Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 5 mai 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Mii de oameni la deschiderea celui mai mare strand din tara

Aradeanul Ovidiu Ioncu "Kempes" a sustinut ultimul concert inainte de emigrare - Virtual Arad News (c)2003Strandul "Neptun" din Arad, care este cel mai mare din tara, intinzandu-se pe 30 de hectare, a fost redeschis pentru aradeni. 
Strandul vine cu o multime de noutati pentru vizitatori. Accesul in strand se face, in premiera, prin porti tip metrou, supravegheate video, pe baza de cartele magnetice sau fise de 5.000 de lei. 
Pentru cei care ajung la poarta fara fise, exista aparate de schimbat bancnote. Festivitatea inaugurala a fost dublata de un concert sustinut de trupe renumite, printre care merita amintite ASIA, Cargo si Pacific. 
Practic, a fost ultimul concert sustinut de trupa Cargo in aceasta formula, unul din oamenii din baza, Kempes, urmand sa emigreze in Australia.
Strandul aradean a inghitit in acest inceput de sezon 14 miliarde de lei sub forma de investitii, din care 4 miliarde bani folositi de Gospodaria comunala aradeana si 10 miliarde lei investitii ale agentilor economici. 
Pe strand exista 380 casute pentru inchiriat si 210 cabine. Pe langa bazine, strandul ofera zeci de terase, terenuri de sport si alte utilitati de agrement care transforma acest loc preferat al aradenilor intr-o adevarata bucata de litoral pe malul Muresului. 
Multi aradeni spun ca nu vor mai merge pe litoral, preferand concedii ieftine pe malul Muresului unde, spun ei, exista conditii mult mai bune si mai ieftine decat la Marea Neagra.

Liana Brad - Romania Libera

Faceti click aici pentru a urmari un videoclip cu selectiuni din cadrul concertului.

  • De Pastele Mortilor, aradenii s-au inghesuit la cimitire

Inca de dimineata aradenii au praznuit Pastele MortilorIn prima duminica dupa sarbatorile pascale, aradenii comemoreaza Pastele Mortilor. Este ziua in care cei vii isi aduc aminte de cei dragi, care nu mai sunt in viata si, conform traditiei, vin la cimitir cu flori si lumanari, pentru a fi o clipa alaturi de cei disparuti si dau pomana oua rosii si cozonaci. 
Si in acest an, de la orele diminetii, cimitirele din Arad au fost vizitate de mii de oameni, care s-au rupt de problemele cotidiene, pentru a aprinde o lumanare la mormantul celor dragi. 
Cimitirul "Pomenirea" a fost vizitat, in cursul zilei de ieri, de peste 5.000 de persoane. "Nu au existat nici un fel de incidente neplacute. Paza a fost asigurata de paznicii nostri, dar au venit gardieni publici si doi jandarmi, pentru a se asigura ca totul este in ordine. M-a surprins faptul ca si astazi, fiind zi de duminica, oamenii si-au curatat mormintele aruncand gunoiul la vecini sau pe alee" a spus Iosif Fochs, administratorul cimitirului Pomenirea. 
La cimitirul "Eternitatea" a fost "liniste si pace", desi a fost vizitat de peste 8.000 de persoane. "Si aici, paza a fost asigurata de trei dintre paznicii nostri, dar si de gardieni si jandarmi. Nu am avut reclamatii, insa, paznicul nu va putea preintampina furtul florilor, tinand cont de faptul ca cimitirul ocupa o suprafata de 25 de hectare" a spus Florina Rob, administratorul cimitirului "Eternitatea"
In ambele cimitire, a surprins neplacut numarul mare de cersetori, cu toate ca, daca ar fi sa ne luam dupa administratori, este o "traditie" ca in aceasta zi sa fie un numar mare de cersetori. 

Maria Mot - Agenda zilei

  • Festivalul gulyásului: intrecere la mancaruri si sport, plus placinte cu gem

Concurs gatit la Festivalul gulyasuluiCea de a doua editie a serbarii campenesti numita Festivalul gulyásului aradean, organizata, sambata, de UDMR, la Padurice, a desemnat ca victorioasa la prepararea celebrului aliment echipa din cartierul Aradul Nou. 
Un conglomerat de concursuri de dans, de volei si tenis de masa, de masurare a fortelor, totul culminand cu concursul de preparare, la ceaun, a gulyásului cu cartofi, serbarea s-a bucurat de o prezenta impresionanta, a circa 400 de oameni, avandu-i ca invitati de primarul Dorel Popa, rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu" - Lizica Mihut, si pe Traian Cresta, presedintele autoguvernarii romanilor din Ungaria.
Castigatorii concursului culinar au fost premiati cu cate o lingura imensa  de lemn, denumita generic "de aur, argint si bronz".
Pe toata durata serbarii, tinerii participanti cu varste intre 2 si 70 de ani, s-au putut infrupta din sutele de placinte cu gem coapte la fata locului de reprezentantele Serviciului de Ajutor Maltez.

S.M. - Observator

  • In luna mai,  functionarii aradeni vor fi "scoliti" de profesori italieni

Functionarii aradeni vor fi scoliti de italieniConsiliul Judetean Arad si Universitatea "Vasile Goldis", in colaborare cu Provincia Pisa - Scuola Superiore Sant Ana si Agentia de Promovare Economica a Regiunii Toscana vor organiza la Arad un curs de perfectionare pentru functionarii si reprezentantii politici ai administratiei locale.
Obiectivul general al acestui curs, ce se va desfasura in perioada 12-23 mai, vizeaza ameliorarea competentelor si cunostintelor functionarilor publici si a reprezentantilor administratiei locale, in contextul procesului de reforma din domeniu. 
Mulat pe programul de cooperare internationala "Colectivitatile locale din Romania, actori ai politicilor de dezvoltare economica si sociala, in contextul integrarii europene", cofinantat de Regiunea Toscana, cursul va aduce la Arad cunoscute cadre didactice universitare si experti din Italia, care vor preda alaturi de specialisti aradeni. 
50 de functionari aradeni vor beneficia gratuit de cele patru ore zilnice de curs, derulate pe parcursul a 12 zile, acestia urmand sa primeasca la finele programului (daca au participat la cel putin 90% dintre ore) un atestat semnat de reprezentantii institutiilor organizatoare.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Fotbal - Divizia A: Mai aproape de barem, mai departe de Divizia A, Astra Ploiesti - F.C. UTA 1-1 (1- 0)

La meciul UTA - Astra egalul nu a ajutat-o pe Batrana DoamnaSambata, ora 19,00, arena "Astra" din Ploiesti, teren bun, timp calduros, spectatori 1200. 
Suturi spre poarta: 10-7, pe poartă: 4-4, cornere: 9-1, offside-uri 1-3. 
Au marcat: Craciun - min. 6, respectiv Marginean - min. 89.
Astra: Bratu-Petroesc, Toporan, Negoita-L Dobre (min. 73- C. Dobre), Crăciun, Mihart, Todoran, Ghindaru (min. 66 -Irimescu) - Dascalescu (min. 60 - Borbely), Costescu. 
Antrenor: Florin Marin.
F.C. UTA: Bogdan-Panin (min. 77 - Ianu), Botis, Baldovin, Luca, Dragomir (min. 46 - Drida)-M. Popescu, Varga (min. 60 - Marginean), Panaitescu-Manta-Njock. 
Antrenor: Costel Pana. 
Director tehnic: Gigi Boruga.
A arbitrat satisfacator: Viorel Anghelinei (Galati), asistat slab de Ioan Muresan (Timisoara) si bine de Dan Bargaoanu (Bucuresti). 
Arbitru de rezerva: Vasile Bratu.
Cartonase galbene: Negoita, Ghindaru, Mihart, respectiv Varga si Drida.
Observator F.R.F.: Constantin Stefan (Bucuresti)
Observator L.P.F.: Vasile Anghel (Bucuresti) 
Minutul 89. Gol Marginean! Fidela galerie aradeana sare in aer. Ne bucuram si noi, dar ramanem in aer, suspendati cu gandul undeva intre Divizia A si matineu. 
UTA se afla la a doua deplasare consecutiva fara infrangere, o situatie nemaivazuta in prezentul campionat. Ne vine să exclamam: "Se poate!", dar ne oprim brusc. 
Stadionul de cartier "Astra" se golise intre timp, atmosfera a devenit dezolanta, precum in sufletele noastre. Este efectul disparitiei euforiei de la reusita lui Margi si reintalnirea cu realitatea cruda. 
"Bătrana Doamna" este "performera" unui sezon ratat, in care - totusi - mai are un obiectiv. Atingerea baremului de 25 de puncte de care acum este tot mai aproape, dar in acelasi timp tot mai departe de Divizia A. Prin "zestre" de puncte, dar si prin joc.
Sambătă, la Ploiesti, UTA a facut un pas inapoi, daca tinem cont de precedentele prestatii avute cu Gigi Boruga pe banca tehnică. In prima repriza aradenii nu au prea legat doua pase, pentru ca, dupa pauza, recordul să fie de patru, insa doar la faza golului egalizator. 
In rest, apararea a fost nesigura in special in prima jumatate de ora, mijlocasii preluau baloane si "construiau" pentru… adversari, iar singurul "varf", Njock, tot prelungea cu capul mingi aruncate la bătaie, pentru… nimeni. 
Ploiestenii, fara a evolua cu mult peste utisti, parca au facut ceva in plus pentru a obtine un rezultat bun, dar pe măsura ce iroseau ocazii si sesizau neputinta partenerului de intrecere au cam adormit pe teren, iar in fotbal indolenta se taxează. 
Dar, poate, cel mai indolent jucător de pe teren a fost "textilistul" Ionut Dragomir, care a cam avut pe constiinta toate fazele periculoase aparute la poarta lui Bogdan in primul mitan. Ca sa nu mai punem la socoteala golul, din minutul 6, reusit cu capul de Craciun, adversarul direct al lui "Garcea", dupa o centrare perfecta a lui Ghindaru. 
Aceiasi doi fotbalisti ai ploiestenilor au mai creat alte doua faze clare de gol, in minutele 27 si 34. Noroc ca "zvarluga" Craciun, ba a nimerit transversala, ba a sutat slab, nemarcat fiind la 12 metri de buturile aradene. 
In minutul 36, Varga trimite in adancime pentru Njock, acesta centreaza in gura portii de unde L. Dobre si apoi Toporan il anticipeaza pe Panaitescu, pierdut in spatiu. 
Chiar inainte de pauză, Varga este la un pas de a-si marca un autogol de toata frumusetea, dar Bogdan e atent si respinge de sub transversala lovitura de cap a coechipierului său.
La revenirea de la cabine, Gigi Boruga avea deja ideile clare. Cei mai slabi "textilisti", Dragomir si Varga sunt scosi de pe teren, in locul lor aparand Drida si Marginean, care dau un alt tempo jocului. Asta nu inainte ca, la 6 minute de la debutul reprizei a doua, atacantul Costescu sa scape singur cu Bogdan, care - insa - ii inchide la timp unghiul de sut si tabela ramanea "intacta"
Scapati basma curata, "alb-rosii" se vad tot mai des in atac. Precum in meciul cu Dinamo, Njock ia la tinta bara adversa, dupa o lovitura libera batuta de Popescu si ghinionul parea să persiste in tabara utista. 
"Centralul" Anghelinei si asistentul timisorean Muresan isi baga si ei "codita" si, timp de douazeci de minute, UTA nu se mai apropie de poarta Astrei, in timp ce ploiestenii par multumiti cu avantajul minim. 
Pe ultima turnanta - insa - situatia se schimbă radical. Ocazia ratată de Borbely din pozitie de unu la unu cu Jean Bogdan, in minutul 88, este razbunata la urmatoarea faza, singura mai inchegata a aradenilor. 
Balonul circulă pe traseul Drida-Njock-Panaitescu-M. Popescu-Marginean, ultimul prinzand o "torpilă" de la 25 de metri, exact la radacina barei portii ploiestene, 1-1. 
Gazdele intra in panica, arbitrul Anghelinei de asemenea, dar cu toate eforturile lor, tabela "ingheată" la scorul de 1-1.
Inaintea meciului cu numarul 1000 pe scena primului esalon, "Batrana Doamna" mai are un gand ascuns pentru "agatarea" in extremis a unui loc de baraj. Asta cu conditia sa aiba atentie sporita pentru F.C.M. Bacau, o alta formatie implicata in "hora retrogradarii".

Calin Mnerie - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]