Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 7 noiembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Terminalul Cargo este "subjugat" de biroul vamal

Din cauza lipsei unui birou vamal, Terminalul Cargo va functiona doar dupa 15 noiembrie - Virtual Arad News (c)2003Vama a garantat functionarea institutiei pe 15 noiembrie
Inaugurat in urma cu doua luni, Terminalul Cargo, cea mai mare investitie a Consiliului Judetean (in valoare de 2,8 milioane de euro), nu a fost dat inca in folosinta, din lipsa unui birou vamal. 
Conducerea Consiliului Judetean a atras atentia, de curand, ca - din cauza blocarii proiectului gandit pe seama terminalului - strategiile de dezvoltare ale acestuia nu mai pot fi aplicate, iar banii ar fi aruncati pe fereastra. 
Singurii bani incasati de terminal pana acum au fost cei din chirii, in baza carora se puteau plati salariile. 
"Timp de o luna si jumatate nu am putut functiona pentru ca nu aveam birou vamal. Infiintarea acestuia fusese stabilita, printr-o hotarare de Guvern din anul 2002 (!), odata cu inaugurarea terminalului. Am inteles ca cei de la vama cautau solutii pentru birou. Azi (ieri-n.r.), insa, si-au facut aparitia reprezentantii Directiei Vamale, iar noi le-am pus la dispozitie sediul. Am inteles ca de luni incep sa-si monteze aparatura, iar directorul vamii, Mateut, mi-a promis ca biroul va deveni operational pe data de 15 noimebrie. Noi nu putem face nici o operatiune fara control vamal", ne-a declarat directorul Terminalului, Gheorghe Pele. 
Conducerea Directiei Regional Vamale a motivat intarzierile prin faptul ca, pana la acea data, nu a fost aprobata noua schema de personal (16 persoane) de catre conducerea de la Centru. 
In cazul in care aceasta problema va fi rapid rezolvata, conducerea CJA spera ca traficul aerian de marfuri de pe terminal sa ajunga in cativa ani la cel putin 400 de milioane de euro pe an. 
O alta problema cu care se confrunta Cargo pare a fi si ea rezolvata. 
Desi SRI nu a trimis inca aparatul cu raze x cu care urma a se efectua controlul marfurilor, Gheorghe Pele ne-a declarat ca serviciul TERO este dotat cu aparatura, ce-i drept mai putin sofisticata - de mana - in baza careia se va efectua controlul pana la sosirea aparatului. 

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Un investitor italian a cumparat sediul bancii Raiffeisen

Raiffeisen Bank Arad si-a vandut vechiul sediu - Virtual Arad News (c)2003Sediul sucursalei aradene a Raiffeisen Bank a fost vandut cu catva timp in urma, urmand ca institutia sa se mute in alte doua locatii. 
Cladirea a fost cumparata, potrivit directorului Siegfried Balasescu, de un investitor italian care va intra in scurt timp in afaceri in municipiul nostru.
Pretul nu a fost dezvaluit, dar se ridica la nivelul mai multor zeci de miliarde de lei. 
Raiffeisen va ocupa alte doua spatii, fiind chiar in procesul de semnare a contractelor de inchiriere cu proprietarii. 
In locul unde functiona Agentia CFR va fi deschisa o agentie a bancii, mai exact cateva ghisee pentru depuneri si credite persoane fizice, eventual si pentru ridicari de numerar.
In cel mult trei luni, sediul sucursalei va fi in fosta cantina de la Casa Alba. 
Imediat dupa semnarea contractelor de inchiriere se va trece la reabilitarea spatiilor. 
Lucrarile au fost contractate de la nivelul Capitalei. Se pare ca noul sediu va face concurenta celorlalte banci din Arad, directorul declarand ca vor disparea pulturile din fata functionarilor bancari, ele urmand a fi inlocuite cu birouri, calculatoare si cate doua fotolii pentru clienti.

Simona Mazare - Observator

  • "Unde iti stau picioarele, acolo iti va sta si capul... !: " - Politistii de frontiera aradeni - amenintati in stil mafiot !

Interviu cu Viorel Nemes - seful IJPFInterviu cu dl. Viorel Nemes, seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera
- In ultima vreme Politia de Frontiera a avut cateva actiuni spectaculoase, realizate impreuna cu alte institutii... 
- Actiuni desfasurate cu celelalte structuri ale Ministerului Administratiei si Internelor. Numai impreuna, fara orgolii, facandu-si fiecare meseria cu seriozitate - putem diminua sau chiar stopa fenomenul infractional. Avem o colaborare buna cu Politia, Garda Financiara si A.R.R.-ul. 
- Ati uitat sa ne spuneti ca aveti o buna colaborare si cu colegii din vama...
- Nu pot sa zic ca nu avem o colaborare buna si cu ei, dar trebuie sa mai lucram pentru imbunatatirea ei. Eu, personal, ma inteleg foarte bine cu seful vamilor, Aurel Matiut. Nu trec 24 de ore sa nu vorbim - macar telefonic. Nu s-a intamplat niciodata sa nu-mi raspunda pozitiv la vreo solicitare. Si reciproca e valabila...
- Nu puteti totusi sa spuneti ca nu exista divergente la nivelul lucratorilor din frontiera - intre vamesi si politistii de frontiera.
- Nu. Nu pot sa neg, dar noi incercam sa facem ca si colectivele din puncte, sa se inteleaga la fel de bine ca si cei care conduc aceste institutii. 
- De unde credeti ca pleaca aceste neintelegeri?
- Aceste frictiuni au existat intotdeauna. N-ar trebui sa plece de nici unde, ci ar trebui sa se diminueze. Trebuie sa actionam impreuna. Sa ne sprijinim.
- Am remarcat in statistica prezentata de dumneavoastra o cifra interesanta. Peste 210.000 persoane au fost intoarse de la frontiera . Anul trecut au fost doar 90.000 de romani in aceasta situatie. De unde aceasta diferenta atat de mare?
- Se poate observa o crestere a exigentei lucratorilor din puncte privind respectarea conditiilor de iesire din tara care li se impun cetatenilor romani. Si a prevederilor actelor normative in ceea ce priveste documentele de transport. 
- Anul trecut erau bune actele? Erau in regula firmele sau persoanele fizice, iar acum nu mai sunt?...
- Eu nu zic ca nu au fost si anul trecut in regula dar...s-a mai schimbat si legislatia. S-a inasprit. Si controalele noastre s-au intensificat in momentul in care am aflat ca se face trafic ilegal de persoane. Ca romanii nu se prea mai intorc din Spania sau Spatiul Schengen... Multi muncesc la negru, practica prostitutia sau cersetoria. Lucruri care afecteaza grav imaginea Romaniei.
- Ce masuri luati impotriva actelor de coruptie din frontierele romanesti?
- Pot sa va spun ca, in baza programului national elaborat de minister - au fost stabilite sarcini clare si pentru I.G.P.F. si pentru structurile din teritoriu. Orice incalcare a obligatiilor profesionale ne afecteaza imaginea. Am facut si vom face in continuare eforturi pentru combaterea acestui fenomen. Vom verifica integritatea morala a cadrelor din subordine. 
Politisti de frontiera au fost amenintati cu moartea- Recent, ati avut doua cazuri ale unor lucatori care au refuzat mita. La Varsand - 1000 de euro si la Nadlac - 100 de euro. Ati premiat in vreun fel lucratorii care au refuzat banii?
- Nu. Ei si-au facut doar datoria. 
- Au mai fost astfel de cazuri in tara?
- Da...unul la Oradea. Din cate stiu...
- Ati auzit si despre colegi de-ai dumneavoastra de la vama care sa refuze mita?
- Nu stiu... Nu vreu sa ma bag in problemele altor institutii...
- Credeti ca sunt asa de rar tentati cu mita politistii de frontiera?
- Nu. Dar am mai avut astfel de cazuri...Altele nu au fost concretizate la Parchet. Noi facem controale inopinate prin care verificam cadrele noastre. Cei care doresc sa ne sesizeze fapte de coruptie la frontiera o pot face la telefonul 959 - numar afisat in fiecare punct de lucru.
- Ati avut si cazuri mai grele. Criminalitatea transfrontaliera: drogurile traficul ilegal de persoane...
- Am avut si inca mai avem in lucru cazuri complexe de trafic de persoane, Lucram la cazuri cu ramificatii, cu pasapoarte, cu calauze. Avem depistate numai in acest an peste 1000 de infractiuni. De departe, suntem inspectoratul cu cele mai multe infractiuni depistate din tara. Dupa toate datele statistice, pot sa va spun ca frontiera este foarte bine securizata in aceasta parte a tarii. Avem si o dotare tehnica de exceptie. As aminti aici numai camerele de termoviziune si aparatele de vedere pe timp de noapte...
- Din informatiile pe care le avem, unii dintre subordonatii dvs. au primit amenintari in stil mafiot. De genul: unde iti stau picioarele, acolo iti va sta si capul! Aveti cunostinta de astfel de amenintari?
- Da! Amenintari am primit chiar si eu personal. Dupa sase luni, cand au vazut ca imi fac datoria cum trebuie, au inceput sa vorbeasca transportatorii ca ... imi vor face statuie in fata garii (unul dintre fiefurile turismului mascat). I-au auzit politistii infiltrati printre ei. De cand am facut si unele modificari de personal in punctele de frontiera cred ca i-am suparat si mai tare pe cei care nu prea ma inghit. Amenintari a primit si noul sef de punct de la Nadlac. La fel si seful de sector... Amenintari telefonice! Noi insa vom continua sa ne facem datoria si sa aplicam ferm legea. Nu ii vom scapa din vedere nici pe transportatorii in regim international care nu respecta legislatia in vigoare.

Ovidiu Bulzan - Adevarul

  • Inlocuire centrala telefonica manuala cu centrala telefonica digitala in localitatea Zarand

Si Zarandul beneficiaza de serviciile unei centrale telefonice digitale - Virtual Arad News (c)2003In data de 26.09.2003 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice manuale din localitatea Zarand cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Ericsson cu o capacitate instalata de 180 linii telefonice.
Odata cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate si s-a construit retea noua in satul Sintea Mica.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala toti cei 146 abonati existenti, iar in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad, inclusiv cei din Sintea Mica.
Astfel abonatii din aceaste CTD vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces), la factura detaliata si la serviciul Acces Special Internet.
Intrucat din data de 01.10.2003, Oficiul Comercial al D.Tc. Arad din Zarand s-a desfiintat, abonatii care sunt conectati in aceasta unitatate distanta a CTD Ericsson vor plati factura telefonica la Oficiul Postal din Zarand, deci incepand cu factura octombrie 2003.
Numerotatia abonatilor din Zarand (inclusiv Sintea Mica) este: 359000-359175.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Batalie pentru sediul UDMR

Actualul sediu al UDMR este revendicat de Florentin VartaciSediul UDMR Arad a fost revendicat de urmasul fostului proprietar.
Florentin Vartaci sustine ca reprezentantii maghiarilor din Arad ocupa abuziv spatiul de pe strada Alecu Russo si a cerut retrocedarea cladirii.
Au urmat mai multe procese la Tribunalul Arad, Curtea de Apel Timisoara, iar in urma cu o saptamana dosarul a ajuns la Curtea Suprema de Justitie. Instanta suprema a considerat ca dosarul trebuie retrimis la Curtea de Apel Timisoara unde urmeaza sa fie reanalizat de instanta.
Chiar daca Florentin Vartaci prezinta dovezi, reprezentantii UDMR Arad spun ca pot demonstracu acte ca imobilul in cauza nu poate fi retrocedat.
Asta pentru ca, fostul proprietar a girat casa pentru un imprumut la o banca unde nu a mai putut plati ratele.
In aceste conditii, casa nu poate fi restituita.
Conducerea UDMR Arad sustine ca in cazul in care va pierde procesul, va cauta solutii pentru rezolvarea unui spatiu.
Una dintre solutii este intelegerea cu Florentin Vartaci pentru inchirierea spatiului.
Daca nu se va ajunge la o intelegere cu acesta, UDMR Arad va solicita Consiliului Local Municipal un alt sediu.
Peste cateva saptamani liderii UDMR si Florentin Vartaci se vor intalni din nou, in instanta.

L.B. - Buletinul de Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]