Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 10 noiembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Raportari zilnice pentru iarna!

Primarii trebuie sa fie pregatiti pentru sezonul recePrimarii pusi sa-si faca detasamente de interventie
Nu mai putin de noua exercitii de protectie civila s-au desfasurat in judet la sfarsitul saptamanii trecute, motivul acestora fiind apropierea iernii. 
Primul a fost exercitiul "Taut 2003", ocazie cu care au fost evaluate activitatile comisiilor judetene si locale de aparare impotriva dezastrelor, precum si cele ale formatiunilor de interventie pentru punerea in aplicare a masurilor de protectie a populatiei si bunurilor materiale in cazul unui accident major la baraj. Au urmat apoi exercitiile de la Silindia, Tarnova, Pancota, Santana, Olari, Sicula si Seleus

Pregatirile pentru sezonul rece nu se opresc aici: prinr-un ordin dat de prefect s-a hotarat ca institutiile publice care asigura servicii de baza pentru populatie sa treaca la raportari zilnice a situatiilor pe linia dezastrelor catre secretariatul tehnic permanent al Comisiei Judetene. 
In problema inzapezirilor, viscolului si poleiului se vor verifica si actualiza masurile specifice iernii, prevazute in planurile judetene. 
S-au stabilit totodata o serie de masuri care sa fie aplicate astfel incat Aradul sa nu se confrunte cu probleme majore pe timp de iarna. 
Institutiile implicate au primit si termene limita: ele au fost chemate sa-si actualizeze planul de interventii pe timp de iarna pana la data de 15 noiembrie. Verificarea mijloacelor de comunicatii privind protectia civila a primit termen limita data de 25, iar actualizarea si verificarea schemei cle alarmare a personalului comisiilor se va face pana in 15 noiembrie. 
Tot pana la acea data vor trebui stabilite mijloacelor necesare pentru actiunile de dezapezire si degajare a zonelor. 
S-a stabilit faptul ca, pana la 20 noiembrie, vor trebui constituite stocuri de materiale antiderapante pentru drumurile din zona de responsabilitate a Sectiei de Drumuri Nationale, a Administratiei Domeniului Public si Privat a Judetului si a unitatilor administrativ-teritoriale. 
Primarii localitatilor au fost chemati sa-si constituie, pana la data de 20 noiembrie, detasamente de interventie capabile sa se implice in zonele afectate.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • "Astazi, nu mai e actuala delimitarea student la stat - student la privat"  

Rectorul UVVG - Aurel Ardelean in dialog cu presaInterviu cu rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean  
- Cum priviti dumneavoastra, domnule rector, migratia tinerilor spre Occident?
- Acest fenomen este unul caracteristic unor tari in tranzitie. Important este sa cream, in anii ce vin, mediul favorabil ca multi din acestia sa se intoarca. Pot contribui la aceasta nu numai politicienii, ci si reprezentantii mediului academic. Personal, sunt optimist. Cred ca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana va insemna si declansarea acestui proces.
- Mai e astazi actuala delimitarea student la stat - student la privat?
- Hotarat, nu! De altfel, chiar mesajul ministrului Alexandru Athanasiu, la recentul Consiliu al Rectorilor de la Suceava, a subliniat ca toti studentii universitatilor acreditate, de stat sau private, fac parte din sistemul national de invatamant. Orice discriminare din acest punct de vedere este nu numai rauvoitoare, ci chiar ilegala.
- Cum calificati invatamantul romanesc, in general ?
- Prin traditie, invatamantul romanesc a fost si este bun la toate nivelurile. O confirma prestatia exceptionala a olimpicilor romani la olimpiadele internationale. In ce ne priveste, noi, la Universitatea de Vest "Vasile Goldis", facem un titlu de mandrie din faptul ca, in urma unui audit extern de calitate, am obtinut Certificatul European de Calitate IQNet, recunoscut in 33 de tari.
- In opinia dvs., tinerii stiu ce vor, atunci cand aleg o facultate, sau cauta doar sa obtina o diploma?
- Este de presupus ca stiu ce vor. Posibil ca piata fortei de munca sa nu fie totdeauna generoasa cu anumite profesiuni. De aceea, imi permit sa le sugerez ca necesara inscrierea la studii postuniversitare si masterate. Precizez ca pot alege orice masterat, indiferent de specializarea absolvita. Astfel, dobandesc mai multe sanse de integrare profesionala.
- Universitatea "Vasile Goldis"are, la momentul acesta, o baza didactica impresionanta. Cum stati la capitolul profesori?
- Foarte bine, avem peste 300 de cadre didactice proprii, din care 120 profesori si conferentiari. Este de subliniat ca, prin cei 110 doctoranzi din Arad, avem o perspectiva durabila a personalului didactic.
-Exista schimburi academice cu universitati straine?
- Avem 42 de parteneriate internationale si desfasuram proiecte de cercetare europene: Secal, Pin- Matra, Life, Arhimedes. Personal, detin vicepresedintia Federatiei Europene a Scolilor Superioare, cu sediul la Lyon - Franta. Mai mentionez ca Universitatea de Vest "Vasile Goldis"a fost inclusa in Asociatia Universitatilor Europene.

A consemnat Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Expozitie chinologica de exceptie

Parada vedetelor canine la sala Expo AradAsociatia Chinologica Romana Arad a organizat in cursul zilei de sambata o alta expozitie de profil in premiera pentru municipiul nostru. 
Este vorba de Expozitia Chinologica Nationala C.A.C. - Derby Turneul Campionilor si Top-Ten. 
Adica de un concurs al celor mai mari campioni din Romania, de o expozitie la care s-au punctat cainii cu cele mai bune 10 rezultate obtinute anul acesta in tara si strainatate.
Sutele de aradeni care au luat cu asalt sala Expo Arad de langa Hipodrom n-au gasit decat cuvinte de lauda pentru evenimentul la care au participat.
Fie ca ne referim la arbitajele de la ringuri, care s-au desfasurat dimineata, la Best in show-ul de dupa-amiaza sau la Turneul Campionilor si TOP-EN-ul care a inceput la ora 18,00, totul s-a petrecut ca la carte. 
Fapt apreciat si de catre invitatii veniti din toate colturile tarii precum si de peste hotare.
Si de aceasta data, maestrul de ceremonii al "expozitiei" a fost dl. Gheorghe Schill, presedintele Asociatiei Chinologice Romane Arad, care ne-a declarat: "Pentru asociatia noastra anul chinologic competitional s-a incheiat cu aceasta expozitie deosebita, care a incununat eforturile noastre din ultima vreme. Drept dovada ca asa stau lucrurile, Asociatia Chinologica Romana Arad a fost premiata de catre revista de specialitate Dog Magazin pentru cele mai reusite expozitii ale anului 2003. Atat rezultatele din concurs obtinuite de-a lungul anului 2003 cat si recunoasterea venita din partea revistei Dog Magazin ne bucura si totodata ne obliga pentru ca in viitor sa obtinem rezultate si mai bune, cu campioni si mai multi."

N. O. - Adevarul

  • Fantanele devine un centru investitional

Fantanele devine o localitate cautata de investitori - Virtual Arad News (c)2003Comuna Fantanele este considerata de investitori ca fiind un vad bun pentru investitori,  poate si pentru faptul ca este foarte aproape de Arad si sunt legaturi foarte bune pe mijloacele de transport. 
Multi aradeni vin sa lucreze la firmele din localitate, deoarece naveta este destul de comoda si in multe cazuri firmele angajatoare asigura transportul sau deconteaza abonamentele.
Numarul celor care investesc aici este in continua crestere iar primaria doreste organizarea de licitatii pentru vanzarea unor terenuri unde se  vor construi hale de productie.
"Firma italiana Decostone va investi in zona intr-o fabrica de prelucrare a marmurei, a carei constructie se va intinde pe o suprafata de aproximativ un hectar. Odata cu deschiderea fabricii, vor fi create circa 100 locuri de munca", spune primarul Mircea Mares. 
O alta investitie importanta va fi facuta de catre o firma producatoare de pantofi, care se va ocupa si de pregatirea profesionala a angajatilor. In sediul fostului CAP din localitate s-a profilat o alta investitie, tot a unui cetatean italian,  unde este o fabrica de lumanari a carei productie este destinata exportului. Aici muncesc in jur de 30 de localnici.  
De asemenea primaria a concesionat un teren pentru un abator de curci, unde au fost create in jur de 30 locuri de munca. 
O investitie de perspectiva este cea a unei firme romano-germane, ce va produce case de bani si lacate, unde vor fi  250 de angajati. 
Observand afluxul mare de investitori din zona, primarul Mircea Mares, doreste  ca localitatea  sa aiba cat mai curand un centru industrial sperand ca numarul celor care vor investi va creste.

Corina Olariu - Observator

  • La Brazi se cauta bani pentru ... paduri

Primaria din Brazii are nevoie de bani pentru masurarea fondului forestierDesi autoritatile locale din Brazi ar fi dorit ca cele 700 de hectare care compun padurea comunala sa fie administrate de un ocol silvic privat, pana in momentul de fata nu s-a reusit nimic in acest sens, terenurile forestiere ramanand in continuare in administrarea Directiei Silvice.
"Am pregatit toate actele pentru a constitui o structura privata de administrare a fondului forestier, impreuna cu cei de la  Gurahont, Plescuta si Dieci", a declarat Vasile Maris, primarul comunei.
Acesta sustine ca pana in prezent nu au fost facute masuratorile intregii suprafete, din cauza lipsei banilor.
"Pentru efectuarea amenajamentelor silvice am platit peste 100 de milioane de lei, iar pentru a masura suprafata ar mai trebui sa mai cheltuim inca 200 milioane de lei".
Trebuie spus ca in zona mai exista si 1.000 de hectare de pasune impadurita, administrata de Primarie.
Si aici trebuie, insa, efectuate o serie de masuratori.

Lucian Serban - Ziarul Transilvania


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]