Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 3 octombrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Ambasadorul Americii Michael Guest - in vizita la Arad

Ambasadorul SUA - Michael Guest a facut o vizita de prietenie primarului Dorel PopaMichael Guest, ambasadorul Americii la Bucuresti, a fost ieri oaspetele primarului Dorel Popa pentru mai bine de trei ore. 
Inaltul oficial a declarat ca a venit la Arad (de la Timisoara) strict din prietenie pentru primarul nostru: "Nu puteam sa nu vin si la Arad, a spus acesta, daca tot am ajuns in vestul tarii, la Timisoara".
In biroul primarului Dorel Popa, Michael Guest a detaliat: "Am fost ieri la Timisoara (n.r. - alaltaieri) pentru deschiderea Universitatii «Victor Babes» si m-am gandit ca daca tot ma aflu in acest colt de lume, sa vin sa-l vad, pentru cateva minute, si pe bunul meu prieten, primarul Dorel Popa, aici de fata. Sa vorbim despre perspectivele sale privitoare la acest oras minunat si, in special, pentru a discuta despre problema energiei, avand in vedere ca a fost implicata in aceasta o companie americana... Pe de alta parte, ma bucur ori de cate ori am ocazia sa ies din Bucuresti. Consider ca aveti un judet frumos, aveti norocul sa locuiti intr-o parte foarte frumoasa a tarii".
La randul sau, primarul a spus: "Este de prisos sa spun ca ma bucura enorm vizita Excelentei Sale, dl Guest si trebuie sa spun ca este o onoare pentru mine sa am un prieten de o asemenea calitate. Simplul fapt ca m-a numit prietenul sau inseamna pentru mine extrem de mult. Bine ati venit!" - a incheiat Dorel Popa, adresandu-i-se inaltului oaspete. 
Atmosfera din biroul intaiului edil al urbei a devenit, dupa "politeturile" de rigoare, destul de destinsa, ziaristii avand ocazia sa inchege un dialog interesant cu ambasadorul SUA la Bucuresti. 
Astfel, am aflat, pentru cititorii nostri, ca prietenia dintre primarul Popa si ambasadorul Americii dureaza din noiembrie 2001, cand a avut loc prima vizita a acestuia in afara Bucurestiului. 
Intamplator, aceasta a fost la Arad. Michael Guest a rememorat: "Mi-am propus sa vizitez, atunci, toate judetele, iar Aradul a fost primul dintre ele. Fireste, pentru a cunoaste mai bine tara in care urma sa-mi desfasor activitatea. Totul a durat mai bine de o luna si a fost de bun augur..."
Profitand de faptul ca ambasadorul a pomenit despre situatia energetica a municipiului nostru, am dorit sa stim ce anume a discutat inaltul oaspete despre aceasta cu primarul Dorel Popa, avand in vedere ca dialogul celor doi s-a purtat in chiar primele minute ale vizitei, iar accesul presei a fost prohibit. 
Ambasadorul SUA si primarul Aradului intr-o scurta plimbare prin oras Ni s-a spus: "Intuitia imi spune ca acea companie americana care a fost implicata in problema energiei din orasul dvs. are nevoie doar de mai mult timp pentru a-si definitiva pozitia fata de ceea ce trebuie sa faca aici. Sper ca acest lucru se va intampla in curand si ca va fi bun pentru Arad..." 
Exact in mijlocul frazei, Michael Guest si-a invitat si prietenul sa spuna doua vorbe in legatura cu subiectul, insa primarul Popa a exclamat: "No, that’s fine, that’s OK." Pe romaneste: "Nu, este bine, este in regula..." 
Fapt pentru care Michael Guest a fost nevoit sa raspunda in continuare si la intrebarea: "Stiti ceva despre compania americana in discutie, respectiv Centurymarc?" 
Diplomat, cum ii sta si bine, conform functiei, Michael Guest a raspuns: "Personal nu stiu nimic despre aceasta companie. Nu am avut ocazia sa fac cunostinta cu directorii acestei companii, insa sectia mea comerciala cu siguranta detine toate informatiile despre ea. Ceea ce stiu eu se rezuma strict la ceea ce am aflat despre firma de pe site-ul acesteia de Internet. Dar, oricum, nu vad nici un motiv pentru care aceasta nu ar putea sa-si duca la bun sfarsit, la un moment dat, obligatiile pe care si le-a asumat in proiectul care vizeaza orasul dumneavoastra si spun aceasta doar bazandu-ma pe putinele detalii pe care le cunosc".
Acestea fiind spuse, am mai avut ocazia sa aflam doar ca Michael Guest se simte bine la Arad - "un oras mic" - si pentru ca s-a nascut intr-o asezare minuscula, de numai 60 de suflete - "la incrucisarea a doua drumuri" - dupa cum s-a exprimat. 
De asemenea, am mai aflat si ca festivitatea de deschidere a anului universitar la Universitatea timisoreana l-a impresionat peste masura, in America procedandu-se cu totul altfel: "Practic, in tara mea - a spus Guest - nu se face defel o festivitate de deschidere. In primele zile studentii doar isi fac aparitia, se inscriu, isi iau orarele si cam atat. Nu se face nici o serbare. Dar imi place ideea. Cred ca din punctul acesta de vedere am avea de invatat de la dumneavoastra. Agreez foarte mult ideea de a fi de fata, la inceputul anului, intr-o astfel de reuniune, atat studentii, cat si cadrele didactice, parintii, oficialitatile locale... Este frumos".
Inainte de a se reintoarce la Timisoara, de unde urma sa ia avionul spre Bucuresti, Michael Guest a facut cativa pasi pe Bulevard, la brat cu cel pe care l-a numit prietenul sau, Dorel Popa.

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Sindicalistii ies in strada sa inghete preturile

Prefectul Dan Ungureanu a catalogat protestul sindicalistilor ca fiind elegant si linistitSindicatele au pornit protestele la nivel national. Aproximativ 50 de aradeni, reprezentand cele trei confederatii sindicale Blocul National Sindical, Cartel Alfa si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania au pichetat, ieri, sediul Prefecturii, liderii acestora participand si la o intalnire cu autoritatile locale. 
Reprezentanti ai mai multor sindicate membre ale confederatiilor BNS, Cartel Alfa si CSDR (Sindicatul de Posta Arad, SLI Energia, Sindicatul Ambulanta, Sindicatul Liber Feroneria, Sindicatul Agromures, Camera Medicilor) au luat parte la actiunea de protest comuna desfasurata ieri in toata tara. 
Revendicarile sunt cele inaintate la mitingul comun desfasurat in luna martie a acestui an si nesolutionate, cat si altele nou aparute. Astfel, sindicalistii solicita stoparea cresterii nejustificate a preturilor utilitatilor publice, reducerea cotei de impozitare pentru salariile mici si medii la 14%, reducerea cotei de impozit pentru salariile ce depasesc 40 milioane lei la nivelul impozitului pe profit, cresterea salariului minim la 100 de euro incepand cu 1 ianuarie 2004 si 330 de euro la 1 ianuarie 2007, micsorarea varstei de pensionare cu cel putin doi ani, TVA zero pentru produsele si serviciile de stricta necesitate si stabilirea venitului minim garantat la nivelul cosului minim pe economie.
"Actiunea se desfasoara la nivel national si are rolul de a sensibiliza guvernantii, mai ales ca neoficial s-a intrat deja in campania electorala. In cazul in care nu vor fi solutionate aceste cereri vom continua protestele in Capitala", a declarat liderul BNS Arad, Traian Deliman. 
Acesta impreuna cu alti lideri a fost prezent si la Comisia de Dialog Social unde prefectul le-a comunicat ca revendicarile au fost deja transmise catre Guvern si le-a multumit pentru faptul ca actiunea s-a desfasurat in liniste, catalogand protestul drept "elegant si linistit".

Marinela Barla - Observator

  • Rascoala democratica la Arad. PNTCD vrea sa il doboare pe Ciorbea

Presedintele PNTCD Arad - Claudiu Cristea doreste inlocuirea lui Ciorbea cu CiuhandruGheorghe Ciuhandu este propus pentru a-i lua locul  
Taranistii aradeni sunt hotarati sa puna capat "crizei prelungite prin care trece partidul".
Presedintele PNTCD Arad, Claudiu Cristea, a anuntat ieri ca doreste, folosind ca justificare initiativa filialelor din tara, convocarea unui congres extraordinar.
Acesta ar trebui sa desemneze o noua conducere capabila sa gestioneze criza pe care o strabate formatiunea politica.
Cristea a declarat ca filiala aradeana si-a asumat deja rolul de locomotiva in aceasta actiune, pentru a relansa crestin-democratia in Romania.
"Nu mai putem astepta nici o clipa. Actuala conducere a avut trei ani la dispozitie pentru a face reforme in interior. Din lipsa de atitudine si fermitate, partidul risca in momentul de fata sa se desfiinteze", a spus presedintele Claudiu Cristea.
El crede ca strategia pe care s-a mers pana acum e gresita. "De la centru, s-au propus fuziuni utopice, cu PUR, si s-a mers pana acolo incat s-a facut un apel catre cei plecati din partid sa revina. Multi dintre acestia sunt responsabili de esecul din anul 2000", a aratat Cristea.
Liderul aradean, in acelasi timp vicepresedinte la nivel national, a avut curajul acum, in al doisprezecelea ceas, sa vorbeasca despre adevarata tragedie a PNTCD-ului: demobilizarea membrilor, lipsa de credibilitate si persistenta intr-o imagine negativa, lipsa de strategie coerenta.
El a recunoscut ca are nevoie de sustinerea unei treimi din filialele PNTCD pentru a putea convoca acest congres.
"Daca demersul nu ne va reusi, vom ramane o minoritate in PNTCD si ne vom supune politicii partidului", a afirmat Claudiu Cristea.
Conducererea filalei aradene a stabilit si un termen limita pana la care congresul trebuie infaptuit.
"Daca pana in luna noiembrie nu se ia o decizie, ratam orice sansa de a mai deveni credibili si viabili la alegerile viitoare", a precizat Cristea.
Acesta refuza sa catalogheze actiunea ca fiind o revolutie traditionala, declarand ca initiativa gruparii aradene este democratica, statutara.
"La acest congres, nu vrem o dezbatere axata pe persoane, ci pe proiecte", a subliniat Cristea, fara sa ascunda numele candidatului preferat pentru fotoliul de presedinte.
In viziunea sa, primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, pe care l-a numit "o poveste de succes" este persoana potrivita, fiindca "reprezinta un exemplu de eficienta".
Liderul aradean vine cu o propunere inedita pe scena politica din Romania. El vrea ca partidul sa aiba doua sedii de referinta: unul la Bucuresti, unde sa fie centrul executiv, si unul la Timisoara, oras in care sa se gaseasca sediul politic.
Claudiu Cristea spune ca Gheorghe Ciuhandu, plecat acum in SUA, nu stie prea multe despre initiativa aradeana, dar "se va supune oricaror decizii pe care congresul le va lua".
Presedintele Claudiu Cristea a mai afirmat ca nu se teme de reactia Partidului Popular European, care ar putea sa il sprijine pe Victor Ciorbea, afirmand ca "PPE nu sustine oameni, ci actiuni".
Schimbarea de optica si strategie ce porneste de la nivelul PNTCD Arad este de-a dreptul uimitoare.
Claudiu Cristea declara ca nu mai doreste sa promoveze, asemenea celorlalte partide de opozitie, o politica paguboasa, in care doar critica isi gaseste locul.
"Noi nu mai vrem sa jucam ping-pong cu PSD-ul. Pana acum, in Romania, la fiecare sfarsit de mandat, s-a dat un vot negativ. Din nou, romanilor li se propune un vot negativ. Alianta PD-PNL spune DA, insa ea de fapt spune NU social-democratilor", a aratat Cristea.
Acesta este decis sa le interzica fostilor membri PNTCD care au ocupat pozitii cheie in guvernarea 1996-2000 sa mai candideze la alegerile viitoare. De asemenea, Cristea vrea sa reformeze actualul statut, pentru a nu mai lasa loc arbitrariului in eliminarea din partid a unor membri incomozi.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Inlocuire centrala telefonica manuala cu centrala telefonica digitala in localitatea Craiva

La Craiva s-a finalizat inlocuirea centralei telefonice manuale cu una digitala - Virtual Arad News (c)2003In data de 11.09.2003 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice manuale din localitatea Craiva cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Ericsson cu o capacitate instalata de 330 linii telefonice.
O data cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate si s-a construit retea noua in satele Chislaca si Coroiu.
De asemenea s-a construit retea noua in satele Rogoz de Beliu, Siad, Maraus, Stoinesti, Ciuntesti care vor fi conectate intr-o noua unitate distanta a CTD Ericsson cu o capacitate de 150 de linii instalata la Rogoz de Beliu precum si retea noua in satele Susag si Talmaci care vor fi conectate intr-o noua unitate distanta a CTD Ericsson cu o capacitate de 90 de linii instalata la Susag.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala toti cei 116 abonati existenti, iar in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad, inclusiv cei din satele Chislaca, Coroiu, Rogoz de Beliu, Siad, Maraus, Stoinesti, Ciuntesti, Susag si Talmaci.
Mentionam ca satele Ciuntesti, Rogoz de Beliu si Talmaci (apartinatoare comunei Craiva) sunt in prezent netelefonizate, deci nu exista nici macar un post telefonic ROMTELECOM in localitate.
Astfel abonatii din aceaste CTD vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces), la factura detaliata si la serviciul Acces Special Internet.
Intrucat din data de 01.10.2003, Oficiul Comercial al D.Tc. Arad din Craiva se va desfiinta, abonatii care sunt conectati in aceaste unitatati distante ale CTD Ericsson vor plati factura telefonica la Oficiile Postale din Craiva, Rogoz de Beliu si Susag, deci incepand cu factura octombrie 2003.
Numerotatia abonatilor din Craiva (inclusiv Chislaca si Coroiu) este: 324000-324325.
Numerotatia abonatilor din Rogoz de Beliu (inclusiv Siad, Maraus, Stoinesti si Ciuntesti) este: 322800-322945.
Numerotatia abonatilor din Susag (inclusiv Talmaci) este: 324500-324585.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Stadionul UTA, in curtea Primariei

Stadionul UTA a trecut in proprietatea Consiliului LocalTransferul definitiv al bazei sportive UTA catre patrimoniul Consiliului Local Arad a fost perfectat ieri.
Stadionul UTA si anexele sale au fost construite de celebrul baron Neumann pentru echipa fanion a Aradului.
Dupa revolutie, baza a trecut in patrimoniul fabricii UTA, care a traversat clipe grele.
Revigorarea fotbalului de inalt nivel la Arad in jurul clubului UTA s-a lovit ani la rand de problema proprietatii asupra stadionului, care a impiedicat investitii serioase in modernizarea acestuia.
Trecerea SC UTA SA in administrare speciala a insemnat inceputul rezolvarii problemei.
Guvernul a emis o hotarare prin care vechea arena a trecut in patrimoniul CL Arad.
Transferul a durat insa mult, pentru ca s-a asteptat clarificarea proprietatii in baza Legii 10, deoarece exista o solicitare de retrocedare din partea urmasilor fostilor proprietari.
Viceprimarul Emanoil Voicu a declarat ieri ca, de acum incolo, municipalitatea va contribui cu fonduri pentru transformarea vechii arene intr-un stadion care sa corespunda cerintelor Diviziei A.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]