Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

 Luni, 3 martie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Politia rutiera, Omniasig si A.C.R. au oferit martisoare pentru automobiliste

Automobilistele aflate in trafic au primit martisoareSambata dimineata, Politia Rutiera, Automobil Club Roman (A.C.R.) si Omniasig au oferit martisoare si felicitari automobilistelor participante la trafic. Multe din soferitele oprite de lucratorii Politiei au fost putin speriate, in prima faza, gandindu-se fiecare ce lege a circulatiei a incalcat. Inspectorul principal Dorel Babusan sau agentii Ioan Postolache si Oana Claudiu le-au inmanat insa martisoare, felicitandu-le de 1 Martie. La fel a procedat si directorul A.C.R., Victor Jucu sau reprezentantii firmei Omniasig, Bogdan Crisan si Alin Rarlau. Ianos Simona, o taximetrista simpatica spune ca a fost felicitata si a primit martisoare si de la clienti. Oricum, si gestul echipei A.C.R.- Politie-Omniasig il considera o surpriza placuta. O doamna care conducea masina unei firme din Timisoara a oprit speriata. Alba la fata... "M-am speriat cand am vazut atata lume. Politie, presa... Nu stiam ce s-a intamplat", a conchis doamna rasufland usurata. La un moment dat, unul dintre agenti a oprit un pletos. Nu i-au vazut bine fata, si credeau ca e o... femeie. Nu i-au mai spus nimic doar au facut semn sa treaca mai repede. Cetateanul a plecat uluit, facandu-si.cruce, fara sa inteleaga nimic.
Chiu Alina Cecilia, o alta soferita oprita de Politie in fata Primariei pentru a fi felicitata s-a aratat placut surprinsa. "Am crezut ca e un control de rutina. Oricum e un gest dragut." A.C.R-ul, Ominiasig-ul si Politia Rutiera au promis ca vor "recidiva" si de 8 Martie - cand vor oferi felicitari si flori automobilistelor. Poate vor adauga la cadou si cate un nou cod rutier... 

Olimpiu Bulzan - Adevarul

  • Incendiu la biserica primarului

Incendiul la Biserica Maranata a produs pagube importante - Virtual Arad News (c)2003Biserica baptista unde primarul Dorel Popa slujeste ca pastor a fost cuprinsa de flacari in noaptea de sambata spre duminica. Putin dupa miezul noptii, mai multi aradeni care au trecut pe podul care uneste centrul Aradului cu cartierul Micalaca au sunat la pompieri, anuntand ca Maranata este in flacari. Ajunsi la fata locului, pompierii militari au constatat ca flacarile au atins acoperisul cladirii. Focul a afectat instalatia de climatizare si o parte din invelisul de bitum de pe acoperis. Pompierii si politia continua cercetarile pentru a stabili cauzele incendiului. Daunele urmeaza sa fie evaluate in cursul zilei de astazi. Biserica Maranata este ctitoria pastorului Dorel Popa, care si dupa ce a ajuns primar a continuat sa slujeasca si ca pastor. Focul de la biserica primarului, care este si presedintele PSD Arad, vine la putin timp dupa incendiul de gaze care a fost pe cale sa arunce in aer casa altui lider PSD, Edeleni Coloman, presedintele organizatiei municipale PSD Arad si colaborator apropiat al lui Dorel Popa.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • O cladire noua, moderna dar... goala este pazita de camere video si personal calificat

In curand Centrul de refugiati de la Horia va fi locuitCentrul de refugiati de la Horea asteapta de mai bine de doi ani sosirea primilor cetateni straini
In scurt timp, cel mai modern centru zonal de cazare a strainilor depistati cu sedere ilegala in Romania nu va mai fi gol. Centrul a fost construit in cofinantare Phare-Uniunea Europeana contribuind cu 500.000 euro, iar Guvernul cu 300.000 euro. Centrul este destinat cetatenilor straini cu probleme privind actele de identitate, apatrizilor care sunt cazati pana la rezolvarea situatiei lor juridice. Ei nu vor avea statutul de detinuti, ci vor fi in stare de retinere administrativa, la standardele europene in domeniu. Centrul poate primi intre 50 si 100 persoane, in camere cu 1, 2, 3 sau 4 paturi si cu grupuri sociale in fiecare camera. Cetatenii straini se vor afla sub paza si vor fi monitorizati inclusiv cu ajutorul a 10 camere video de exterior si patru de interior. Desi la un moment dat, prin intarzierea virarii banilor de catre Guvern, centrul de la Horea risca sa paralizeze intregul program Phare pentru Romania, s-a reusit inaugurarea centrului zonal asa cum s-a obligat partea romana. Timp de aproape 2 ani, centrul a stat gol, fiind pazit de personalul care astepta sosirea primilor cetateni straini. A fost vizitat de reprezentanti ai MI si s-a luat in calcul repartizarea unei parti a acestuia Politiei de frontiera. Multi cetateni prinsi in zona de frontiera ar fi putut fi cazati la Horea pana la definitivarea cercetarilor si stabilirea identitatii acestora. Pentru ca nu are unde sa-i "cazeze", Politia de frontiera trebuie sa-i cerceteze in stare de libertate. Ramanand fara bani, cetatenii straini isi incearca din nou norocul la frontiera, fiind de cele mai multe ori prinsi a doua oara in mai putin de 24 de ore. Centrul de la Horea nu a cazat pana acum pe nimeni. La standarde mult mai moderne decat caminele studentesti din Romania, de exemplu, centrul sta gol, pazit de personalul aferent. Monitoare, camere video, personal calificat pazesc o cladire noua, moderna, construita in mare parte pe bani europeni. In cateva saptamani, aici vor sosi primii cetateni straini. 
Irakienii incearca sa fuga in Europa prin Romania 
De frica razboiului, tot mai multi irakieni isi cauta refugiul in Romania
Ultimul caz in care un cetatean irakian a incercat sa ajunga in Occident s-a petrecut la Punctul de Frontiera Nadlac. Aici s-a prezentat, pentru a iesi din tara, un barbat care s-a legitimat cu un pasaport danez. Politistul a observat ca pasaportul nu are caracteristicile documentelor eliberate de catre autoritatile din Danemarca si, mai mult decat atat, sunt aplicate stampile false ale autoritatilor de frontiera romane si ale altor state. Dupa cercetari s-a stabilit ca barbatul se numeste Kasim M., are 47 de ani si este irakian. Acesta a intrat legal in Romania in cursul anului trecut, solicitand statutul de refugiat. Irakianul vroia de fapt sa ajunga in Elvetia, unde locuiesc ceilalti membri ai familiei sale. A apelat astfel la serviciile unui necunoscut din Bucuresti care, in schimbul sumei de 800 de dolari i-a facut rost de un pasaport fals. Irakianul este cercctat acum pentru fals privind identitatea si incercare de trecere ilegala a frontierei de stat. 

Claudiu Oprean - Agenda zilei

  • Un maramuresean strange (in mod inedit) bani pentru sinistrati

Un maramuresan foloseste un mod inedit de colectare a ajutoarelorTrecatorii din centrul orasului au fost surprinsi, de aparitia unui barbat imbracat in straie maramuresene. In fata unui panou pe care erau lipite tot felul de afise si fotografii, acesta colecta, de la cei dispusi sa faca donatii, diferite sume de bani. Barbatul are 41 de ani si este din Sighetul Marmatiei. El spune ca a strabatut toata tara pentru a aduna bani pentru sinistrati si ca, pana la ora actuala, le-a donat 100 de milioane de lei. Omul nu are alta ocupatie  si are autorizatie pentru colectarea de fonduri. In acest scop are deschis un cont la CEC.
Poate chiar prin prisma faptului ca este o aparitie inedita in peisajul urbei, dar si pentru ca sosirea primaverii parca i-a dezmortit pe aradeni, maramureseanul s-a aratat destul de multumit de donatiile facute de concitadinii nostri.

Camelia Tuduce Berar - Observator

  • Sala Polivalenta si Bazinul "Delfinul" vor trece la CJA

Sala Polivalenta si Bazinul "Delfinul" vor fi preluate de CJA - Virtual Arad News (c)2003Stadionul UTA ramane, din nou, pe dinafara. 
Guvernul Romaniei pregateste un act normativ prin care toate salile de sport, terenurile si stadioanele (care apartin in prezent de ministere) sa treaca la Consiliile Judetene. Din pacate, situatia stadionului UTA nu va fi rezolvata, pentru ca acest obiectiv, dupa cum se stie, nu apartine de nici un minister, deci nu va putea fi trecut la CJA. In schimb, Sala Sporturilor si Bazinul Delfinul, ca sa numin doar doua obiective, vor ajunge, de la DJTS, in curtea Consiliului Judetean. Vestea nu credem ca-i bucura prea mult pe cei de la CJA, dat fiind faptul ca cele doua complexe vor inghiti bani frumosi. Iar Guvernul, ca de obicei, odata cu transferarea salilor in grija Consiliilor Judetene, nu va aloca si fondurile necesare. CJA va prelua intreg personalul care se ocupa de bunul mers al lucrurilor la Polivalenta si la bazinul de inot si, mai mult ca sigur, activitatea se va desfasura tot ca si pana acum.

Cosmin Mihuta - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]