Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 5 septembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Primaria schimba criteriile la repartitia ANL. Inca trei blocuri pentru tineri

In Zona Billa vor mai fi construite inca trei blocuri ANLCriteriile de repartizare a noilor locuinte ANL care urmeazaa fi construite in cartierul Micalaca vor fi rediscutate de catre consilierii locali.
Dupa ce primele apartamente (din cele sase blocuri de langa Billa) au fost repartizate, primaria a constatat case pot aduce unele imbunatatiri modului in care se distribuie apartamentele.
Lista de prioritati pe care sunt deja inscrise peste 700 de persoane se va modifica, asadar, in functie de dorinta alesilor locali, si se va intregi cu ceilalti tineri care solicita locuinta. 
Bucurestiul a aprobat, conform spuselor viceprimarului Emanoil Voicu, construirea a inca trei blocuri ANL in apropierea celor existente. Speranta municipalitatii este sa inceapa construirea lor inca in acest an.
Cat despre celelalte 250 de apartamente proiectate pentru zona Micalaca Est, Comisia interguvernamentala nu si-a dat aprobarea, din cauza unor modificari ce trebuie aduse proiectului.
"Vor fi refacute listele de prioritati si criteriile de repartitie, cu cateva luni inainte de repartizarea noilor locuinte" a zis viceprimarul Emanoil Voicu

Simona Mazare - Observator

  • Dan Ungureanu: "Nu renuntam la Slavici!"

Primarul din Siria - Ioan Dorin Gurban doreste stramutarea osemintelor scriitorului in comuna sa natalaMutarea osemintelor lui Ioan Slavici la Siria a constituit subiectul unei noi intruniri intre reprezentantii Prefecturii, Primariei din Siria si ai Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu.
Chiar daca presa nu a fost invitata, Ioan Dorin Gurban, primarul din Siria, a stat la dispozitia ziaristilor in cadrul unei conferinte de presa "prezidate" de prefectul Dan Ungureanu.
Asa dupa cum se stie, Ioan Slavici s-a nascut in localitatea Siria, dar corpul lui si-a gasit odihna in cimitirul de la Panciu - judetul Vrancea, unde a locuit fiica sa, care l-a ingrijit in ultima parte a vietii.
Din opera sa transpare la fiecare cuvant dragostea pentru plaiurile natale, dar se pare ca acest lucru nu convinge edilii de la Panciu sa aprobe inmormantarea marelui nostru scriitor in cimitirul de la Siria, alaturi de parintii sai.
Dan Slavici, nepotul scriitorului, sustine si el dorinta bunicului sau de a fi inmormantat la Siria dar cu toate acestea, la Panciu se vehiculeaza o alta varianta.
"Ei motiveaza refuzul cererii noastre printr-un document in care Slavici ar fi cerut sa fie inmormantat la Manastirea Brazii, unde a trait in sihastrie vreme de trei ani. Am cerut acel asa zis testament, sa-l expunem si noi la Casa Memoriala din Siria, sa-l vada toata lumea si sa ramanem cu inima impacata, ca asa trebuie sa fie. Dar nimeni nu a putut sa ne arate documentul", a relatat Ioan Gurban.
Chiar daca nici ultimele negocieri nu au ajutat la nimic, cei implicati nu se gandesc sa renunte cu nici un pret.
Daca pe cale amiabila nu se va ajunge la o intelegere, va fi luata in calcul si calea legala.
Din spusele prefectului Dan Ungureanu a reiesit ca aprobarea unui membru al familiei Slavici si autorizatia din partea Administratiei cimitirelor din Panciu sunt suficiente pentru exhumare.
Pana a ajunge insa la masuri radicale, in toamna acestui an va fi prezent la Arad Dan Slavici, care va vorbi despre initiativa sirienilor si va pleda pentru inmormantarea scriitorului la Siria, acolo unde de fapt ii este locul.

Sorina Ambrus - Adevarul

  •  A aparut Pagini Aurii 2003/2004

A aparut noua publicatie Pagini AuriiIncepand cu data de 01.09.2003 se distribuie GRATUIT editia 2002-2003 a publicatiei Pagini Aurii, care contine si lista abonatilor ROMTELECOM din judetul Arad.
Publicatia va putea fi ridicata de la Oficiile Comerciale unde se plateste factura telefonica. Abonatii care primesc publicatia vor fi informati printr-un text tiparit pe factura telefonica.
Publicatia va putea fi ridicata de catre abonatii care sunt informati pana la data de 30.09.2003, dupa aceasta data redistribuindu-se si la alti solicitanti.
La aceasta editie - a cincea tiparita pentru judetul Arad - s-au tiparit un numar de 44.000 de exemplare, numarul de abonati din judetul Arad fiind de aproape 100.000. Aceasta editie va fi distribuita la toti abonatii persoane juridice si de asemenea la abonatii de domiciliu existenti care nu au primit in 2001 si in 2002. Sunt inclusi prioritar abonatii care vor fi trecuti in luna septembrie din centrale manuale in CTD Ericsson si care pana in prezent nu au primit nici o editie.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Trei politisti de frontiera aradeni, trimisi in fata Consiliului de Disciplina

Masina cu termoviziune sa transformat in masina de facut baniUn politist de la Nadlac, specializat in activitati specifice pe autospeciala de termoviziune, avea asupra sa suma de 1.010 euro
Mai multi politisti frontiera aradeni de puncte de trecere cu Ungaria, vor fi trimisi fata Consiliului de disciplina dupa ce au st prinsi detinand valuta in timpul serviciului, desi, potrivit legii, nu au acest drept.
O echipa de politisti, coordonata chiar chestorul Aurel Neagu, seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, a actionat intre 27 si 29 august la punctele de frontiera din toata tara, dar in special la cele nord-vestul si sudul tarii, controland in ce masura politistii de frontiera respecta reglementarile interne privind combaterea coruptiei.
Politistii de frontiera sunt obligati, atunci cand intra in post, sa declare sumele de bani in lei si nu au voie sa vina la serviciu cu valuta pentru ca le este interzis chiar si sa faca cumparaturi din magazinele duty-free.
Controlati la buzunare
Cu toate acestea, in timpul controlului, politistii care i-au verificat pe colegii lor din punctele de frontiera chiar si in buzunare, au descoperit trei agenti aradeni - doi de la Nadlac si unul de la Turnu - care aveau asupra lor sume de bani in lei sau valuta.
La PF Turnu, in urma controlului a fost gasita suma de 30 de euro asupra unui agent care desfasura activitati de tip filtru.
Recordul negativ il detine un politist de la Nadlac, specializat in activitai specifice pe autospeciala de termoviziune, care avea asupra sa suma de 1.010 euro, bani pe care nu a putut sa-i justifice in fata anchetatorilor.
Nu se poate proba coruptia
Cei trei vor fi trimisi in fata Consiliului de Disciplina cu propunerea de trecere in rezerva. Totusi, in cazul celor trei politisti, nu se poate demonstra ca ar fi comis infractiuni de coruptie. 
In timpul controlului, insa, a fost depistat si un politist de la punctul de trecere a frontierei Varsand, despre care am scris in ziarul nostru de ieri, care a cerut si a primit 50 de euro pentru a nu sanctiona o firma de transport de persoane. 
Si el va fi trimis in fata Consiliului de Disciplina cu propunerea de trecere in rezerva. 
In numai trei zile, opt agenti de politie din intreaga tara au fost trimisi in fata Consiliului de Disciplina pentru neregulile constatate.

Claudiu Oprean Agenda zilei

  • Verificari in scolile aradene
Inspector general scolar Zoea Rotaru combate afirmatiile DSP Arad Anul acesta, pentru pregatirea scolilor aradene pentru deschiderea anului scolar s-au investit fonduri nemaiintilnite la Arad.
Conform inspectorului scolar general, prof. Zoea Rotaru, consiliul judetean si cel municipal au alocat pentru pregatirea scolilor 40 miliarde lei, alte 15 miliarde au fost asigurate din fondurile proprii ale scolilor iar Ministerul Educatiei a disponibilizat 119.000 dolari pentru renovarea unor unitati scolare din judet.
S-au executat chiar si lucrari de alimentare cu apa curenta pentru unele scoli din mediul rural.
In ciuda eforturilor, este evident ca exista inca probleme in unele scoli din judet.
Directia de Sanatate Publica Arad a intrat intr-o adevarata polemica cu conducerea Inspectoratului dupa ce a anuntat o cifra considerata de inspectorat drept exagerata privind unitatile scolare care nu detin autorizatii sanitare de functionare.
Prof. Zoea Rotaru a replicat, afirmand ca datele DSP Arad s-ar baza de fapt pe unele constatari din anii trecuti, neactualizate. Pentru ca situatia exacta a scolilor sa fie cunoscuta, echipe mixte, formate din reprezentanti ai Prefecturii, Inspectoratului Scolar Judetean si Directiei de Sanatate Publica Arad au pornit de ieri pe teren.
Echipele vor urma trasee din judet, urmand ca fiecare unitate de invatamint sa fie inspectata pentru a se constata stadiul lucrarilor de pregatire si igienizare premergatoare sunetului primului clopotel.
Alta echipa va vizita fiecare scoala din municipiu, urmand ca pana vineri, la nivelul Prefecturii, sa existe o situatie exacta a scolilor aradene privind modul in care sint respectate conditiile igienico-sanitare pentru primirea autorizatiilor sanitare de functionare in anul scolar 2003-2004.
Elevii saraci vor primi rechizite gratuiteElevi saraci
Inspectoratul Scolar al judetului Arad a pregatit rechizitele scolare destinate elevilor din ciclul primar si gimnazial care au probleme materiale.
In judetul Arad exista aproape 16.000 elevi care se incadreaza in prevederile Ordonantei 33 din anul 2001.
Mai precis, in cazul lor, venitul brut mediu pe membru de familie trebuie sa fie sub jumatatea venitului mediu brut minim garantat pe tara.
In judetul Arad, aproximativ o treime din elevii ciclului primar si gimnazial se incadreaza in aceasta categorie si vor beneficia de ajutorul in rechizite scolare.
Fiecare pachet contine, pe clase, caiete, blocuri de desen, pixuri, creioane, atlase scolare, culegeri de probleme si alte accesorii necesare pentru scoala.
Pe piata, costul unui asemenea pachet atinge peste 500.000 lei pentru ciclul primar si se apropie de milion pentru ciclul gimnazial. 
Ieri, la Arad au sosit si primele trei microbuze ARO destinate scolilor din judet, din lotul de 11 aprobate de ministerul de resort pentru judetul Arad in acest an. 
Microbuzele vor fi trimise pentru a aduce la scoala elevi din localitati indepartate de scolile de care apartin elevii, in mediul rural, in special in zonele colinare si de munte.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]