Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 9 august 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Sarbatoarea meritata

Desi trece prin momente grele, primarul Popa a deschis sarbatoarea "Zilelele Aradului" - Virtual Arad News (c)2003 Zilele Aradului se organizeaza si in acest an, in ciuda opozitiei vehemente de care s-au lovit la editia precedenta.
Manifestarea este acum mai ampla, mai spectaculoasa, mai pentru buzunarul aradenilor. 
Nu se mai platesc suprataxe, se organizeaza concerte pe scene deschise, in piete, iar organizatorii au atras si un nume important al muzicii usoare, care va polariza probabil atentia celor trecuti de prima tinerete. 
Zilele Aradului se vor o sarbatoare a omului mediu – meritul lor este ca nu tintesc numai tinerii, ci si o categorie care stie sa se distreze si ii place, dar nu se simte in largul ei in nebunia discotecilor sau a concertelor unde se urla si se sare, unde copii ametiti se stropesc cu bere pentru ca li se pare amuzant.
Un alt aspect important al acestei suite de manifestari este ca in prim-planul ei e OMUL. 
Faptul ca programul a fost conceput variat, pentru toate gusturile, ca oricine poate alege liber locatia care il intereseaza demonstreaza ca nu avem de a face cu un spectacol exclusivist. 
Nu in ultimul rand, trebuie amintit ca urmand traditia anului precedent se pune accent din nou pe crearea unor clipe de destindere pentru o categorie neglijata a populatiei – pensionarii; La parada portului popular de la Zilele Aradului au participat si slovacii din Nadlac - Virtual Arad News (c)2003 cateva mii de persoane s-au ospatat, pe cheltuiala orasului, pe strandul Neptun. 
De ce, cu ce drept – ar putea intreba cineva. Pentru ca merita! Pentru ca fara ei, fara efortul lor zilnic urbea aceasta nu ar fi ajuns ceea ce este.
M-a surprins prezenta primarului la deschiderea oficiala, stiind prin ce tragedie a trecut. Am inteles apoi ca pentru domnul Popa problema de familie este importanta, dar orasul pe care il administreaza e la fel de important; a fost retinut, s-a grabit sa plece, dar si-a facut datoria de onoare de a participa macar cateva clipe, langa aradenii sai, la cea mai importanta sarbatoare a lor.
Vor fi, cu certitudine, polemici generate de suita de voie buna. 
Unii vor spune ca e propagandistica. Altii, ca e politica. Sa spuna! E redundant pentru aradeni sa se simta bine in orasul lor?
E nevoie de aceasta atmosfera de sarbatoare. 
Ar fi inca nevoie de mult mai mult decat atat: fiecare zi a anului sa fie abordata de cei care ne conduc - si de criticii lor! - cu convingerea ca este ziua Aradului.

Andrei Ando - Observator

  • In sase luni, Continental Arad a incasat 1,2 milioane euro

Hotelul Continental este o unitate moderna si rentabila - Virtual Arad News (c)2003Hotelul Continental Arad a incheiat primul semestru cu venituri de 1,2 milioane euro, pentru ansamblul anului fiind estimate incasari de aproximativ 2,5 milioane de euro, a declarat Constantin Bija, director general.
In primele sase luni, hotelul a inregistrat o rata de 45% a profitului brut, iar estimarile pentru 2003 indica un profit net de circa 700.000-800.000 dolari, valoarea acestuia fiind influentata de creditele contractate anul trecut in vederea modernizarii. 
"Tinta noastra pentru acest an era un grad mediu de ocupare de 55%, dar se pare ca vom depasi acest nivel. In primul semestru, hotelul a fost ocupat in proportie de 62%, iar pentru perioada urmatoare ne asteptam la cel putin acelasi nivel", a precizat Bija.
El explica evolutia indicatorilor hotelului prin cresterea circulatiei turistice in partea de vest a tarii si prin dezvoltarea economiei in aceasta regiune apropiata de granita. 
Din totalul clientilor circa 70% sunt straini, respectiv oameni de afaceri aflati in tranzit sau participanti la diferite evenimente. 
De la inceputul anului si pana la 1 august, in unitate au fost cazate aproximativ 25.000 de persoane. 
Hotelul a fost complet modernizat anul trecut, investitiile ridicandu-se la 4,5 milioane de dolari.

Adevarul

  • Agapa pentru pensionari, la Zilele Aradului

5000 de pensionari au servit masa de Zilele Aradului la StrandSarbatoarea "Zilele Aradului" a inceput ieri, cu o masa gratuita oferita catorva mii de pensionari. 
Aproape 5.000 de varstnici au gasit pe strandul aradean mancare, vin si suc, toate asortate cu muzica de petrecere. 
Caldura infernala de la orele amiezii nu i-a impiedicat pe batrani sa vina la bucatele oferite de mai multi sponsori si sa uite pentru moment de viata lor amarata, de pensiile mici si de lipsa medicamentelor compensate. 
Printre cei vazuti la agapa de pe strand s-au numarat si primarul Aradului, Dorel Popa, viceprimarul Emanoil Voicu, pesedista Rodica Borza si promotorul intregii actiuni, Edeleni Coloman, director la Gospodarirea Comunala Arad. 
Edilul-sef a raspuns acuzatiilor reprezentantilor PNL, care afirmasera ca sarbatoarea s-a transformat in "Zilele PSD", spunand ca "nu ma sinchisesc de aceste acuze, fiindca au avut primaria pana in anul 2000 si nu au facut niciodata Zilele Aradului". 
Acesta le-a cerut liberalilor sa nu saboteze actiunile municipalitatii, ci sa conlucreze la reusita lor. 
"Am facut actiunea pentru aradeni. Nu cred ca fiecare eveniment ar trebui politizat, ceea ce incearca sa faca reprezentantii opozitiei", a declarat primarul Popa. 
Conducerea Gospodaririi Comunale Arad a distribuit invitatii catre organizatii nonprofit, care au ca membri pensionari, si catre cultele religioase.
Intrarea pe Strandul Neptun s-a facut pe baza acestor invitatii. 
Directorul Edeleni Coloman este multumit de mersul evenimentului si spera ca sarbatoarea Zilele Aradului, ce va continua azi si maine, sa adune cat mai multi oameni.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Muscat de vipera din ograda

Barbatul muscat de vipera se simte mai bine Un barbat din localitatea aradeana Lalasint a fost internat, joi, la Spitalul Judetean Arad, dupa ce a fost muscat de o vipera in timp ce culegea prune din gradina gospodariei sale, informeaza Mediafax.
Barbatul, in varsta de 73 de ani, a fost muscat de deget cand aduna prune de pe jos, fara sa vada ca in iarba era o vipera. 
Imediat ce a simtit muscatura si a vazut vipera in iarba, aradeanul si-a dat seama de pericol si a inceput sa-si curete singur rana de venin, ceea ce, spun medicii, i-a salvat viata. 
"Am vazut doua intepaturi una langa alta, iar cand m-am uitat in jos am vazut taratoarea ca se furisa in tufis. Mi-am supt veninul si asa am scapat cu viata, ca altfel nu mai ajungeam la spital", a declarat Gheorghe Hatcau, victima incidentului.
Barbatul a fost transportat la Spitalul Judetean Arad de o ruda,  medicii administrandu-i doua doze de ser antiviperin. Chiar daca si-a revenit dupa cateva ore, victima nu a fost externata pentru ca medicii se tem sa nu apara complicatii, avand in vedere varsta barbatului.

Mediafax

  • Aurul a ramas un vis interzis kaiacistilor aradeni

Kaiacistii aradeni au in sfarsit un sponsorIn patru competitii cu caracter national, reprezentantii CS UTA- CSS au cucerit o medalie de argint si noua de bronz
Kaiacistii aradeni au reusit o comportare meritorie la ultimele doua competitii cu caracter national, desfasurate in aceasta saptamana.
Mai intai, a avut loc Campionatul National al scolilor sportive, acolo unde elevii lui Zaharia Cioara au cucerit trei medalii de bronz, prin Daniel Daniel, si prin perechile Flavius Bulmoaga - Calin Ardelean si Sebastian Buzau - Daniel Stefan.
Si la Campionatul National rezervat seniorilor, CS UTA-CSS a avut reprezentanti pe treapta a treia a podiumului probei de kaiac 4, pe distanta de 500 m. Performeri au fost Lucian Cioara, Sebastian Buzau, Flavius Bulmoaga si Calin Ardelean.
Tragand linie, trebuie spus faptul ca la cele patru competitii cu caracter national, desfasurate la sfarsitul lunii iulie - inceputul lunii august, kaiacistii aradeni au cucerit o medalie de argint si noua de bronz.
"Sunt multumit de aceste rezultate, dar ne lipseste aurul. Am spus inaintea acestor concursuri ca va fi greu sa cucerim un titlu, data fiind valoarea apropiata a concurentilor", ne-a declarat Zaharia Cioara.
CS UTA va premia aceste rezultate, insa si participarea, banii fiind obtinuti cu ajutorul unui sponsor.
"Vreau sa multumesc pe aceasta cale firmei Lackmer & Schwartz, precum si conducerilor celor doua cluburi, pentru sprijin, fara de care, probabil, nu am fi avut aceste rezultate", a mai spus Cioara.
Acum, kaiacistii aradeni se pregatesc pentru selectiile loturilor nationale de tineret si juniori, care vor avea loc in perioada 2-9 septembrie.

Adrian Creta - Agenda zilei

  • FILMELE SAPTAMANII
Dacia - 8 august - 14 august 2003  Pop Star - (SUA)
Muresul - 8 august - 14 august 2003  Blanche - (SUA)
Arta - 8 august - 14 august  2003 - Sala A  Prinde-ma! Daca poti! - (SUA)
Arta - 8 august - 14 august  2003 - Sala B  Casa intoarsa pe dos - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]