Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 5 aprilie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Dorind sa ajute comunitatea slovaca din Romania, Presedintele Guvernului din Slovacia a vizitat Nadlacul
Premierul Slovaciei viziteaza NadlaculPresedintele Guvernului Slovaciei a sosit ieri pe pista Aeroportului International din Arad. Intampinat la sosire de prefectul Dan Vasile Ungureanu, domnul Mikulas Dzurinda a plecat impreuna cu oficialitati ale judetului Arad, pentru a se intalni cu membrii comunitatii slovace din orasul Nadlac. Acolo, Mikulas Dzurinda a discutat cu reprezentantii autoritatilor locale, cu reprezentantii minoritatii slovace si cu oameni de afaceri locali. A fost evocata implinirea a 200 de ani de cand etnicii slovaci se afla in judetul Arad.
"Ma bucur ca am ocazia acestei prime intalniri cu slovacii din Nadlac si doresc sa le multumesc pentru faptul ca sunt loiali statului in care traiesc. Multumesc si Guvernului Romaniei pentru grija aratata comunitatii slovace si dorim ca si noi sa-i ajutam pe romanii din Slovacia".
Investitorii slovaci lipsesc deocamdata din zona orasului Nadlac. Acest aspect a fost explicat de presedintele Guvernului Slovaciei: "dorim sa sprijinim bogatele actiuni culturale ale conationalilor nostri din Nadlac dar si din alte localitati cu comunitati slovace. Mergand la Nadlac, ii voi asculta cu atentie pentru a vedea care le sunt doleantele, dar de lipsa investitorilor se plang si cetatenii Slovaciei. Acum sunt putini investitori, dar prin politica pe care o ducem va asigur ca se vor inmulti. Este foarte bine ca Romania a ales politica de integrare in Comunitatea Europeana. Astfel, dorim ca investitorii care descopera Slovacia sa descopere si Romania".

Lucian Danila - Observator

  • Maghiarii - Interesati de zonele industriale aradene

Primarii din Ungaria vor sa conlucreze cu AradulViceprimarul Voicu spune ca in aceasta luna incep lucrarile pentru extinderea liniei de tramvai in zona de vest
Ieri, Aradul a primit vizita unei delegatii maghiare formata din opt primari ai unor orase din regiunea Tatabanya. Delegatia a fost condusa de presedintele Consiliului Judetean Komarom-Esztergom, Agocs Istvan si primarul orasului Tatabanya, Bencsik Janos. Primarii maghiari au fost primiti de conducerea Primariei aradene. La inceputul discutiilor, primarul Doru Popa a multumit pentru relatiile de colaborare deja stabilite cu regiunea Tatabanya, pe care partea aradeana intentioneaza sa le dezvolte. Despre dezvoltarea industriala a Aradului din ultimii ani a vorbit primarul Emanoil Voicu, iar evolutia industriala a orasului nostru a fost prezentata de consilierul municipal Ioan Darida. "Dezvoltarea industriala a Aradului este o continuare a unei traditii, Aradul fiind un putemic centru economic si financiar de mai bine de 100 de ani. E drept ca in ultimii 12 ani am redemarat ceva mai greu. In 2000 am promovat un proiect in cadrul programului PHARE, care va fi realizat in acest an. Nu stiu cum e la voi, dar pe noi sistemul birocratic ne depaseste..",a spus Voicu. 
Doua zone industriale functionale, una pe cale de a deveni operationala 
Viceprimarul Voicu a prezentat cele trei zone industriale aradene: doua functionale (cea de vest, respectiv cea de est) si una pe cale de a deveni operationala (cea de nord). "Cea mai dezvoltata zona din Arad este zona industriala de vest, ce a inceput sa se nasca in 1999, dintr-o colaborare intre Camera de Comert si Primaria Arad. Deocamdata aici lucreaza 4300 de oameni, dar exista perspectiva ca inca din acest an in zona sa lucreze peste 8000 de persoane". 
In vest - 27 de investitori, in est sapte 
Zona Industriala Arad Vest se intinde pe o suprafata de 150 de hectare si este destinata in principal activitatilor industriale, de servicii si de depozitare. ZIA Vest dispune de acces direct la soseaua nationala DN 7 E 68, de drumuri interioare cu imbracaminte moderna, retea de alimentare cu gaz metan de joasa presiune, retea de alimentare cu energie electrica, canalizare menajera si pluviala, retea de alimentare cu apa potabila, rezervor de apa pentru stingerea incendiilor. Pana in prezent, in ZIA Vest au cumparat teren 27 de investitori din Romania, Germania, Marea Britanie, Franta, Austria, Italia, Japonia, Belgia, Elvetia. Zona Industriala Arad Est are 20 de hectare, dispune de acces direct la soseaua nationala DN 7 - E 68 si are aceleasi utilitati ca ZIA Vest, cu precizarea ca in prezent se lucreaza la introducerea retelei de alimentare cu gaz metan. "Aici au cumparat teren sapte firme din Romania si Italia, suprafata vanduta pana acum fiind de 11,4 hectare. Din cele sapte firme, una e deja activa, trei sunt in proces de constructie a locatiilor, iar celelalte urmeaza sa-si inceapa constructiile in a doua jumatate a acestui an", a spus Voicu. 
Extinderea liniei de tramvai incepe an aceasta luna 
Proiectul promovat de administratia aradeana, Utilitati in Zona Industriala Arad Vest, ce beneficiaza de finantare PHARE, cuprinde si extinderea cu 3 km a liniei de tramvai pana in zona industriala, investitie care se ridica la  2,5 milioane de euro. "Lucrarile vor incepe in aceasta luna, ddupa ce in fine, am terminat cu birocratia. In primavara urmatoare, ele ar trebui sa fie gata", a completat viceprimarul Voicu. 
In ceea ce priveste Zona Industriala Arad Nord, aceasta va fi operationala intr-un viitor apropiat. Destinatia ei, care va avea 110 hectare : activitati de depozitare, servicii, industrie. Primele discutii, pentru vanzarea a 16 hectare, au inceput deja. 
"Dezvoltarea economica a Aradului are rezultate considerabile" 
Primarul orasului Tatabanya Bencsik Janos, vechi prieten al Aradului, a spus: "constat ca au avut loc rezultate considerabile in dezvoltarea economica a Aradului. Dezvoltarea economica trebuie sa se situeze deasupra politicului, iar la Arad asta s-a intamplat, dezvoltarea parcurilor industriale demonstreaza ca politicul a fost exclus. Noi avem legaturi cu orase din Romania si constatam ca  Aradul se afla printre orasele romanesti cele mai inovative. Tot respectul nostru pentru munca pe care o desfasurati. Consideram ca relatiile noastre pot fi dezvoltate. In acest sens va stam la dispozitie in acea competitie, in care scopul nu e sa ne invingem unul pe celalalt ci ambele orase sa iasa castigatoare." Dupa inthlnirea de la Primarie delegatia maghiara a vizitat Zona Industriala Arad Vest, complexul expozitional Arad International si targul aflat in desfasurare.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Targ de primavara la Expo International

Imagine de la targul Confort Instal 2003Camera de Comert, Industrie si Agricultura organizeaza pana duminica, 6 aprilie, la Expo Arad International, targul Confort Instal 2003, specializat in tehnologii, materiale si instrumente de masura si control pentru instalatii electronice si sanitare. Sub titlul de Protect 2003, in aceasta perioada are loc salonul de echipamente si servicii pentru protectia muncii, sisteme de paza si protectie.
Firmele expozante produc si distribuie instalatii de incalzire si frigorifice, aer conditionat, utilaje pentru bai si diferite accesorii casnice si industriale.
Programul conex al targului a cuprins, ieri, 4 aprilie, cu incepere de la ora 13.00, prezentarea firmei SC Instal Impex SRL, iar de la ora 15.00 a avut loc o intalnire a membrilor Uniunii Locale a asociatiilor Locative cu Distrigaz Nord.
Astazi programul va incepe la ora 10.00 cu prezentarea firmei SC Contor Zenner SA, care va fi urmata de la ora 11.00 de o dezbatere interactiva sustinuta de Inspectoratul Teritorial de Munca.
In perioada desfasurarii targului, transportul cu autobuze este gratuit in zilele de vineri si sambata, cu incepere de la ora 9.30, pana la ora 17.30, autobuzele circula din ora in ora, iar duminica, intre 8.30 si 13.30.

Fira Razman - Agenda zilei

  • Protest cu sfoara

Nicolae Ieran a protestat in fata PrimarieiNicolae Ieran, presedintele filialei locale a Partidului Necomunistilor si reprezentant zonal al aceluiasi partid a protestat in numele partidului sau timp de o ora in centrul Aradului. Nicolae Ieran a organizat un miting importiva razboiului din Irak in numele partidului dar a protestat de unul singur. Ajutat de trecatori, Ieran si-a ancorat pancartele si lozincile. La un moment dat s-a legat de Crucea Martirilor si de un stalp din fata Palatului administrativ. 
El si-a motivat gestul prin faptul ca arabii il au pe Allah, iar restul pe Dumnezeu si a facut o paralela intre caderea regimului comunist si cel al lui Saddam.
Numai ca, spune Ieran, desi pe noi ne-au ajutat serviciile secrete, nu au venit cu armata pentru a ne scapa de Ceausescu. El nu doreste razboi pentru ca mor oameni. 
Trecatorii au fost de acord cu protestul lui Nicolae Ieran. Multi au spus ca nu avem nevoie de razboi ci de un trai mai bun. 
Liderul local al Partidului Necomunistilor si-a adunat pancartele si a plecat la expirarea timpului acordat mitingului. El este cunoscut in Arad pentru formele inedite de protest: a facut greva foamei in dulap, a facut greva foamei in costum de baie, a ajuns deghizat in preot la o intrunire a revolutionarilor, etc.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Nunweiller trebuie sa-si depaseasca… fostul elev

Radu Nunweiller doreste sa foloseasca un sistem castigator"Doresc sa folosesc un sistem… castigator"
Radu Nunweiller a profitat in cele doua saptamani de pauza competitionala de timpul frumos si de gazonul de pe stadionul "UTA" pentru a imbunatati relatiile de joc. "Am profitat in cele doua saptamani de terenul bun de pe stadionul UTA, dar astazi (n.r. joi) ne pregatim la Vladimirescu, pentru a menaja terenul pentru jocul cu Otelul. El trebuie udat si nivelat pentru ca este putin dur. Nu m-am hotarat ce sistem voi folosi, pentru ca-l voi alege in functie de forma jucatorilor si trebuie sa ne gandim ca vom juca fara doua piese importante, Njock si Nagy. Dar doresc sa folosesc un sistem… castigator" a spus "elvetianul". "Ma gandesc la doua sisteme, dar pe care le voi folosi voi sti inainte de joc!"
Orac, elevul lui Nunweiller
Costel Orac, antrenorul Otelului si Radu Nunweiller au evoluat in cea mai mare parte a carierei fotbalistice la Dinamo Bucuresti. Diferenta de varsta dintre cei doi fiind destul de mare, perioadele in care au evoluat au fost diferite, cei doi nu au fost coechipieri. "Orac este prea tanar pentru a fi evoluat cu mine in echipa. Dar l-am avut elev, in Elvetia, pe vremea cand antrenam Etóile Carouge. Timp de sase luni i-am fost antrenor si mi se parea un baiat foarte serios. Am remarcat ca si ca antrenor are rezultate bune. Nu am mai vorbit cu el de multi ani" continua Nunweiller despre viitorul adversar.
"UTA are probleme mentale"
Intrebat unde crede ca ar putea fi cheia jocului de astazi cu Otelul, Nunweiller a declarat: "in primul rand la mentalitate. UTA are probleme mentale, jucatorii nu au incredere in ei si acest lucru s-a vazut la jocurile cu Farul si cu FC National, jocuri care din pacate au lasat urme."
Manta si Botis, titulari
Pentru prima data in acest campionat, Manta si Botis vor face parte din echipa de start a lui Nunweiller. "In lipsa lui Njock, Manta va trebui sa-i preia acestuia sarcinile. De Botis ma declar foarte multumit la modul cum este pregatit si, probabil, va face parte din primul unsprezece."
Era nevoie si de Ungur
Din pacate, fostul golgheter al UTA-ei la inceputul anilor ’90, Adrian Mugurel Ungur, nu si-a rezolvat problemele cu gruparea israeliana si nu este inca legitimat la FC UTA. "Imi pare rau ca Ungur nu este legitimat. Echipa ar fi avut mare nevoie de el. Este un jucator cu calitati extraordinare, are o mentalitate foarte sanatoasa, el fiind tipul de jucator care nu suporta infrangerea si poate sa mobilizeze la greu intreaga echipa" a continuat antrenorul utist.
Fritea este refacut
Razvan Fritea a avut in aceasta perioada de pauza probleme la glezna, ceea ce l-a tinut departe de pregatiri. De miercuri el a intrat in programul echipei si din punct de vedere medical este apt pentru jocul impotriva galatenilor. Ramane de vazut daca va fi unul dintre alesii antrenorului pentru aceasta confruntare.
Otelul, o echipa experimentata
Staff-ul tehnic textilist a studiat pe o caseta jocul Otelului. Concluziile sunt ca Otelul este o echipa foarte experimentata, cu o medie de varsta ridicata, ce evolueaza de multi ani impreuna, ceea ce face ca jocul lor sa fie unul omogen.

Lucian Danila - Occident

  • FILMELE SAPTAMANII

Dacia - 5 aprilie - 12 aprilie 2003  Siguranta nationala - (SUA)
Muresul - 5 aprilie - 12 aprilie 2003  Puicuta cu cocosel - (SUA)
Arta - 5 aprilie - 12 aprilie 2003 - Sala A  O minte sclipitoare - (SUA)
Arta - 5 aprilie - 12 aprilie 2003 - Sala B  Stuart Little 2 - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]