Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 11 iunie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Monumentul Marii Uniri va fi amplasat intre Teatru si Catedrala Noua

 
Amplasarea monumentului Marii Uniri va fi in centrul civicCaldura a afectat, se pare, si activitatea Consiliului Local, a carui sedinta extraordinara de ieri a fost lungita la nesfarsit, in special in prima parte, pentru ca apoi sa se curme brusc. 
Alesii locali au contribuit, pe rand, la ritmul anevoios de desfasurare a sedintei, multi dintre ei luand cuvantul pe teme apropiate cu cele ale proiectelor puse in discutie, dar care rareori se mulau pe subiectul in sine.
S-a ajuns chiar ca presedintele de sedinta, Mariana Faur, sa supuna la vot modalitatea de prezentare a amendamentelor facute de Comisiile de specialitate, alesii comentand (in mod diferit) modul in care presedintele citeste documentatia!
Monumentul Unirii va patrona Bulevardul
"Monumentul va fi amplasat in centrul civic, undeva pe axa dintre Teatru si Noua Catedrala de la Podgoria", i-a informat pe consilieri Aurel Ardelean, presedintele Asociatiei pentru ridicarea Monumentului Marii Uniri. Rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" a solicitat totodata sprijinul CLM pentru a putea incepe lucrarile de amplasare in ziua de 1 Decembrie.
Alesii nu s-au putut pune de acord, decat dupa mai mult de jumatate de ora, in privinta persoanelor care ii vor reprezenta in Asociatie (fiind propusi atat primarul, cat si decanul de varsta al CLM si o comisie de arhitecti).
Intr-un final, a fost pecetluita aderarea CLM la Asociatie si alocarea a 300 de milioane de lei, la propunerea lui Darida pentru intocmirea unei parti din documentatiile necesare amplasarii.
Cum impartim banii?
Rectificarea de buget a fost foarte istovitoare pentru consilieri si functionarii din primarie. Au fost facute o sumedenie de propuneri, cele mai des intalnite fiind de reducere a banilor alocati pentru fantanile arteziene.
Intr-un final, s-a ajuns la concluzia ca artezienele trebuie reabilitate.
In plus, la propunerea lui Corneliu Matica, au fost alocate 3 miliarde lei pentru infrastructura (apa, canalizare) in cartierul Bujac, la propunerea lui Tiberiu Dekany  s-au dat bani pentru unele actiuni ale Universitatii "Aurel Vlaicu" si pentru Liceul "V.Goldis", iar circa 600 de milioane se duc, la propunerea Amaliei Aslau, spre unitatile de invatamant.
Nu in ultimul rand, festivitatile ocazionate de sarbatorirea Zilelor Aradului au primit o felie importanta din bugetul local: 550 de milioane de lei.
Sedinta extraordinara a CLM a fost afectata de caniculaProbleme intre administratori si asociatiile de locatari
"Exista probleme deosebite intre administratori si asociatiile de locatari. Va avertizez, sunt practici incorecte, care depasesc drepturile omului!", a subliniat Ioan Iliescu.
Consilierul a promis ca va reveni mai detaliat asupra afirmatiilor sale, dupa care Consiliul a votat constituirea Comisiei pentru atestarea administratorilor.
Din Comisie fac parte viceprimarul Levente Bognar, Claudia Macra – director, respectiv Corina Oarsa si Daniela Bucsa – functionari in cadrul Directiei Administratie Publica Locala, Lucia Opris din partea Inspectoratului de Munca si Vasile Popa din partea Directiei Finantelor Publice.
Anchete sociale pentru locuinte ANL
Solicitantii de locuinte ANL care au ghinionul de a avea punctaje egale, vor fi vizitati acasa… pentru o ancheta sociala de departajare. Ancheta va cuprinde situatia locativa la adresa la care locuiesc, situatia sociala si materiala, precum si starea de sanatate. S-ar putea ca unii sa se imbolnaveasca subit si sa-si umple vecinii de obiecte de lux si electrocasnice scumpe.
**
Spre final, proiectele de hotarare au trecut ca prin branza de votul consilierilor, ei poticnindu-se doar la locurile unde se va distribui Buletinul informativ al CLM, stabilind ca si societatile cu peste 200 de salariati sa il primeasca.

Simona Mazare - Observator

  • Ziua Absolventului, o premiera in Arad

Ziua Absolventului a fost sarbatorita la AradCei aproape 2000 de elevi ai claselor a XII-a din municipiu, pentru prima data impreuna
Ieri, Sala Polivalenta a gazduit un eveniment deosebit pentru municipiul Arad: Ziua Absolventului, organizata in premiera la Arad.
La manifestarea organizata de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Arad au participat toti cei 1987 de absoventi ai claselor a XII-a de la cele 21 de colegii si licee din municipiu, dar si oficialitatile aradene: Episcopul Aradului, Preasfintia Sa Timotei Seviciu, primarul urbei, Dorel Popa, subprefectul Aradului Florin Remetan, vicepresedintele Consiliului Judetean Arad, Gheorghe Falca, rectorii celor doua universitati din Arad, Lizica Mihut si Aurel Ardelean, dar si reprezentanti ai ISJ Arad.
Invitatii au luat pe rand cuvantul, urandu-le tinerilor absolventi multa bafta la examenul de Bacalaureat, dar si la examenele vietii.
Pentru prima data organizata la Arad, Ziua Absolventului a fost, intr-adevar, o zi de sarbatoare, emotionanta pentru tinerii care isi incheie acum un ciclu din viata lor, pregatindu-se pentru o alta etapa, aceea de student.
Din pacate, marea absenta a evenimentului a fost inspectorul scolar general Zoea Rotaru, "sufletul" si initiatoarea acestei manifestari. 
Dupa un cuvant adresat de oficialitati si de rectorii celor doua universitati aradene, a urmat si speech-ul sefului de promotie pe municipiu al acestui an, Tudor Boldea, de la Liceul de Arta Sabin Dragoi, care a reusit incredibila performanta de a incheia liceul cu media 9,98. 
Dans modern prezentat de Ziua Absolventului Tudor Boldea s-a adresat colegilor, spunand ca "suntem o generatie complexa, ne place si muzica house dar si muzica clasica, suntem copiii teribili ai acestei generatii, care in ciuda aparentelor de superficialitate dorim sa luptam si sa dovedim ca suntem cei mai buni".
In continuare, cei 21 de sefi de promotie ai liceelor si colegiilor din municipiu au fost premiati de directorii scolilor si de conducerea Inspectoratului Scolar Arad.
Interesant de subliniat este faptul ca fiecare dintre sefii de promotie a avut o medie de peste 9,80, diferentele fiind de cateva sutimi. Fiecare dintre scolile prezente a dorit sa-si sarbatoreasca absolventii, oferindu-le un program artistic, care a cuprins reprize de dans modern, de dansuri populare romanesti, maghiare si germane, dar si cantece interpretate de elevi.
Atmosfera din Sala Polivalenta, spatiu care s-a doveditit neincapator pentru tinerii care i-au luat cu asalt tribunele, a fost de-a dreptul incendiara.
Semn ca initiativa  inspectorului general Zoea Rotaru a fost una bine primita atat de oficialitati, de conducerile scolilor, cat si de tineri, pentru ca, la urma-urmei, pentru ei s-a organizat totul. Iar acestia au avut ocazia sa simta ca este o zi speciala, in care ei sunt cei cie se afla in centrul atentiei, adica "Ziua Absolventului".

Maria Mot - Agenda zilei

  • In Gradina Botanica Universitara Macea: A fost sfintit Stejarul Unirii

Episcopul Timotei Seviciu a sfintit Stejarul Unirii de la MaceaIn Gradina Botanica Universitara Macea a fost sfintit ieri Stejarul Unirii, cel mai vechi stejar din gradina botanica, in varsta de... 200 de ani.
Slujba de sfintire a fost oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu P.S. dr. Timotei Seviciu, episcop al Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei. Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" a subliniat importanta acestui moment in contextul actiunilor Asociatiei pentru ridicarea Monumentului Unirii la Arad, cand se implinesc 85 de ani de la actul istoric al Marii Uniri.
Initiativa apartine venerabilului director al Gradinii Botanice Macea, prof. Pavel Covaci, cel care de mai bine de 60 de ani vegheaza asupra frumoasei gradini macene.
Cu acest prilej a fost dezvelita si placa omagiala, pe care stau inscrise in marmora numele celor care prin fapta si cuvantul lor au desavarsit acest act de suflet, instituirea Stejarului Unirii: rectorul Aurel Ardelean, prof. Pavel Covaci, Ioan Mercea, primarul comunei Macea, pr. Gheorghe Moraru, parohul Bisericii ortodoxe Macea, prof. Gheorghe Cretu, presedintele Asociatiei Ecologice Macea, prof. Traian Gros, directorul Scolii Generale Macea.
La final, copiii scolii au oferit un program artistic, poezii si cantece avand ca tematica natura.

Adevarul

  • Editie jubiliara a Transport-AR

Unul dintre vizitatorii targului Transport Ar va pleca acasa cu Matizul din imagineFirme din toata tara si din Germania vin la expozitia aradeana
Sub patronajul Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei se va desfasura, in perioada 12-15 iunie, a zecea editie a targului international de transporturi profesionale rutiere, feroviare, servicii conexe, logistica, salon auto, salon feroviar, Transport-AR.
Anul acesta vor expune 88 de firme: 34 din Arad, 24 din Bucuresti, celelalte din alte orase si din Germania.
Noua dintre firmele participante vor expune in salonul feroviar, care poate fi vizitat pe linia 2 peron din Gara CFR Arad, in perioada 12-13 iunie.
Reprezentantul Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania, Dorin Lungu, a afirmat, la conferinta de presa prilejuita de lansarea targului, ca Transport-AR este singura manifestare din tara dedicata transportatorilor.
Presedintele CCIA, Nicolae Bacanu, a spus ca principala problema cu care se confrunta organizatorii este lipsa aerului conditionat in hala de expozitie. "Clima este cuprinsa in proiectul Phare castigat de Camera si, probabil, anul viitor, situatia va fi alta", a spus Bacanu.
Letitia Buibas, managerul de proiect al Transport AR, a declarat ca programul conex al targului cuprinde prezentarea reglementarilor in domeniul transporturilor, aniversari (ACR si Auto Schunn). Vizitatorii mai norocosi vor fi recompensati cu premii: schimburi de ulei, doua bilete dus-intors pentru Germania si un autoturism Matiz.
Biletul de intrare costa 10.000 de lei si se considera talon de participare la concurs. Transportul se va face din nou, gratuit, de la Podgoria.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • In mars fortat spre spatiul Schengen

Granicerii au oprit un tanar moldovean care incerca sa treaca fraudulos frontieraUn tanar din Republica Moldova a pornit in mars fortat spre spatiul Schengen. Bineinteles ca ruta sa trebuia sa ocoleasca vama. Politistii de frontiera de la Sectorul Turnu au vazut un barbat care mergea peste cimp spre frontiera cu Ungaria. Ei l-au interceptat inainte de a ajunge sa treaca granita si au constatat ca este vorba despre Roman V., de 18 ani, din Republica Moldova.
El a declarat ca a intrat legal in Romania si dorea sa ajunga la munca, in Germania.
De la Bucuresti la Arad a ajuns cu trenul, apoi a luat-o peste camp spre frontiera cu Ungaria, pe care dorea sa o treaca ilegal, pentru ca nu avea nici viza pentru intrarea in Ungaria, nici pentru spatiul Schengen. Tanarul moldovean este cercetat pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat si risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre o luna si jumatate si un an.
Tot la Turnu a mai fost depistat un tanar care s-a legitimat cu pasaportul altei persoane. Daniel A., de 26 ani, din Bucuresti, a fost returnat din Spania si i-a fost restrictionat dreptul de calatorie in spatiul Schengen. 
Pentru a ajunge din nou in Spania, tanarul a sustras pasaportul cumnatului sau, cu care a incercat sa treaca prin vama Turnu.
I s-a intocmit dosar penal pentru fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]