Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 11 februarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Autospeciala de 3,8 miliarde lei pentru prevenirea turberculozei

Spitalul din Lipova a fost dotat cu o caravana pentru prevenirea TBCLa Lipova s-a inaugurat, ieri dimineata, o caravana medicala. Alteta Sa Printul Radu de Hohenzollern, viceprimarul municipiului - Levente Bognar, consilierul municipal Rodica Borza, directorul Casei de Asigurari de Sanatate, dr. Gheorghe Domsa au participat, alaturi de oficialitatile locale, la inaugurarea autospecialei - care va asigura examenul radiologic pentru locuitorii de pe Valea Muresului. Autovehiculul a fost donat, initial, primariei Arad, de catre Ordinul Maltez; Dorel Popa l-a transmis apoi lipovanilor, care au incercat sa obtina actele necesare inmatricularii. Pentru ca birocratia e mare, lucrurile au avansat anevoios; a fost necesara interventia municipiului ca dosarul voluminos cu avize sa fie completat. "Un rol important l-a avut doamna Borza, care ne-a sprijinit inclusiv cu interventii la nivel inalt, pentru a putea finaliza demersurile noastre", a precizat dr. Gheorghe Staiu.
Majoritatea oficialitatilor au luat cuvantul, dupa ce Radu de Hohenzollern a declarat ca lipovanii nu sunt singuri si nu sunt uitati. "Birocratia, un mecanism atat de greu si atat de greu inradacinat, este insa imposibil de schimbat. In calatoriile din strainatate, am trecut direct la nivel regional, la nivelul oraselor, cautand sa asez fata in fata oamenii, pentru ca experienta a demonstrat ca autoritatile trebuie sa se intalneasca nemijlocit, ca lucrurile sa avanseze alert. Din pacate, acum trebuie sa ne asteptam randul – am ajuns in linia a doua a statelor fost comuniste; a fost o mare intarziere in acesti ani si nu se poate face totul peste noapte."
Autospeciala este dotata cu aparatura in valoare de 3,8 miliarde de lei. Este unicat in tara si ca dotari, si ca posibilitati de exploatare. Va deservi cei 80 000 de locuitori ai Vaii Muresului, in conditiile in care, in ultimii zece ani, numarul bolnavilor de tuberculoza a crescut aici cu 84%. Peste jumatate dintre acestia sunt sub 30 de ani, respectiv persoane fara adapost.
Delegatia oficiala care a participat la inaugurare a fost condusa la Casa de Copii, unde i s-a prezentat un spectacol artistic deosebit, impresionant, de catre tinerii care traiesc acolo.

Andrei Ando & Flavius Ghender - Observator

  • AJOFM va organiza cinci burse ale locurilor de munca

In acest an, AJOFM va organiza cinci burse ale locurilor de muncaLuna martie deschide sezonul burselor de munca. In acest an, in Arad vor avea loc cinci burse ale locurilor de munca, prima fiind programata pentru data de 7 martie si este dedicata exclusiv femeilor care sunt in cautarea unui loc de munca. Cea de a doua bursa a locurilor de munca este stabilita pentru 11 aprilie si se adreseaza tuturor celor care nu au o slujba. In luna mai, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca va organiza doua burse, una in premiera, pentru rromi, iar cealalta pentru persoanele cu handicap. Ultima asemenea manifestare este programata pentru sfarsitul lunii septembrie si se va adresa exclusiv absolventilor. "Bursa locurilor de munca pentru femei va avea loc vineri, 7 martie, la Sala Bingo Gool, cu incepere de la ora 08.00. La manifestare sunt invitati sa participe agentii economici care doresc sa angajeze forta de munca din randul femeilor"- a declarat purtatorul de cuvant al AJOFM, Claudia Miutescu. Prin aceasta actiune se urmareste intermedierea directa intre cererea si oferta de locuri de munca, in dorinta de a oferi posibilitatea angajarii unui numar cat mai mare de femei. "Pentru reusita actiunii, rugam firmele angajatoare sa-si anunte intentia de a participa la aceasta editie a bursei locurilor de munca pentru femei, la sediul AJOFM, strada Gheorghe Lazar, nr. 20, etaj I, camera 111 sau la telefon: 0257/281998"- a mai spus Claudia Miutescu.

Simona Valan - Agenda zilei

  • Captura importanta pentru Rovana Plumb

Rovana Plumb a controlat depozitele second handCampania de implementare in teritoriu a cerintelor europene in materie de  protectia consumatorului, al carei mesager prin tara este sefa Agentiei Nationale de resort, Rovana Plumb, a avut ieri punct de oprire la Arad. Doamna Plumb a evaluat la fata locului serviciul OPC Arad si a dat un fel de minus zece. Ea a apreciat ca inspectorii de la Arad au avut o activitate buna spre foarte buna. Rovana Plumb a tinut sa infirme zvonurile privind o iminenta schimbare a inspectorului sef al OJPC Arad, Gheorghe Iancu, ca urmare a unor influente din cadrul organizatiei locale PSD Arad. Sefa Autoritatii Nationale a Protectiei Consumatorilor a raspuns si celei mai frecvente probleme reclamate de aradeni. Ei s-au plans de anunturile din unele magazine care spun ca marfa vanduta nu se schimba. Rovana Plumb a stabilit ca acestea sunt grave incalcari ale legii, care, acolo unde vor fi constatate in practica, vor fi aspru sanctionate. Pentru a concretiza cum se cuvine vizita de lucru, secretarul de stat a condus personal ieri dupa-amiaza o descindere la depozitul unei firme specializata pe comercializarea de confectii si jucarii second-hand. Firma, care fusese vizitata si saptamana trecuta, ascundea in depozit aproximativ 20 tone de haine si jucarii aduse de afara, fara a poseda toate documentele necesare. S-a considerat ca produsele nu pot fi comercializate, pentru ca nu sunt respectate normele privind protectia consumatorilor. Patronul risca o amenda care poate ajunge la 100 milioane lei, in plus este si obligat sa distruga pe cheltuiala sa aproape 20 de tone de imbracaminte iar inspectorii aradeni au bifat o actiune de rasunet sub directa indrumare a sefei lor.

Sorin Trocan- Evenimentul Zilei - Editia de Vest

  • Focuri de arma in centrul Aradului

Politia a efectuat razie prin discoteci si baruriIn timpul raziei de sambata noaptea, politistii au folosit armamentul din dotare  
In timpul raziei de sambata noaptea, politistii au observat ca, intre sutele de persoane verificate, se afla si trei hoti. Cei trei au incercat sa se sustraga controlului si sa fuga. Tinerii au fost somati sa se opreasca, politistii tragand doua focuri de arma in plan vertical. Stefan Vincu, de 33 de ani, a fost retinut, ceilalti doi reusind sa scape. Hotii au intrat in curtea Societatii Comerciale "N'uova Ario" SRL din Arad si au furat mai multe bunuri. Amenzi de sute de milioane de lei. La actiune au participat efective din cadrul Politiei Municipiului Arad, coordonate de catre comisarul sef Gheorghe Tica, Biroul de Ordine Publica, judiciar, economic, criminalistic, detasamentul de interventie rapida, jandarmi din cadrul UM 0803 Timisoara, inspectori ai Oficiului pentru Protectia Consumatorilor si comisari ai Garzii Financiare. Prima descindere s-a facut la discoteca VIVA, unde au fost legitimate si verificate 700 de persoane, 130 de persoane au fost amprentate si fotografiate si a fost confiscata suma de aproape 10 milioane de lei provenita de la tineri care au platit intrarea si nu au primit chitante. De asemenea, s-au confiscat bauturi alcoolice fara timbre legale si care au fost introduse in unitate fara documente, in valoare de 10 milioane de lei. Patronul discotecii a fost sanctionat contraventional cu suma de 35 de milioane de lei, fiind cercetat pentru evaziune fiscala. Acesta a primit si o alta amenda, de 50 de milioane de lei, pentru neasigurarea conditiilor igienico-sanitare si pentru punerea in vanzare a unor produse cu termen de valabilitate expirat. De asemene au fost confiscate 30 de CD-uri cu muzica pentru ca nu avea timbru holograf. A urmat apoi barul Frontiera. Aici au fost legitimate 80 de persoane si s-au confiscat bauturi alcoolice fara timbru, in valoare de milioane de lei. S-au aplicat amenzi de 20 de milioane de lei. Politistii spun ca va continua astfel de actiuni si in saptamana urmatoare. 

Fira Razman & Claudiu Oprean - Agenda zilei 

  • Pana la sfarsitul acestui an: Directia Sanitar Veterinara va avea numai laboratoare de ultima ora

Directorul DSV - dr. Sorin Iercan are in vedere dotarea laboratoarelor cu aparatura performantaPentru 2003, se estimeaza venituri de peste 30 miliarde de lei
In cadrul unei conferinte de presa sustinuta ieri la Directie Sanitar Veterinara (DSV) Arad, dr. Sorin Iercan, directorul institutiei a facut o analiza a activitatii intreprinse in ultima perioada, prezentand totodata prioritatile pentru anul in curs. In primul rand, dr. Iercan a anuntat ca urmare a eforturilor depuse in urma cu cateva luni, Aradul este pe cale sa devina, din punct de vedere sanitar-veterinar un punct de referinta in vestul tarii. "Astfel, daca pana acum analizele de sange pentru caii destinati exportului au fost efectuate la Satu-Mare, pot spune ca am obtinut avizul de principiu pentru ca de la 1 martie, sa putem face aceste analize in Arad, cu ajutorul unei dotari de ultima generatie" declara dr. Iercan, adaugand faptul ca numai anul trecut in lipsa acestor aparaturi s-au pierdut circa 16 miliarde de lei.
In 2002, au fost exportati 30.000 de cai, destinati macelariilor din U.E. Tot la capitolul realizari, dr. Iercan a spus ca DSV urmeaza sa se doteze in scurt timp cu aparatura necesara analizelor pesticidelor, substantelor organo-fosforice si metalelor grele, ceea ce ar insemna o noua crestere a incasarilor institutiei aradene.
De fapt, pana in 31 decembrie 2003, DSV are in vedere dotarea tuturor sectiilor sanitar-veterinare din judet, cu aparatura la standarde europene. Nu in ultimul rand, tot din acest an DSV va investi peste 11 miliarde de lei pentru constructia unei sediu nou, situat in aceeasi curte. Una peste alta, dr. Iercan estimeaza ca in acest an DSV Arad va incasa pentru serviciile prestate peste 30 miliarde de lei motiv pentru care in acest an institutiei aradene i-a fost alocat un buget (20 miliarde de lei) de 4 ori mai mare decat cel avut anul trecut.
In ceea ce priveste pesta porcina, dr. Dumitru Nisulescu, purtatorul de cuvant al DSV Arad, a declarat ca, in ultimele zile nu s-a mai semnalat nici o imbolnavire si ca singurul targ deschis in judet ramane Pancota.

Cosmin Trif - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]