminica seara, pe scena Casei Municipale de Cultura din Arad, a avut loc un experiment teatral inedit, gratie ideii si montarii regizorului timisorean Sabin Popescu.
Este vorba despre prezentarea piesei "Sufleurul fricii" de Matei Visneac, in premiera in Romania, pusa in scena intr-o montare originala, in sensul ca ea a fost interpretata bilingv, de un actor roman si unul maghiar, Doru Nica de la Teatrul de Stat din Arad si Erno Tapasszto de la Teatrul Maghiar din localitate.
Actiunea se petrece intr-o berarie si textul este, de fapt, o metafora privind debusolarile omului supus unor demoni inchipuiti, dar reali, in regimurile totalitare.
Interesant ni se pare curentul acesta inovator in teatru de a sparge tiparele "jocului" clasic, imprimand acestei arte variabile, ce fac piesele mereu actuale si captivante ori de cate ori le-am vazut.

Virgil Lazar - Romania Libera


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]