Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Virtual Arad in colaborare cu Radio Arad transmite ZILNIC emisiunea "Pulsul zilei".
Pentru a o asculta face-ti click aici
Prin Virtual Arad mesajele tale vor fi auzite in Arad si in intreaga lume.
Te asteptam sa luam impreuna "pulsul zilei".

Luni, 7 iulie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Sarbatoarea berii s-a tinut in ploaie
Kaiser Fest s-a tinut in ploaieFestival subacvatic
A cincea editie a festivalului berii din Arad a fost una uda din toate punctele de vedere. 
Pe langa cisternele de bere care au trecut "ca painea calda", desfasurarea spectacolelor a fost "umbrita" de norii care s-au revarsat asupra stadionului CFR, in premiera gazda a manifestarii. 
Ceea ce s-a intimplat la festival nu a semanat sub nici o forma cu un eveniment organizat intr-un mod profesionist. 
Slaba organizare si ploaia au umbrit sarbatoarea pe care aradenii o asteptau cu nerabdare. 
Preturile variau de la ora la alta, nu au existat decat doua corturi mari acoperite, asta in conditiile in care ploua torential, presa a trebuit sa se targuie cu organizatorii pentru a avea acces in locul unde erau primiti artistii si asa mai departe.
Preturi "condimentate"
Berea se gasea la preturi cuprinse intre 12 si 20.000 de lei, dupa firma si renumele sortimentelor. 
In fiecare zi de festival au fost pusi la bataie 5.000 de litri, iar vanzatoarele, una mai zambitoare ca alta, nu puteau sa te lase rece.
"E proaspata, de aceea are spuma", ne-a spus o blonda care a avut mare succes la vanzare. 
Fiind un festival al berii, la cele doisprezece terase amenajate nu a fost nici urma de suc. 
In schimb, o sticla de jumatate de litru de apa minerala se vindea cu 14.000 de lei. 
Si mincarea a fost pe saturate. Condimentata sau nu, "piperul" s-a simtit serios la buzunarele amatorilor infometati de muzica. 
Un mic la 12.000 lei, 20.000, portia de cartofi prajiti, 25.000, o pulpa de pui sau o portie de hamsii.
Cine a vrut frigarui a scos 30.000 din portofel, insa carnea a fost de aceasta data mai multa decat ceapa sau slanina.
Cu 40.000 de lei se putea manca fasolea cu ciolan, iar cu 45.000 luai o portie de gulas. 
Pentru decor si pentru a stapani foamea celor prezenti, in fiecare seara s-a servit "tauras la rotisor", la 40.000 portia de 100 grame.
La festivalul berii s-a servit tauras la rotisorFestivalul ploii
Sambata, in jurul orei 18, la Arad a inceput o ploaie torentiala. 
Noroiul format pe arena aradeana se lipea de pantofii celor prezenti, in cele doua corturi acoperite nu se gasea nici o masa libera, iar alt loc pentru a te feri de ploaie nu exista. 
Desi programul artistic ar fi trebuit sa inceapa la ora 18, abia dupa mai bine de o ora, timp in care lumea a infruntat cu stoicism ploaia, pe scena au urcat anonimii de la Bless vs MC K. Un DJ si MC care a mixat si o domnita care a cantat. 
S-a incercat o copiere a cunoscutului ATB, dar n-a mers. 
Sau, daca vreti sa reducem proportiile, DJ Raul cu Alina. Cei doi au incercat sa invioreze atmosfera, dar nu le-a iesit. 
A urmat o trupa care a tipat continuu, imaginindu-si ca interpreteaza un fel de rock. 
Nici vorba, numai urlete.
Monica si-a luat Bacul
Dupa cateva minute de negocieri, unul dintre organizatori a cedat si am avut acces in locul unde stateau artistii inainte de concerte. 
Primele sosite au fost fetele de la Candy.
Bine dispuse si amabile ca intotdeauna, ele au stat cu noi la un pahar de vorba.
De cateva zile, fetele au scos un nou single, "Heila", la care au filmat un clip in Olanda.
Aceasta piesa este, de fapt, cea de pe maxisingle-ul lansat in Germania, Franta, Austria si Olanda. "Materialul se numeste chiar Candy si, din cate stim noi, piesa «Heila», varianta in limba engleza, se difuzeaza pe posturile de radio din tarile in care a fost lansata. La inceputul lunii august vom pleca in Germania pentru a participa la niste emisiuni televizate", ne-a declarat Giulia.
Cea mai fericita era insa Monica. Ea se bucura foarte tare ca a scapat de bacalaureat. "Nu stiu inca rezultatele, dar eu spun ca l-am luat. As vrea sa dau la Relatii Internationale, la Bucuresti", ne-a spus frumoasa roscata.
La Kaiser Fest, formatiile prezente au incalzit atmosferaFite comerciale
In jurul orei 21, cei de la intrarea stadionului s-au isterizat.
Intr-un BMW negru cu numere de Chisinau erau baietii de la O-zone. Trupa care a spart piata muzicala romaneasca cu piesa "Despre tine" s-a bucurat de mare simpatie in orasul de pe Mures. 
Dupa ce au dat autografe vreme de mai bine de 15 minute, Dan, Arsenie si Radu au sta de vorba cu noi si au explicat problema telefoanelor mobile din muzica lor. "Telefonul este o chestie foarte practica. Noi cand am facut piesa «Despre tine» vroiam sa fie una de succes. Trebuia sa aiba multe fite si sa fie foarte comerciala. Am sondat piata romaneasca si am stiut ce sa scoatem pentru a avea succes", a declarat Dan.
Interesant este ca prima lor piesa, "Numai tu", nu s-a bucurat de un succes atat de mare precum altele.
La videoclipul piesei amintite s-a lucrat sase luni, dar, dupa cum spun baietii, aici nu a prins, pentru ca era facuta pentru piata din Republica Moldova. Reteta celor trei baieti este simpla: totul trebuie sa fie supercomercial, pentru ca prinde bine. Si uite asa, O-zone are zeci de mii de fani, foarte multi dintre ei la Arad, pentru ca lumea s-a distrat copios in timpul recitalului sustinut de ei. 
O alta trupa care a cantat, dar cu care nu am avut "onoarea" sa stam de vorba, a fost Parazitii.
Cheloo si Ombladon, doi baieti care se considera vedete ale muzicii hip-hop, au evitat discutia mergand direct in spatele scenei, loc in care presa nu avea acces. S-au urcat pe scena si au injurat bine in uralele publicului. "Ce le dam noi celor de la CNA?", au intrebat Parazitii, iar aradenii le-au facut pe plac si au raspuns: "m....!"

Lucian Ursuletu & Bogdan Cioara Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Luxten Lighting Company sarbatoreste zece ani de la privatizare

Luxten sarbatoreste un deceniu de la privatizare - Vitual Arad News (c)2003 Cea mai importanta societate privata din Romania, Luxten Lighting Company, implineste, astazi, zece ani de la privatizare (7 iulie 1993). 
Cumpararea fabricii si infuzia unui capital de 18 milioane de dolari au generat o schimbare radicala a evolutiei societatii comerciale. 
Compania are acum 2500 de angajati si doua fabrici in Romania: la Timisoara (AEM) si la Bucuresti; 500 dintre specialistii societatii sunt de cea mai inalta calificare.
Incepand cu 1996, Luxten Lighting a castigat licitatii pentru asigurarea iluminatului unor orase importante din tara; cea mai mare victorie a fost repurtata la Bucuresti, unde Luxten va asigura singura iluminatul capitalei, pe o perioada de 15 ani, obligandu-se ca in primii patru ani ai contractului sa investeasca 75 de milioane de dolari in reabilitarea sistemului de iluminat public!. 
Luxten este singura firma din lume care asigura singura iluminatul unei capitale! 
La nivel national suma investita in iluminat public depaseste 100 de milioane de dolari.
Putini stiu faptul ca povestea de succes a societatii comerciale a pornit de la Arad; un grup de aradeni dispusi sa investeasca au incercat marea cu degetul si au demonstrat ca vointa, perseverenta, seriozitatea si disciplina sunt reteta unei afaceri profitabile.
Luxten Lighting Company este cel mai bun platnic din tara la bugetul de stat, nu a avut penalizari, nu a cerut esalonari. Sumele platite anual statului sunt de ordinul milioanelor de dolari.
Exporturile Luxten au vizat, de-a lungul timpului, peste 40 de state, printre care Albania, Argentina, Australia, Bahrain, Bangladesh, Belgia, Brazilia (unde functioneaza o filiala a companiei – Luxten do Brasil), Canada, Republica Ceha, Cipru, Columbia, Egipt, Franta, Germania, Ghana, Grecia, Ungaria, Islanda, Israel, Italia, Iordania, Coreea, Kuweit, Liban, Norvegia, Pakistan, Quatar, Arabia Saudita, Africa de Sud, Spania, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Statele Unite, Venezuela si altele.
Toate produsele companiei sunt certificate ISO 9001, iar din 1996 au obtinut calificativul maxim KEMA, din Olanda.

Andrei Ando - Observator

  • La Bucuresti, vor fi disponibilizati 70 de sanitari, iar la Arad, 700!

Liderul sindicatului Sanitas - Delia Bonca se opune disponibilizarilorSindicalista Delia Bonca spune ca nu s-a facut suficient pentru oameni
* In judet, se vor infiinta patru unitati medico-sociale
Singurul spital care a fost multumit, cat de cat, la anuntarea bugetelor de catre CAS a fost Judeteanul, care a primit cu 36 de miliarde mai mult decat previziunile ministeriale facute publice la Timisoara.
Mircea Faur, directorul spitalului, a afirmat ca nu s-ar mai impune in acest caz nici o disponibilizare.
Ieri, buna dispozitie a angajatilor a fost spulberata: modul in care a fost gandit bugetul de catre spital a fost defectuos.
Cu alte cuvinte, s-a introdus la cheltuielile de personal (adica la salarii) o parte din cheltuielile de la ambulatoriu, fapt considerat a fi ilegal si, ca atare, bugetul nu a fost aprobat de DSP.
Mircea Faur a sustinut, ulterior acestui moment, ca undeva la Bucuresti s-a strecurat o eroare, caci din 117 miliarde nu pot fi platiti un an cei 1.070 de angajati prevazuti in bugetul spitalului de catre minister si a decis sa faca sesizari peste tot.
Singurul capitol la care Judeteanul mai poate declara acum ca sta bine este cel al cheltuielilor materiale.
In schimb, activitatea este blocata in patru spitale din judet.
Daca ministerul nu va raspunde de urgenta la ultimele interpelari, cei 168 de angajati de la spitalul din Lipova, 167, de la Ineu, 133, de la Gurahont si 48, de la Santana vor intra cu totii pe lista disponibilizarilor masive.
Peste o luna e momentul concedierilor
Numarul final al disponibilizatilor nu a fost facut nici de aceasta data public, nici unul dintre directorii de spitale nu s-a incumetat sa vehiculeze vreo cifra. 
Numarul maxim de personal medical pe tot judetul, stabilit la Bucuresti, este de 2.878. Personalul indicat in unele bugete a lasat insa directorii in stare de soc. 
Municipalul a primit de la guvern dreptul de a mentine ca medici si asistente doar 338 de persoane, cand functionarea unitatii nu poate fi asigurata decat cu minimum 538, in timp ce, la personal auxiliar, indicatiile prevad un "surplus"!
Liderul de sindicat Delia Bonca spune ca la Arad nu s-a luptat destul, pentru ca doar aici cifra disponibilizatilor e mare si se desfiinteaza spitale fara ordin de la minister, ca urmare a bugetului alocat. 
"Din tot Bucurestiul vor fi disponibilizati 70 de angajati, in timp ce la Arad s-ar putea ajunge la 700"
DSP estimeaza ca din cifra disponibilizatilor, 60 vor intra direct in pensie, restul urmand a fi absorbiti de unitatile medico-sociale, de cabinetele private sau se vor ocupa de ingrijirea la domiciliu. 
Delia Bonca ne-a declarat, dupa ce a analizat situatia, ca ii va da pe toti in judecata. 
"Cum vin listele cu disponibilizati, cum ii dau in judecata pe cei ce le-au intocmit, pentru ca se incalca legea"
Potrivit liderului sindical, situatia este mult prea disperata pentru ca sindicatul sa nu iasa in strada, in fata sediului DSP, de saptamana viitoare.
Ministerul Sanatatii a aprobat infiintarea a patru unitati medico-sociale  
Infiintarea unitatilor medico-sociale care ar trebui sa inlocuiasca spitalele, acolo unde acestea nu sunt rentabile, si care ar urma sa absoarba o parte din personalul medical disponibilizat, a suportat amanare peste amanare, timp de mai bine de 7 luni. 
In cele din urma, CJA si-a dat avizul pentru infiintarea catorva unitati. 
Ieri, Ministerul Sanatatii a aprobat infiintarea a patru institutii de profil si numarul de paturi corespunzatoare. 
Este vorba de unitatile sanitare de la Ghioroc (cu 50 de paturi), Ineu (cu 50 de paturi), Gurahont (30 de paturi) si Savarsin (30 de paturi). 
Potrivit lui Dorin Lazar, directorul DSP, fiecare dintre aceste unitati medicale urmeaza sa absoarba un numar de 30 de persoane din sistemul sanitar (au fost stabilite 25-30 de paturi pe doctor). 
Lazar estimeaza, insa, ca aceste unitati medicale vor deveni functionale cel mai repede in august sau septembrie.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • In zece ore la Pompieri doua sute de apeluri false!

La dispeceratul pompierilor sosesc sute de apeluri falseLa sfarsitul saptamanii, ofiterii de serviciu n-au fost nevoiti sa trimita echipajele la neprevazutele nenorociri, la care indeobste sunt solicitati sa intervina pompierii.
Aceasta nu inseamna ca ofiterii si subofiterii de pompieri n-au avut de lucru. 
Spre exemplu, ieri, intr-o singura ora, au primit douazeci de apeluri false! Daca vi se pare ca cifra nu e concludenta, cu o zi inainte, intre orele 8,00-16,00 s-au verificat DOUA SUTE DE APELURI FALSE. 
Marea majoritate a celor ce au chef de joaca sunt boschetari, copii pusi pe sotii si... adolescente in calduri. Acestea asteapta pompierii sa le stinga focul de la inima, dupa ce, in prealabil, ii abordeaza cu "buna, iubitule!" si vreme de zeci de secunde monologheaza ca la linia erotica. 
Cand li se spune sa inchida, pentru ca li se stie numarul de unde s-a sunat, fetele injura de... mama focului.
Pentru astfel de fapte, se pot aplica amenzi de milioane si se poate face chiar si puscarie. 
Ofiterii de serviciu ii avertizeaza pe apelanti ce-i poate astepta. Copii-s copii, insa macar parintii lor sa fie mai atenti. 
Doamne fereste, se poate ca in rastimpul in care o fata proaspat iesita din pubertate care n-are rabdare sa ajunga femeie, cineva incearca disperat sa anunte pompierii ca-i arde casa. 
Cum poate anunta omul Pompierii cand linia e ocupata cu visele erotice! 
Iar acest lucru se poate intampla oricui, inclusiv parintilor acelor draci de copii. 
In concluzie, nu va jucati cu focul si nici macar cu telefonul pompierilor.

Nicolae Oprean - Adevarul

  • Bogatie naturala, dusa pe apa sambetei

La Carand primaria nu gaseste investitori pentru apa termala - Vitual Arad News (c)2003Autoritatile nu gasesc investitori pentru izvorul termal din Carand
Autoritatile locale din comuna Carand incearca, de mai multa vreme, punerea in valoare a izvorului cu apa calda care se afla la marginea localitatii. Apa are in permanenta o temperatura de 29 de grade Celsius si un debit destul de ridicat, iar in apropierea izvorului a fost amenajat un mic bazin pentru scaldat si spalatul rufelor cu maiul.
Autoritati le vor insa mai mult decat atat, posibilitatea amenajarii unui strand in toata regula dandu-le de multa vreme tarcoale.
Totul se reduce insa la bani. Desi amenajarea unui strand ar fi o investitie profitabila (neexistand un astfel de obiectiv pe o raza de 50 de kilometri), Consiliul local nu dispune de suficiente fonduri.
De aceea, primarul Emilian Rosu este dispus, alaturi de viceprimar si consilierii locali, sa dea "pontul" unui investitor si sa-i concesioneze terenul aferent construirii strandului pe o perioada de 90 de ani.
Din pacate, pana acum nimeni nu si-a manifestat interesul, desi, repetam, o asemenea investitie s-ar dovedi profitabila.
In aceste conditii, desi spera in continuare sa gaseasca un investitor, autoritatile locale sunt hotarate sa ceara sprijin de la Consiliul Judetean Arad, pentru amenajarea strandului pe cont propriu. 

Orlando Toader - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]