Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 11 septembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • In plin scandal, Puwak vine sa taie panglici la Arad

La inaugurarea Terminalului Cargo sunt asteptate oficialitati importanteMinistrul Hildegard Puwak se va afla, vineri, in Arad pentru taierea panglicii la Terminalul Cargo, situat langa aeroportul din Arad. Obiectivul a mai avut parte pana acum de numeroase inaugurari protocolare, fara insa ca acesta sa devina functional in perioada imediat urmatoare. 
Terminalul Cargo a fost creat pentru a prelua traficul de marfa pe cale aeriana dintre Europa de Vest si Orientul Mijlociu. 
Spatiile si dotarile existente asigura servicii de camere frigorifice (-18 grade C), camere reci (+4 grade C), depozit pentru animale vii si obiecte periculoase. 
Investitia de la Arad s-a realizat cu finantari primite de la Uniunea Europeana, fapt care explica prezenta la Arad a ministrului Puwak. 
Oficialul guvernamental ar urma sa fie insotit si de prim-ministrul Adrian Nastase, insa sosirea inaltului demnitar in orasul de pe Mures este inca incerta.
Din delegatie va mai face parte si secretarul de stat Petre Lificiu, fost ministru al agriculturii, padurii, apelor si mediului.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • "Suntem pregatiti sa facem mai mult"– Afirma Gheorghe Jeflea director zonal SC Polaris M Holding SRL –

Interviu cu Gheorghe Jeflea director zonal la PolarisSocietatea Polaris  M Holding SRL se ocupa de salubrizarea stradala a muncipiului nostru in baza unui contract de prestari servicii incheiat cu Primaria Arad, Administratia Domeniului Public, la mijlocul lunii mai. Gheorghe Jeflea, director zonal al Polaris ne-a raspuns la cateva intrebari legate de activitatea firmei. 
- Care sunt activitatile prestate de Polaris?
- Societatea noastra realizeaza maturatul stradal mecanizat, golit cosuri stradale, spalat si stropit stradal. Avem in gestiune 200 de strazi, lungimea totala pe care ne desfasuram activitatea fiind de 90-100 km. Asta nu inseamna ca daca vedem strazi murdare care nu sunt cuprinse in contract nu le curatam, asa cum s-a intamplat cu strada Cocorilor unde nu s-a facut curatenie pentru ca nu s-a putut pe durata lucrarilor.
- Cati angajati are societatea si cu ce utilaje se lucreaza?
- La nivelul municipiului avem 57 de oameni, iar utilajele de care dispunem sunt in numar de sase, dintre cele mai moderne: doua autocisterne pentru spalat si stropit stradal (folosim detergent odorizant), doua autocompactoare folosite la colectarea deseurilor stradale si transportarea la rampa de gunoi si doua automaturatori. Ce a fost grosier am curatat, a fost greu, dar am reusit si acum suntem la stadiul de intretinere si probleme deosebite nu sunt.
- Va veti extinde activitatea in viitor?
- Depinde si de dorinta primariei. Noi avem personal si utilaje, oricand se doreste, putem face ceva in plus.
- Care este colaborarea cu concurenta?
- Nu as zice ca e concurenta, suntem vecini, colaboram bine, Salubritatea se ocupa de salubrizarea menajera, mai complexa.
- V-ati implicat in viata sociala a orasului fiind sponsorul principal al Zilele Aradului. Mai pregatiti si alte surprize aradenilor?
- Au fost actiuni la care am participat cu placere, iar daca in viitor  se vor organiza suntem pregatiti.

Marinela Barla - Observator

  • Hot salvat de politisti

Marian Novac a fost pedepsit de proprietarii casei unde daduse spargereaUn urmarit general a fost snopit in bataie, chiar de proprietarii casei in care daduse spargerea
La Arad, un hot a fost snopit in bataie, chiar de proprietarii casei in care daduse spargerea. 
Barbatul a intrat intr-un palat tiganesc din Sambateni,- a scotocit toate incaperile, apoi a mancat si a baut pana cand a cazut frant de oboseala.
Dimineata a dat nas in nas cu tiganii intorsi acasa. N-a mai avut scapare. 
S-a bucurat de-a dreptul cand a venit politia si l-a scapat din mainile rromilor. 
Cand a fost dus la politie, acestia au mai avut o surpriza. Hotul era dat in urmarire generala de un an de zile pentru furt. 
Lovitura vietii 
Ieri dupa-masa, Marian Novac s-a hotarat si dea spargerea vietii lui. El s-a gandit sa actioneze intr-unul dintre palatele tiganesti din Sambateni. 
A filat o casa timp de cateva ore si dupa ce s-a asigurat ca proprietarii nu sunt acasa, a sarit gardul. 
Nici prin cap nu-i trecea atunci ce avea sa se intample. A adormit... Dupa ce a golit toate dulapurile si a incarcat in saci hainele, garniturile de pat si bijuteriile, hotul s-a gandit sa-si traga sufletul. 
"Pregatise totul in saci apoi s-a odihnit putin insa a adormit. A fost gasit de proprietari a doua zi dimineata" spune insp. princ. Teo Parasca, seful Compartimentului de Prevenire din cadrul I.J.P. Arad. 
"A sarit la mine cu cutitul asa ca l-am lovit cu parul pana a lesinat, apoi am chemat politia", ne-a marturisit Ovidiu Niki, proprietarul pagubit.
Hotul batut spune ca si-a facut o cafea si cand au venit proprietarii nici nu l-au lasat sa spuna nimic numai l-au luat la bataie si ca s-a bucurat cand a venit politia. 
Tiganii pagubiti sunt convinsi ca in casa lor au intrat mai multi hoti si ca ceilalti au reusit sa fuga cu o parte dintre bunurile furate. 
Urmarit general 
Marian Novac are 34 de ani si era cautat pentru un alt furt. El avea de ispasit o pedeapsa de 4 ani. Hotul risca sa stea dupa gratii pana la 15 ani pentru furt. 
El spune insa ca nu va uita usor experienta prin care a trecut. 
Pentru prima data in viata, Novac e fericit ca a ajuns in arestul politiei si a scapat astfel de mania tiganilor.

Claudiu Oprean - Agenda zilei

  • Parfum de contrabanda

Cosmetice de contrabanda confiscate de vamesi Vamesii aradeni au descoperit nereguli la un transport de parfumuri facut de o firma din Targu Mures. 
Firma Beauty World SRL din Targu Mures a prezentat la controlul de la Biroul Vamal Arad un transport de cosmetice din import. 
Conform actelor, marfa ar fi provenit din Ungaria.
In urma controlului vamesii aradeni au constatat ca produsele, parfumuri in flacoane de 50 si 75 ml, proveneau din SUA si Japonia. 
In plus, 109 flacoane de parfum "Marie de Bourbon" aveau termenul de valabilitate depasit. 
Parfumurile, valorand 20.000 euro, au fost confiscate iar firma a fost amendata cu suma de 25 milioane lei. 
La Biroul Vamal Deva, apartinand tot de DRVI Arad, a fost descoperita marfa nedeclarata valorand 45.000 euro. 
In urma controlului fizic efectuat de vamesi s-a constatat ca fata de cele trecute in declaratia vamala de import, firma Sogeco Romania SRL din Bucuresti a mai adus, nedeclarate, 1800 bucati parti masini de cafea, valorand 45.000 euro. Firma bucuresteana a fost amendata cu suma de 25 milioane lei.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Mozaicul care a pus pe jar lumea stiintifica

Arheologul dr. Peter Hugel explica importanta descoperirii mozaicului de la FrumuseniAcum, ca mozaicul de la Frumuseni a trecut de pe prima pagina a ziarelor in atentia specialistilor in istoria medievala, l-am rugat pe dr. Peter Hügel sa explice pentru cititorii nostri care este semnificatia acestei descoperiri! 
"Vedeti, eu sunt arheolog, insa vremelnic imbrac si functia de sef al departamentului de relatii publice ale muzeului aradean. Imediat dupa senzationala descoperire de la Frumuseni, am actionat pe toate caile pentru a promova o stire de prima pagina pentru ca subiectul o merita. Insa, la un moment dat am fost pur si simplu surclasat de amploarea pe care a luat-o stirea.
Citind ziarele si audiind sau vizionand stirile am ramas interzis.

Ajunsesem sa fim autorii celei mai importante descoperiri din Balcani.
Hai sa fim seriosi, sa nu uitam ca si Grecia se afla in Balcani, ba chiar si Dobrogea tine de aceeasi zona.
Senzationalul descoperirii rezida in plasarea ei geografica, la stanga Dunarii, in datarea ei intr-o perioada din care, altfel, nu prea avem marturii arheologice foarte clare (secolul XI) la care se adauga ineditul reprezentarilor figurative precum si calitatea tehnica a realizarii acestora.
Un mozaic de autentica sorginte bizantina in preajma Muresului inferior nu vine decat sa confirme o ipoteza, mai veche a istoriografiei romanesti (argumentata intre altii, si de Razvan Theodorescu, eminent medievist si istoric de arta, actualmente ministru al culturii): influenta Bizantului a patruns spre vest si pe "culoarul Muresului". 
Ordinele calugaresti catolice (cistercieni, benedictini), care s-au instalat in zona noastra prin secolul al XII-lea, au preluat de la "greci" (ortodocsi) o serie de manastiri, intre ele si cea de la Bistra (toponim transformat, de fapt stalcit, ulterior in Bizere) localizata in prejma Frumuseniului de astazi. Mozaicul descoperit in aceasta campanie, impreuna cu o serie de fragmente arhitectonice, definesc arheologic, in absoluta premiera, tocmai acel orizont "grecesc", de autentica extractie bizantina. 
Reprezentarile figurative din acest mozaic au pus intreaga lume stiintifica pe jar (ca sa nu spunem in deruta;). 
Tot ce putem spune la ora actuala, este ca bestiarul reprezentat - centaur cu cap de lup, caine-mistret, tap inaripat, urs, iepure, pasare de prada prinzand un peste - pare sa ilustreze, in limbajul figurativ al vremii, lupta dintre bine si rau. 
Superba cruce cu brate egale, inscrisa intr-un patrat si suprapusa de o floare, plasate central, par sa sugereze calea de izbavire. 
Parca mai simtim acel constantinian in hoc signo vinces. 
Dar este necesar sa le acordam specialistilor un time out pentru "digerarea" descoperii.”

Vasile Filip - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]