Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 11 aprilie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Pe motiv ca investeste in Romania milioane de dolari: 
    LukOil pretinde tratament binevoitor in afacerile cu benzina contrafacuta

Administratorul LukOil - Iosif Ingrisch a fost nevoit sa recunoasca rezultatul controluluiIn urma unor controale efectuate de Garda Financiara Arad, impreuna cu Politia Economica la depozitul LukOil Downstream din Arad a fost descoperita o cantitate de 30 de tone de amestec, clasificat ca fiind benzina contrafacuta in amestec cu un solvent chimic. 
Pentru ca existau suspiciuni cu privire la calitatea benzinei vandute la pompe, comisarii garzii si reprezentanti ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au prelevat probe de la statia LukOil nr.4 si le-au trimis spre analiza laboratoarelor Larex din Bucuresti. 
Rezultatele au demonstrat ca benzina nu se incadreaza in parametrii stabiliti prin normativele in vigoare, avand curba de distilare mult mai mare decat cea admisa. 
Pentru neregulile constatate, Garda Financiara a sanctionat societatea cu o amenda in valoare de 10 miliarde lei. Sanctiunile aplicate l-au adus la Arad pe insusi presedintele LukOil Romania, Nicolae Ciornii.
Conducerea LukOil recunoaste, dar numai cu jumatate de gura
La intrevederea pe care a avut-o cu Dan Cancel, comisarul sef al Garzii Financiare Arad, Ciornii a atins doar tangential rezultatele controlului. Astfel, in loc sa se intereseze de faptele constatate de comisarii garzii, domnia sa a tinut sa evidentieze importanta companiei pe care o reprezinta, subliniind sumele pe care intentioneaza sa le investeasca in tara noastra. Nu s-a sfiit sa afirme, printre altele, ca tratamentul aplicat de organele de control, caracterizat ca fiind ostil - va duce fara doar si poate la diminuarea investitiilor prevazute pentru Romania. 
"Noi avem de gand sa investim foarte mult in tara dumneavoastra, chiar zeci de milioane de dolari, dar se pare ca cineva nu doreste acest lucru. Controlul pe care ni l-ati facut ne-a stricat imaginea firmei, iar amenda de 10 miliarde de lei o consideram foarte mare. Si ne mai deranjeaza ca a aflat toata presa de acest incident si ne-a facut mult rau. 
Pentru ca toate acestea se intampla doar la Arad imi vine sa cred ca este ceva comandat. De altfel, coruptie ca la Arad nu exista nici macar la Constanta."
Interesanta referirea la coruptia din Arad, despre care dl. Ciornii pare sa stie mai multe decat organele abilitate! Desi deranjat de toate aparitiile din ziare, Ciornii a recunoscut ca intr-adevar calitatea benzinei lasa de dorit. El a recunoscut ca benzina comercializata nu corespunde intru totul parametrilor, dar considera ca LukOil nu este raspunzatoare, ci furnizorii care au livrat-o. Prin urmare, daca un comerciant vinde in magazin un produs necorespunzator calitativ, unul toxic, sa zicem, acesta nu ar avea nici un fel de raspundere. Ei, nu este chiar asa. Si comerciantul, dar bineinteles si furnizorul sunt vinovati in egala masura si trebuie sa raspunda in fata organelor de control. Acest lucru este valabil pana si in cazul LukOil.
O discutie cu dl. Iosif Ingrisch, administratorul depozitului LukOil din Arad, este revelatoare: "Controlul Garzii Financiare nu e finalizat. Deocamdata sunt doar rezultate partiale, pe care noi le contestam. De altfel, nu au fost gasiti solventi de tip II in depozit, nici la statie sau in rezervor." 
- D-le Ingrisch, aveati in depozit si la statie benzina neconforma cu standardele nationale, pe care ati comercializat-o catre populatie?
- Da!
- Putea aduce prejudicii functionarii motoarelor?
- Nu!?! Dimpotriva !?! Eventual pe timp de vara...
- Ati informat consumatorii ca vindeti benzina care nu corespunde in totalitate normativelor in vigoare?
- Nu am considerat necesar!!!
Credem ca aceasta convorbire nu mai necesita nici un fel de comentarii.
Angajat disponibilizat
Roncea Ion Dumitru a fost agent de paza in cadrul societatii LukOil, filiala Arad si asigura supravegherea depozitului de combustibil lichid de pe strada Padurii. El sustine ca a fost dat afara in urma declaratiilor date organelor de control cu privire la afacerile care se fac la LukOil. 
"Eu am declarat cum au intrat acele cisterne neinregistrate in depozit, cum mi s-a spus sa nu suflu o vorba. Dupa care am fost dat afara cu litera "i", pe motiv ca am parasit punctul de paza si am luat bani imprumut de la colegi", spune Roncea.
Pozitia LukOil este cu totul alta. Ilie Lucaci, seful personalului care asigura paza, spune ca Roncea a avut mai multe abateri disciplinare si i s-a intocmit dosar inca din data de 17 februarie a.c. Acestea sunt pozitiile celor implicati in scandalul LukOil, care a tinut mai multe zile prima pagina a ziarelor locale si centrale.
Pana la clarificarea situatiei va mai trece multa vreme, petrecuta inclusiv pe bancile tribunalelor. Este de urmarit solutia pe care justitia o va da in acest caz, pentru ca faptele vorbesc de la sine.
Intentiile companiei de a investi in Romania sume importante de bani pentru dezvoltarea retelei de benzinarii, infintarea unor rafinarii proprii si a laboratoarelor de analize sunt de apreciat. Dar nu este admisibil ca o companie de renume mondial sa apeleze la asemenea practici, ca pe urma sa ceara favoruri si clementa din partea statului atata vreme cat organele de control au adus dovezi clare referitoare la calitatea indoielnica a benzinei. Iar despre consumatorii inselati, care au apelat cu incredere la serviciile companiei, ce sa mai vorbim...

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Suedezii, socati de poluarea din Romania

"Caravana ofensiva" impreuna cu "Agrofratia" au ajuns in AradReprezentantii uneia dintre cele mai mari federatii sindicale a agricultorilor din Suedia, Federatia Comunala, s-au declarat socati de poluarea terenurilor agricole din Romania, apreciind, miercuri, la Arad, ca "sticlele din plastic cresc pe campurile de aici".
"Calatorind prin Romania mi-am dat seama in sfarsit unde se produc sticlele de plastic pentru imbuteliat, pentru ca se pare ca acestea cresc pe campurile de aici, iar anul acesta aveti o productie foarte buna", a spus Tommy Setzman, unul dintre liderii sindicalistilor suedezi prezenti in Romania in cadrul actiunii "Caravana ofensiva", organizata anual, impreuna cu Federatia "Agrofratia" din Romania. El a aratat ca aspectele privind poluarea reprezinta un dezavantaj al Romaniei in negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeana.
Presedintele Federatiei "Agrofratia", Ianos Georgescu, a declarat ca "agricultura este cel mai mare poluator al Romaniei, din cauza chimizarii necontrolate a solului, mai ales inainte de 1989". Cei doi au aratat ca pentru Romania singura solutie este productia ecologica si a alimentelor naturale, care are nevoie de programe guvernamentale de sustinere. Cele doua sindicate organizeaza anual o caravana in judete din Romania pentru a-i informa pe agricultori despre motivatiile luptei sindicale din acest domeniu. In acest an, caravana s-a desfasurat, timp de o saptamana, in trei judete, respectiv Alba, Arad si Timis.

Romania Libera

  • Buda Bujor, consilier liberal, avertizeaza: "Sectia de radioterapie este pe duca!"
Consilierul Buda Bujor atrage atentia asupra Sectiei de radioterapieConsilierul judetean Buda Bujor a prezentat un caz concret cu referire la lipsurile din sistemul public de sanatate. Acesta a adus in discutie sectia de radioterapie, pe care a caracterizat-o ca fiind "pe duca". "Singura sectie de tratament prin radioterapie din judet, din subordinea Spitalului Municipal, este in pericol sa se opreasca din lipsa banilor necesari pentru intretinerea utilajelor. In dotare sunt patru aparate, trei pentru tratament in profunzime si unul pentru tratamente de suprafata. La trei dintre acestea sunt arse tuburile. Daca se arde si ultimul, sectia se opreste. Ultimul tub are o vechime de opt ani! Costul unui tub este intre 500 si 800 de dolari". Liberalul trage un semnal de alarma, apreciind ca sectia este importanta, deoarece, dupa statistici, Aradul detine locul II pe tara in incidenta cancerului. In cazul in care sectia nu va mai functiona, Buda Bujor crede ca oamenii vor trebuie sa-si faca tratamentul in alte orase. "Tratamentul se face in sedinte scurte la 2-3 zile interval, intr-o perioada de 2-3 saptamani in functie de natura bolii. Iata ce-i asteapta pe aradeni, in completarea celorlalte masuri inumane dictate de Ministerul Sanatatii!".

Ramona Cretu - Observator

  • Coada la sarmale

Manfred Engelman relateaza despre Seara Parlamentara de la Berlin Conducerea Cercului Cultural Banat JA din Arad a prezentat miercuri cateva amanunte despre Seara Parlamentara organizata la inceputul lunii la Ambasada Romaniei de la Berlin. Manfred Engelmann, secretar general al Forumului Germano-Roman de la Berlin, care s-a implicat direct in organizare, a explicat ca desi manifestarea berlineza a avut rolul de a prezenta noilor parlamentari germani realitatile romanesti in ansamblu, organizarea a fost facuta de aradeni. Cercul Cultural Banat JA, sprijinit de prefectul Aradului, Dan Ungureanu, care a gasit si o serie de sponsori, au adus la Berlin inclusiv zarzavaturi si branza din tara, pentru bucatele traditionale romanesti care au fost pregatite in bucataria Ambasadei Romaniei de doi bucatari din Arad. 
Ansamblul "Floare de cires", reunind o parte din mebrii ansamblului "Rapsozii Zarandului" din Arad, a sustinut un program de cantece populare romanesti. Manifestarea a fost considerata de Manfred Engelmann drept un mare succes pentru imaginea Romaniei. Au luat parte peste 300 persoane iar programul serii s-a prelungit cu cateva ore peste ora limita fixata initial ceea ce, pentru participantii germani obisnuiti cu punctualitatea teutona, spune mult. Au fost prezentate casete video cu oferte turistice romanesti, primite din partea Ministerului Turismului, care de asemenea s-au bucurat de interes din partea partii germane. Nemtii au stat la coada pentru a degusta sarmalele romanesti si pentru a primi o caricatura de la celebrul Popa’s. "Cea mai des pusa intrebare a fost: cine a facut sarmalele si cum se numesc. Am fost intrebati daca in Romania exista economie de piata si daca se simte democratizarea vietii si a pietei. Despre succesul manifestarii vorbeste si faptul ca au fost prezenti toti fostii consuli ai Germaniei in Romania. Doar in seara respectiva, 20 de parlamentari germani au devenit membri ai Forumului Germano-Roman"- a declarat Manfred Engelmann. Presedinta Forumului este Suzanne Kastner, vicepresedinta Bundestagului si care este o prietena a judetului Arad.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Pregatiri complexe pentru Paste. CCIA propune mai multe actiuni

CCIA pregateste deschiderea Targului de PastiIn perioada 15-19 aprilie, Hala Expo Arad va gazdui Targul de Pasti, targ de bunuri generale cu vanzare. "Este a treia manifestare din acest an si se pare ca va fi cea mai efervescenta. La acest targ vom amenaja si corturi exterioare, pentru ca ne-am confruntat cu lipsa de spatiu" a spus presedintele CCIA, Nicolae Bacanu.
La targ vor fi prezente peste 40 de firme, atat din Arad, cat si din tara si strainatate. Pentru a intregi atmosfera de sarbatoare, in acelasi timp se va desfasura expozitia de flori si unelte de gradina Gardenia, precum si salonul de turism Estival, cu oferta de servicii turistice pentru perioada primivara-vara 2003.
Tot aici, pe perioada targului se vor desfasura prezentari de moda, demonstratii de coafura si machiaj, precum si o tombola zilnica.
Pe toata perioada targului, vizitatorii vor avea asigurat transportul gratuit cu autobuzele pe traseul Podgoria-Expo Arad.

Maria Mot - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]