Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 12 aprilie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Ieri, la Arad,  Regele Mihai I a primit doua titluri de Doctor Honoris Causa

M.S. Regele Mihai a primit titlul de Doctor Honoris Causa la UAV"Oaspetii nostri sfinti, Majestatea Voastra Regele Mihai, toti cei de aici nu au fost convocati printr-un ordin intern, ci au venit plini de iubire pentru a asista la o pagina de istorie, care se transforma in contemporaneitate", a spus rectorul Universitatii Aurel Vlaicu, Lizica Mihut, la decernarea catre inaltul oaspete a titlului academic de Doctor Honoris Causa, in fata unei sali arhipline.
Oameni importanti din comunitate, Dorel Popa, Dan Ungureanu, Titus Gheorghiof, Claudiu Cristea, Tiberiu Dekany, Timotei Seviciu s-au aflat la prezidiu, alaturi de Regele Mihai si familia regala, traind fiorul evocarii biografiei casei regale, a momentelor grele traite de aceasta.
Decanul facultatii de teologie, Ioan Tulcan, a citit Laudatio. In acordurile rugaciunii "Tatal nostru", a imnului "Cu noi este Dumnezeu", regelui i s-a inmanat titlul academic.
"In ciuda diferentei de varsta, regina si cu mine suntem ca acasa in orice universitate care ne primeste. Nu primesc acest titlu ca o compensatie personala, ci ca o legatura intre generatia care a suferit pentru o Romanie prospera, astfel incat generatia din fata noastra sa se bucure de prosperitate in deceniile care urmeaza", a spus Regele Mihai.
Si rectorul UVVG a conferit Regelui inalta distinctie Si senatul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" i-a decernat, ieri, titlul de Doctor Honoris Causa Majestatii Sale. Profesorul Aurel Ardelean, rectorul universitatii, a subliniat emotionat ca "participam la un eveniment istoric, unic in viata tinerei comunitati academice, solemnitatea reprezentand expresia aprecierii si recunoasterii locului si rolului major pe care l-a avut institutia monarhica in evolutia istorica a Romaniei".
Festivitatea a depasit caracterul unei solemnitati academice, constituindu-se intr-o intalnire cu Istoria. "Il primim aici pe M.S. Regele Mihai I ca pe un fauritor de istorie", a spus prof.univ.dr. Vasile Popeanga, cel care a citi Laudatio.
Regele a multumit si s-a aratat miscat de asistenta numeroasa: "Studentii sunt viitorul nostru, constiinta noastra, busola noastra, ei sunt cei care, revitalizand traditia, ne aduc aminte de atatea lucruri care trebuie indeplinite".
Tot ieri, familia regala a vizitat noua cladire din Micalaca a Universitatii Aurel Vlaicu. Dupa-amiaza, a fost vizionata colectia de arta a Universitatii "Vasile Goldis", donata de Doina si Barutu Arghezi.
La Biblioteca Centrala Universitara "Tudor Arghezi", M.S. Regele Mihai I a admirat primul atlas al Romaniei Mari, din 1927.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Bursa generala a locurilor de munca

La "Bursa generala a locurilor de munca" multi aradeni s-au aratat interesatiOdata cu venirea primaverii (calendaristic vorbind) interesul aradenilor pentru gasirea unui loc de munca a crescut intr-un mod laudabil. 
Peste 680 de persoane au trecut ieri pragul "Bursei generale a locurilor de munca", manifestare desfasurata atat in Arad cat si in orasele Chisineu-Cris, Lipova si Sebis.
Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Arad a invitat nu mai putin de 260 de agenti economici care sa-si prezinte oferta de locuri de munca persoanelor interesate de o noua "slujba"
Din nefericire, nu au participat decat 94 de firme, insa oferta lor de locuri de munca a fost una extrem de generoasa, cuprinzand mai ales meserii din sectorul productiv.
La Arad, 52 de societati au prezentat o oferta de 631 de locuri de munca, la Chisineu-Cris 12 firme au avut 24 de locuri de munca, la Lipova, 20 de firme au prezentat 28 de locuri de munca, iar la Sebis 10 firme au venit cu 21 de locuri de munca. 
Pentru aceste posturi, in municipiu s-au "batut" 580 de persoane, la Chisineu-Cris 39, la Lipova 47, iar la Sebis 23 de viitori detinatori ai unei "bratari de aur".
Dintre persoanele care au participat la Bursa, la Arad au fost selectionate 178 in vederea incadrarii, la Chisineu-Cris 12, la Lipova 9, iar la Sebis 5. Au batut palma pe loc cu patronii 47 de aradeni, 6 persoane din Chisineu-Cris, 10 din Lipova si 4 din Sebis.
"Cele mai multe locuri de munca au provenit din meseriile de confectioner imbracaminte, vanzatoare, lacatus mecanic, fierar-betonist, dulgher, zugrav, zidar, confectioner incaltaminte, soferi si agenti asigurari. De altfel, cei mai multi dintre participanti si-au indreptat atentia spre aceste locuri de munca. Tragand linie, putem spune ca si aceasta editie a Bursei generale a locurilor de munca a reprezentat un adevarat succes pentru institutia noastra", a conchis dna Claudia Miutescu, purtatoarea de cuvant a AJOFM Arad.
Urmatoarea manifestare de acest gen organizata de catre AJOFM Arad va fi Bursa locurilor de munca pentru rromi, programata sa se tina in data de 9 mai a. c.

Nicolae Oprean - Adevarul

  • Mobilierul realizat de AD Tehnic, un exponent modern al calitatii

Mobila realizata de AD Tehnic satisface cumparatorii"Un dulap de haine nu este un depozit de haine
Infiintata cu sapte ani in urma si pornita din ideea a doar trei oameni: Adrian Jivan, Ioan Szatmari si Dan Glavan, firma AD Tehnic a fost prima societate din Arad producatoare de mobila, la comanda, din pal nelaminat. 
La inceput de drum, societatea a pornit cu doar trei angajati, ajungand ca astazi sa aiba peste 70, prin materializarea unei investitii de circa 300 de mii de euro.
Cu toate ca, pentru multi dintre noi, o expozitie de mobila este prea rigida si lipsita de personalitate, va dezvaluim ca, pe strada Pictor C. Minisanu nr.7 (in incinta fostelor sere) exista o deosebit de impresionanta expozitie a produselor societatii, ce debordeaza de bun gust, gama variata a produselor reusind sa acopere un larg spectru de gusturi si de posibilitati financiare.
"Cea mai buna reclama sunt lucrarile executate",
ne-a declarat ieri, Adrian Jivan, unul dintre asociati. Productia se face doar cu materiale din import (fronturile de lemn sunt aduse din Italia, respectiv palul nelaminat este importat din Ungaria), iar accesoriile mobilierului, sau de amenajari interioare fiind de provenienta straina. 
In "portofoliul" AD Tehnic se numara o parte din mobilierul Primariei, a Universitatii Aurel Vlaicu, chiar si a Penitenciarului. In principal, insa, firma, pe baza comenzii facute de clienti, executa proiectarea computerizata a mobilierului (de birou, de tineret, holuri, bai, sufragerii sau bucatarii) si, cu o calitate si tehnologie germana, in cel mai scurt timp o transporta si o monteaza la domiciliul sau sediul solicitantului.
Solutii moderne de valorificare a spatiilor restranse
Dulapurile, birourile, chiar si paturile expuse au calitatea esentiala ca valorifica spatiul. De exemplu, dulapurile sunt dotate cu accesorii moderne care permit asezarea hainelor, fara a mai fi nevoie de umerase. "Un dulap de haine nu este un depozit de haine", a subliniat Adrian Jivan.
AD Tehnic a devenit o firma binecunoscuta ce a participat la numeroase targuri internationale de mobila, respectiv, in Arad, este de fiecare data prezenta la "Confort Construct". Ca o noutate, in acest domeniu, Aradul nu mai este "targusorul de langa Timisoara", AD Tehnic avand sediul la Arad si puncte de lucru atat in Timisoara cat si in Bucuresti.

Simona Mazare - Observator

  • Casa manjita in prag de sarbatori

Damian Traila nu-si poate explica gestul huliganic Un cetatean din Fantanele, judetul Arad s-a trezit cu casa vopsita cu ulei ars. Victima este fostul director al IAS Fintinele, Damian Traila. Acesta s-a pensionat in urma cu 5 ani. Anul trecut omul si-a renovat casa, 20 de milioane fiind valoarea fatadei. Numai ca, in cursul noptii trecute persoane necunoscute i-au aruncat ulei ars pe casa. 
Proprietarul spune ca ca nu stie sa fi avut dusmani care sa-i faca o asemenea paguba. Acum, refacerea casei sale va costa peste 40 de milioane de lei. El spera sa poata lua un imprumut ca sa-si poata rezugravi casa pentru sarbatori. 
Nu se stie in cazul Fantanele daca este vorba de o razbunare sau pur si simplu de un caz de teribilism. Politia ancheteaza cazul si spera ca in scurt timp sa-i prinda pe cei care au facut ca munca familiei Traila sa ajunga pe apa sambetei.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Am cantat pana acum pentru un public foarte tanar"

Nicu Covaci a fost invitat la TVATurneul "Phoenix - 40 de ani de succese" a ajuns la Arad
Inainte de concertul din seara zilei de ieri de la Palatul Cultural, membrii trupei Phoenix s-au intalnit cu mass-media aradeana. O intalnire pe fuga, artistii venind in fata ziaristilor direct de pe drum si pe rand.
Primul care a ajuns in Arad a fost Nicu Covaci. "Va rog sa-mi scuzati vocea, dar sunt foarte ragusit", a spus Nicu Covaci de la inceput.
Raguseala i se trage de la concertul sustinut la Galati, pe un patinoar. Dupa trei ore si jumatate de cantat, Nicu Covaci s-a ales cu o raceala zdravana. "Acest lucru a schimbat si forma concertului de aici, de la Arad. Din cauza raguselii, il voi lasa pe Baniciu sa cante mai mult in aceasta seara."
Alaturi de Phoenix va canta si bassistul Volker Veassen un colaborator vechi al trupei care il inlocuieste pe Iosif Kappl. "Din pacate, Ioji s-a accidentat in Germania, iar acum se afla in spital si s-ar putea chiar sa fie operat. Accidentul a fost unul banal: s-a mutat, a carat mobila si si-a fortat coloana. Iar acum are probleme serioase", a spus Nicu Covaci. Repertoriul pregatit de Phoenix pentru turneul de fata este unul reprezentativ pentru evolutia formatiei. "Noi am cantat mai multi ani in strainatate decat in tara. Muzica promovata de noi a evoluat firesc. Dar, trebuie sa recunosc ca o data ce microbul folclorului romanesc mi-a intrat in sange imi este greu sa compun altfel. Muzica noastra s-a schimbat, totusi, dobandind un format mai direct, mai rock daca vreti, si s-a schimbat chiar si maniera de exprimare. In ziua de azi textele pieselor nu mai trebuie sa fie literatura ca in trecut. Trebuie sa aiba un mesaj mult mai direct si, poate, mai dur exprimat. Cine nu se adapteaza acestei situatii, va face muzica la fel ca si francezii: pentru un segment restrins de ascultatori si spectatori". Dupa ce Nicu Covaci a plecat, fiind invitat la Stirile TVA, au ajuns la intalnirea cu presa Ovidiu Lipan Tandarica si Mircea Baniciu. "Am constatat ca am cantat pana acum pentru un public foarte tanar. Cred ca va trebui sa revenim si peste 20 de ani!" este modul in care Tandarica a prezentat, succint, spectacolele sustinute de Phoenix, pana acum, in turneul national "40 de ani de succese".

M. C. - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]