Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 6 ianuarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Lipsa banilor pune in pericol siguranta circulatiei. Podul Traian zace intr-o stare avansata de degradare

Podul Traian si-a redus capacitatea portanta - Virtual Arad News (c)2003Ultimul studiu de cercetare-expertizare, realizat in 1997, pentru stabilirea capacitatii portante reale a podului Traian a avut ca efect restrictionarea circulatiei vehiculelor grele pe pod.
Podul, de pe atunci, nu mai avea scari de acces pentru examinarea intradosului, calea pe pod si parapetii pietonali sunt degradate. Mai mult, studiul confirma ca, din cauza lipsei de intretinere, elementele metalice ale structurii de rezistenta sunt corodate, iar elementele principale ale structurii de rezistenta sunt foarte des izbite (implicit afectate) de vehicule, deoarece lipsesc elementele de protectie.
Odata cu trecerea timpului, tinand cont ca nici macar studii de fezabilitate nu s-au mai facut, reparandu-se doar pietonalul, siguranta circulatiei pe podul spre Aradul Nou este din ce in ce mai redusa. Cert este ca, momentan, nu sunt bani pentru reparatii. Nici macar pentru studii. Ramane de vazut daca municipalitatea va putea rezolva acest fapt, inainte ca stabilitatea podului sa devina o problema pentru aradeni.

Simona Mazare - Observator 

  • Hotii din casele VIP-urilor din Arad au fost prinsi

Comandantul Politiei Arad - Gheorghe Tica declara ca hotii din apartamente au fost prinsiPolitia aradeana a reusit sa anihileze o periculoasa banda de hoti din locuinte, care a actionat in Arad in perioada sarbatorilor. Hotii spargeau apartamentele unor VIP-uri, de unde furau de regula bijuterii sau bunuri de mare valoare. Doi dintre ei au ajuns deja in arestul politiei aradene. O banda de spargatori de apartamente a actionat in Arad in perioada sarbatorilor. Erau vizate in special locuintele unor persoane bine situate, care au plecat sa sarbatoreasca anul nou in alte localitati. Hotii urmareau foarte bine obiectivul, asteptand pana cei vizati plecau in vacanta de iarna sau la revelion. Apoi, intrau pe geamul apartamentelor de unde furau in special bijuterii si obiecte valoroase apoi dispareau rapid cu doua autoturisme pe care le parcau chiar langa bloc. Printre victime figureaza vamesi, medici si chiar personalitati ale vietii publice aradene. In urma unui complex de masuri ale Politiei Municipiului Arad, in colaborare cu forte ale jandarmeriei, spargatorii au fost identificati. Doi dintre ei, Grigore Ureche si Sorin Timpa, au fost deja arestati, iar prinderea celorlalti membri ai retelei este doar o chestiune de timp.
Gheorghe Tica, comandantul Politiei Muncipiului Arad, a declarat ca politistii si-au petrecut revelionul cautandu-i pe hotii care spargeau apartamente. La domiciliul celor doi hoti prinsi au fost gasite bijuterii, televizoare, computere, whisky etc. O parte dintre bunurile furate au fost predate pagubasilor, politia continuand cercetarile pentru descoperirea tuturor obiectelor furate, dintre care o parte au fost deja valorificate. Grigore Ureche si Sorin Timpa s-au abtinut sa faca vreo declaratie presei.

Romania Libera

  • Tantarii, omizile si cainii fara stapan "rup" 2,6 miliarde de la buget

Cainii comunitari vor fi tinuti sub controlAdministratia Patrimoniului Local Arad a cerut de la consilieri, la sfarsitul anului trecut, votul favorabil pentru rezolvarea problemelor "municipale" legate de cainii vagabonzi, de tantari si de omizi. In nota de fundamentare privind alocarea, in acest an, a "sumelor necesare desfasurarii activitatii de prindere si punere sub control a cainilor vagabonzi", justificarea banilor ceruti de la buget este motivata cu "nesolutionarea problemelor legate de caini si de necesitatea reinnoirii contractului de colaborare dintre Gospodarirea Comunala si Administratia Patrimoniului Local". Ca atare, la capitolul "caini comunitari", s- a propus alocarea sumei de 600 de milioane de lei, reprezentand contravaloarea estimata a serviciilor prestate de GCA in acest sens. Tot pe lista problemelor care ar trebui solutionate contra cost, cu banii bugetului local, si-au facut loc tantarii si omizile. Activitatile specifice de combatere a tantarilor si omizilor (doua tratamente fitosanitare de combatere a omizilor, interventii contra tantarilor in lunile de vara, plus achizitionarea de substante toxice) au fost estimate si acestea la 2 miliarde de lei.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Accident de circulatie – Soferul a parasit locul faptei

Politia l-a identificat pe autorul accidentului de circulatie... La data de 31.12.2002, a avut loc un accident de circulatie pe raza localitatii Ineu, judetul Arad, in urma caruia a fost accidentata mortal o persoana, a carei identitate a fost stabilita ulterior ca fiind Bele Gheorghe, de 35 ani, din localitatea Diosig, judetul Bihor, fara forme legale in localitatea Moroda.
Dupa comiterea accidentului, conducatorul auto nu a oprit la fata locului.
In data de 02.01.2003, a fost identificat autorul accidentului in persoana lui Bozdog Ilie, de 29 ani, din localitatea Mocrea, judetul Arad, care a condus autoutilitara ARO 320, cu numarul de inmatriculare AR- 02-DNK.
Autorul a fost retinut pe baza de ordonanta de retinere, fiind prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, cu propunere de arestare preventiva, pentru comiterea infractiunii  de ucidere din culpa si parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie, fiind emis mandat de arestare preventiva.

  • Noua taxa de infrumusetare va finanta podul peste Mures si blocurile lui Mitrea

Consiliul local a decis introducerea taxei de infrumusetare si dezvoltare urbanaConsiliul local a decis, in ultima sedinta extraordinara din 2002, sa introduca o noua taxa: taxa speciala de infrumusetare si dezvoltare urbana. Motivul introducerii acestei noi taxe, dincolo de cel evident – buget insuficient pentru nevoile municipiului – a fost fundamentat in referatul cu privire la cheltuielile de capital.
Astfel, in cadrul cheltuielilor cu destinatie speciala din aceasta taxa, se propune, in referat, finantarea a nu mai putin de 5 obiective. Printre acestea, cele mai importante ca marime sunt : legatura rutiera pasaj Aradul Nou – pod rutier Mures (construirea acestui pod fiind posibila doar din venituri extrabugetare) si inceperea lucrarilor la utilitatile necesare celor 628 de apartamente promise de ministrul transporturilor Miron Mitrea.
Pe lista obiectivelor sustinute din noua taxa se mai numara si inceperea lucrarilor de reabilitare infrastructurala  si decolmatare albie la podul Decebal, intocmirea cadastrului imobiliar si edilitar sau finalizarea utilitatilor la cele trei blocuri de pe strada Ciuhandu.
La noul pod peste Mures se arata ca ministrul Mitrea a lansat ideea unei cofinantari in proportie de 50% prin Administratia Nationala a Drumurilor (proiectul fiind mult prea mare chiar si pentru sustinerea lui din bugetul national) si ca repartizarea cheltuielilor de capital s-a facut si tinand cont de asigurarea cheltuielilor pentru consultanta, in vederea obtinerii unui ajutor financiar din surse externe pentru executia podului. Despre cel de al doilea obiectiv, apartamentele ANL - se sustine ca studiile de fezabilitate pentru locuinte au fost transmise spre avizarea si cuprinderea acestora in "Programul guvernamental locuinte pentru tineri in regim de inchiriere".
Taxa speciala de infrumusetare este datorata, din acest an, de agentii economici aradeni, se percepe prin aplicarea cotei de 2% asupra cifrei de afaceri si va fi incasata trimestrial (pana in data de 25 a lunii urmatoare fiecarui trimestru) Cele cinci obiective trecute pe seama noii taxe urmeaza a fi realizate cu cele 60 de miliarde estimate  a se aduna prin instituirea ei.

Adriana Barbu - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]