Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 6 iunie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Aradenii si-au comemorat eroii

Ieri aradenii si-au comemorat eroiiIeri, cu incepere de la ora opt dimineata, au debutat manifestarile ocazionate de Ziua Eroilor. Oficialii au deschis seria actiunilor comemorative printr-o depunere de coroane de flori si o procesiune religioasa desfasurate la Monumentul Ostasului Roman, din Piata Avram Iancu.
Manifestarile au continuat la Crucea Martirilor, in Parcul din spatele Palatului Administrativ, unde Prea-Sfiintia Sa Timotei Seviciu, Episcop al Aradului, a rostit o scurta alocutiune pentru "omagierea eroilor neamului si a celor care au facut cauza comuna cu frontul ca sa apere hotarele iarii".
Dupa depunerea coroanelor de flori, in acordurile fanfarei militare, adunarea s-a deplasat la Troita din Piata Revolutiei. Manifestarile au continuat, aooi in cimitirul Pomenirea, dupa care a avut loc slujba de pomenire a celor cazuti pentru patrie, la Catedrala Ortodoxa.
In afara de preocuparile obisnuite pentru organizarea manifestarilor ocazionate de sarbatorirea Zilei Eroilor, in acest an, autoritatiie aradene au fost nevoite sa faca fata si neajunsurilor legate de lipsa unei fanfare militare.
Avand in vedere ca fanfara militara din Arad a fost desfiintata ca urmare a lipsei de fonduri, pentru a pastra caracterul solemn si distinct al manifestarilor, oficialii aradeni au apelat la fanfara militara timisoreana.
Cu toate ca, initial, demersurile au inclinat spre un refuz, datorita programului incarcat al fanfarei din Timisoara, in cele din urma aceasta a convenit sa fie prezenta si la Arad, intre orele 8.00 si 9.30. 
In prezent, situatia financiara precara in care se afla Ministerul Apararii Nationale, a dus la desfiintarea mai multor fanfare militare, scazand astfel numarul acestora la cinci in intreaga tara. 

D. Roman - Adevarul

  • Holcim si-a deschis statia de betoane din Arad

Holcim a deschis si in Arad o statie ecologica de betoaneProducatorul de ciment, betoane si agregate Holcim (Romania) SA a inaugurat ieri, in orasul nostru, cea de-a sasea Statie Ecologica de Betoane din Romania investitia ridicandu-se la suma de 1,5 milioane de euro. Statia de la Arad are o capacitate de 120 metri cubi de beton pe ora si este complet automatizata, putand fi folosita pe tot parcursul anului deoarece este echipata cu un sistem de incalzire a aerului si a apei, fapt care permite producerea betonului in conditii optime, chiar si pe timp friguros. 
"La ora actuala, partea de vest a Romaniei este intr-o continua dezvoltare. Am ales Aradul pentru ca ne-a fost mai usor din punct dg vedere birocratic. In scurt timp vom deschide inca o statie la Sibiu", a declarat Kurt Habersatter, directorul general al Holcim (Romania SA). 
Prezent la inaugurare, Albert Szabo, directorul Diviziei de Betoane si Agregate, a prezentat o scurta situatie a grupului in tara noastra: "Grupul Holcim a intrat pe piata din Romania in anul 1997, cand a fost achizitionata si Fabrica de Ciment Turda. In momentul de fata avem 12 fabrici, dintre care sase sunt in conformitate cu standardele europene, fiind dotate cu tehnologii de ultima ora bazate pe un concept modern si ecologic". 
Din partea oficialitatilor orasului, cel care a raspuns invitatiei a fost Levente Bognar, viceprimarul Aradului.

R. Petcu - Agenda zilei

  • "Banii pentru «actiunea Herculane» vin de la conducerea PSD!"

Excursia pentru copiii din centrele de plasament a fost platita de conducerea PSD"Vrem sa raspundem celor care sunt bagatori de seama, care dau replici de prost gust. Au vorbit despre Herculane ca si cand ar fi fost mosia PSD. Pot spune ca toti membrii Biroului municipal care au participat la actiune au venit fiecare cu cate zece milioane si ca sunt putine intreprinderi care au contribuit. Costul total a fost sub 300 de milioane, pentru un numar de 265 de persoane. Unii sponsori au fost anonimi, aceia cred ca au fost de la PNL, pentru ca si la ei sunt oameni care iubesc copiii",  a spus Coloman Edeleni, presedintele organizatiei municipale a PSD, facand referire la actiunea care a avut loc timp de patru zile, in statiunea Herculane, pentru copiii din casele de plasament.
Alaturi de secretarul executiv Rodica Borza, acesta a prezentat si alte actiuni desfasurate cu ocazia zilei de 1 iunie, de catre tinerii din partid. "Trei elevi de la Liceul Elena Ghiba Birta au fost trimisi la Bucuresti, la un concurs denumit «Te joci inteligent», clasandu-se printre primii zece si, de asemenea, tinerii au sprijinit copiii de la gradinita PP1, in actiunea « Salvati natura alaturi de noi»", a incheiat liderul pesedist.

Mihaela Iancu - Observator

  • Nationalizare la Sanevit Arad

Sanevit a fost preluata de Ministerul SanatatiiDin aceasta dimineata, micii actionari de la Sanevit Arad vor protesta in fata Primariei, pentru ca au ramas fara actiuni. 
Ieri, fabrica de seringi de unica folosinta Sanevit SA Arad a trecut in administrarea Ministerului Sanatatii, iar de luni angajatii vor fi disponibilizati. Fabrica a furnizat spitalelor seringi unifolosibile si ace, dar banii nu i-a mai primit. 
Din cauza datoriilor mari acumulate, Sanevit a ajuns la AVAB si de acolo la Ministerul Sanatatii
In decursul acestui transfer, micii actionari au disparut complet. 
Peste 2.000 de persoane fizice detineau actiuni care reprezentau 3% din capitalul initial al Sanevit, care parea o afacere profitabila, Romania avand, la acea vreme, cea mai moderna fabrica de acest gen din estul Europei.
Oamenii au aflat acum ca actionarul majoritar este Ministerul Sanatatii si ca la Bucuresti se desfasoara sedintele de consiliu de administratie si AGA, la care nu au fost convocati.
Ei cred ca actiunile lor au fost nationalizate, dar nu au de gand sa stea cu mainile in san, solicitand ajutorul parlamentarilor si al partidelor politice. 
Micii actionari, care cred ca au fost furati si cu "ajutorul" guvernului, vor protesta in fata Primariei, pentru ca primarul Dorel Popa este presedintele PSD Arad si isi va informa imediat seful pe linie ierarhica, adica pe Adrian Nastase

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Primaria Arad este datoare unei societati a consiliului local

Societatea Arterm i-a atentionat pe rau platnici - Virtual Arad News (c)2003Spitalul de ginecologie, Judeteanul si Casa Corpului Didactic datoreaza, la un loc, peste doua miliarde de lei la Arterm  
Institutiile bugetare din Arad se confrunta cu mari probleme in achitarea datoriilor catre Arterm. 
Pe lista marilor datornici bugetari la Arterm figureaza, de mai mult timp, cam aceleasi institutii. 
Unitatile sanitare, precum si cele din invatamant, se confrunta, se pare, cu mari greutati privind plata facturilor la incalzire. 
Ca o noutate, pe lista neagra a aparut, in cel mai recent raport intocmit de Arterm, la solicitarea consiliului local, Directia de Asistenta Comunitara, unul dintre serviciile de specialitate ale Primariei Arad, care mai are o restanta de 12,6 milioane de lei!
Conform informatiilor furnizate de serviciul abonati de la Arterm, in fruntea listei se regaseste Spitalul de Ginecologie, cu o datorie de 1,105 miliarde de lei, careia i se adauga si factura pe luna aprilie, de 190 de milioane de lei. Aceeasi situatie (factura pe aprilie nu este restanta decat de astazi) este valabila si la alte unitati. 
Spitalul judetean are o datorie de 725 de milioane de lei, iar Spitalul CFR are de platit 255 de milioane de lei. Palatul Copiilor nu sta nici el bine, cu 174 de milioane de lei. 
Liceul cu program sportiv datoreaza 241 de milioane, iar Casa Corpului Didactic - 299 de milioane de lei. Oficiul Judetean de Cadastru datoreaza 72 de milioane de lei, iar Colegiul economic, 357 de milioane.
Trei dintre unitatile aflate pe lista cu datorii si-au achitat saptamana trecuta integral creantele: Ambulanta, Directia sanitar-veterinara si Trezoreria.

Adina Cosa - Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]