Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 3 iunie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • In sistemul de sanatate aradean: Numarul disponibilizatilor scade de la o zi la alta

Numarul disponibilizatilor din sanatate s-a restrans considerabilZilnic, Directia de Sanatate Publica Arad, impreuna cu directorii de spitale din municipiu si judet fac si refac calcule privind lista cu persoanele ce urmează a fi disponibilizate.
La aprobarea bugetului se vehicula ideea disponibilizării a 1200 de salariati din sistem.
Ulterior, cifra a scazut la 650, apoi la 400.
Conducerea D.S.P. incearca sa pastreze cat mai mult personal in sistem, stiut fiind deficitul de personal din Sanatate.
Prefectul Dan Ungureanu preciza referitor la aceste aspecte: "Se vor efectua disponibilizări atat cat este necesar. La ora actuala nu avem listele definitivate. Efortul nostru este acela de a păstra un procent cat mai mare din personal".
In cursul saptamanii trecute Sindicatul Sanitas a solicitat Inspectoratului Teritorial de Munca ca in baza Noului Cod al Muncii să se prelungeasca cu 15 zile calendaristice termenul de 45 de zile, acesta presupunand timpul pe care il au spitalele la dispozitie pentru a notifica in scris sindicatului intentia de concediere colectiva cu cel putin 45 de zile inaintea deciziei.
In perioada urmatoare se vor intocmi statele de functii in spitalele care, la randul lor, vor primi avizul D.S.P., CJ sau C.L. si abia dupa aceea se poate vorbi despre un numar concret de posturi care vor fi desfiintate.

M. Popescu - Adevarul

  • In timp ce autoritatile polemizeaza, banii se lasa asteptati.  Aeroportul Arad renunta la o parte din paza!

Aeroportul Arad este nevoit sa reduca numarul agentilor de paza - Virtual Arad News (c)2003Situatia Aeroportului din Arad este critica. Ministerul Transporturilor nu a mai acordat institutiei sprijinul pe care il promisese, respectiv cateva miliarde de lei din fondul special, care ar fi acoperit o parte din cheltuielile legate de investitii.
Autoritatile locale nu par insa deranjate de aceasta circumstanta. In loc sa isi faca un plan de actiune si sa caute solutii de depasire a crizei, edilii dau vina unii pe altii.
Bugetul de venituri si cheltuieli al institutiei a fost rectificat in minus cu doua miliarde de lei si, ca atare, conducerea Aeroportului Arad taie de unde poate la capitolul cheltuieli: a renuntat la o parte din paza si va renunta si la alte cheltuieli.
In aceste conditii, nici anul acesta nu se va realiza acea marire a pistei pe care conducerea institutiei si-o doreste de mai multa vreme, pentru marirea capacitatii aeroportului.
Intrebat de ce nu intervine pentru banii promisi aeroportului, prefectul Dan Ungureanu ne-a replicat ca institutia respectiva tine de Consiliul Judetean Arad.
Cand s-a amintit de nerespectarea promisiunilor guvernului, facute de ministrul Miron Mitrea, in vizitele sale la Arad, prefectul a persistat sa "intepe" consiliul judetean, prin "sageti" de genul, "CJA e cel care nu tine pasul cu promisiunile guvernului" si "CJA ar fi putut rezolva deja prelungirea pistei si alte probleme ale aeroportului, precum Terminalul Cargo".
De cealalta parte, vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca, vede ca vinovata de aceasta stare guvernarea Nastase si este impacat cu noua soarta a aeroportului, dictata de la Bucuresti.
Falca sustine ca acum, dupa ce bugetul ministerului a fost impartit, nu se mai poate face nimic: "Promisiunile lui Mitrea au fost pure promisiuni electorale".
Se pare ca Aeroportul Arad este singurul din tara care nu a primit bani din fondul special.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Aradeanca Ioana Panda este Miss Banat

Aradeanca Ioana Panda este Miss Banat 2003O tanara din Arad a castigat titlul de Miss Banat, la concursul de frumusete regional organizat la Timisoara, la sfarsitul saptamanii. Pentru a ajunge in finala, Ioana Panda a trebuit sa treaca de preselectia locala, de pe strandul Neptun.
Spectacolul de desemnare a castigatoarei a avut loc in organizarea Danielei Gorovei, in sala mare a Operei din Timisoara.
Finalistele s-au prezentat n fata juriului in costume de baie Monolith si in rochii de seara create de aradeanca Eli Laslean.
Ioana Panda are 181 cm, este eleva in clasa a XII si a participat si la editii anterioare ale concursului de frumusete.
Pe urmatoarele locuri s-au clasat doua timisorence.

Andrei Ando - Observator

  • Aradenii, campioni europeni

Cupa politiei de frontiera a fost castigata de aradeniEchipa Politiei de Frontiera din Arad a reusit sa castige un adevarat campionat european de fotbal (4 plus 1), in Italia, in fata unor echipe de politisti din mai multe tari europene. 
La "Cupa Prieteniei", gazduita de localitatile Riccione si Rimini, au participat 24 echipe, impartite in trei grupe de cate opt. Este pentru prima oara cand un asemenea trofeu ajunge in Romania, fotbalistii aradeni cucerind si trofeul pentru echipa care a inscris cele mai multe goluri, precum si pe acela pentru cea mai compacta echipa.
Finala de la Sevilla in varianta politista
Echipa politistilor de frontiera aradeni a castigat la pas grupa din care a facut parte. 
In semifinale, aradenii au invins apoi cu 1-0 echipa politiei din Republica Turca a Ciprului de Nord. In meciul final s-a reeditat, la alt nivel, finala Cupei Campionilor Europeni, din 1986, de la Sevilla, politistii aradeni infruntand echipa din Barcelona. 
Romanii au invins cu 2-1 si au reusit sa castige trofeul pus in joc. In plus, au mai fost castigate doua trofee, unul pentru cea mai completa echipa si unul pentru echipa care a inscris cele mai multe goluri in turneu. 
Seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, comisarul Viorel Nemes, a fost manager, antrenor si chiar jucator, el evoluind in finala. "A fost, dupa stiinta noastra, pentru prima data cand o echipa din structura Ministerului de Interne castiga un trofeu peste hotare"- ne-a declarat seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad. 
Politistii de frontiera aradeni spun ca arbitrii nu au tinut deloc cu ei. "In semifinala, unul dintre jucatori a primit cartonasul rosu si nu a mai avut drept de joc in finala. A trebuit sa intru pe teren", spune comisarul Viorel Nemes. 
La intoarcerea in tara, campionii s-au bucurat de o primire triumfala, fiind intimpinati la Nadlac cu muzica si majorete. Dupa cateva ore, campionii au plecat cu trofeele spre Arad, unde au fost intimpinati de prefectul Dan Ungureanu si primarul Dorel Popa. Incepand de astazi, fotbalistii isi vor relua activitatea la frontiera, urmind ca antrenamentele sa fie efectuate in timpul liber.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Rugby-ul aradean traieste o noua performanta

Antrenorul Ovidiu Serban spera ca jucatorii sa se comporte bine si in prima ligaDoi ani, diverse motive au impiedicat formatia Contor Zenner CSU Aurel Vlaicu sa faca pasul decisiv spre prima liga de rugby a Romaniei.
Nu a mai contat ca trupa lui Ovidiu Serban incepea sa castige in liga a doua la diferente astronomice (in acest caz, a se vedea dueluri cu formatii precum CSU Brasov), pentru ca aradenii, in opinia unora, nu aveau fata de Liga Nationala.
Si totusi, sezonul 2002/2003 a transformat visul in realitate.
Cu o evolutie constant buna, rugbystii aradeni si-au asigurat locul intre cele mai bune formatii din Romania.
"De acum incolo ne asteapta o foarte multa munca. Eu sper sa se rezolve toate problemele privind terenul, sa ne putem apara obiectivul, mentinerea,in prima liga", ne-a declarat Ovidiu Serban, antrenorul formatiei aradene.
Asadar, sportul aradean are incepand din sezonul urmator o prim-divizionara merituoasa.
Si daca totul va decurge bine, in 23 august, la Arad, Contor Zenner CSU Aurel Vlaicu va disputa prima etapa a Ligii Nationale, in compania campioanei, Steaua.

A. Creta - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]