Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 3 noiembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Ministerele chemate sa-si finalizeze investitiile din Arad

Gara CFR fiind poarta de intrare in tara trebuie modernizataAradul, ca judet de granita nu duce lipsa unor perspective de dezvoltare, singurele probleme pe care le intalnesc autoritatile aradene fiind, de fiecare data, datorate lipsei banilor. 
In judetul nostru sunt demarate o serie de investitii, care inainte de a preocupa autoritatile locale ar trebui sa preocupe la nivel central, mai precis la nivel de ministere. 
Astfel, dintre acestea se desprind cateva pentru care ministerele ar trebui si nu este tarziu sa aloce sumele de bani necesare pentru a fi aduse la bun sfarsit. 
Este vorba despre acele obiective pentru care se asigura in mai mica masura fonduri de la bugetele locale si cel judetean.
In primul rand, este vorba despre cladirea noua a spitalului din Ineu, inceputa de ani buni dar nefinalizata. 
Pentru ca aceasta se degradeaza o data cu trecerea anilor, Prefectura Arad a cerut ori continuarea lucrarilor, ori trecerea obiectivului la Compania Romana de Investitii in vederea finalizarii sale (eventual pentru alta destinatie). 
Alt obiectiv neterminat si pentru care este nevoie de fonduri este cel de la Directia Generala a Finantelor Publice. 
Apoi, nu trebuie omis ba dimpotriva, trebuie insistat pentru asigurarea fondurilor necesare finalizarii lucrarilor de reabilitare a drumurilor nationale Arad- Oradea si Varfurile- Varsand. 
De asemenea, trebuie finalizate salile de sport care au fost cuprinse in prima etapa a programului guvernamental, adica cele de la scolile generale 12 si 18 din Arad si cele din localitatile judetului (Chisineu-Cris, Sebis, Lipova, Ineu, Curtici, Pecica si Pancota) si inceperea construirii celorlalte 23, care au fost cuprinse in etapa a doua. 
Se asteapta si sumele care sa permita continuarea lucrarilor de modernizare a statiei CFR Arad, dar ar fi de dorit sa fie alocate fonduri si pentru modernizarea liniei ferate Arad-Brad. 
Mai apoi, desi Aeroportul Arad apartine autoritatilor locale, fara finantare de la nivel central nu va putea fi prelungita pista si nici nu va putea fi completat balizajul la pista de decolare si a caii de rulare. 
Nu in ultimul rand, se propune continuarea din fonduri de la buget sau alte surse atrase a lucrarilor etapei a II-a de dezvoltare a CET Arad. 
Autoritatile aradene mai solicita si urgentarea pregatirilor pentru finantarea lucrarii la tronsonul de autostrada Nadlac - Lugoj (cu stabilirea traseului cat mai aproape de Arad si Timisoara), dar si realizarea unei centuri rutiere in partea de sud-vest a municipiului, intre drumurile nationale Arad-Nadlac si Arad-Timisoara. 
Asadar, propunerile sunt facute. Ramane de vazut insa cat de receptive vor fi ministerele de resort in privinta obiectivelor mentionate. 
Raspunsul ar putea veni la inceputul anului viitor, cand autoritatile locale se vor intalni cu parlamentarii pentru a demara o campanie de lobby pe la ministere.

Orlando Toader - Ziarul Transilvania

  • Nervi la viaduct

Mai sunt cetateni nemultumiti de circulatia tramvaielor prin pasajul MicalacaNoul traseu al tramvaielor nu ii incanta pe aradeni
Cu o luna si jumatate intarziere, la jumatatea lui octombrie s-a inaugurat, la Arad, noul traseu al tramvaielor din cartierul Micalaca. 
In afara de unirea circuitului pentru liniile 17, 18 din zona 300 cu cele destinate pentru numerele 7 si 8, noua constructie a avut ca scop primordial crearea soselei de centura din partea de est a orasului.
Soseaua de centura ar trebui sa ajute la fluidizarea traficului tirurilor care circula pe ruta Timisoara – Oradea, Timisoara – Deva sau invers. 
Numai ca noua cale rutiera strabate acum cel mai mare cartier al Aradului, spre disperarea celor care au apartamente pe strada Voinicilor. 
Pretul locuintelor a avut de suferit, iar locatarii sunt terorizati de autovehiculele de mare tonaj care le tulbura linistea in fiecare noapte. 
In plus, circulatia tramvaielor a fost data complet peste cap. Desi edilii urbei au anuntat ca mijloacele de transport pe sine vor urma un orar strict, urmand sa soseasca la fiecare zece minute, pana acum, acest lucru a ramas la stadiul de promisiune. 
"Nu stiu cand vine urmatorul tramvai. Asteptati, ca nu stati de mult in statie", suna sfatul plin de "amabilitate" pe care o angajata la Compania de Transport Public il ofera pasagerilor. 
"Am asteptat o jumatate de ora pana cand a venit tramvaiul. In directia opusa au trecut cinci, unul dupa altul. E mai rau decat inainte", ne-a declarat Cristina R., care circula zilnic pe acesta ruta.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Inlocuire centrala telefonica manuala cu centrala telefonica digitala in localitatea Agrisu Mare

In Agrisul Mare s-a inlocuit centrala telefonica veche si reteaua de distributie - Virtual Arad News (c)2003In data de 25.09.2003 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice manuale din localitatea Agrisu Mare cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Ericsson cu o capacitate instalata de 120 linii telefonice.
Odata cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate si s-a construit retea noua in satul Araneag. 
De asemenea s-a instalat o noua unitate distanta a CTD Ericsson cu o capacitate de 90 de linii la Dud si construit retea noua in localitate.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala toti cei 73 abonati existenti, iar in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad, inclusiv cei din satele Araneag si Dud.
Mentionam ca in prezent toate satele din comuna Tarnova sunt abonati conectati in unitati distante ale CTD Ericsson.
Astfel abonatii din aceaste CTD vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces), la factura detaliata si la serviciul Acces Special Internet.
Intrucat din data de 01.10.2003, Oficiul Comercial al D.Tc. Arad din Agrisu Mare s-a desfiintat, abonatii care sunt conectati in aceasta unitatate distanta a CTD Ericsson vor plati factura telefonica la Oficiile Postale din Agrisu Mare si Dud, deci incepand cu factura octombrie 2003.
Numerotatia abonatilor din Agrisu Mare (inclusiv Araneag) este: 371400-371515.
Numerotatia abonatilor din Dud este: 372000-372085.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Tabara, contactat de PSD pentru a ocupa o functie in Ministerul Agriculturii

Fostul ministru Valeriu Tabara a facut o scurta vizita prin AradFostul ministru al agriculturii, Valeriu Tabara, a vizitat si el Aradul, la starsitul saptamanii trecute.
In calitate de profesor universitar in domeniu, acesta s-a intalnit duminica seara, la ora 18.00, in sediul Palatului Administrativ cu reprezentantii agricultorilor aradeni. 
Desi invitatia a fost onorata doar de aproximativ 20 de persoane, discutiile de profil au durat mai bine de trei ore. 
In general, nemultumirile agricultorilor aradeni s-au referit la incapacitatea guvernelor post-revolutionare de a gestiona aceasta sensibila ramura.
"Romania este un colos agricol in Europa, a aratat Valeriu Tabara. Avem peste noua milioane de hectare de teren agricol. Din pacate, doar o mica parte din acest teren este exploatat asa cum trebuie". 
Si ca sa demonstreze ca romanii nu stiu sa exploateze pamantul asa cum trebuie, fostul ministru a dat un exemplu graitor: 
"La Lugoj, un hectar de teren arabil costa cateva milioane de lei. Cu toate acestea, valoarea sa este mult mai mare. La calitatea solului din acea zona, acesta ar trebui sa coste cateva sute de mii de euro. Daca un agricultor neamt, dintr-o anumita zona, care are un teren de cea mai proasta calitate, l-ar vinde, cu banii incasati din Germania ar putea cumpara la noi cateva sute de hectare de teren bun". 
Valeriu Tabara nu a uitat insa sa faca si unele declaratii politice. 
Astfel, intrebat daca este adevarat zvonul conform caruia ar fi fost cooptat de guvernul PSD pentru a ocupa o functie importanta in Ministerul Agriculturii, Tabara a afirmat: 
"Am avut unele discutii cu cativa reprezentanti de marca ai Guvernului si ai Partidului Social Democrat, dar nu am cerut nici o functie in Guvern". 

Cristian Titca - Agenda zilei

  • In fine, spectacol...: FC UTA-Oasul Negresti Oas 4-1 (0-0)

Dupa multe asteptari UTA a facut un joc pe masura asteptarilorStadion UTA. Timp frumos. Teren bun. Spectatori: 2000. Suturi la poarta: 17-5. Suturi pe poarta: 9-2. Cornere: 13-3. 
Au marcat: Gh. Cornea min. 54, Manta min. 57, Panin min. 68 si D. Radoi min. 79, respectiv Budeanu min. 81. 
Formatii: 
FC UTA: Grozav-Panin, Demian, Luca, Panaitescu-Lingurar, N. Varga (min. 75 - Petrut), Chitescu, M. Popescu (moin. 61 - D. Radoi) - Manta (min. 70 - F. Popescu), Gh. Cornea. Antrenor: Gheorghe Boruga. 
Oasul Negresti: Szolomayer-Stan (min. 58 - Homorozan), Colar, Marincean, S. Roman, Bar-Mihovics (min. 88 - Lohan), Pasca (min. 77 - C. Pop), Budeanu-Ilea, Tiplea. Antrenor: Zoltan Ritli. 
A arbitrat bine: Zoltan Erdei (Timisoara) - centru, ajutat, cu greseli, de asistentii: Traian Marchis si Stefan Necula (ambii Baia Mare). 
Observator FRF: Gheorghe Staicu (Bucuresti). 
Jucatorii meciului: Cristian Panin (UTA)
Cu Boruga dupa gard
... asa a inceput partida, tehnicianul utist platind astfel tribut iesirii sale nervoase din finalul partidei anterioare de pe teren propriu, cu Minaur Zlatna. 
Putini spectatori au tinut sa fie prezenti sambata dimineata, pe stadionul UTA, la penultimul examen impus lui Boruga de catre conducerea clubului. 
Cei care au venit insa nu au mai fost pusi in situatia de a folosi antinevralgicele din buzunare, deoarece "Batrana Doamna" a facut spectacol. 
In special, in partea a doua a jocului. Chiar daca nu a inscris in prima repriza, victoria "alb-rosilor" nu a fost pusa in nici un moment la indoiala, spre bucuria suspendatului Boruga, pe a carui ulita - in sfarsit - a iesit si Soarele... 
Presiune constanta

UTA incepe in forta, Cornea min. 5 (preluare pe 6 m, sut putin peste) si Panaitescu min. 8 (sut respins in corner) fiind foarte aproape de deschiderea scorului. 
Apatie in tribune

In ciuda startului lansat de partida, spectatorii din tribune erau cam apatici. Chiar si cele doua galerii. 
Iesiti "basma curata" din forcingul aradenilor, oaspetii echilibreaza jocul si Tiplea (min. 30) este blocat in extremis de Luca. 
Replica UTA-ei nu intarzie. Dupa ce Manta, scapat singur, se complica, N. Varga (min. 34) rateaza deschiderea scorului din 8 m. 
Cu cinci minute inainte de odihna, Grozav iese excelent la 30 m, blocand un contraatac "semnat" Tiplea. Pauza. 
Cade golul

Elevii lui Boruga incep in forta si repriza secunda. Dupa o uriasa ratare a lui Cornea (min. 51), cade golul mult asteptat. Sut Panin, portarul oaspetilor respinge in fata si oportunistul Cornea inscrie la debut. 1-0, din min. 54.
Aplauze generoase
Descatusata, echipa fanion joaca (si) pentru public. Si peste doar trei minute isi mareste avantajul pe tabela. Un-doi Cornea-Manta si ultimul suteaza imparabil din interiorul suprafetei de pedeapsa, pentru 2-0. 
Fiesta

Spectatorii aplauda cu generozitate evolutia favoritilor, catalogata drept cea mai buna din actuala editie de campionat. 
Capitanul Panin declanseaza fiesta in tribune, printr-un "euro-gol" reusit in min. 68. Oaspetii sunt K. O., golul patru al aradenilor fiind inscris ca la antrenament: centrare Panin, reluare dintr-o bucata Radoi si 4-0 (min. 79). 
"Motoare" oprite

Multumiti si, probabil, cu gandul la meciul din runda viitoare de la Petrosani, utistii opresc "motoarele", permitand vizitatorilor sa reuseasca un "gol de onoare", la al doilea sut expediat pe spatiul portii in acest meci. 
Autor, Budeanu (min. 81), dupa ce a trecut lejer de doi aparatori aradeni, 4-1. 
Impacarea

Ultimul fluier consfinteste impacarea dintre spectatori si echipa, dovada fiind scandarile si aplauzele la scena deschisa, adresate jucatorilor. 
Meritate, cu prisosinta. Impacarea a avut loc (si) pentru ca UTA a oferit, in fine, nu doar puncte, ci si spectacol...

Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]