Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 7 martie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Investitorii americani de la CET au venit si au plecat fara sa spuna nimic!

Americanii de la Centurymarc au participat la sedinta Comisiei de dialog socialDoi investitori americani ai firmei Centurymarc au raspuns ieri invitatiei si au participat la sedinta comisiei de dialog social, unde  o sala plina (sefi ai administratiei locale, directori de institutii, lideri sindicali, ziaristi)  asteptau sa auda noutatile. Primii la cuvant, americanii au multumit pentru invitatie, s-au aratat incantati sa fie in Arad, au anuntat o noua intalnire la Guvern pentru saptamana viitoare si au declarat ca… in consecinta, nu pot sa mai spuna nimic; nimic despre investitii, nimic despre viitorul CET, nici despre credite si nici macar despre prima runda de negocieri cu Guvernul. Acesta, in conditiile in care cel putin conducerea CET si sindicalistii asteapta de un an un semn de la americani.
Intrebati ulterior de Observator despre discutia de la Bucuresti, americanii au spus, initial, ca ne vor spune tot ce vrem sa aflam dupa intalnirea cu guvernantii. Apoi, ne-au declarat: "Pot sa va spun ca atat Guvernul cat si noi suntem foarte interesati de viitorul centralei, documentatia a fost bine primita, iar frica disponibilizarilor nu este indreptatita. O sa avem nevoie de forta de munca in plus pentru ca vrem sa crestem capacitatea centralei de la 60 la 200 megawati, in urmatorii trei ani". Reprezentantii Centurymarc ne-au declarat ca garanteaza toata valoarea  imprumutului cu imobilele firmei din America… dar nu au putut sa ne indice aceasta valoare.
Dorel Popa a afirmat ca americanii nu mai au ce sa ne spuna decat dupa intalnirea de la Bucuresti. El a punctat ca centralei ii merge acum foarte bine datorita angajatilor si conducerii, fapt demonstrat si recenta majorare a salariilor (cu 11%).
Liderul sindical Eugen Deliman ne-a declarat ca nu stie cum ii va putea stapani pe angajati, deoarece americanii nu au venit cu nimic concret.

Adriana Barbu - Observator

  • Strandul se pregateste intens pentru examenul din vara…

Desi este inca zapada pe strand aici se lucreazaElementele "vii": muncitorii in salopete
Coborand podul, am trecut linistiti de "bariera" prezentarii biletelor sau abonamentelor. E oarecum curios sa vezi micile custi de sticla, goale, lipsite de  acel ochi vigilent care depisteaza orice trecere frauduloasa. Ne-a atras atentia o cladire metalica in constructie si bocaniturile care se auzeau din tesatura imensa de tevi. Muncitorii, angajati la terasa Corleone, ne-au spus ca se va face o noua discoteca, pe doua nivele, dupa model occidental. Lucrarile ar putea fi finalizate in acest an, daca totul merge bine.
Nu prea departe am avut ocazia sa vedem oameni serios pusi la treaba (Sunny Club) dand cu cazmaua, ducand roabe cu pamant, sapand santuri…Cei de aici ne-au spus ca se va infiinta un club; spre bazinul mare, alti muncitori se ocupau de canalizarea strandului, intesat cu zeci de conducte groase, din material plastic.
Intreaga intindere, inca acoperita cu petice de zapada aspra, incepe sa respire viata, desi, in afara muncitorilor, strandul e pustiu: terase goale, terenuri de sport despre care cu greu iti dai seama ca au avut aceasta utilitate, restaurante si baruri intunecate, blindate cu lacate si drugi de fier, cele cateva sute de casute de pe acoperisurile carora se scurg picaturi din zapada topita. La strand se reface si canalizarea Ici-colo, oameni care indeparteaza zapada si noroiul, aranjeaza stivele de lazi din plastic sau strang gunoaiele din fata vreunei terase…Firul ierbii e inca amortit, calcam cu nadejde prin noroaie si ne intrebam cat de curat si amenajat va fi strandul in aceasta vara, care vor fi noutatile si distractiile pentru cei care isi vor petrece zilele, serile si…noptile superluminate, aici?
Noutati avem, bani, numai din resurse proprii !…
In mod firesc, gandurile noastre s-au indreptat spre directorul GCA, Coloman Edeleni, in a carui gospodarire se afla si strandul Neptun.
Desi prins in probleme importante la Chisineu-Cris, Edeleni a avut  timp si pentru explicatii: "Vrem sa realizam multe, repede si bine, pana la deschiderea sezonului. Speram sa fie vreme frumoasa de acum inainte, ca sa putem lucra in fiecare zi. Vom pava toate aleile, deja se face revizia si renovarea bazinelor, Strandul s-a transformat in santier vrem sa punem la punct canalizarea strandului, ceea ce consider ca era un lucru mai mult decat necesar, incercam sa introducem din  nou apa termala,  denisipand conductele infundate. De asemenea, va fi imprejmuita zona de spectacol, iar intrarea se va face pe baza de bilet. Toate aceste lucrari vor fi executate de angajatii nostri".
In privinta distractiei, directorul GCA a spus ca "toti aradenii vor putea sa se relaxeze sau sa se distreze, indiferent de varsta: copiii se vor putea bucura, pe langa bazine, de multe jocuri, tobogane dar si de spectacole ale Teatrului de papusi, toate concentrate in zona bazinului mic; tinerii si adultii, pe langa discoteci si terenuri de sport, vor avea parte de noutatea construirii unui hotel (dupa solar) dotat cu restaurant, piscina, parcare, scena pentru proiectii cinematografice, iar pentru persoanele varstnice vom construi un loc mai linistit, cu banci si mese de sah. Se va mari locul de parcare de la 2000 mp la 5000 mp. Atentionam totodata pe cei care vor sa-si inchirieze casute ca aceasta se poate face pana la data de 31 martie a.c. Dupa aceasta data, casutele neinchiriate vor fi scoase la licitatie. Despre fonduri nu pot spune decat ca avem bani foarte putini, nu suntem ajutati cu nimic de catre consiliul local, in consecinta ne descurcam numai din resurse proprii…"
Strandul Neptun are o intindere de 21 de hectare din care este acoperit, prin constructie, doar in proportie de 30 la suta. Desi este considerat unul dintre cele mai moderne din tara, se confrunta, inca, cu numeroase lipsuri. Ambitiile sunt mari, pentru ca acest loc este "incandescent" din vara pana-n toamna.

Felicia R.Gheorghe - Occident

  • Cel mai mare producator de utilaje agricole din Europa aduce 700 de noi locuri de munca la Chisineu Cris

Aceasta va fi prima hala a producatorului italian de utilaje agricoleIn cursul saptamanii viitoare va demara la Chisineu-Cris activitatea celei mai mari firme de utilaje agricole din Europa, grupul italian MASCHIO. In mod surprinzator, italienii au ales orasul aradean cu toate ca s-au facut presiuni (inclusiv politice) pentru aducerea firmei la Timisoara sau Bucuresti. Pana la sfarsitul anului 2003, se vor construi cateva hale imense in care isi vor putea desfasura activitatea peste 700 de angajati. Primarul orasului a tinut sa le multumeasca investitorilor pe care i-a asigurat ca impreuna cu consilierii locali le va da tot sprijinul necesar.
Prezent la Arad, presedintele grupului MASCHIO, Egidio Maschio a evidentiat faptul ca are deschise filiale in 52 de tari si ca ocupa primul loc la vanzari pe piata din Germania, Italia. In Franta ocupa locul II la vanzari dar primul la calitatea produselor. "Suntem cei mai buni pe plan mondial in domeniul producerii utilajelor agricole destinate lucrarilor de teren si insamantarilor. Obiectivele noastre imediate sunt legate de deschiderea unor fabrici in Coreea de Sud, Turcia si Romania. Incercam sa atacam piata Europei de Est care ofera perspective bune. Ii multumesc domnului primar Burdan care m-a convins sa vin in judetul Arad, desi aveam oferte concrete si din alte parti ale tarii", a conchis Egidio Maschio. El ii va trimite pe ambii sai baieti - Mirco si Andrea sa conduca afacerea din Chisineu-Cris. Alaturi de grupul de investitori a participat la intalnirea de ieri si reprezentantul provinciei Padova, dott. Ubaldo Lonardi. El a promis ca in curand se vor pune bazele unei infratiri intre Chisineu-Cris si o localitate din Padova. Grupul Maschio a cumparat cu 1,5 milioane de dolari prima hala in care va functiona, de la B & 8 Metal Works (la iesirea din "Cris" spre Zerind).

Olimpiu Bulzan - Adevarul

  • Bugetul Parktronic va fi diminuat cu 10 milioane pe zi

Parktronic va mai monta inca 40 de parcometre - Virtual Arad News (c)2003Hotararea CLM care interzice blocarea rotilor ar putea fi atacata in contencios administrativ
Parktronic va extinde, incepand din 10 martie sistemul de parcare cu plata pe inca 26 de strazi din municipiu. Dintre acestea, 15 strazi sunt partial introduse in sistem, iar pe strazile Horia, Episcopiei, Praporgescu, Miron Costin, Antonescu, Ilarie Chendi, Romanului, Baritiu, Stefan Cicio Pop, Gheorghe Lazar si Sebesului parcarea cu plata va fi introdusa in premiera. Tot incepand din 10 martie, vor fi introduse inca 40 de parcometre, ajungandu-se astfel la 110 de astfel de aparate in municipiu.
Directorul Parktronic, Adrian Pica, a mentionat insa ca pana la sfarsitul lunii vor mai fi instalate alte 40 de parcometre, ajungandu-se, astfel, la 150 de aparate cate au fost programate sa fie instalate in prima etapa. Deoarece sunt si strazi care permit numai parcarea pe o parte (cealalta fiind destinata circulatiei), Adrian Pica face apel la soferi sa respecte aceasta regula pentru a nu ingreuna traficul. De altfel, si pompierii solicita ca pe asemenea strazi (ex. Vasile Milea, Tudor Vladimirescu) parcarea sa fie permisa numai pe o parte pentru a nu impiedica masinile de interventie sa circule in caz de incendii. Inevitabil, s-a ajuns si la tarif, care a fost majorat la 6857 de lei pentru o ora de parcare. De asemenea, de la vara se va introduce sistemul de plata cu monede, iar de la sfarsitul lunii intra in vigoare hotararea Consiliului Local Municipal care nu mai permite blocarea rotilor (hotarare care va diminua bugetul Parktronic cu aproximativ 10 milioane de lei pe zi, atat cat se incaseaza la ora actuala din respectiva operatiune). Trebuie spus insa ca Parktronic a facut o notificare catre CLM vizavi de respectiva hotarare, pe care, daca forul local o va mentine, o va ataca in contencios administrativ.

Orlando Toader- Agenda zilei

  • Carambol pe soseaua din Arad

Langa Piata UTA s-a produs un accident in lantUn accident rutier in lant a fost semnalat, noaptea trecuta, in Arad. Un BMW scapat de sub control a intrat in plina viteza in masinile dintr-o parcare. Bolidul a lovit cinci Dacii si un Espero, producandu-le avarii grave. Masinile erau parcate regulamentar pe marginea drumului. Soferul care a produs coliziunea, Marius Tatarascu, are 22 de ani. Politia a stabilit ca el nu consumase alcool, in urma testului cu alcoolmetrul electronic, care a iesit negativ. Se presupune ca accidentul a fost provocat de neatentia in conducere si de viteza de deplasare neadecvata conditiilor de trafic din zona. Pagubele sunt de cateva sute de milioane lei, iar proprietarii masinilor lovite vor fi despagubiti de societatile de asigurare.

Liliana Brad - Romania Libera


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]