Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 8 februarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • "Tara dumneavoastra trebuie sa se schimbe rapid si sa se adapteze"

Ambasadorul britanic considera Aradul ca fiind bun potential pentru investitori.In timpul vizitei sale la redactia ziarului Observator, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, domnul Quinton Quayle, a avut amablitatea de a ne acorda un interviu. Domnia sa a vorbit despre coruptie, posibilitatea unui conflict armat cu Irakul, despre diferenta dintre capitalismul britanic si cel romanesc. "Unii vor castiga, altii vor pierde in urma aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Important este ca tara sa se schimbe rapid si sa se adapteze la noile conditii" – a afirmat Excelenta Sa.
Nu este mafie britanica in Romania...
- Cum vi se pare orasul nostru?
- Frumos. E rece, dar imi place. Sper sa ma pot plimba putin pe strazi cu sotia mea, fiindca imi place cum ninge.
- Care este scopul vizitei dumneavoastra in Arad?
- Am discutat cu domnul prefect si cu domnul viceprimar despre perspectivele aderarii Romaniei la UE. Sunt numai de trei luni in Romania, dar am vrut sa vizitez aceasta regiune pentru ca este foarte important pentru mine, ca ambasador, sa cunosc o zona atat de bogata si din punct de vedere economic si din punct de vedere cultural si social. Sunt investitii britanice aici; Marea Britanie este al doilea investitor in lume, dar din pacate in Romania numai al cincilea. Printre cele mai importante investitii britanice din tara sunt Unilever, Europharm, British American Tobacco. Aradul are un potential bun pentru investitorii britanici; este o zona bine dezvoltata. Astazi voi vizita un agent economic mai mic, mai nou, Romfilms, care se ocupa cu ambalaje dintr-un plastic special. Firmele mici si mijlocii sunt foarte importante pentru noi; guvernul Marii Britanii a sprijinit investitorii britanici din strainatate. Am la ambasada o sectie comerciala care ajuta aceasta activitate. Schimburile economice dintre Romania si Marea Britanie sunt considerabile; exporturile britanice au crescut cu peste 25% anul trecut. Sunt optimist in ceea ce priveste afacerile dintre tarile noastre. Exista o relatie buna si la nivelul educatiei. Avem 1000 de studenti care invata in Marea Britanie. Dintre acestia, unii sunt de la Arad, altii de la Timisoara; anual oferim 20 de burse pentru studentii merituosi. Este foarte important sa investesti in invatamant…
- Domnule ambasador, care este diferenta dintre capitalismul din Marea Britanie si cel din Romania?
- Am observat ca Romania este o tara care se schimba in mod rapid. Au trecut numai 13 ani de la Revolutia inaintea careia a fost devastata, in perioada comunista. Cred ca tara a facut un progres real, dar are un drum lung pe care trebuie sa il parcurga. Reforma din domeniul administratiei publice si in domeniul economic (de exemplu, privatizarea) sunt in evolutie. Sunt trei aspecte importante pentru investitorii straini care vin in aceasta tara, inclusiv pentru cei britanici: transparenta (sa inteleaga sistemul de taxe si de reguli), certitudinea (nu trebuie sa faci schimbari dese, mai ales in domeniul financiar, si nu trebuie sa existe coruptie) si eficienta administratiei.
- Nu sunteti singurul care vorbiti despre coruptia din Romania. Un curent de opinie din tara noastra sustine insa ca aceasta coruptie, de care se pomeneste in mediile internationale, este generata, este intretinuta tocmai de marile firme straine care vin sa investeasca in Romania; pentru a obtine mai usor o afacere, un profit mai mare cu o cheltuiala mai mica, incearca sa determine factorii de raspundere sa fie intelegatori.
-Nu este mafie britanica in Romania…
- Nu ma refer numai la britanici. Exista firme internationale care au venit aici, au investit foarte putin si in momentul in care au obtinut afacerea au scos sume foarte mari din tara.
- Daca aceasta problema exista, atunci este treaba autoritatilor romane sa o rezolve.
Eu cred ca e cam invechit sa discuti despre capitalism si comunism
- Ceea ce i se reproseaza, in general, guvernului roman este ca social-democratia naseste cu greutate un capitalism real. Din informatiile pe care le aveti, suntem pe drumul bun spre Uniunea Europeana? Faptul ca vom fi membri in 2007 nu este numai o poveste cu zane?
- Guvernul britanic sustine de multa vreme aderarea Romaniei.
Dupa cum stiti, Tony Blair a fost primul lider occidental care a exprimat, aici, in Romania, ca locul dumneavoastra este in UE. Si guvernul britanic a sprijinit varianta aderarii in 2007.
Mai sunt patru ani; procesul de aderarea trebuie accelerat. Negocierile trebuie terminate cat de curand posibil. Nu cred ca exista vreo contradictie intre a avea un guvern social-democrat si a fi deschis pentru afaceri. In Marea Britanie, noi avem un guvern socialist, dar exista o mare deschidere catre afaceri. De exemplu, aproape jumatate din investitiile facute de Japonia, Coreea, Taiwan in UE sunt in Marea Britanie. Noi nu consideram ca exista contradictii intre nevoile sociale, drepturile muncitorilor si afaceri, mediul de afaceri. Puteti sa numiti asta capitalism, daca doriti, dar eu cred ca e cam invechit sa discuti despre capitalism si comunism. Acum trebuie sa se vorbeasca despre mediul propice afacerilor, in care oricine poate prospera.
Ambasadorul Marii Britanii a vizitat redactia ziarului ObservatorInvestitorii au nevoie de atentie
- Ce credeti ca i-ar interesa cel mai mult pe oamenii economici britanici: sa vada ca mediul economic din Romania se stabilizeaza, sau sa primeasca anumite facilitati de ordin economic?
- Cred ca investitorii au nevoie de atentie. Este important ca noi oameni de afaceri sa fie atrasi prin publicitate, dar, in opinia mea, este la fel de semnificativ sa te ingrijesti de investitorii care exista deja aici. Sunt cateva probleme care trebuie rezolvate. Cel mai important este mediul de afaceri. Romania opereaza intr-o zona unde exista o mare competitie. Investitorii vor veni aici daca exista conditii mai bune decat in tarile invecinate. Sa nu uitam insa ca si respectivele state incearca sa atraga investitori! Romania are nevoie de accelerarea procesului de revenire economica, de reducere a procedurilor birocratice. Cele trei puncte de care va vorbeam ceva mai devreme (transparenta, certitudinea si eficienta administratiei) sunt foarte importante.
- Romanii sunt ingrijorati ca un eventual conflict armat cu Irakul, conflict pe care tara dumneavoastra il sprijina, ar putea avea efecte economice grave asupra lor. Credeti ca aceste temeri sunt justificate?
- In ceea ce priveste Irakul, Marea Britanie are o politica ferma si clara. Saddam Hussein trebuie sa respecte rezolutia Consiliului de Securitate al ONU, adica trebuie sa se dezarmeze. Armele de distrugere in masa reprezinta o amenintare pentru comunitatea internationala. In aceasta saptamana am avut o intalnire cu primul ministru Adrian Nastase si am discutat despre Irak. Cred ca nu este o diferenta intre Marea Britanie si Romania in ceea ce priveste rezolvarea problemei Irakului; ambele state spera sa poata gasi o solutie pasnica. Dar daca Saddam Hussein refuza sa se dezarmeze, trebuie dezarmat cu forta. Ma bucur ca presedintele Iliescu i-a trimis scrisoare de sprijin lui George Bush si cred ca Romania este de acord si cu pozitia celor opt lideri din Uniunea Europeana, inclusiv Tony Blair, care si-au exprimat solidaritatea cu Statele Unite.
Au fost tari care au beneficiat mult si intr-un timp foarte scurt
- Puteti sa ne spuneti, in opinia dumneavoastra, cati ani ii mai trebuie Romaniei pentru a ajunge la nivelul la care sunt acum tarile dezvoltate din Uniunea Europeana?
- Greu de raspuns… Cred ca sunt multe etape. Invitarea in NATO este un semn politic, care incurajeaza investitorii. Mai importanta, dupa parerea mea, este aderarea Romaniei la Uniunea Europeana (cred ca este important sa ne tinem de data de 2007, chiar daca e un plan ambitios). Depinde de progresul economic. Daca luam exemplul altor tari, care au intrat in UE (Portugalia, Grecia, Spania, Irlanda), putem spune ca ele au beneficiat mult si intr-un timp foarte scurt. Un alt aspect important este faptul ca Uniunea Europeana a anuntat un nou program de asistenta financiara, in valoare de 1 miliard de euro pe an. Este enorm – 2,5% din Produsul Intern Brut al Romaniei.
Unii oamenii vor castiga, altii vor pierde…
- Foarte multi se tem ca si daca intram in UE, nu vom fi capabili sa ne mentinem, din cauza cresterii economice lente. Credeti ca odata ajunsi in Uniune, vom fi sprijiniti sa ne mentinem?
-  Unele investitii care acum merg in Ungaria, in Cehia, vor putea fi atrase in Romania, pentru ca aceasta tara are avantajul costului de productie foarte scazut. Dar va fi o tranzitie dificila. Unii oamenii vor castiga, altii vor pierde… Poate va fi foarte dificil in domeniul agricol, pentru ca sunt patru milioane de oameni care lucreaza in sector, iar aceasta situatie trebuie sa se schimbe. Cand Romania va intra in Uniunea Europeana, politica agricola se va modifica si pentru cei care detin suprafete mici de teren va fi foarte dificil sa razbeasca. Romania trebuie sa se straduiasca sa ramana competitiva. Acum, in occident, sunt la mare pret produsele obtinute cat mai natural, fara ingrasaminte chimice, fara stimulatori, fara a fi stropite. In magazine aceste produse sunt mai scumpe si ocupa standuri separate; Romania ar putea profita, ar trebui sa tinteasca aceasta piata. Tara dumneavoastra trebuie sa se schimbe rapid si sa se adapteze. Oportunitatile sunt uriase. Trebuie sa existe mai mult optimism. Daca Romania va intra in Uniunea Europeana, va beneficia de fonduri. Regiunile mai sarace vor fi sprijinite de cele mai bogate. Sustinem integrarea Romaniei, pentru ca acest lucru nu va fi bine numai pentru tara dumneavoastra, ci si pentru Marea Britanie. Exista aici un interes reciproc;
Romania reprezinta o piata imensa, foarte atractiva, iar daca ea se va dezvolta, toata lumea va avea de castigat.– Asta se intampla, de fapt, in Uniunea Europeana. Marea Britanie este a patra putere economica a lumii pentru ca are exporturi si in Franta, si in Germania. Ungaria, Cheia, Polonia, Bulgaria vor deveni prospere si ele – va fi bine si pentru dumneavoastra, pentru ca sunt piete mari, de care puteti profita. Atunci cand ai un vecin caruia ii merge bine, iti merge si tie bine. Nu sunt economist, dar un specialist mi-ar putea sustine opinia. Sunt optimist in ceea ce priveste viitorul Romaniei.

Andrei Ando - Observator

  • Incepand cu 2004: Pe raul Mures vor fi construite sase microhidrocentrale

Pe Valea Muresului vor fi construite hidrocentrale - Virtual Arad News (c)2003Regiunea V Vest si-a definitivat planul de dezvoltare regionala, plan ce va contine principalele proiecte zonale care vor fi finantate pentru urmatorii trei ani. Prioritatea numarul unu este, asa cum am mai scris, autostrada Nadlac - Constanta, mai bine spus portiunea ce va traversa judetele care fac parte din Regiunea V Vest. Un alt proiect, la fel de important, este regularizarea raului Mures, in urma careia vor fi rezolvate problemele create, an de an, de inundatii. Acest proiect, sustinut de intreaga regiune, cum spuneam, va aduce si alte avantaje Aradului. Mai precis, CJA a propus, iar Regiunea V Vest a introdus in planul de dezvoltare regionala, construirea a sase microhidrocentrale pe Mures. "Proiectul se afla, deocamdata, in studiu de fezabilitate. Vom avea discutii si la Ministerul Agriculturii, Apelor si Padurilor, pentru ca raul Mures nu tine de noi. Dorim ca pana la sfarsitul anului sa definitivam toate actele necesare, pentru ca in 2004 sa intre pentru finantare, din fonduri PHARE destinate proiectelor transfrontaliere", ne-a declarat Gheorghe Falca. Deocamdata, vicepresedintele CJA a refuzat sa ofere prea multe detalii, dar am reusit, totusi, sa aflam ca astfel de microhidrocentrale vor fi construite la Milova, Lipova si Sambateni. Capacitatea unei microhidrocentrale va fi de 21 MW, cu un baraj de 8,54 metri inaltime. Constructia acestor obiective va crea, fara indoiala, unele probleme celor de la CET pentru ca, dupa cum se stie, in microhidrocentrale producerea energiei electrice este de sase ori mai ieftina decat in centralele electro-termice. Asadar, mai mult ca sigur, aceste noi microhidrocentrale vor fura painea CET-ului, Aradul neavand decat de castigat.

Cosmin Mihuta - Adevarul

  • "Drumul Regelui" se pierde in istorie

Deocamdata "Drumul Regelui" pentru automobile se opreste la Obarsia - Virtual Arad News (c)2003Autoritatile judetene nu au miscat un deget pentru reabilitarea traseului
In urma cu mai bine de jumatate de secol, Regele Mihai a sosit la Petris, localitate aflata la doar cativa kilometri de castelul de la Savarsin, si s-a decis sa construiasca un drum care sa faca legatura cu Vata, Tebea si Brad. "Pe vremea nceea se lucra cu trocul de lemn, iar piatra era carata cu ajutorul carelor trase de boi. Asa s-au construit trei kilometri de drum, pana la cota 0, cum spunem noi, mai precis pana la limita cu judetul Hunedoara, lucrarea fiind efectuata de o firma suedeza", povesteste primarul comunei Petris, Emil Petrean. 
In ultimul timp insa, "Drumul Regelui" a fost lasat in paragina. Deoarece nimeni nu s-a mai aratat interesat de el, circulatia autovehiculelor pe respectivul traseu a devenit imposibila. Desi este vorba despre un drum judetean, autoritatile competente nu au miscat nici macar un deget pentru reabilitarea lui. "De sapte ani tatonez terenul si incerc sa-i fac sa se implice, dar degeaba. Timp de 40 de ani nu s-a facut nimic. Nimeni nu a receptionat mesajul nostru. Cu toate ca este vorba, dupa cate stiu eu, despre un obiectiv strategic, doar autoritatile locale l-au mai reparat din cand in cand. In ultimul timp, inca din perioada in care eram viceprimar, am aruncat in zona cu probleme peste 50 de basculante de piatra. Si am facut acest lucru mai mult pe cont propriu, din fondurile Primariei. Drumul spre Vata ar fi scurtat, daca s-ar circula pe "Drumul Regelui" (DJ 707), cu aproape 100 de kilometri. Legaturile dintre Banat, judetul nostru si Transilvania ar fi mult mai stranse. De la soseaua nationala pana la Vata Bai ar ramane de parcurs doar 33 de kilometri. Vara, cand este cat de cat accesibil, tinerii din zona, precum si cei din Timis, merg cu bicicletele, sau chiar pe jos, la Tebea. Peisajul este deosebit de frumos, iar turistii sunt incantati, mai ales ca realizeaza o serie de economii", a mai povestit Emil Petrean. Pentru inceput, edilii locali sunt constienti de faptul ca banii nu ajung pentru asfaltarea drumului, dar propun sa se incheie un contract cu cariera de piatra de la Ilteu (situata in apropiere), iar autoritatile din Hunedoara sa faca acelasi lucru de cealalta parte a granitei interjudetene existand de asemenea o cariera, astfel incat drumarii din cele doua judete sa poata incepe lucrul si sa se intalneasca la jumatatea drumului. "La sfarsitul lunii iulie, cu prilejul "Rugii de la Petris", domnul prefect a promis ca ne va sustine, pentru ca propunerea noastra este benetica pentru Arad", a incheiat primarul Emil Petrean. Este greu de inteles cum a fost posibila construirea unui drum in urma cu 57 de ani, iar acum, in secolul XXI, nu se gasesc fonduri nici macar pentru repararea lui. 

Lucian Serban - Agenda zilei

  • Studio clandestin de inregistrari

Politia a descoperit un studio pentru CD-uri piratPolitistii aradeni au descoperit un studio clandestin de inregistrari. In urma unei informatii, a urmat o perchezitie domiciliara acasa la Arcadie Mariasi. Acolo, politistii aradeni au descoperit un adevarat studio clandestin de inregistrari si mii de CD, casete video si audio considerate de catre specialisti a fi originale, avand inclusiv timbrul. In cursul cercetarilor s-a stabilit ca timbrele fusesera cumparate "la negru", de pe piata. 
Arcadie Mariasi vindea casetele inregistrate in Piata Mihai Viteazul din Arad. Pe langa noutatile muzicale se aflau si casete video cu filme porno. Aparatura si cele cateva mii de CD, casete audio si video au fost ridicate in vederea confiscarii. Arcadie Mariasi risca o amenda penala pentru nerespectarea prevederilor Legii 8, privind drepturile de autor.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Epoca de aur si declinul tramvaiului cu cai, la Arad

Tramvaiul cu cai trecea prin deapta TeatruluiPentru generatiile de astazi, tramvaiul cu etaj si tras de cai pare a fi  cel mai romantic mijloc de transport public. In Arad, primul tramvai de acest fel a aparut acum 133 de ani. Iata de ce se poate considera aceasta data ca inceputul transportului public.
Poate pare ciudat dar in partea a doua a secolului al XIX-lea, Aradul a facut eforturi uriase sa tina pasul cu dezvoltarea rapida a transporturilor urbane din centrul Europei.
Prima "linie de tramvai cu cal" a fost data in folosinta in Anglia, in anul 1794, intre orasele Cardiff si Merthyr-Tudfil. O alta enciclopedie ii da prioritate orasului New York, in ceea ce priveste transportul de persoane, amintind vizavi de acest eveniment anul 1832. La Budapesta, prima linie a fost data in folosinta in anul 1866, deci cu doar trei ani inaintea celei de la Arad.

Trei trasee principale
In a doua parte a secolului al XIX-lea, populatia Aradului a inregistrat o crestere rapida, constructiile de locuinte au luat o amploare deosebita, orasul extinzandu-se spre nord-vest, mult dincolo de actuala Gara CFR. In anul 1851, a luat fiinta Fabrica de Spirt si Drojdie si Moara fratilor Neuman. A devenit o problema deosebita transportul muncitorilor la locul de munca, intrucat ei nu puteau sa-si permita plimbatul zilnic cu birja. Multi aradeni considerau ca si Gara construita in jurul anului 1850 este prea departe de Centru.
Municipalitatea a crezut de cuviinta ca rezolvarea transportului in comun este o problema prioritara. Dupa indelungate discutii in cadrul Primariei s-a ajuns la concluzia sa se incheie o concesiune pe 50 de ani cu societatea pe actiuni a cailor ferate si a Fabricii de caramizi in vederea construirii unei retele de transport cu cai. De la adoptarea hotararii au trecut rapid la punerea in practica a proiectului. Tramvaiele cu tractiune cabalina au fost cumparate de la Budapesta si la data de 24 octombrie 1869 populatia a primit cu ovatiune primele vagoane trase de cai, pline de calatori.
In prima faza, au fost date in folosinta trei trasee: intre vechea Gara CFR si Podul de lemn peste Mures spre zona Subcetate, intre Gara si Fabrica de Spirt a fratilor Neuman si intre Primarie si Piata Obor.
Conform "mersului" pe primul traseu, trasurile trebuia sa aibe o periodicitate de 15 minute, iar pe traseul in afara centrului, 30 de minute. Dar, ele nu au fost niciodata respectate. Vizitii invocau fel si fel de motive, cand starea proasta a drumurillor cand faptul ca trasurile au fost oprite pe traseu de catre calatori. S-a intamplat de multe ori ca mijlocul de transport sa se impotmoleasca in gropi sau iarna in zapada. In aceste situatii, calatorii au coborat si au pus umarul la scoaterea trasurii din nameti.
O problema deosebita a constituit-o intoarcerea mijlocului de transport la capete de linii, pentru ca in graba cu care au fost construite primele linii nu s-a luat in considerare rezolvarea tehnica a problemei. S-a recurs la procedeul cel mai simplu, vizitiul coborand, dezlegand caii din fata si legandu-i la capatul vagonului.
Aradul in secolul XIX Trasurile cu cai au fost tractate de obicei de doi cai. Cand se apropiau de statii, care erau amplasate in general la intersetia unor strazi, dadeau semne din goarna, ceea ce era complect inutil deoarece clopoteii din gatul cailor si scartaitul ingrozitor al rotilor, semnalau de la distanta apropierea tramvaiului. "Vara, tramvaiele erau deschise iar iarna inchise, dar fara posibilitate de incalzire."
Aceste mijloace ciudate de transport in comun erau foarte indragite de populatie. Ori de cateori se apropia tramvaiul, domnii din centru il salutau ridicand bastonul.
Introducerea tramvaielor electrice
La sfarsitul secolului al XIX-lea, popularitatea acestui mijloc de transport in comun a scazut treptat. In anul 1898, a fost data in folosinta  Uzina electrica si s-a tracut rapid la iluminatul public al strazilor. Paralel cu aceasta importanta investitie a devenit tot mai urgenta introducerea tramvaielor electrice. Presa aradeana a vremii a criticat vehement "diligenta pe sine", conservativismul aradenilor si a militat pentru introducerea modelului european si in privinta transportului in comun.
Primul pas spre modernizare a fost facut tot de fratii Neuman care au cerut aprobare de la municipalitate pentru a construi o linie de tramvai din centrul orasului pana la fabrica lor din cartierul Gai. Nu au reusit sa obtina autorizatia de constructie pentru ca asociatia pe actiuni care a luat fiinta intre timp pentru exploatarea tramvaielor cu cai a insistat pentru respectarea contractului incheiat pe 50 de ani. Dupa indelungi tergiversari, s-a ajuns la o intelegere in sensul ca aceasta asociatie pe actiuni sa obtina autorizatia de a construi prima linie de tramvai. Au dus tratative cu firma berlineza Siemens, dar inceperea investitiei putea fi pusa pe tapet doar in anul 1913, atunci cand asociatia pe actiuni a decis sa renunte la termenul initial prevazut in contract. Intre timp insa, municipalitatea a renuntat la ideea de a executa investitia cu firma germana si a incredintat pentru executarea lucrarii la uzina electrica. Dar, peste un an a inceput primul razboi mondial si totul a ramas in faza de proiect.
Ultimul tramvai cu cai a transportat calatori in centrul Aradului la 30 iunie 1913. Imediat dupa aceasta data, a fost puse in circulatie primele autobuze fabricate la Arad la Uzinele MARTA. Bucuria aradenilor a fost insa de scurta durata. In primul an de razboi, armata a confiscat parcul de autobuze si Aradul a ramas fara nici un mijloc de transport in comun, doar cu birjele, care au fost repuse in circulatie, vechile tramvaie cu cai fiind trase pe linie moarta. Ele au disparut definitiv abia in 1917, cand pe sinele lor a aparut trenuletul cu doua trei vagoane, scotand un zgomot infernal si un fum negru. Acest mijloc de transport, impropriu pentru circulatia urbana, a functionat mai bine de un deceniu, dand motiv jurnalistilor de a critica municipalitatea pentru incapacitatea de a tine pasul cu dezvoltarea rapida a orasului

Puskel Péter - Observator

  • FILMELE SAPTAMANII

Dacia - 1 februarie - 8 februarie 2003  007 - Sa nu mori azi - (GB - SUA)
Muresul - 1 februarie - 8 februarie 2003  Servicii complete pentru Sara - (SUA)
Arta - 1 februarie - 8 februarie 2003 - Sala A  Epoca de gheata - (SUA)
Arta - 1 februarie - 8 februarie 2003 - Sala B  Stapanul inelelor - Fratia inelului - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]