Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 11 octombrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Ardenita Medintu crede ca PNA isi bate joc de procesul sotului ei

Ardenita Medintu doreste stramutarea procesuluiProcurorul Parchetului National Anticoruptie Timis, venit ieri la Arad, in procesul omului de afaceri George Medintu, crede ca presa vrea sa il spele de pacate pe fostul vicepresedinte PSD Arad si se teme ca judecatorii ar putea fi influentati. 
Liana Zamfirescu a cerut instantei sa prelungeasca mandatul de arestare emis pe numele lui Medintu, motivand ca acesta reprezinta in continuare un pericol social. 
"El este cel care a gandit si a pus in practica o inginerie financiara la care au participat si alti 12 inculpati", a declarat procurorul Zamfirescu. Judecatorul a fost de acord cu pozitia sa si a dispus mentinerea starii de arest pentru inca 30 de zile. Tot ieri, a avut loc a treia infatisare in procesul de fond, in care alaturi de Medintu este judecat si fostul director Peco Arad, Dan Gabriel Boric. 
Cauza a suferit o noua amanare, intrucat aparatorul lui Boric a solicitat acest lucru, invocand starea de sanatate a clientului sau. 
Avocatii omului de afaceri George Medintu sunt revoltati ca judecatorii aradeni prelungesc mandatele de arestare. 
Sotia fostului vicepresedinte PSD Arad, Ardenita Medintu, doreste ca procesul sa fie stramutat la alta instanta. 
"Oriunde am merge, credem ca ar fi judecat altfel. Sunt destule localitati in tara asta unde judecatorii au coloana vertebrala. Aici stam ore in sir pe coridoare sa asteptam sosirea procurorului PNA. E bataie de joc", a declarat Ardenita Medintu. 
Urmatorul termen pentru proces a fost fixat in data de 7 noiembrie, urmand ca in 19 noiembrie instanta aradeana sa se pronunte in privinta cererii de stramutare.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  •  Aradenii vor avea presiune la gaz

Directorul sucursalei Arad a Distrigaz Nord - Ovidiu Nila anunta ca in curand presiunea gazului va fi restabilitaUna din problemele cu care se confruntau o parte dintre aradenii racordati la reteaua de gaze naturale, mai ales iarna, a fost scaderea presiunii in retea.
Dimensionarea retelei de gaze nu a tinut cont de toate extinderile de consum, astfel ca, in cateva zone din oras, din cauza sistemului arborescent de furnizare a gazelor, existau probleme grave, mai ales pe fondul temperaturilor scazute. 
Directorul sucursalei Arad a Distrigaz Nord, Ovidiu Nila, ne-a declarat ca acest gen de probleme va deveni in curand de domeniul trecutului.
Specialistii sucursalei au intocmit proiectul dublei alimentari cu gaze a orasului si a fost deja licitata firma care va executa lucrarile. 
Daca totul va decurge conform planului, din 15 octombrie se vor face primele sapaturi. 
Termenul final de dare in folosinta va fi la patru luni de la inceperea lucrarilor. 
Reteaua va avea 6,5 kilometri, iar valoarea totala a investitiei depaseste 35 de miliarde de lei, bani care vor fi disponibilizati din fondurile proprii ale sucursalei.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Fundatia Romano-Germana a pregatit: Functionari calificati pentru firme romano-maghiare

Un prim grup a incheiat cursul de functionari administrativiFundatia Romano-Germana a organizat ieri, la sediul din localitatea Vladimirescu, o festivitate de incheiere a cursului de calificare in meseria de functionar administrativ pentru firme mixte romano-maghiare. 
Cursul de calificare s-a desfasurat in cadrul proiectului transfrontalier Phare-CBC 2000-15, in perioada mai-octombrie a.c. 
La festivitate au participat, pe langa gazdele evenimentului, subprefectul Florin Remetan, membru in Consiliul director al fundatiei, viceprimarul Levente Bognar si doi invitati ai partii maghiare. 
Maria Sarbu, managerul proiectului, ne-a declarat ca solicitarile venite pentru acest curs au fost foarte multe, dar doar 25 de candidati s-au putut bucura de oferta educationala. 
"Pe parcurs, cinci dintre ei au renuntat din motive obiective, iar ceilalti 20, care incheie azi pregatirea, vor sustine examenele saptamana viitoare. Am organizat pentru ei aceasta festivitate deoarece este prima promotie care termina un astfel de curs." 
Proiectul isi propune sa incurajeze colaborarea transfrontaliera, mai ales in perspectiva integrarii europene. 
Pe aceeasi perioada, un astfel de curs s-a desfasurat si in Ungaria, la Bekescsaba, unde au beneficiat de instruire vorbitorii de limba romana din tara vecina. 
In Romania, cursurile s-au desfasurat in limba maghiara, iar in Ungaria in limba romana, cu sprijinul cadrelor de la Universitatea "Aurel Vlaicu".
Subrefectul Florin Remetan a avut doar cuvinte de apreciere la adresa activitatilor desfasurate de Fundatia Romano-Germana, considerand ca se afla "in fruntea tuturor activitatilor de integrarea in Uniunea Europeana prin formarea si pregatirea cetatenilor pentru a deveni buni europeni." 
Adrian David, presedintele fundatiei, a afirmat ca primul proiect de acest gen a fost o adevarata provocare, dar a decurs asa cum trebuie. 
Domnia sa le-a inmanat diplome absolventilor si i-a felicitat pentru efortul depus. 
Dupa incheierea festivitatii, in cinstea evenimentului s-a organizat o receptie pentru toti cei prezenti.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Se intorc rusii. Prima piata privata din centru va fi langa catedrala veche

In Arad se construieste prima piata privataTargul nu are inca un nume, dar are deja un specific: comercializarea de produse metalo-chimice. 
Mai exact, va substitui Piata Pompierilor, dezafectata cu mai mult timp in urma.
Investitia estimata va depasi 4 miliarde lei, iar termenul de finalizare a lucrarii este 6 decembrie. 
"Estimam ca la 1 noiembrie sa fim gata", ne-a spus, ieri, Gabriel Opruta, directorul societatii beneficiare.
Cu toate ca noua piata abia prinde contur, solicitarile agentilor economici depasesc deja cu 50% capacitatea spatiului. 
Cele mai multe cereri apartin rusilor care vindeau in Piata Pompierilor. 
Spatiul are 1.100 metri patrati, va fi complet acoperit, si pe o parte va avea gherete cu produse alimentare si de patiserie. 
Momentan, se lucreaza la canalizare, platoul este deja pavat, iar stalpii de sustinere a prelatei sunt instalati.
Munca e in toi
Circa 10-15 oameni lucreaza de zor la amplasamentul noii piete. 
Unii se ocupa de amenajarea platformei, altii de retele de canalizare. 
Dupa inceperea lucrarilor au fost facute o serie de controale, atat de primarie cat si de inspectoratul de munca.
Taxe in euro
Unul dintre avantajele aduse de privat este, pe langa vadul comercial (datorat zonei centrale a pietei), faptul ca micii comercianti nu vor plati taxe zilnice pentru mesele ocupate. 
Taxa lunara va fi undeva, prin jurul a 70 de euro fara TVA. O masa are latimea de 2 metri.
"Terenul a fost cumparat de societate inainte de desfiintarea Pietei Pompierilor, si avea o alta destinatie. Dar, dupa desfiintarea pietei am hotarat sa facem o alternativa pentru comerciantii care s-au mutat la Piata Obor" a declarat Gabriel Opruta, directorul societatii Instalatii Prompt Service.

Simona Mazare - Observator

  • Povestea caselor intr-un parcurs international

La Muzeul Arad a fost deschisa expozitia "Povestea caselor"O duzina de case sunt prezentate, impreuna cu povestile lor
De ieri, Sectia de Arta a Complexului Muzeal Arad gazduieste expozitia intitulata "Povestea caselor", care este rodul colaborarii dintre zece muzee din Europa (Germania, Ungaria, Romania si Serbia). 
Proiectul s-a bucurat inclusiv de finantare europeana, prin Programul Cultura 2000. 
Expozitia prezinta, de fapt, un itinerariu prin civilizatia cladita de-a lungul timpului de svabii dunareni, de la plecarea lor din zona Ulmului din Germania si pana in prezent, trecand prin Ungaria, tinutul fostei Iugoslavii si Vestul Romaniei. 
In salile Sectiei de Arta ale Complexului Muzeal Arad sunt amplasate douasprezece module care cuprind, fiecare, cate o poveste: imagini fotografice ale unor care care au apartinut svabilor. 
Istoria fiecarei case este prezentata atat prin fotografii de epoca, cat si prin fotografii recente, dar si prin texte scrise. 
Parfumul - daca vreti acestei expozitii este dat, insa, de sentimentul uman care sta parca la taina cu fiecare poveste a casei: obiecte vechi ce au apartinut candva svabilor care in urma cu o suta sau chiar doua sute de ani au ridicat zidurile ce mai dainuie si azi, papusi din carpe, oglinzi, rame, sfesnice, ba chiar si sticle de sifon. 
Omul sfinteste locul nu mai pare a fi doar o vorba romaneasca, ci una universal valabila. 
Lucrul ridicat de mainile trudite ale unor oameni ce au trait cu mai bine de o suta de ani in urma traieste si azi prin grija noilor proprietari. 
Povestea caselor aduna la un loc cladiri in care civilizatia svaba si-a pus amprenta. 
Din spatiul aradean a fost aleasa o casa din satul Semlac ce a fost construita in anul 1890, din pamant ars si caramida. 
Si acum ea arata aproape la fel ca si in acel sfarsit de secol al XIX-lea, de ea ingrijindu-se familia Iacoban. 
Daca doriti sa furati ceva din parfumul unor vremuri de mult trecute si daca doriti sa aruncati o privire in viata unor oameni care incearca sa mai pastreze si azi ceea ce stramosii lor au cladit, atunci vizitati Povestea caselor - expozitie gazduita de Sectia de Arta a Complexului Muzeal Arad, strada Gheorghe Popa de Teius, nr. 2 - 4. 

C. B. - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]