Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Virtual Arad in colaborare cu Radio Arad transmite ZILNIC emisiunea "Pulsul zilei".
Pentru a o asculta face-ti click aici
Prin Virtual Arad mesajele tale vor fi auzite in Arad si in intreaga lume.
Te asteptam sa luam impreuna "pulsul zilei".

Marti, 8 iulie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Doi diplomati straini in vizita la Arad

Jonathan Scheele a vizitat Terminalul Cargo din AradJonathan Scheele s-a aratat impresionat de Terminalul Cargo
Timp de o jumatate de ora, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, si omologul sau maghiar, Jurgen Kopper, au vizitat in amanunt Terminalul Cargo, delegatia oficiala fiind insotita si de autoritatile locale aradene. 
Popasul scurt in zona Aeroportului - coloana oficiala a luat apoi drumul orasului maghiar Gyula - nu l-a impiedicat pe Jonathan Scheele sa-si manifeste entuziasmul fata de terminal - lucrare realizata in cea mai mare parte din fonduri Phare
"Este vorba de un pod aerian intre Arad si Uniunea Europeana", a declarat incantat seful Delegatiei Comunitatii Europene, care a tinut sa felicite conducerea CJ Arad pentru aceasta realizare "occidentala", in timp ce Gheorghe Falca, reprezentantul consiliului la intalnire, a punctat buna colaborare dintre partea romana si cea maghiara si in aceasta problema.
In fapt, unul dintre scopurile declarate ale vizitei lui Scheele este o analiza a modului in care aradenii au cheltuit banii Comunitatii Europene. 
Astazi, de ziua dedicata in intregime Aradului, oficialul va avea intalniri cu primarul Dorel Popa, prefectul Dan Ungureanu si cu Gheorghe Falca, cu care va purta discutii legate de impulsionarea si imbunatatirea capacitatii de absorbtie la nivel local si regional a fondurilor de asistenta financiara pe care Uniunea Europeana le-a repartizat Romaniei. Scheele va vizita cateva din proiectele locale derulate prin fonduri Phare, va taia panglica inaugurala a Centrului de Informare Europeana si va asculta doleantele aradenilor.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • CJA cere sprijinul comunitatii: "Ajuta ca Spitalul sa poata ajuta!"

Vicepresedintele CJA - Gheorghe Falca si directorul Mircea Faur cauta solutii pentru modernizarea Spitalului JudeteanBani pentru blocul operator si sectia ATI
Vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, Gheorghe Falca, a fost promotorul proiectului "Ajuta ca Spitalul sa poata ajuta!", care are ca tinta atragerea de fonduri din sectorul privat, sponsorizari atat in numerar cat si in echipamente, pentru amenajarea si dotarea blocului operator, sectiei de terapie intensiva, a salii de sedinta si cursuri universitare si centralei telefonice ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad. 
Pentru realizarea acestui obiectiv, CJA a ales ca parteneri Agentia de Promovare si Dezvoltare a  judetului Arad si reprezentantii mass-mediei aradene: cotidiane, posturi de televiziune si radio, inclusiv ziarul Observator aradean, care a raspuns prompt acestei invitatii.
Roadele proiectului se culeg la sfarsitul lunii septembrie
Campania de strangere de fonduri se desfasoara in perioada 1 iulie – 30 septembrie, fiind deja parcurse primele etape. 
Astfel, echipa de management a proiectului a fost organizata, fiecare persoana avand responsabilitati bine identificate si asumate; realizarea unui parteneriat CJA si mass-media a constituit la doilea pas.
"Obtinerea acestui parteneriat este una din cele mai importante activitati ale proiectului, presa avand un rol important in diseminarea informatiilor spre potentialii sponsori sau donatori", afirma Gheorghe Falca.
Cea de a treia etapa, care are ca termen limita sfarsitul acestei luni, este realizarea materialelor de promovare, o echipa media avand sarcina de a produce materiale promotionale care vor fi mediatizate in toata perioada de derulare a  proiectului.
"Ajuta ca Spitalul sa poata ajuta!" a fost lansat public
Partenerii implicati in ducerea la bun sfarsit a acestei initiative s-au intalnit, ieri, la Spitalul Judetean pentru lansarea publica a proiectului. Mircea Faur, directorul unitatii spitalicesti beneficiara a campaniei de atragere de fonduri a declarat ca a realizat o inventariere a necesarului pentru dotari si amenajari.
Directorul spitalului - Mircea Faur spera sa adune bani si din sponsorizari"O prima etapa consta in amenajari sau dotari in salile de operatii si saloanele de terapie intensiva, adica montarea de aparate de aer conditionat si geamuri  termopan care sa asigure mentinerea unei clime specifice acestor incaperi.
Am incercat sa sensibilizam conducerea judetului fata de nevoile noastre si din fericire am fost ascultati.
Impreuna cu presedintele Caius Parpala si vicepresedintele Gheorghe Falca am discutat despre mai multe proiecte, suma necesara realizarii acestora fiind fabuloasa, dar am decis sa incepem cu strictul necesar",
a declarat Mircea Faur.
Suma totala necesara este de 1,4 miliarde de lei. Directorul spitalului i-a invitat pe reprezentantii mass-media sa vada un bloc operator renovat si, pentru comparatie, unul care nu a fost renovat de mult si care oferea conditii improprii pentru actul medical.
Cele mai bogate firme, invitate sa sponsorizeze
„"Acest proiect a plecat de la faptul ca am fost si eu operat si internat la Spitalul Judetean si am vazut care sunt conditiile. Consiliul Judetean a primit spitalul, dar nu si banii necesari. Am contactat primele 20 de societati care apar in evidenta Finantelor cu cifra de afaceri mare si deja trei firme sunt interesate sa colaboreze", a spus vicepresedintele CJA, adaugand ca la final cele 29 de sali pentru care se vor aloca banii vor arata altfel. 
Un inceput al schimbarii este reprezentat de plombarea gropilor din asfaltul din curtea spitalului, alte probleme fiind si la cazane, lift si bucatarie. 
In perioada urmatoare se vor organiza intalniri cu reprezentantii sectorului privat pentru atragerea sponsorizarilor si donatiilor si realizarea investitiilor.

Marinela Barla - Observator

  • Njock se va pregati cu Rapid
Camerunezul Njock va parasi echipa UTA Viitoarea destinatie a camerunezului Njock este, inca, o necunoscuta. Initial dat ca sigur la echipa franceza Rennes, unde antreneaza Ladislau Bölöni, Njock se parea ca va ajunge, in cele din urma, la o echipa elvetiana. 
In cursul zilei de ieri insa, impresarii jucatorului au confirmat interesul echipei Rapid Bucuresti pentru inaintasul care a jucat in sezonul trecut la UTA.
Banii vorbesc
Echipa campioana a Romaniei i-a facut o invitatie oficiala lui Njock pentru a se prezenta in cantonamentul de la Balsthal, o localitate situata la 484 m altitudine, inconjurata de munti, in nordul Elvetiei – care se va derula in intervalul 9-20 iulie. 
"Njock va merge in acest cantonament pentru a se acomoda cu echipa. Rednic il vrea in lot si asteapta sa il vada la lucru", a spus Florian Lazureanu, colaboratorul din Arad al impresarului Constantin Dumitrascu. 
Cooptarea jucatorului de culoare in formatia de sub Podul Grant depinde de o serie de factori. 
Claudiu Niculescu este tot mai aproape de Dinamo, un amanunt esential fiind relatiile de simpatie dintre Giovanni Becali si clubul din Stefan cel Mare. In schimb, Bratu a intrat de mult in vizorul celor de la Galatasaray. 
Absentele celor doi ar fi tot atatea motive pentru care inaintasul de 23 de ani ar putea sa bata palma cu trupa lui Copos. 
Argumentele majore pentru care Njock ar putea sa revina in campionatul intern sunt banii si familia. Salariul jucatorului ar urma sa fie dublu decat cel de la UTA. 
Bettina, sotia jucatorului, ar fi de acord cu aceasta mutare, care ar influenta decisiv cariera ulterioara a fotbalistului. 
"Rapid este o rampa de lansare pentru Njock. Cota lui poate sa creasca mult dupa un eventual sezon reusit la echipa campioana", a mai spus Lazureanu.
La club, o oferta din Israel
Njock a fost asteptat ieri la reunirea echipei UTA, unde au fost prezenti doar noua jucatori din editia trecuta de campionat. Desi camerunezul nu a sosit la Arad, conducerea il asteapta in continuare la echipa. 
La club nu se cunosc prea multe despre pregatirea cu Rapid. 
"Pentru Njock avem o singura oferta, din Israel. Sansele lui de a pleca acolo sint de 50%. Atat si nimic mai mult", a spus presedintele Chisbora.
Referitor la procentul care va intra in contul clubului dupa un eventual transfer al jucatorului, Chisbora a spus: "vom negocia suma de transfer cu ei"
In cazul in care Njock isi va gasi echipa, UTA va incasa 30% din banii de vanzare, iar jucatorul si impresarul isi vor imparti restul de 70%.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Guvernul se intereseaza de tabara de la Savarsin

Tabara de la Savarsin a intrat in atentia GuvernuluiUn secretar de stat vine, astazi, la Savarsin
La tabara scolara de la Savarsin a fost, ieri, mare forfota. Zvonurile ca aceasta urmeaza sa fie vizitata, astazi, de ministrul coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Serban Mihailescu, si de Rovana Plumb, sefa Oficiului National pentru Protectia Consumatorului, a pus pe jar administratia taberei. 
Aceasta a facut tot ce este omeneste posibil pentru a face ca tabara sa se prezinte cat mai bine, imprumutand, in acest sens, chiar si un utilaj de la primaria din localitate. 
Zvonul a fost infirmat de catre Gheorghe Iancu, directorul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului:
"Daca venea doamna Rovana Plumb, trebuia sa fiu anuntat". Totusi, tabhra nu a fost pregatita degeaba. Din informatiile noastre, aceasta va fi vizitata de catre un delegat din partea ministrului coordonator al Secretariatului General al Guvernului. 
Deplasarea acestuia la Arad este legata de posibilitatea ca tabara sa-i fie retrocedata Regelui Mihai I de Romania. 
Contactat in acest sens, Spiridon Stanciu, directorul Agentiei Judetene a Taberelor si Turismului Scolar, a confirmat sosirea unei persoane din partea Guvernului. 
"Am fost contactat de catre conducerea nationala a agentiei si mi-au spus ca vine cineva din partea domnului Mihailescu. Nu mi-au spus cine, dar cel mai probabil este un secretar de stat." 
De asemenea, Spiridon Stanciu a fost solicitat sa prezinte toate datele privitoare la tabara. 
"Noi am intocmit toata documentatia atunci cand tabara a fost revendicata, iar acum probabil ca vin sa vada si situatia la fata locului. Probabil doresc, sa urgenteze retrocedarea acesteia. De aceea vin doar pentru una singura, in conditiile in care in judetul Arad sunt mai multe tabere care au fost revendicate. Este vorba despre cele de la Ilteu, Paulis, Dezna, Odvos si, bineinteles, Savarsin." 
Tabara de la Savarsin, aflata in imediata apropiere a castelului, este o fosti proprietate a Regelui Mihai care in ultimii treizeci de ani a fost utilizata de catre Agentia Taberelor Scolare. 
Desi initial Majestatea Sa a fost de acord sa primeasca despagubiri in schimbul retrocedarii in natura, la ora actuala situatia este complet schimbata. Regele Mihai doreste restituirea acesteia in natura, mai ales ca pe teritoriul taberei trece si drumul care duce la castel. Data fiind situatia (inca) incerta a taberei, Agentia Judeteana a Taberelor si Turismului Scolar a evitat in ultima perioada sa faca investitii majore in cadrul acesteia, limitandu-se la conservarea si igienizarea sa. 

Orlando Toader - Agenda zilei

  • Visul aradenilor de a avea circuit de Formula 1 se apropie de certitudine

Si aradenii viseaza la un circuit de Formula 1Bernie Ecclestone si-a dat acordul pentru… Grand Prix Sistarovat-Romania!
In aceasta saptamana, Georgiu Gingaras, ex ministrul tineretului si sportului, s-a intalnit pe data de 28 iunie, la Nürburgring (Germania), cu patronul Marelui Circ, Bernie Ecclestone. Celebrul personaj si-a dat acordul pentru construirea unui circuit de Formula 1 in Romania, mai precis la Sistarovat, langa Lipova. Fiind de mai mult timp in proiect, acest circuit pare acum mai realizabil ca niciodata.
Aproape de Austria si Ungaria
Austria si Ungaria gazduiesc, ambele, etape din Campionatul Mondial de Formula 1. 
Ecclestone nu a stat prea mult pe ganduri in momentul in care si-a dat acordul pentru construirea circuitului de la Sistarovat-Lipova, geografic fiind foarte aproape de cele doua tari. 
Chiar daca in discutie mai intrau tari ca Turcia, Rusia si Cehia, mult mai potente financiar decat Romania.
Avantaj ca nu suntem in Uniunea Europeana!
Romania are si avantaje prin faptul ca nu face parte din Uniunea Europeana. Din anul 2005 in tarile care fac parte din Uniunea Europeana se va interzice reclama la tigari si bauturi alcoolice. "Noi vom intra in Uniunea Europeana abia in anul 2007, deci timp de cel putin doi ani vom mai putea prezenta reclame la tigari si bauturi alcoolice, ceea ce inseamna foarte multi bani, putand astfel ca in timp de doi ani sa fie amortizata o importanta parte din investitie" a spus Gingaras.
Termen de o luna
Georgiu Gingaras spune ca in timp de o luna trebuie trecut terenul de la Sistarovat din patrimoniul Administratiei Domeniului Statului in cel al Directiei Judetene de Tineret si Sport Arad, acest teren insumand o suprafata de 290 de hectare. 
"Am imputernicire de la primul ministru Adrian Nastase ca pana la finele acestei luni sa ma ocup de aceasta trecere si sa demaram tot in acest termen studiul de fezabilitate" a continuat Gingaras. 
Acest studiu va fi prezentat domnului Galdorf, unul dintre cei mai potenti din punct de vedere financiar oameni din Marele Circ, acesta urmand sa investeasca in circuit peste 4 milioane de dolari.
Zona mai buna decat Nürburgring
Cei de la firma de proiectari austriaca P&W care au vazut zona in care urmeaza sa fie construit circuitul de la Sistarovat, spun ca zona este mult mai buna decat cea pe care se disputa Marele Premiu al Europei, la Nürburgring in Germania.
Complex multifunctional
"Dorim sa facem un complex multifunctional pe care sa nu il folosim numai o singura data pe an. Dorim sa construim acolo un complex hotelier, bazin olimpic, terenuri pentru fotbal, tenis si chiar o sala de sport, tribunele care vor avea o capacitate de 200.000 de locuri, va fi amenajat un teren de golf, un cazinou, moteluri, dar si un camping pentru cei care aleg sa vina cu corturi, acesta din urma trebuind sa fie destul de mare. De asemenea va trebui construita si o autostrada, cei mai multi dintre spectatori urmand sa se deplaseze cu autoturismele personale"  a declarat ex-ministrul tineretului si sportului.
Forta de munca, din Romania
Chiar daca cei care se ocupa de proiect nu sunt romani, forta de munca care va construi circuitul va fi autohtona, ceea ce duce la crearea mai multor locuri de munca. Proiectul si utilajele cu care se va lucra vor fi asigurate de firma austriaca P&W.
La Sistarovat este posibil sa urmarim asemenea concursuriVizita in Germania cu fratii Muresan
Ex-ministrul tineretului si sportului Georgiu Gingaras a vizitat saptamana trecuta circuitele germane de la Hockenheim si Nürburgring, impreuna cu fratii Cristian si Calin Muresan, patronii cluburilor aradene Las Vegas Racing Team (motociclism), respectiv VIK Power Arad (karting), dar si austriacul Hanes Rinhauser, reprezentantul firmei de proiectari P&W. La solicitarea unui reprezentant al Federatiei balcanice, cei patru au dormit o noapte in hotelul de la circuitul din Hockenheim.
Grand Prix Sistarovat din 2005?
Gingaras spune ca dupa ce va fi proiectat dar si construit, depinde si in cat timp se realizeaza acest lucru, in anul 2005 se va rediscuta modificarea etapelor de circuit, pana atunci urmand a fi construite alte 16 circuite in lume. "Daca va fi gata repede am putea organiza chiar din toamna lui 2005 un Mare Premiu" a spus acesta.
Robert Muresan se va pregati la Hockenheim
Unul dintre sperantele motociclismului romanesc, Robert Muresan, fiul lui Cristian Muresan, urmeaza sa faca antrenamente pe circuitul de la Hockenheim, in aceste zile el aflandu-se, tot la pregatiri, in Croatia.
Costuri de peste 200 de milioane de euro
Costurile de la cap la coada la construirea circuitului se ridica la peste 200 de milioane de euro. Proiectul va costa in jur de 4,5 milioane de dolari, firma proiectanta urmand a se ocupa si de acapararea de parteneri la investitie. Guvernul Romaniei va contribui si el cu… 350.000 de dolari. Numai construirea pistei costa in jur de 150 de milioane de dolari.
Gheorghe Seculici spune ca este nevoie de trei ani pentru realizarea circuitului
Gheorghe Seculici este un specialist in proiectari, fiind directorul Proiect SA Arad, si astfel i-am cerut parerea vizavi de realizarea acestui proiect. "Pentru o lucrare de asemenea amploare este nevoie de minimum doi ani de zile de munca la partea de executie. Faza de proiectare dureaza si ea aproximativ 8-9 luni. La un circuit de formula 1 trebuie facute studii geo, lucrari de terasament, etc. 
La lucrari trebuie sa lucreze cel putin 300 de persoane, aici fiind inclus personalul tehnic, cel de transport, pana la personalul executant" este de parere Gheorghe Seculici. Ca o concluzie, Seculici spune ca „in minim trei ani de zile vor fi gata lucrarile la circuitul de la Sistarovat”.

Gingaras este increzator
Gingaras este foarte increzator in ceea ce priveste acest proiect. "Am sprijinul lui Adrian Nastase la acest proiect si cu siguranta vom vedea in viitorul apropiat in Romania nume ca Schumacher, Montoya, Raikkonen sau Barrichello" a spus cel care se ocupa in exclusivitate de acest proiect.
Intalnire cu Ecclestone la Londra
In momentul in care va fi facut studiul de fezabilitate al terenului, Georgiu Gingaras, Cristi si Calin Muresan dar si austriacul Hanes Rinhauser, vor avea o noua intalnire cu Bernie Ecclestone, de data aceasta in capitala Angliei, La Londra.

Lucian Danila - Occident

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]