Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 11 decembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Cartierul Casarom se profileaza abia la anul

Asa vor arata unele cladiri construite de grupul de firme CasaRomGrupul de firme CasaRom este specializat in dezvoltare imobiliara, fiind prezent in Arad din 2001. 
CasaRom detine o proprietate de 33 ha, constand in loturi destinate vanzarii, dintr-o parcela cu suprafata totala de 63 ha, cumparata in 2001 de la Primaria Municipiului Arad
Ansamblul Rezidential Subcetate, cum a primit denumirea  cartierul care se profileaza in zona, va cuprinde, la final, 800 de case si apartamente.
Proiectul include o scoala, precum si zone comerciale, fiind defalcat in 4 faze. 
Prima a fost inceputa anul trecut si cuprinde construirea a doua blocuri de locuinte, 240 de apartamente si 44 de case.
Piata a schimbat planurile
Constructia primei case a inceput in 2002 si a fost finalizata la inceputul acestui an, cu toate acestea inaugurarea oficiala urmand a fi realizata la sfarsitul lunii ianuarie a anului viitor, dupa cum ne-a declarat Loredana Horeanu, asistent de marketing la CasaRom. 
Faptul ca in cartier nu a mai aparut nici o casa este pus pe seama schimbarii proiectului. 
La sfarsitul anului trecut, cand a avut loc o intalnire intre reprezentantii Primariei si ai CasaRom s-a facut cunoscut faptul ca lucrarile vor fi intarziate din cauza ca s-a regandit proiectul. 
"Faza intai, initial, trebuia sa cuprinda exclusiv construirea de case, insa intre timp, pe baza studiilor de piata facute s-a ajuns la concluzia ca exista mai multe cereri pentru apartamente. Astfel, prima faza a fost refacuta si cuprinde acum construirea de blocuri, din acest motiv fiind necesar ca si designul sa fie reconceput", ne-a declarat Adrian Voicu, marketing manager CasaRom Arad.
De asemenea, intarzierea se datoreaza birocratiei, obtinerea avizelor si autorizatiilor necesitand o groaza de timp. 
"Fiind un proiect de foarte mare amploare si avand in vedere ca se construiesc mai multe modele de locuinte este necesara obtinerea unui numar mare de avize, planuri de urbanism. Toate acestea se fac in timp, iar legislatia este de asa natura incat este nevoie in permanenta de alte si alte acte", a precizat doamna Horeanu.
La sase saptamani, o fundatie
Prima casa – asa numita casa model, care va fi  centru de marketing si va putea fi vizitata de cei care vor dori sa-si cumpere un imobil in cartier - este gata. 
In prezent, se lucreaza la continuarea lucrarilor de infrastructura, finalizandu-se si fundatia la primul bloc; de asemenea, s-au inceput lucrarile la cel de al doilea. 
Cateva zeci de muncitori, apartinand celor doua companii care lucreaza la proiect, muncesc de zor in aceste zile, de dimineata pana seara.
"Vor fi construite 10 blocuri de apartamente, la fiecare sase saptamani urmand sa se inceapa lucrul la o fundatie", a mai adaugat Adrian Voicu.  
De acum lucrarile sunt in grafic, prima faza desfasurandu-se in ritm normal.
Patru modele de case
Catalogul CasaRom cuprinde patru modele originale de case. Un model este cu 2 nivele, 3 dormitoare, living, bucatarie complet mobilata si echipata, terasa, sera, garaj si spatii verzi amenajate. 
Un alt model este o locuinta dispusa pe 2 nivele, cu 2 dormitoare, living, bucatarie complet mobilata si echipata, terasa, sera, loc de parcare acoperit si spatii verzi amenajate. 
Cel de al treilea este o locuinta dispusa pe 2 nivele, cu 3 dormitoare, living, bucatarie complet mobilata si echipata, terasa, sera, loc de parcare acoperit si spatii verzi amenajate. 
Al patrulea model prezinta o casa cu 2 nivele, cu 2 dormitoare, living, bucatarie complet mobilata si echipata, terasa, garaj si spatii verzi amenajate.
Preturi intre 95.000 si 120.000 euro
Preturile caselor variaza intre 95.000 si 120.000 de euro, iar apartamentele valoreaza 39.000 euro. 
"Locuintele sunt complet utilate, clientii nostri putand alege de la modelul de gresie la culoarea mobilei. Termenul de finalizarea a imobilului este de maxim sase luni de la incheierea contractului. Modalitatile de achizitie a caselor sunt cu bani cash si creditul ipotecar", ne-a declarat Loredana Horeanu.

Marinela Barla - Observator

  • La "Daruri de Craciun" - oferta pentru toata lumea

Presedintele CCIA - Nicolae Bacanu prezinta oferta Targului "Daruri de Craciun"Incepand cu 16 decembrie, la Expo Arad International isi va deschide portile ultimul targ organizat in acest an de catre Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad, Daruri de Craciun. 
Fiind un targ de bunuri generale cu vanzare, si desfasurandu-se in aceasta perioada, Daruri de Craciun este pentru aradeni o oportunitate pentru achizitionarea de cadouri specifice sarbatorilor de iarna. 
De la produse de imbracaminte, incaltaminte, bijuterii, cosmetice, jucarii, bauturi, decoratiuni si ornamente pentru Craciun, pana la accesorii de bucatarie, mobilier, calculatoare si chiar autoturisme.
La editia din acest an a Darurilor de Craciun expun 50 de firme, jumatate fiind aradene.
De-a lungul celor sase zile de targ vor fi organizate manifestari specifice sarbatorilor de iarna - concerte de colinzi, programe artistice, scenete - dar si prezentari de moda, demonstratii de coafura, tombole si concursuri. 
In 17 decembrie, de la ora 18, vor concerta formatiile Pops si Akcent, iar in 19 decembrie sunt asteptati Irina Loghin, Aurel Tamas, Nicoleta Voica si Rapsozii Zarandului.
Mentionam ca transportul vizitatorilor la Expo Arad International se face gratuit cu autobuze de la Podgoria, cu o frecventa de 30 de minute.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Jaf ca in Vestul Salbatic la RO-LA

Mai multe camioane au fost devastate pe trenul RO-LAJaf ca in Vestul Salbatic pe trenul RO-LA, care transporta TIR-urile din Austria in Romania. 
Opt autotrenuri romanesti a fost devastate cu putin timp inainte de a ajunge in Budapesta. 
Soferii acuza lucratorii cailor ferate din Ungaria ca ar lucra mina in mana cu hotii, deoarece trenul incetineste si este scos de sub tensiune intr-o padurice situata in apropiere de capitala Ungariei. 
Pe timp de iarna, soferii de TIR prefera sa calatoreasca cu RO-LA datarita timpului nefavorabil. 
Noaptea trecuta, in timp ce acestia dormeau linistiti in cuseta, o banda de hoti le-a devastat masinile ta fel ca in Vestul Salbatic. 
"Mi-au spart cabina si au taiat prelata TIR-ului. Din cabina mi s-a luat casetofonul, un video, un televizor si hainele" spune nemultumit un sofer de TIR.
La sapte dintre masinile devastate, hotii au taiat prelatele pentru a vedea ce transporta si daca au ce fura. Din nefericire pentru ei, transportatorii erau incarcati cu piese de schimb, prea grele pentru a fi descarcate din tren. 
Hotii actioneaza cu putin timp, inainte de intrarea in Budapesta unde trenul opreste pentru cateva minute, suficient timp pentru ca acestia sa descarce marfa. 
Soferii ii acuza pe lucratorii de la Caile Ferate ungare ca opereaza mana-n mana cu devastatorii de camioane. 
Si asta pentru ca la unele camioane sunt tiaiate prelatele de sus, ceea ce presupune ca tensiunea din fire sa fie oprita. 
RO- LA Vladimirescu se confrunta de mult timp cu aceasta problema. Numai in ultima saptamana, trenul a fost atacat de trei ori. Hotii au furat aparatura electronica si alte marfuri in valoare de sute de milioane de lei. "Este a treia oara consecutiv cand se intampla asa ceva. 
Sambata, duminica si marti. Sambata au venit sparte 15, duminica 8, iar marti alte 8. Jaful s-a petrecut pe teritoriul maghiar. Eu cred ca hotii colaboreaza cu tucratorii de la MAV, calea ferata maghiara",
spune Cornetia Berent, director RO-LA Vladimirescu. 
Soferii vor fi despagubiti de RO-LA Vladimirescu.

Claudiu Oprean - Ziarul Transilvania

  • UDMR nu va accepta schimbarea locatiei pentru Statuia Libertatii

UDMR nu vrea sa renunte la amplasamentul promisComunitatea maghiara are sperante tot mai mici privind reamplasarea
Conducerea UDMR Arad a declarat, ieri, ca sperantele comunitatii maghiare de solutionare a conflictului privind reamplasarea Statuiii Libertatii sunt tot mai mici, in conditiile in care autoritatile au promis rezolvarea problemei pana in decembrie, dar discutiile in acest sens nu au avansat. 
"Am avut promisiuni ca se va gasi o solutie pana in luna decembrie, insa mai sunt doar cateva zile pana la sarbatori, iar discutiile nu au avansat deloc cu Ministerul Culturii. In aceste conditii, sperantele noastre sunt extrem de mici", a declarat Andras Kiraly, presedintele UDMR Arad. 
Potrivit lui Kiraly, UDMR nu, va accepta schimbarea locatiei pentru statuie, deja aprobata de Consiliul Local, care a stabilit amplasarea monumentului in Piata Pompierilor. 
"Stim de existenta unei alte variante, zona Subcetate, insa credem ca pe amplasamentul pe care am ridicat deja soclul se poate realiza si un parc al reconcilierii, cum doreste Ministerul Culturii", a spus Kiraly. 
Lucrarile de reamplusure a Statuii Libertatii au inceput in vara si au fost sistate de autoritati in 5 septembrie, pentru ca inspectorii in constructii sustin ca au descoperit unele nereguli in documentele de autorizare a lucrarii. 
Pana la momentul sistarii lucrarilor, Asociatia pentru Reamplasarea Statuii Libertatii, care a finantat proiectul cu fonduri de la comunitatea maghiara, a reusit sa ridice doar soclul, care a costat aproximativ 15.600 de euro. 
Reamplasarea la Arad a Statuii Libertatii era unul din punctele forte ale protocolului PSD - UDMR, care prevedea si termene precise, repectiv finalizarea lucrarii pana la sfarsitul lunii septembrie 2003. 
Din cauza divergentelor aparute intre UDMR si autoritati, la nivel local a fost suspendat protocolul, in luna octombrie.

Agenda zilei

  • Profesori pentru Centrul HIV

Copiii infectati cu HIV vor putea invata la Casa "Izvor"Dupa ce a fost mediatizat cazul celor 26 de copii internati in centrul HIV din Arad care nu au fost primiti in nici o scoala pentru a-si continua studiile, situatia acestora s-a rezolvat. 
Prof. Zoea Rotaru, inspector scolar general, a declarat ca acesti copii vor putea invata chiar la ei, la Casa "Izvor". 
Au fost angajati profesori itineranti de matematica, limba romana, istorie si geografie, care vor preda pentru copiii infectati cu HIV. 
A fost formata o clasa a VIII-a din sase copii, restul claselor V-VII fiind comasate, iar cei din ciclul primar au un invatator angajat permanent. 
De asemenea, copiii cu handicap au, daca doresc parintii, profesori specializati care le predau lectiile la domiciliu. 
La nivelul judetului Arad sunt mai multi profesori specializati, care predau copiilor cu handicap. 
La Scoala speciala din Arad sunt doua cataloage speciale in care sunt inscrisi acesti copii. 
Pana acum nu s-a solicitat sustinerea examenelor de capacitate pentru aceasta categorie de copii cu nevoi speciale, dar au fost cazuri in care s-a cerut sustinerea examenului de bacalaureat.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei - (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]