Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Virtual Arad in colaborare cu Radio Arad transmite ZILNIC emisiunea "Pulsul zilei".
Pentru a o asculta face-ti click aici
Prin Virtual Arad mesajele tale vor fi auzite in Arad si in intreaga lume.
Te asteptam sa luam impreuna "pulsul zilei".

Miercuri, 2 iulie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Un ziarist francez a venit in Romania ca sa scrie despre strandul aradean

Ziaristul francez Henri Gillet vrea sa faca un reportaj despre Strandul Neptun - Virtual Arad News (c)2003Un ziarist francez a venit, ieri, in Arad pentru a vizita si a scrie despre Strandul "Neptun". Henri Gillet - reporter la ziarul "Les nouvelles de la Roumanie" - a vazut imagini si a aflat despre strandul aradean de pe site-ul www.virtualarad.net pagina de Internet ce contine informatii despre Arad. 
El spune ca a ramas surprins cand a aflat care sunt dimensiunile locului de agrement, cum este administrat, cati agenti economici isi desfasoara activitatea aici! "Am fost mirat cand am vazut asa un loc frumos, pentru ca eu auzisem despre Romania ca e o tara numai de hoti, prostituate si copii handicapati."
Am hotarat sa fac acest reportaj pentru ca am vrut sa afle si altii ca sunt si lucruri frumoase aici..."
, declara Henri Gillet.
Reportajul va aparea in cateva saptamani in revista "Les nouvelles de la Roumanie".

N. Bodran - Adevarul
  • Electrica Arad a trecut la debransari masive

Rau platnicii vor fi deconectati de la electricitatePeste 1.000 de consumatori mici si 5.600 de familii vor ramane fara curent  
Desi actiunea de debransare de la furnizarea energiei electrice a consumatorilor casnici este caracterizata de directorul Ioan Crisan drept una permanenta, societatea aplicand de un an si jumatate programul impus de Bucuresti, de saptamana trecuta, actiunea a intrat intr-un ritm accelerat, ca urmare a unei adrese venite de la centru. 
Deconectarile masive care vor avea loc in aceasta perioada sunt rezultatul discutiilor purtate cu FMI, referitoare la incasarea tuturor creantelor, inclusiv a celor la energie electrica. 
Daca marii consumatori nu au de ce sa se simta amenintati - Electrica rezolvand de cateva luni situatia acestora - micii consumatori si cei casnici pot sa-si faca de pe acum probleme. 
Pe lista neagra a societatii se afla 1.200 de consumatori mici (din cei 15.000) si 5.600 de consumatori casnici (din cei 190.000) care vor fi debransati de la curent, pentru ca au facturi mai vechi de doua luni.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Radio Strand, in emisie

De ieri Radio Strand a inceput sa emitaIncepand de ieri, cel mai mare strand din sud-estul Europei, strandul "Neptun" din Arad are un post propriu de radio. Radio Strand este de fapt un post de amplificare care va emite programe proprii, difuzate prin statia de amplificare a strandului, astfel incat sa acopere intreg spatiul ocupat de plaje si terase.
Ideea a fost a conducerii Societatii de Gospodarie Comunala Arad, care administreaza strandul.
Edeleni Coloman, directorul SC GCA SA, ne-a declarat ca Radio Strand isi propune sa concureze muzica de pe terasele de pe strand, care provoaca un adevarat stres sonor celor care stau la o bere sau care fac plaja si sint bulversati de amalgamul de melodii care se intrepatrund sonor. Radio Strand va emite zilnic, de la 8 dimineata la ora 20. 
Vor fi programe de cate patru ore, sustinute de cate un animator. In total, cinci angajati se vor ocupa de postul de radio si programele sale.
Nu a fost uitata nici partea asa-zis comerciala. Radio Strand va emite dedicatii muzicale contra cost si reclame publicitare la tarife convenabile, in special pentru agentii economici care activeaza pe strand.
Catalin Lapusca, cel care coordoneaza activitatea Radio Strand, ne-a precizat ca se va merge pe multa muzica de vara, adaptata cerintelor strandului, si foarte putin pe stiri de interes local sau alte comentarii.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Opinia practicantelor de sex stradal "mi-e rusine sa dau cu matura! mai bine fac sex !"

In urma raziei prostituatele au fost duse la politieSeara de razie
Compartimentul de Proximitate din cadrul IPJ Arad a efectuat sambata seara o razie in scopul recoltarii unor "valoroase" buchete colorate de fete traitoare dintr-ale se-xului pe bani. 
Dupa orele serii, cand pasarile de noapte au inceput sa iasa la sosea, cateva dube ale politiei au parasit sediul in tromba…
"Cuiburile" scotocite au fost soseaua de centura a Aradului, cartierul A. Vlaicu, Micalaca si Gradiste.
In duba, intre fete…
Echipajele de politie  s-au deplasat in viteza la locurile stiute. Fetele erau la locul lor, fie singure, fie in grup sau in toaletele unor benzinarii. 
Intr-o ora, masinile s-au umplut ochi. Alaturi de ele, am respirat pret de cateva zeci de minute damfuri grele, dulci sau intepatoare; am auzit multe soapte intretaiate de pufniri in ras: "Numai ce am iesit si  ne-or si ginit astia!/ Io mis curva batrana, tot Aradu’ o trecut pasta mine, da’ tot saraca am ramas! / Ce, damele de companie is altceva decat noi? Cel putin noi nu lucram fara Protex, asa cum fac ele!.../ De cate ori ies la produs, am ghinion cu politia…"
Sexul e munca placuta, scurta si cu banii pe loc!
La politie fetele au trebuit sa prezinte actele de identitate. Aproape nimeni nu are buletin de identitate: actul cel mai des folosit este procesul verbal de amenda anterior, pe care fiecare il pastreaza cu sfintenie in poseta, alaturi de prezervativ. In timp ce politistii le iau datele – unele nu stiu nici cum se numesc parintii! – le privim fix: cele mai multe, tinere, dar ofilite; vestimentatie ieftina si stridenta, unghii neingrijite, cu oja sarita. Multe au familie si copii, dar se feresc de aparatul de filmat ca sa nu le "vada mama" sau "sotul"…
Ascultandu-le, privindu-le rostim instinctiv, intrebarea: De ce te prostituezi?
Tipele rad, bine dispuse: „ E munca usoara, placuta si scurta! Iti faci treaba si iei banu’ pe loc!„
Auzind de matura, rasul e general. O roscata recunoscuta pentru bunele ei servicii ne da cu tromfu’: "Mi-e rusine sa dau cu matura!"…
Prostituatele au fost amendate fiecare cu 1.500.000 lei si, inainte de plecare s-au lasat totusi, intepate. De acul seringii, bineinteles, pentru testul HIV.
Dupa care, fiecare a plecat in treaba ei.
Felicia R.Gheorghe - Occident

  • Expozitia lui Buculei, lasata in paragina

Sculpturile artistului Buculei din Buteni au fost napadite de buruieniButeni – La iesirea din localitate, spre Ineu, se afla o adevarata expozitie de sculptura in aer liber, la care artisti renumiti au participat in cadrul a mai multor editii a taberelor anuale de sculptura, organizate de institutiile de cultura ale Aradului. 
Expozitia a fost infiintata in perioada 1980 – 1985, pe terenul comunei. In acea perioada, ne spune Ioan Motrea, custodele muzeului din Buteni, "s-a facut o adunare a taranilor, prin care palma de pamânt a fost cedata obstii". 
Acest spatiu este pe dealul Grosilor. Aici, Mihai Buculei a realizat un ansamblu sculptural prin care "aduce un omagiu celor ce au luptat pentru tara noastra", ne declara Ioan Motrea, exemplificându-ne cu doua dintre operele aflate aici: "Fereastra spre dorul Iancului" si "Fereastra pentru amintirea strabunilor".
In anii trecuti, pe Dealul Grosilor se organizau tabere de sculptura, unde veneau studentii facultatilor de arta pentru a studia si a se recrea. In acele zile, spatiul se umplea de corturi si de harmalaia adolescentilor. Acum, totul a fost abandonat, iar cei care trec pe sosea nici nu realizeaza ce se afla in imediata apropiere. Sculpturile sunt ascunse in spatele buruienilor; in plus nu exista nici o tablita indicatoare.

Roxana Naiman- Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]