Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 2 iunie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • De 1 Iunie peste 2000 de copii aradeni au cantat si au dansat de ziua lor

De ziua lor, copiii au participat la diverse actiuni...Peste 2000 de copii aradeni au participat ieri la manifestările organizate pentru ei, de catre Inspectoratul Scolar Judetean Arad, cu ocazia Zilei de 1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului. 
Activitati artistice s-au desfasurat in trei locatii din oras, incepand cu ora 10, pană după-amiaza: la Strandul Neptun, pe platoul din fata Palatului Administrativ si pe cartodromul din Padurice. Manifestarile au fost deschise pe platoul din fata Palatului Administrativ de catre oficialităti aradene, care le-au urat "La Multi Ani" copiilor: prefectul Dan Ungureanu, prof. Zoea Rotaru, inspector scolar general la I.S.J. Arad. Pentru ziar, dna inspector general a declarat: "Ziua copilului este cea mai mare sarbatoare a copiilor iar profesorii sunt cei care trebuie sa le organizeze in mod festiv aceasta zi si apoi familiile copiilor. De aceea, Inspectoratul Scolar Arad a făcut apel in urma cu o luna la toate scolile si gradinitele din municipiu si judet să pregateasca formatii artistice in care copiii să se intreaca si să se bucure, pentru ca jocul si cantecul plac mai mult tuturor copiilor ca matematica, fizica sau chimia. In prag de 1 Iunie, in toate localitatile judetului a fost sărbatorita Ziua Copilului iar azi (n.n. - ieri, 1 Iunie), peste 2000 de copii din formatiile artistice ale gradinitelor, scolilor si Palatului Copiilor si ansamblul folcloric al Scolii Generale din Dieci au evoluat in trei locuri diferite din municipiu. Cu sprijinul Consiliului Local si al primarului Dorel Popa, fiecare copil a primit azi suc si inghetata in dar, iar McDonald’s a oferit pachete tuturor copiilor care au participat la spectacole in fata Primariei."
Aceasta este prima manifestare de 1 Iunie de o asemenea amploare in Arad. Pe platoul din fata Primariei, au evoluat 300 de copii de la gradinite, scoli generale, Palatul Copiilor, majoritatea pregatind diferite dansuri. La Strandul Neptun, au cantat si au dansat alti copii (1200 aici) de la gradinite, scoli si "Stelutele Palatului Copiilor"
Pe cartodromul de la Padurice, copiii s-au intrecut in concursuri de role, biciclete, triciclete, au participat la jocuri distractive si sportive, la demonstratii de aeromodelism si karturi.

C.L. - Adevarul

  • Publicitate gratuita pentru Centrul de Refugiati din Horea

Inca nici pana acum Centrul de Refugiati nu a fost locuitCamere cu 1, 2, 3,sau 4 paturi (fiecare cu grup social) mult mai moderne decat caminele sudentesti
"In scurt timp, cel mai modern centru zonal de cazare a strainilor depistati cu sedere ilegala in Romania nu va mai fi gol." 
Este deja un text rasuflat folosit de catre administratorii Centrului de Refugiati de la Horea, folosit de fiecare data cand sunt solicitati pentru a ne fumiza informatii despre inutilitatea, spunem noi, a acelui centru. "Mai asteptati putin pana vor veni primii refugiati dupa care vom sta de vorba" este o alta replica la fel de nereusita. Noi asteptam de aproape trei ani si tot degeaba. Poate cei de la Centrul de Refugiati de la Horea ar trebui sa demareze o campanie publicitara pentru a-si atrage "clientii". Centrul poate primi intre 50 si 100 de persoane, in camere cu 1, 2, 3 sau 4 paturi, fiecare dintre aceste camere fiind dotata cu grup social propriu. La standarde mult mai moderne decat caminele studentesti, centrul sta gol, pazit de personal si de camere video. Centrul de Refugiati de la Horea a fost construit in cofinantare Phare-Guvernul Romaniei, Uniunea Europeana contribuind cu 500.000 euro, iar Guvernul cu 300.000 euro. El este destinat cetatenilor straini cu probleme privind actele de identitate, apatrizilor sau celor fara acte, care sunt cazati pana la rezolvarea situatiei lor juridice. Ei nu vor avea statutul de detinuti, ci vor fi in stare de retinere administrativa, la standardele europene in domeniu. Cetatenii straini se vor afla sub paza si vor fi monitorizati inclusiv cu ajutorul a 10 camere video de exterior si patru de interior.
Desi la un moment dat, prin intarzierea virarii banilor de catre Guvern, centrul de la Horea risca sa paralizeze intregul program Phare pentru Romania, s-a reusit inaugurarea centrului zonal asa cum s-a obligat partea romana.
De aproape trei ani, centrul sta gol insa, fiind pazit da personalul care asteapta sosirea primilor cetateni straini. Cetateni straini care nu mai vin. 
A fost vizitat si de reprezentanti ai MI. In toate ziarele si pe toate posturile de televiziune au aparut stiri despre cat de modern si frumos este Centrul de la Horea. 
Este intr-adevar frumos insa degeaba. S-a luat la un moment dat in calcul repartizarea unei parti de frontiera. Multi cetateni prinsi in zona de frontiera ar fi putut fi cazati la Horea pana la definitivarea cercetarilor si stabilirea identitatii acestora. 
Pentru ca nu are unde sa-i "cazeze", Politia de Frontiera trebuie sa-i cerceteze in stare de libertate. Ramanand fara bani, cetatenii straini isi incearca din nou norocul la frontiera, fiind de cele mai multe ori prinsi a doua oara in mai putin de 24 de ore.
Centrul de ln Horea nu a cazat pana acum pe nimeni. Monitoare, camere video si personal calificat asigura paza acestei cladiri care sta nefolosita, fara sa fie utila comunitatii aradene.

Claudiu Oprean - Agenda Zilei

  • In cadrul Congresului cultului Crestin Baptist, aradenii au fost realesi in functii de conducere
La Congresul cultului Baptist au fost prezenti peste 900 de reprezentantiBiserica Crestina Baptista "Speranta" a gazduit, timp de doua zile, al 33-lea congres al cultului Crestin Baptist. La congresul aradean s-au prezentat peste 900 de delegati ai tuturor bisericilor si filialelor baptiste din tara si reprezentanti baptisti din strainatate, din partea organizatiilor de gen din Europa si America, precum si primarul, prefectul, si ministrul secretar de stat in cadrul Ministerului Cultelor.
Cei doi reprezentanti ai Aradului, Mladin  Onisim si Viorel Iuga, au fost realesi pentru un viitor mandat de patru ani, pentru aceleasi functii de conducere: secretar general al comitetului executiv, respectiv vicepresedinte ai Uniunii cultului baptist.
Aradenii au intrat asadar in consiliu si in comitetul executiv, in acest fel cei 14 mii de credinciosi baptisti din judet fiind reprezentati la scara inalta.

Simona Mazare - Observator

  • A fost sparta cea mai saraca gradinita din Arad!

Gradinita de la UTA a fost vizitata de hotiGradinita cu program saptamanal nr.2, din fata Stadionului UTA, a fost obiectul unei spargeri in dupa-amiaza zilei de vineri (in jurul orei 17.00). Hotii - patru, dupa primele investigatii - au reusit sa fure doar o plasa cu lucruri (pe care educatoarele nu le pot indica cu precizie), dupa ce incercasera sa sustraga un televizor Orion vechi, telecomanda acestuia si o boxa audio - toate bunurile fiind abandonate pe drum.
Infractorii au fugit de patrula alertata de martori, escaladand gardul fabricii Astra din Arad.
Zona respectiva este una de securitate maxima, pe acolo desfasurandu-si rondul, non-stop, patrule mixte.
Gradinita PS2 este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai sarace din judet.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Teatrul aradean "prins" intre... Sam Shepard si Machiavelli

Pentru Stagiunea de toamna, teatrul aradean pregateste mai multe premiere - Virtual Arad News (c)2003Pe masura apropierii finalului de stagiune, Teatrul de Stat din Arad pregateste ceea ce domnul Ion Varan, directorul institutiei, numeste o adevarata "ofensiva de toamna". Nu de mult, ca prim eveniment, in Studioul complet renovat, cu posibilitati multiple si originale de folosire a spatiului de joc, s-a desfasurat spectacolul cu monodrama "O rugaciune de prisos", de George Astalos, in regia lui Laurian Oniga, interpretat de doamna Angela Amecke, din Menden (Germania), actrita plecata cu decenii in urma din Arad, care acum conduce o companie artistica si organizeaza anual un amplu festival international, unde sunt invitate intotdeauna si trupe din Romania.
Recent, dupa acel eveniment, pe scena teatrului, am putut urmari avanpremiera cu "Blestemul muritorilor de foame", de Sam Shepard, in viziunea tanarului regizor Alexandru Berceanu, cel care, in stagiunea trecuta, a semnat si regia spectacolului cu "Uzina de placeri S.A.", de Valentin Nicolau, la Teatrul "Nottara", prilejuindu-i o remarcabila creatie actorului Virgil Ogasanu.
Spectacolul ce va avea premiera propriu-zisa in toamna ne ofera intalnirea cu un text remarcabil, populat de confruntari dramatice si de discrete licariri poematice, in care destinul unei familii bantuite de convulsii de tot felul si de o acuta criza de comunicare, ca si unele detalii percepute de regizor drept consonante cu biografia autorului, sunt sustinute cu bune rezultate prin scenografie, in chip manifest preocupata de sugestiile metaforice, si prin muzica, ambele datorate tinerei Dorothea Iordanescu.
In distributie, experienta profesionala a unor interpreti ca Ovidiu Ghinita si Adriana Ghinita, aflata intr-un benefic dialog cu neastamparul si talentul lui Zoltan Lovas si dorinta de afirmare a unor tineri actori ca Florin Covalciuc, Carmen Vlaga si Bogdan Cristea, reprezinta premisele reusitei si "argumentul" prin care directorul de scena spera sa dea viata acestui text cu o scriitura "abrupta", moderna, capabila sa trezeasca interesul si emotia publicului de pretutindeni.
In paralel cu pregatirea acestui spectacol, regizorul Radu Dinulescu a inceput lucrul cu "Matraguna", de Niccolo Machiavelli, in decorul lui Onisim Colta, piesa jucata cu ani in urma si la Bucuresti, si pe scene din tara, una dintre cele mai interesante si captivante montari apartinand Teatrului National din Craiova (cu trei decenii in urma), unde spectacolul s-a bucurat de semnatura unui "tandem" de artisti italieni, Paollo Magelli (regizor) si Mario Rellini (regizor secund si autorul ilustratiei muzicale). De altfel, acesta este spectacolul cu care colectivul aradean se va prezenta in Festivalul national de teatru clasic, din luna octombrie.
In dorinta de a diversifica nu numai repertoriul, dar si expresiile scenice, conferind noilor spectacole girul unor cat mai diferite si valoroase viziuni regizorale, domnul Ion Varan ne-a infatisat preocuparea sa de a largi aria colaborarilor cu prestigiosi oameni de teatru, ca Alexandru Dabija, Claudiu Goga, Felix Alexa si nu numai acestia.
Este inca un semn ca Aradul "se grabeste" spre a dovedi atat prin "sarbatoarea" teatrului clasic, cat si prin productiile stagiunilor viitoare, dintre care unele vor fi gazduite in spatiul ingenios si generos al Studioului de curand renovat, ca provincia teatrala refuza a fi identificata cu provincialismul.

Ion Parhon - Romania Libera


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]