Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 7 iunie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Ieri a fost ultima zi de scoala pentru elevii claselor a VIII-a

Elevii claselor a VIII-a vor sustine ultimul examan de capacitateExamenul de capacitate se desfasoara in perioada 16-24 iunie
Ieri, elevii claselor a VIII-a au incheiat cursurile gimnaziale. Ii asteapta o "pauza" de zece zile, dupa care urmeaza examenul de capacitate care se va sustine in intervalul 16-24 iunie. 
Anul a- cesta este ultimul an in care elevii vor mai sustine examenul de capacitate, urmand ca de anul viitor sa intre la liceu sau la scolile de arte si meserii pe baza mediilor din gimnaziu.
Dupa incheierea examenului de capacitate, pe 25 iunie, elevii care sustin admiterea la liceele ce organizeaza probe de aptitudini sau probe de limba straina trebuie sa-si ridice, de la scolile generale, fisele de inscriere la liceu.
Acest lucru este valabil si pentru elevii care doresc sa studieze in alt judet decat cel in care au invatat.
Pe 26 iunie, Inspectoratul Scolar Judetean Arad va face publica lista nominala a tuturor elevilor din judet, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere la liceu, iar fiecare va afla pe ce loc se situeaza.
Aceasta ierarhie, impreuna cu mediile-limita de admitere de anul trecut pentru fiecare liceu in parte, sunt elemente care trebuie luate in calcul de elevi si parinti in momentul in care completeaza fisa cu optiuni.

M. M. - Agenda zilei

  • Din banii Primariei: Sapte miliarde de lei pentru utilitatile blocurilor ANL

Primaria a facut receptia la utilitatile blocurilor ANLJoi, Primaria Arad a receptionat utilitatile blocurilor ANL de pe strada Gheorghe Ciuhandru, lucrari facute din banii Primariei. "De acum, aceste blocuri au toate utilitătile, apa, curent, canalizare, gaz. De asemenea, a fost amenajata o parcare, iar trotuarele din jurul blocurilor au fost pavate. Urmeaza să plantam cinci-sase conifere si să punem verdeata", spune viceprimarul Emanoil Voicu.
Celelalte trei blocuri ANL, aflate langă magazinul Billa, vor fi gata la sfarsitul acestei luni iar apoi vor fi introduse si aici utilitatile.
La ambele zone de blocuri valoarea lucrarilor de introducere a utilitatilor, executate de ICIM (care a castigat licitatia organizată in iarna), se ridica la sapte miliarde de lei.
Deocamdata contestatii, apoi soarta
Listele cu beneficiarii locuintelor ANL au fost deja afisate la Primarie, insa pana acestia se vor muta in casa noua mai dureaza. Acum e perioada depunerii contestatiilor, dupa care urmeaza solutionarea lor.
Intrebat cum vor fi repartizate apartamentele, viceprimarul Voicu a răspuns: "Probabil prin tragere la sorti, sa nu fie discutii ca unul a primit la parter, dar vroia la etaj... Sa-si traga fiecare soarta".
Emanoil Voicu a precizat ca anul viitor, pe terenul din fata celor trei blocuri de pe strada Ciuhandru, vor fi construite alte trei blocuri si un magazin.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • In noul sediu al Asociatiei Distroficilor Muscular Arad, persoanele cu handicap au analizat oferta locurilor de munca
AJOFM a organizat editia doua a bursei locurilor de munca pentru persoanele cu handicapAgentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad a  organizat, ieri, a doua editie a Bursei Locurilor de Munca pentru persoane cu handicap. Bursa de anul trecut a avut ca rezultat incadrarea a trei persoane din cele 87 participante. Rezultatele editiei actuale sunt mai  bune decat cele de anul trecut.
48 de agenti economici au primit invitatia din partea AJOFM pentru a participa la eveniment, dar doar 14 societati au fost prezente. Acestea au oferit  87 locuri de munca, cele mai multe fiind in meseria de confectioner  incaltaminte, zidar, confectioner imbracaminte, dulgher. Au venit sa-si caute de lucru 73 de persoane cu handicap, trei fiind angajate pe loc, iar 13 au fost selectate in vederea incadrarii.
Mihai Fighir, presedintele Asociatiei Distroficilor Muscular Arad, ne-a declarat ca apreciaza organizarea actiunii si in acest an. "Important este ca cei care vin la bursa sa isi si gaseasca ceva potrivit. Din pacate, daca isi vor gasi de lucru vor trebui sa renunte la banii pe care ii primesc ca pensie de boala", a afirmat Mihai Fighir.
Agentii economici participanti au fost informati asupra  facilitatilor de care beneficiaza angajand persoane cu handicap.
De asemenea, conform Legii 519/2002 pentru aprobarea OUG Nr. 102/1999, persoanele juridice care au un numar de cel putin 100 de salariati au obligatia de a angaja persoane cu handicap cu contract individual de munca in procent de cel putin 4% din numarul total de angajati. 
Cei care nu respecta aceste prevederi au obligatia de a plati lunar catre bugetul de stat o suma egala cu salariul minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca pe care nu au incadrat persoane cu handicap.

Marinela Barla - Observator

  • Microbuze pentru copiii de la tara

Pentru transportul elevilor, Aradul a mai primit inca 12 microbuze scolareAradul a primit 12 masini necesare transportului elevilor din mediul rural spre scoli. Masinile vor ajunge in zona Sebis-Gurahont si pe Valea Muresului, acolo unde distantele pana la scoala sunt foarte mari.
Exista foarte multe localitati, mai ales pe Valea Muresului, unde elevii sunt nevoiti sa strabata pe jos, prin padure, pana la zece kilometri pentru a ajunge la scoala.
Cu ajutorul masinilor primite, elevii vor putea acum merge confortabil la scoala si nu vor mai fi expusi diverselor pericole.
In toata tara, in cadrul acestui program al Ministerului Educatiei si Cercetarii au fost primite 295 de masini.
In judetul Arad au mai fost primite, in ultimii ani, peste zece masini, care au fost folosite de elevii din mediul rural in zona Tarnova, Buteni, Sebis si pe Valea Muresului.
Din pacate, numarul lor a fost prea mic fata de necesar.
Acum, copiii din tot judetul vor putea frecventa scolile pentru ca vor avea cu ce sa ajunga la ore.
Ramane de vazut daca vor exista fonduri pentru intretinerea masinilor si pentru a se asigura carburantul necesar.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • La Secusigiu, o casa din chirpici s-a daramat peste o familie cu noua copii

Prabusirea unui acoperis la Secusigiu a lasat fara adapost 11 persoaneO familie din Secusigiu, judetul Arad, a ramas miercuri sub cerul liber, cu cei noua copii ai sai, dupa ce acoperisul casei in care locuia s-a prabusit. Desi familia era in imobil in momentul prabusirii, nu s-au inregistrat victime.
Casa, de nici douazeci de metri patrati, construita din chirpici, era acoperita cu trestie.
Venitul lunar al familiei Drumaru este de un milion de lei - format, in principal, din alocatiile pentru copii si din ajutorul social.
Vasile Drumaru a solicitat primariei din Secusigiu sprijin pentru cautarea unei case, dar raspunsul primit a fost negativ.
Primarul Cizmas a declarat ca, deocamdata, consiliul local nu dispune de locuinte pentru cazuri de urgenta si le-a recomandat celor in cauza sa isi incredinteze copiii Directiei pentru Protectia Copilului.
Primarul a ajutat deja familia Drumaru cu materialul lemnos necesar refacerii acoperisului, dar lucrarile vor dura cel putin o luna.
Parintii copiilor refuza ideea incredintarii acestora statului.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • FILMELE SAPTAMANII

Dacia - 6 iunie - 13 iunie 2003  Matrix reincarcat - (SUA)
Muresul - 6 iunie - 13 iunie 2003  Fete de fete - (GER)
Arta - 6 iunie - 13 iunie 2003 - Sala A  Matrix reincarcat - (SUA)
Arta - 6 iunie - 13 iunie 2003 - Sala B  Euro Mix - (FRA-SPA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]