Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 2 mai 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Anul acesta, de 1 Mai: Unii s-au distrat, altii... au muncit

In timp ce unii se odihneau la strand...La 14 ani de la defilarile care aveau loc de 1 Mai, Ziua Oamenilor Muncii a gasit in acest an bulevardele Aradului aproape pustii.
Motivul? Profitand de vremea frumoasa de afara, aradenii au folosit acest prilej pentru a petrece ziua impreuna cu familia, la iarba verde, cu bere si mici.. Padurea Ceala a fost luata cu asalt de catre aradeni, inca de la primele ore ale diminetii.
Strandul Neptun mai era insa pe alocuri un adevarat santier. Din fericire, loc pentru plaja, si nu numai, tot s-a mai gasit.
Santier pentru... distractie!
Inca de la intrare, Strandul Neptun arata altfel fata de anii trecuti. In primul rand, noua modalitate de taxare de la intrare este diferita. Aceasta este fie pe cartela, fie contra a trei monede de 5000 de lei. 
Chiar langa punctul de taxare se construieste o fantana arteziana reprezentand zeul Neptun. 
...altii munceau de zor - Virtual Arad News (c)2003 Aleea principala care traverseaza strandul va fi facuta din pavele, la toate dusurile va exista gresie pe jos, iar lucrarile la bazinul mare vor fi gata cat de curand.
Muncitorii lucrau de zor, "asistati" de catre aradenii care se distrau la un mic si un gratar, intrand din cand in cand in bazinul mic ca sa se racoreasca. Multe lucruri par a fi schimbate pe strand, aproape la fiecare terasa fiind facut ceva nou.
Am luat legatura cu administratorul strandului, d-l Petre Mihaies, care ne-a spus: "Gospodarirea strandului se ocupa numai de iluminatul strandului si de aleea principala care se paveaza acum. In rest, terasele sunt ale agentilor economici, iar scena unde de obicei se tin concertele in aer liber, este in administrarea Casei Sindicatelor. Din pacate, am intarziat cu lucrarile pentru ca, zilele acestea fiind libere, oamenii au dat buzna pe strand... ".
Sambata, 3 mai, va avea loc deschiderea oficiala a Strandului, urmata de un concert in aer liber. Sa speram ca lucrarile vor fi finalizate pana atunci...

Mihaela Gogota & Dan Roman - Adevarul

  • Inghesuiala la abonamente

Aradenii s-au inghesuit pentru abonamente la strandPeste o suta de abonamente s-au vandut a doua zi de Pasti pe strandul Neptun, iar ieri numarul a fost de cateva ori mai mare. 
Pretul unuia este de 600 000 de lei la adulti si 200 000 pentru pensionari. Procedura este ceva mai complicata decat in anii precedenti, pentru ca fiecare cumparator este pozat cu un aparat digital, iar fotografia i se imprima pe suport de plastic, asemanator cardurilor bancare. 
Pretul unui tichet este de 3,5 euro si, potrivit oficialilor Gospodariei Comunale, va putea fi folosit timp de patru ani, schimbandu-i-se, in fiecare vara, numai codul magnetic (cunoscut doar de directorul societatii, pentru a nu putea fi contrafacut).
O firma de taximetrie din Arad, care se va infiinta in curand, a platit cateva mii de dolari pentru a inchiria spatiul publicitar de pe cartela – societatea, potrivit informatiilor noastre, va dispune de un parc de 50 de autoturisme, toate Dacia Solenza, de aceeasi culoare.
Ieri, aradenii doritori sa cumpere abonamente de intrare la strand au stat la rand pana dupa-amiaza tarziu. 
Va reamintim ca tariful de acces pe baza de bilet va fi zilnic de 15 000 de lei/ persoana.

Andrei Ando - Observator

  • Ziua muncitorilor cu dintii ca piatra

De 1 mai a fost inaugurata si Ziua StomatologieiZiua de 1 mai a avut la Arad si o semnificatie dentara, pe langa cea stiuta de toti, de zi internationala a muncii.
Prima zi a lunii a fost aleasa de conducerea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad pentru inaugurarea Zilelor Stomatologiei aradene la Complexul Expo Arad International. 
Targul de stomatologie, organizat in premiera,a  reunit 25 de firme expozante din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Targu Mures, Iasi si Arad.
Vizitatorii au avut ocazia sa vada tehnica dentara, aparatura medicala specifica si alte produse din vastul domeniu al stomatologiei.
In paralel cu targul de stomatologie a avut loc si cursul EMC "Spre Europa", organizat de Colegiul Medicilor Arad, Asociatia Medicilor Stomatologi cu Practica Privata din Romania – Filiala Banat si Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara. 
Accesul publicului la targ este asigurat, gratuit, cu autobuze ce vor uni Podgoria cu Expo Arad International

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Militarii dislocati in Kosovo pot vorbi gratuit cu familiile lor

Prin centrala armatei familiile pot tine legatura cu militarii aflati departe de tara Batalionul "Col. Radu Golescu" – U.M. 01249 (Subcetate) – pune la dispozitia familiilor militarilor dislocati in misiuni de mentinere a pacii, incepand de alaltaieri, o autostatie radio de putere mare. Prin intermediul acesteia, apartinatorii pot lua legatura cu cei detasati in Kosovo sau Afganistan, zilnic si gratuit, pe baza unei simple inscrieri pe o lista, in preziua in care doresc sa vorbeasca cu acestia. "In incinta unitatii se asigura ceea ce noi numim legatura sociala dintre familii si militari. Unul sau mai multi membri ai familiei celui detasat, nu trebuie decat sa vina la poarta unitatii, sa se inscrie, iar noi, pentru a doua zi, stabilim legatura cu soldatul – avand in vedere ca ei sunt imprastiati pe mai multe locatii militare" – ne-a informat mr. Dan Ungureanu, ofiterul de presa al batalionului aradean. Programul pe baza caruia functioneaza acest serviciu este: de luni pana vineri, intre orele 15.00 si 17.00; sambata si duminica, intre 11.00 si 13.00.

Lucian Valeriu - Observator

  • Pancota, posibila escala pentru navigatorii pe "net"

O noua pagina web dedicata orasului PancotaIn conditiile in care tuturor primarilor din judet li se cere sa tina pasul cu progresul tehnic, autoritatile din Pancota au facut demersurile necesare pentru construirea unei pagini pe Internet, pagina cu ajutorul careia turistii sa afle mai multe despre oras, iar pancotanii plecati in strainatate sa aiba posibilitatea sa mentina legatura cu cei ramasi acasa.
Accesand www.artelecom.net/primariapancota/,  vizitatorii, vorbitori de romana, engleza, maghiara si germana, pot afla amanunte interesante despre istoria localitatii, aici fiind prezentate si doua dintre posibilele variante ale etimologiei cuvantului Pancota.
Astfel, unii cercetatori sustin ca acesta provine din expresin de origine latina "apan cubitus", ceea ce inseamna colt, capat de deal, in timp ce altii sunt de parere ca nuinele orasului deriva din expresia slavona "Pan Hota" (n.r. Fantana Domnului).
Un alt "capitol" este dedicat bisericii ortodoxe din localitate, dar nici satul Maderat, situat la trei kilometri de oras si care apartine din punct de vedere administrativ de acesta, nu este uitat.
De asemenea, un spatiu important este dedicat ziarului local "Foaia de Pancota", cele trei numere aparute pana acum fiind prezentate in intregime. Pentru cei ce doresc sa afle mai multe amanunte despre cultura locala, autorii paginii l-au amintit si pe Csicky Gergely, dramaturgul maghiar nascut pe plaiuri pancotane.
"Trebuie sa spun ca inca nu am definitivat constructia acestei pagini, drept pentru care, atept critici de la vizitatori, dar si sugestii", a declarat Ladislau Gulyas, persoana care s-a ocupat de acest site.

Lucian Serban - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]