Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 10 decembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Primaria vrea sa cumpere Parktronic-ul!

Parktronic ar putea trece in proprietatea Primariei - Virtual Arad News (c)2003Primarul Dorel Popa a cerut sa se prevada sumele necesare in bugetul anului 2004
Cel mai de senzatie eveniment petrecut in timpul sedintei extraordinare a Consiliului local si-a gasit loc la punctul "Diverse", iar promotorul acestuia a fost primarul Aradului, Dorel Popa. 
Primarul a anuntat ca are de gand sa adreseze o cerere firmei care administreaza sistemul de parcari din municipiu care va indica faptul ca "vrem sa cumparam Parktronic-ul din bugetul local"
Edilul a anuntat, de asemenea, ca are de gand sa fie respectate toate cerintele ce se impun in acest caz si a cerut celor care se ocupa de intocmirea bugetului sa aiba in vedere sumele necesare achizitionarii si sa proiecteze bugetul anului 2004 cu aceste sume. 
"Voi adresa propunerea de cumparare firmei Parktronic si am vrut sa stiti acest lucru. Acum am vrut sa stiu daca am acordul dumneavoastra pentru aceasta initiativa, un acord de principiu pentru acest demers", s-a adresat Dorel Popa consilierilor locali. 
Daca liberalul Gavril Popescu a fost singurul care a protestat fatis impotriva acestei initiative sustinand, in primul rand, ca proiectul nu poate fi inclus pe ordinea de zi (ceea ce nu intrase in calcul), proaspatul consilier URR, Marcel Chiscan, a tinut sa precizeze din prima ca va vota pentru acordul de principiu, care nu il deranjeaza. 
La momentul votului, cea mai mare parte a consilierilor din opozitie a votat impotriva, insa voturile au fost suficiente pentru ca acordul de principiu al CLM cu privire la cumpararea Parktronic sa isi "intre in paine"
Ar mai fi de mentionat doar faptul ca Adrian Pica, directorul Parktronic, nu a negat niciodata posibilitatea vanzarii firmei, sustinand de cateva ori ca aceasta va fi de vanzare in momentul in care pretul oferit va fi unul care va acoperi prima investitie facuta, cele ulterioare si prevederile pe aceasta tema. 
Afirmatia a fost argumentata de directorul firmei de parcari prin faptul ca activitatea pe care o desfasoara a fost excesiv politizata, aducand prejudicii firmei. 

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Aradenilor li se pregateste ceva!

Coloman Edeleni promite sarbatori de neuitatAradul va fi in sarbatoare timp de zece zile, din 24 decembrie pana in 2 ianuarie. 
Dupa cum a anuntat organizatorul principal, Coloman Edeleni, directorul GCA, va fi cea mai mare manifestare care se va derula in centrul Aradului. 
In perioada mentionata, tronsonul dintre Primarie si Teatru va fi inchis, iar agentii economici vor avea ocazia sa-si expuna oferta. 
Totodata, in fata Palatului Administrativ, va fi amplasata o scena pe care elevii de la scolile din oras vor canta colinzi si vor primi cele peste 1500 de cadouri pregatite in acest sens, iar in seara de 24 va fi organizat un concert sustinut de Vasile Seicaru si Narcisa Suciu. 
Totodata, in data de 26 va avea loc un super- concert Cargo, care isi va lansa la Arad noul album "Spiritus Sanctus"
Pana in 31 decembrie vor avea loc, in fiecare zi fel de fel de spectacole, iar in seara dintre ani va fi un concert la care sunt invitate cele mai in voga trupe ale momentului si va fi fi un superb foc de artificii. 
Referitor la evenimentul pe care-l organizeaza, Edeleni a precizat ca nu obliga lumea sa vina sa se distreze, dar a pregatit cadrul necesar, asta pentru ca este o perioada in care aradenii simt nevoia sa mai iasa din case si nu au unde sa mearga. 
Detaliile vor fi comunicate in perioada urmatoare.

Calin Ghinaciu - Ziarul Transilvania

  • Dintr-o neintelegere, o bolnava purtata de la o sectie la alta a Spitalului Municipal

Asistenta de la ambulanta si fica bolnavei nu inteleg de ce nu putea fi internata la DermatologieMargareta Soltesz, o pensionara de 73 de ani, a fost, luni seara, victima unei imprejurari nefericite. 
N-a reusit sa se interneze in spital, desi a incercat si era cu adevarat bolnava, lucru ce s-a dovedit, ulterior, fara echivoc. 
Femeia avea o rana la picior, care o supara tot mai tare in ultimele doua saptamani. 
Luni a consultat medicul de familie, fiind trimisa la Sectia de Dermatologie a Spitalului Clinic Municipal Arad. 
A chemat o salvare, care a dus-o la sectia respectiva. Bolnava insa trebuia dusa la Spitalul Municipal. Care, in paranteza fie spus, era la 30 de metri distanta. 
Astfel, asistenta de garda a refuzat sa o interneze - pentru ca nu era in masura sa faca acest lucru (doar un medic o poate face, iar Dermatologia nu are serviciu de permanenta...) si pentru ca nu mai erau paturi libere.
Soferul ambulantei nu s-a grabit sa plece, cerandu-i asistentei sa-i semneze fisa de parcurs. 
A fost refuzat, iar discutiile puteau continua mult si bine daca, exasperata, fiica bolnavei nu ar fi sunat presa. 
In fine, cu chiu, cu vai, Margareta Soltesz a fost dusa apoi la Spitalul Municipal fiind internata, iar dimineata transportata la Sectia de Dermatologie.
Potrivit sefului sectiei de Dermatologie, dr. Floare Folescu, diagnosticul medicului de familie a fost gresit. 
"Rana putea fi tratata la domiciliu, cu pansament si oxacilina. Nu era vorba de o urgenta dermatologica. Bolnava trebuia dusa de salvare la Spitalul Clinic Municipal, la medicul de garda. Ea mai suferea de insuficienta cardiaca, diabet zaharat si ciroza hepatica. In functie de ce afectiune predomina, pacienta este dusa la o sectia aferenta. A fost internata si tinuta sub supraveghere pana dimineata, iar apoi transportata la noi in sectie. Avem bolnavi cu afectiuni mult mai grave, care nu sunt internati. Numarul de paturi ne-a fost drastic redus anul acesta, de la 70 la 40. Oricum am lua-o, cei de la Salvare trebuia sa stie ca toate urgentele de dupa amiaza se duc la Spitalul Municipal. Nu este insa un caz singular. Au mai ajuns la noi bolnavi insotiti in ambulanta de presa. S-a exagerat mult. Vreau sa va spun ca, potrivit colegilor mei care au fost martori, doamna in cauza a coborat singura din salvare si s-a asezat pe un scaun. La venirea ziaristilor, s-a suit in masina si au mai scos-o o data, cu targa, ca sa o filmeze!", ne-a declarat dr. Floare Folescu. 
Dincolo de faptul ca, pana la urma, lucrurile s-au indreptat, nu putem sa nu ne intrebam ce s-ar fi intamplat cu un bolnav aflat in stare critica?! 
Cum este posibil ca cei de la Ambulanta sa nu stie ca la Dermatologie nu exista medic de garda? 
Degetul pe rana l-a pus chiar directorul Spitalului Clinic Municipal Arad, dr. Teodora Olariu: "Vina este, clar, a Salvarii. Nu este pentru prima data cand Ambulanta Medicala spune ca sunt incuiate saloanele Spitalului Municipal. Nu stiu al cui este interesul sa ne discrediteze... Poate e ceva legat de faptul ca se vrea ca Spitalul Municipal sa fie "inghitit" de cel Judetean... In cazul acesta, ori e vorba de nestiinta, ori s-a incercat crearea intentionata a unui scandal public artificial !" 
Comentariile sunt de prisos, iar sanctiunile ar trebui sa fie drastice atunci cand sunt in joc vieti omenesti.

Olimpiu Bulzan - Adevarul

  • Un judecator se indoieste de corectitudinea arestarii lui Medintu

George Medintu desi eliberat se afla totusi in arestTribunalul din Targu Mures a amanat pe astazi pronuntarea in cazul mentinerii masurii de arestare preventiva a lui Gheorghe Medintu. 
Un lucru interesant s-a intamplat la procesul de ieri: unul dintre judecatorii care instrumenteaza cauza a sustinut eliberarea omului de afaceri aradean, celalalt mentinerea masurii de arestare preventiva. 
In aceasta dimineata se va forma un complet de divergenta – in care va fi cooptat si presedintele instantei - care va analiza probele de la dosar. 
"La Targu Mures sunt oameni de nadejde, carora nu le este teama sa dea o solutie corecta. Probabil ca au curajul sa decida altfel decat la Arad, fara presiuni", ne-au declarat apropiati ai inculpatului. 
Gheorghe Medintu a fost transferat de la penitenciarul din Arad la cel din Targu Mures, unde – in cazul in care va fi mentinut in arest - ar trebui sa ramana pana la finalizarea procesului. 
Va reamintim ca dintre cei 17 inculpati in procesul Petrom numai Gheorghe Medintu este cercetat in conditii de privare de libertate.

Andrei Ando - Observator

  • Transfuzie pisiceasca

Pisica Zuzu a suferit prima transfuzie de sange din taraPremiera nationala veterinara la Arad
O pisica birmaneza de patru ani a suferit prima transfuzie sanguina cu sange de pisica din tara noastra, la un cabinet veterinar din Arad. 
Zuzu, birmaneza de patru ani a unei familii din localitatea aradeana Iratosu, a fost adusa la Clinica pentru animale mici din Arad in stare grava, slabita si cu o anemie puternica. 
Medicii veterinari au stabilit ca animalul necesita un tratament care nu a mai fost aplicat pana acum la noi. 
Pisica, suferind de leucemie felina, a fost pregatita pentru o transfuzie sanguina. 
Donatorul a fost gasit in motanul de sase ani Tomy, de aceeasi rasa, proprietatea unei colaboratoare a medicilor de la clinica veterinara. 
Tomy a fost anesteziat pentru transfuzie, sangele recoltat fiind pastrat intr-un recipient, intr-o solutie speciala, apoi, prin transfuzie, a fost introdus in corpul pisicii Zuzu. 
Operatia a durat aproximativ o ora. Rezultatele transfuziei au fost spectaculoase: pisica a inceput sa-si revina din starea de apatie, iar medicii considera ca, in timp, ea va putea sa duca o viata apropiata de normal. 
La nevoie insa, va fi supusa si altor transfuzii sanguine. 
Motanul Tomy a trecut si el pe regim alimentar special, pentru a-si reface sangele pierdut. 
Dr. Levente Degi, unul dintre cei care au realizat interventia, ne-a declarat ca leucemia felina afecteaza, statistic, in alte tari, aproximativ 30 la suta din pisici. 
Desi boala in sine este incurabila, daca este depistata si tratata la timp, viata pisicilor bolnave poate fi prelungita foarte mult. 
Au existat chiar cazuri de vindecari. La noi, din cate cunosc medicii veterinari din Arad, transfuzia de la pisica la pisica nu a mai fost facuta si nici nu exista statistici privind incidenta leucemiei feline.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei - (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]