Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 7 aprilie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • De astazi incep inscrierile pentru locuintele ANL

Noi locuinte pentru tineriIncepand de azi, 7 aprilie, si pana in 25 a lunii, se fac inscrieri pentru lista de prioritati pentru locuinte ANL, locuinte ce sunt in constructie in cartierul Micalaca si care se preconizeaza a fi finalizate in aceasta vara. Inscrierile se fac la Biroul Relatii cu Publicul din cadrul Serviciului Public "Administratia Patrimoniului Local", din Bd. Revolutiei nr. 75. 
Solicitantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele Conditii: 
* sa fie tineri sau familii de tineri cu varsta pana in 35 de ani; 
* sa nu detina sau sa nu fi instrainat o locuinta proprietate personala in municipiul Arad. Locuintele sunt cu una sau doua camere. Formularele de inscriere si lista cu actele necesare pentru intocmirea dosarului de inscriere sunt afisate la sediul Primariei. Prioritatea solicitantilor se stabileste dupa punctajul obtinut de fiecare solicitant, dintre criterii amintim: situatia locativa actuala, starea civila, starea de sanatate, vechimea cererii solicitantului, venitul mediu net lunar pe membru de familie, nivelul de pregatire, situatii speciale (aici intrand chiriasi in casele nationalizate si redobandite de fostii proprietari; tineri proveniti din institutii de ocrotire sociala; evacuati din casele nationalizate). Solicitantii trebuie sa depuna toate actele necesare intr-un dosar plic, dosarele urmand a fi analizate de o comisie constituita din: primar, viceprimari, un reprezentant al CLM, in persoana unui consilier numit de Comisia pentru cultura, stiinta, invatamant, sanatate, culte, trei reprezentanti ai Serviciului Public "Administratia Patrimoniului Local", doi reprezentanti ai Serviciului Public "Directia de Asistenta Comunitara".
Aceeasi comisie va face si repartizarea locuintelor ANL. Contracul de inchiriere pentru locuintele ANL se incheie pentru o perioada de 5 ani, intre societatea Recons (care va administra locuintele) si beneficiarul repartitiei.
In municipiul Arad, lista de locuinte sociale cuprinde peste 800 de solicitanti.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Casele distruse ar putea fi reabilitate pe banii Ministerului Culturii

Municipalitatea vrea sa reabiliteze cladirile degradate - Virtual Arad News (c)2003Executivul local pregateste materiale pentru obtinerea de fonduri ministeriale in scopul reabilitarii fatadelor distruse ale cladirilor de patrimoniu din centrul orasului. Dupa cum va informam, municipalitatea a solicitat societatii Recons inventarierea tuturor imobilelor care prezinta grade diferite de degradare, mai ales la fatade, dar si la acoperis, care necesita interventii imediate.
Peste 50 de cladiri au fost nominalizate in raportul societatii, printre care si Teatrul de Stat, toate fiind cladiri de patrimoniu, de o mare valoare. 
Resursele bugetului local sunt, insa, limitate. Primaria incearca, asadar, obtinerea de fonduri extrabugetare.
Viceprimarul Emanoil Voicu ne-a declarat ca, printre multe alte variante, se incearca includerea reabilitarii acestora intr-unul dintre programele Ministerului Culturii, pentru ca lucrarile sa fie finantate din fondurile destinate patrimoniului. 
In prezent, se lucreaza la intocmirea documentatiilor, ce vor fi completate cu fotografii, cu carti tehnice ale imobilelor etc. "Incercam toate posibilitatile. Sunt o multime de lucruri de facut", a declarat Voicu.

Simona Mazare - Observator

  • Teodor Melescanu si-a condus mama pe ultimul drum

Teodor Melescanu si-a inmormantat mama la AradMama vicepresedintelui PNL, Teodor Melescanu, a fost inmormantata, sambata, la cimitirul Eternitatea. 
Ana Melescanu, aradeanca la origini,  s-a stabilit in urma cu an in Capitala, dar a dorit  sa fie inhumata in Arad, dorinta care a fost respectata de fiul ei.
Slujba religioasa a fost oficiata de un sobor de preoti in frunte cu PS Timotei Seviciu. Alaturi de familia Melescanu au tinut sa fie prezenti din partea conducerii PNL Norica Nicolai, Dan Rusanu si Andrei Chiliman. 
La ceremonie a fost prezent si prefectul Aradului, Dan Ungureanu. 

Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

  • Ziaristii murdari au fost descoperiti

Ziaristii aradeni s-au improscat intre ei cu vopseaSambata a avut loc prima editie a Cupei presei la  Paintball
Strandul Neptun a fost, sambata, scena unor confruntari sangeroase intre reprezentantii presei locale. Desigur ca nu s-au folosit arme adevarate, ci unele cu aer comprimat si cu bilute cu vopsea.
Pe malul Muresului, aproape de zona bazinelor, intr-un loc special amenajat, ziaristi de la patru cotidiene - "Agenda", "Adevarul", "Observator" si "Jelen" impartiti in echipe de cate cinci combatanti, s-au impuscat intre ei, s-au improscat cu vopsea si s-au murdarit din cap pana in picioare cu noroi. A fost prima editie a Cupei Presei la Paintball. La final, pe locul al doilea s-a clasat echipa "Agenda zilei", fiind devansata doar de cea a "Observatorului".
Incepand de saptamana aceasta, in fiecare zi, intre orele 10,00 si 18,00, terenul este deschis publicului. Costurile distractiei sunt de 150.000 lei/jumatate de ora/participant. Fiecare primeste cate 20 de bile, echipament de protectie si o arma cu aer comprimat. Se poate juca in echipe de cate cinci persoane, dar si individual. Din data de 1 mai va fi montata si o nocturna, iar o echipa mobila va asigura deplasarea in diferite alte locatii.
Reguli de baza ale paintball-ului.
Paintball reprezinta una dintre cele mai noi si cele mai tari senzatii sportive. A aparut la inceputul anilor '90, in Statele Unite, luand o amploare deosebita.
Obiectivul este acela de a elimina jucatorii echipei adverse, avand o limita de timp. Echipele sunt formate din cinci pana la 20 de jucatori care, o data loviti, sunt considerati eliminati.
Se folosesc arme pe baza de aer comprimat care pot impusca capsule cu gelatina biodegradabila, vopsea netoxica.
Paintball este un joc sigur atat timp cat se respecta regulile. Se foloseste un echipament special si o masca pentru protejarea ochilor. Bilele cu vopsea se sparg in momenntul impactului si, in genenral, cauzeaza o durere usoara. Nu este permis sa se improvizeza si sa se foloseasca un scut portabil. Daca jucatorul, arma, echipamentul sau orice are acesta in posesie este lovit de o bila cu vopsea si pata rezultata este vizibila, el este eliminat. La fel si daca este impuscat accidental de colegii de echipa.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Nunweiller, aplaudat la scena deschisa

La UTA renaste sperantaFC UTA - Otelul Galati 3-0 (1-0)  
De cand a venit la Arad, antrenorul Radu Nunweiller este foarte imprevizibil in modul de alcatuire al unsprezecelui de start. In lipsa lui Njock si Nagy, "elvetianul" si-a permis luxul de a-l tine rezerva pe Radu Marginean, care, cu exceptia jocului cu Astra, a fost titular la toate jocurile din acest campionat. Astfel, in locul sau a fost introdus Dragomir, pentru prima data, la fel ca si Botis si Manta, titulari in acest retur. Marginean avea sa intre dupa doar treisprezece minute, profitand de accidentarea, se pare destul de grava, a lui Panin.
Cum fiecare joc al UTA-ei seamana cu unul eliminatoriu, aradenii au inceput jocul marcati de presiunea rezultatului. Cu un joc de constructie foarte greoi, gruparea aradeana a cedat in primul sfert de ora initiativa trupei condusa de Costel Orac.
Semnalul revenirii a fost dat in minutul 23, odata cu sutul lui Marius Popescu. Dupa zece minute, aradenii pornesc o actiune din propriul careu, mingea ajunge la Panaitescu, acesta centreaza in fata portii, Manta trece pe langa balon, dar, pe faza, "pit-bull"-ul Marius Popescu deschide scorul, cu capul.
Dupa doua minute, acelasi Popescu castiga un duel aerian(!) cu Iliuciuc, dar Tofan ii sufla balonul din fata portii goale. In partea secunda, elevii lui Nunweiller ies foarte motivati de la vestiare, nelasand nici o sansa Otelului. Mult mai proaspeti fizic, alb- rosii se desprind in minutul 53: Marginean pleaca pe contraatac, il deschide foarte bine pe Manta, care a evitat ofsaidul, si acesta, singur cu Iliuciuc, il invinge printr-un lob: 2-0.
A fost primul gol pe teren propriu marcat de Petrus in acest campionat. Dupa acest gol, echipa incepe sa joace la spectacol incantandu-si patimasii suporteri prin faze foarte spectaculoase, la capatul carora atat Botis, cat si Popescu, trec pe langa golul trei. In minutul 69, la un corner executat foarte bine de Seckovici, Luca inscrie printr-o lovitura de cap si majoreaza scorul la 3-0.
Sambata, UTA a reusit, probabil, cel mai bun joc din acest campionat. Prin schimbarea sistemului de joc de la 1-4-4-1-1, la 1-3-4-1-2, Nunweiller a dat mai multa consistenta acestuia. Apararea pare mult mai sigura pe ea, iar posesia devine din ce in ce mai buna. Prin ce a demonstrat in partida cu Otelul, UTA a aratat ca speranta in salvare nu este o himera. A fost pentru prima data cand stadionul a scandat numele lui Nunweiller.
Raspunsul tehnicianului a fost unul diplomatic si extrem de intelept: "Nu pe mine trebuie sa ma aplaudati, ci pe jucatori si pe voi, suporterii. Ei si voi ati castigat acest joc!".
A arbitrat Alexandru Deaconu (Bucuresti).
FC UTA: Bogdan - Botis, Baldovin, Luca, Panin (13 Marginean), Dragomir, Seckovic (84 Drida), Varga, Panaitescu, Popescu (90+2 Ianu), Manta.
Otelul: Iliuciuc - Toma, Pelin, Tofan, Gh. Bar, Iordache, Tanase (81 Males), Badea, Cornea (46 Vieira), Oprea, Gurita.

Adina Cosa - Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]