Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 8 ianuarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • In Arad, autoritatile sunt in stare de alerta

Pe drumurile nationale si judetene circulatia se desfasoara normalCa urmare a precipitatiilor sub forma de ploaie, urmate de caderi masive de zapada, si pe raza judetului Arad se circula in conditii grele, de iarna. Incepand cu data de 5 ianuarie, de la ora 22,00, "Administratia Drumurilor Nationale a actionat cu personal si utilaje, reusind sa mentina circulabil carosabilul din zona de responsabilitate. De asemenea, in actiunile de fluidizare a traficului in municipiu, incepand cu aceeasi ora, au intervenit formatiuni ale regiilor din subordinea primariei", se arata intr-un comunicat remis de seful Inspectoratului de Protectie Civila Judetean Arad, lt.col. Marcel Lucaciu.
Prefectul Dan Ungureanu a facut un apel la aradeni. Acestia sunt rugati sa indeparteze zapada de pe trotuarele din fata caselor, utilajele neputand acoperi totul. 
Ieri, cu putin timp inainte de ora 12,00, Inspectoratul de Protectie Civila ne-a informat ca "nu exista blocaje de trafic" si ca "nu exista probleme in asigurarea utilitatilor publice catre populatie (energie electrica, gaze naturale, apa calda si rece, energie termica). Recomandam cetatenilor sa limiteze deplasarile cu autovehiculele, iar, acolo unde este necesar, acestea trebuie sa aiba o cantitate suficienta de benzina pentru functionarea instalatiei de incalzire in regim de stationare prelungita. Adresam, de asemenea, rugamintea ca autovehiculele sa fie cat posibil parcate in afara carosabilului, pentru a putea permite accesul utilajelor destinate indepartarii zapezii si imprastierii materialelor antiderapante".
S-a intervenit cu autogredere pe DJ 709 Arad - Seleus; DJ 792 Ineu - Seleus; DJ 682 Lipova - Arad. Ieri dimineata, in jurul orei 10,00, nu au fost semnalate probleme pe ruta Sebis - Moneasa, traseu unde, de obicei, apar mari necazuri. In privinta drumurilor nationale, s-a intervenit cu sapte utilaje pe traseul Ceala - Nadlac; spre Turnu, cu doua utilaje; pe DN 79, pe ruta Arad - Zerind, cu patru utilaje; spre Varsand, cu doua utilaje, iar pe DN 79A, Ineu - Gurahont, s-a actionat preventiv cu patru utilaje. In Arad, au actionat pentru deszapezire SC Salubritate SA, Gospodarirea Comunala si Regia Autonoma de Drumuri Municipale.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Aradenii pot sa lucreze in Italia

Claudia Miutescu ii anuta pe aradeni ca pot gasi de lucru in ItaliaAradenii care doresc sa lucreze in strainatate, pot, in perioada 14 - 16 ianuarie 2003, sa participe la preselectia pentru ocuparea a 350 de locuri de munca in Italia. 
Claudia Miutescu, purtatorul de cuvant al AJOFM Arad, ne-a declarat ieri ca cei interesati de aceste locuri de munca nu trebuie sa se prezinte la aceasta institutie, ci direct la Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca. La preselectie se pot prezenta persoanele care au calificare si experienta de lucru in urmatoarele profesii: bucatar sef, sefi sala, operatori receptie, cameriste, chelneri, personal pentru bucatarie, personal pentru intretinere generala.
Documentele necesare pentru cei care participa la preselectie sunt: buletinul de identitate in copie si original, copie dupa pasaport si originalul - valabil pentru inca un an, copii legalizate si autentificate dupa certificatele de absolvire si calificare (recunoscute de MMSS), precum si documentele respective in original, originalul si copia dupa cartea de munca - toate paginile scrise, cazier judiciar eliberat in 2003, Curriculum Vitae in limba romana si in limba italiana,  dovada cunoastere limbi straine, daca este cazul, trei poze tip pasaport.
Salariul net lunar va fi intre 770 si 900 euro, iar locurile de munca vor fi pe perioada estivala.

CameliaTuduce Berar - Observator

  • Ambulantele - impiedicate de drumurile necuratate

Si in Arad ambulanta se deplaseaza greu pe unele strazi - Virtual Arad News (c)2002Serviciul de ambulanţa care deserveste localitaţile din judeţ a avut o zi plina de ghinioane. Ieri dimineaţa, o masina a salvarii care se deplasa in satul Ionesti, pentru a transporta la Arad caţiva bolnavi de diabet, s-a rasturnat din cauza drumului comunal acoperit de zapada. Ambulanţa a reusit sa ajunga la casele pacienţilor abia dupa ce a fost legata dupa o sanie trasa de doi cai.
La puţin timp dupa aceea, intre Buteni si Gurahonţ o alta salvare a derapat din cauza poleiului. Din fericire nu au existat victime.
De parca nu era suficient, o a treia ambulanţa noua, primita de curand din strainatate, a fost tamponata de catre un autovehicul condus de preotul din localitatea Horia, care a pierdut controlul volanului din cauza neadaptarii vitezei la condiţiile de trafic.
In municipiu nu au fost mari probleme, dar au existat strazi pe care salvarea nu a putut intra. In aceste cazuri, personalul medical a mers pe jos, pana la casele bolnavilor. Cei nedeplasabili au fost transportaţi cu targa la masina.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Impozite pe Internet si pentru aradeni

Internetul va face sa dispara cozile la plata impozitelorEra Internetului va ajunge si la Primaria Arad. Din luna februarie, gratie noului sistem aflat in curs de implementare, aradenii vor putea sa-si plateasca taxele si impozitele locale cu ajutorul Internetului. Primaria a contactat deja firma care se ocupa de pagina web respectiva. Intregul sistem a costat 560 milioane lei.
Prin aceasta facilitate, se spera sa fie eliminate actualele cozi facute de cei care vor sa plateasca taxele si impozitele locale in ultimul moment si care sufoca periodic ghiseele Administratiei Financiare aradene.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Liviu Gargari a fost instalat oficial in functie

Liviu Gargari a fost numit in functia de comandant al Gardienilor PubliciLiviu Gargari a fost instalat ieri oficial in functia de comandant al Corpului Gardienilor Publici. Numirea a fost facuta de catre presedintele Consiliului Judetean Arad, Caius Parpala. Pe langa primarul Dorel Popa si prefectul Dan Ungureanu, la eveniment au participat si reprezentanti ai unor institutii publice aradene. Caius Parpala i-a multumit fostului sef al gardienilor publici, Ioan Klein, prezent si el la sediul CGP, pentru modul in care a condus institutia. Liviu Gargari a declarat ca va incerca sa transforme Corpul Gardienilor Publici intr-o institutie care sa castige respectul aradenilor si care va asigura linistea si ordinea publica.

Claudiu Oprean - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]