Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 5 februarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Politia intra in spatiul virtual

In cateva zile si politia aradeana va fi prezenta in InternetIn doar cateva zile, Inspectoratul Judetean de Politie Arad isi va finaliza pagina de Internet, care va putea fi accesata de catre orice aradean. Cetatenii vor afla astfel informatii diverse despre urmariti general, infractori locali sau chiar despre sectoristi. Ei vor avea de asemenea posibilitatea sa trimita mesaje, sugestii sau sesizari catre politia aradeana. "Toti sectoristii din municipiul Arad vor fi introdusi in pagina de Internet. Vom incerca sa introducem si fotografia fiecarui sectorist si sa precizam zona pe care o are in responsabilitate. Astfel, aradenii vor putea sa-l cunoasca. Va da un click pe strada respectiva si va aparea fotografia sectoristului si numerele de telefon la care poate fi gasit", spune subcomisarul Stefan Moldovan, seful Biroului Criminalistic din cadrul Politiei Aradene. Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Arad s-a hotarat sa creeze aceasta pagina de Internet pentru o mai buna colaborare cu cetateanul si pentru o mai mare transparenta. Inspectorul Emil Motiu, purtatorul de cuvant al I.J,P. Arad, afirma ca "vor fi introduse informatiile pentru presa, buletinul de presa, urmaritii general, orele de audienta ale cadrelor de comanda din inspectorat, precum si alte informatii utile pentru cetateni". In tara mai exista doua inspectorate care si-au creat pana in prezent pagini de Internet, respectiv cele din Timisoara si Sibiu.

Claudiu Oprean - Agenda zilei

  • Roti blocate in parcare
Interviu cu Adrian Pica seful firmei ParktronicInterviu cu Adrian Pica, conducatorul sistemului de parcare Parktronic din Arad
Adrian Pica este un tanar care si-a asumat o misiune grea si putin populara dar care nu se sperie de impactul pe care firma pe care o conduce il are asupra unei parti a populatiei Aradului. Conducatorul unui sistem dur de parcare cu plata, acceptat ca partener de consiliul local Arad, care prevede blocari de roti si chiar ridicarea autoturismelor, nu poate fi privit cu simpatie de toti soferii. Dar Adrian Pica este si omul care gestioneaza un sistem ce a varsat peste un miliard de lei in doar sase luni de functionare catre bugetul local.
- Ce suma a adus la bugetul local sistemul Parktronic?
-
In primele sase luni de functionare am varsat deja la bugetul local suma de aproximativ 1,3 miliarde lei, reprezentand, conform contractului, 30 la suta din veniturile societatii noastre. Pana acum firma Belsirim Automotive a investit in sistemul de parcare Parktronic 800.000 euro si va continua programul investitional astfel incat pana la finele anului sa ajungem la investitii de 1,5 milioane euro. Mai trebuie spus ca, tot conform contractului, toate aceste investitii vor reveni dupa 10 ani la consiliul local.
- Cu ce noutati va prezentati in fata aradenilor la inceputul acestui an?
-
De la 1 ianuarie s-a trecut la fractionarea timpilor de taxare la minim 30 minute. In plus am mentinut tarifele de anul trecut, desi regulamentul ne permitea majorari de tarife. Am tinut insa cont de situatia economica grea a populatiei si pentru o perioada nu intentionam majorari de tarife. Mai trebuie sa spun ca societatea noastra a propus consiliului local si alte facilitati pentru populatie. Am propus reduceri de abonamente de 50 la suta pentru institutiile care aduc minim 50 abonati si de 30 la suta pentru cei care platesc abonamentul pe 12 luni. Am mai propus si vanzarea de abonamente pentru rezidentii de pe Bulevardul Revolutiei, care acum nu au dreptul la abonament, in parcarile dintre liniile de tramvai. Spre marea noastra mirare, consilierii locali, aceiasi care acum ne critica, nu au aprobat un proiect de hotarare care sa cuprinda aceste facilitati pentru aradeni. Chiar si reducerea timpului minim de taxare la jumatate de ora a fost initial refuzata. Noi am introdus aceasta facilitate interpretand unilateral o prevedere din contract. Aradenii trebuie sa cunoasca aceste lucruri.
- Unele persoane au interpretat noul cod rutier in sensul ca doar politia ar avea dreptul sa imobilizeze autoturismele. Care este adevarul?
-
Regulamentul de aplicare al noului cod rutier este extrem de clar. Articolul 113, litera d, spune cine are dreptul sa reglementeze parcarile, printre institutii figurand si consiliile locale. Noi functionam pe o parte a domeniului public, concesionata de consiliul local, care se incadreaza in prevederile legii. Regulamentul de functionare a sistemului Parktronic prevede modalitatea de blocare a rotilor, ca sanctiune administrativa. Noi emitem instiintari pentru cei care au fost sanctionati prin care sunt somati sa plateasca taxa pentru deblocare. Codul rutier vorbeste despre sanctiunile contraventionale aplicate de politie in anumite cazuri, care prevad blocarea unor autoturisme. Este cu totul altceva si regulamentul de aplicare a codului rutier arata si cum realizeaza politia aceasta blocare, cu scoaterea masinii de pe carosabil, etc. Trebuie sa intelegem: pe carosabil se aplica codul rutier de catre politie, care ia masuri si sanctioneaza iar pe domeniul public concesionat pentru parcare, noi aplicam regulamentul stabilit de consiliul local. Deci din acest punct de vedere nu a aparut nici o modificare privind blocarea rotilor si cetatenii trebuie sa cunoasca acest lucru.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Proprietarii aradeni asalteaza ghiseele

In ultimele zile Directia Fiscala a fost asaltata de aradeniDirectia Fiscala a Primariei Arad a fost luata cu asalt, in ultimele zile, de aradenii care detin mai multe cladiri cu destinatia de locuinta si teren agricol intravilan. Acestia trebuie sa depuna, conform Ordonantei 36/2002 privind taxele si impozitele locale, o declaratie speciala de impunere pentru stabilirea impozitului pe cladiri. Ieri, sute de aradeni s-au inghesuit disperati sa depuna declaratiile, activitatea tuturor angajatilor Directiei fiind canalizata spre rezolvarea acestei probleme. In aceasta situatie, Primaria a cerut sprijin Prefecturii, in vederea prelungirii termenului de depunere, pana la sfarsitul acestei luni. Conform informatiilor primite de la Directia Fiscala, pana acum, au fost depuse peste 5.000 de declaratii, majoritatea in ultimele trei zile lucratoare. Cu toate ca depunerea peste termen a declaratiilor constituie contraventie, pana la primirea unui raspuns privitor la prelungirea termenului, contribuabilii vor primi doar avertisment din partea Primariei.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Medicii de familie se razvratesc impotriva liderului lor

Medicii de familie aradeni sunt nemultumiti de liderMedicii de familie din Arad au infirmat, marti, declaratia din ziua precedenta a liderului lor potrivit careia la nivel local cadrele medicale vor semna contractul cu Casa de Asigurari si au cerut schimbarea acestuia. Dupa ce luni presedintele Asociatiei Medicilor de Familie din Arad (AMFA), Nicolae Nedea, a declarat ca la nivel local a fost acceptat noui contract, medicii au ripostat, spunand ca informatiile sunt false si ca ei nu sunt de acord cu noile reglementari ale Ministerului Sananatii. "Nu am acceptat nici o clipa contractul si suntem cel putin 300 de medici care ne-am coalizat incepand de astazi (marti - n.r.) impotriva presedintelui, care se pare ca nu ne reprezinta deloc", a declarat corespondentului MEDIAFAX unul dintre membrii asociatiei, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.
Vicepresedintele AMFA, Titus Ududec, a confirmat ca medicii nu sunt de acord cu semnarea contractului si ca declaratia liderului lor a fost facuta fara a se lua o decizie la nivel local. "Opinia generala este ca acest contract nu poate fi semnat, iar eu ii voi sustine pe medicii de familie", a precizat Ududec. Contactat, presedintele AMFA a spus ca el recomanda in continuare semnarea contractului si a recunoscut ca nu s-a luat o decizie in momentul in care a facut declaratia publica prin care a vorbit in numele medicilor. Aproximativ 300 de medici de familie, din cei 400 din judet, spun ca vor solicita schimbarea liderului lor peste o saptamana, cand se vor intalni. Luni, presedintele AMFA a anuntat ca medicii aradeni vor semna contractul cu Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate, chiar daca nu sunt multumiti, semnarea fiind necesara pentru a nu se pierde unica sursa de finantare a cabinetelor medicale de familie din Arad.

Adevarul

  • Se prevede un nou punct de trecere a frontierei

La primaria din Curtici se doreste infiintarea unui punct rutier de trecere a frontierei - Virtual Arad News (c)2003 Ieri, primaria din Curtici a organizat o intalnire  intre edilii locali si autoritatile din localitatea Lökösháza - localitate infratita cu orasul Curtici. In cadrul acestei intalniri, s-a discutat problema infiintarii unui punct de trecere rutiera a frontierei. "Noi ne-am pus in cap, mai demult, un plan foarte mare, am avut promisiuni din ambele parti , atat din partea maghiara, cat si cea romana, s-au luat chiar angajamente, dorim sa reinfiintam trecerea rutiera de frontiera, in paralel cu calea ferata. Ar fi o investitie de 6 milioane de euro, este in mare masura calculat devizul, noi avem de asfaltat 6 km , ungurii un kilometru. Dorim sa profitam de faptul ca suntem aproape de granita si cel mai scurt drum de la Arad in Ungaria este acest traseu. Bineinteles ca  dorim sa fim in acelasi ton cu prevederile UE, prin a deschide mai multe puncte de frontiera. Acest lucru ar intregi colaborarea intre cele doua tari", ne precizeaza Vicentiu Almasi - viceprimarul orasului Curtici.

Corina Olariu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]