Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 12 mai 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Nuntiul Papal s-a rugat pentru credinciosii aradeni

Nuntiu Papal a vizitat si biserica Sega"Papa ne cheama pe toti sa devenim apostoli" sunt cuvintele rostite in parohia Sega de Jean-Claude Perisset, nuntiul apostolic la Bucuresti, reprezentant al Sfantului Parinte in Romania, care s-a intalnit ieri cu comunitatile de credinciosi ortodocsi si catolici din Arad.
Au fost vizitate biserica din Sag, manastirea Bodrog si parohia din Manastur.
In municipiu a vizitat, insotit de Prea Sfintia Sa Martin Ross, episcop romano-catolic de Timisoara, si de Prea Sfintitul Timotei Seviciu, episcop al Aradului, parohia Sega, unde peste 200 de credinciosi asteptau sa auda cuvintele rostite de nuntiul apostolic in numele Papei.
"Privesc aceasta vizita drept un comunicat comun, prin care atat cei doi succesori apostolici cat si eu, ca episcop, facem pasi spre o comuniune intre frati"- ne-a declarat Excelenta Sa, la finele vizitei. 
Evenimentul a fost considerat si de Prea Sfintia Sa Timotei Seviciu o "marturisire despre dorinta de apropiere si unitate", in aceeasi directie axandu-se si cuvantarile lui Kiraly Arpad, parintele parohiei Sega si a viceprimarului Levente Bognar. 
Credinciosii au parasit biserica dupa ce  rugaciunea "Tatal Nostru" a fost rostita in patru limbi, vizita lui Jean-Claude Perisset in Arad incheindu-se cu deschiderea vizitei canonice in parohia din Iratos.

Adriana Barbu - Observator

  • Sfat de taina intre vamesi si politistii de frontiera

Vamesii si politistii de frontiera din vest si-au dat intalnire la Nadlac - Virtual Arad News (c)2003Sefii de vami si comandantii punctelor de trecere a frontierei de vest, din cadrul politiei de frontiera, se intalnesc astazi in localitatea aradeana Nadlac in incercarea de a ingropa securea razboiului. 
La discutii urmeaza sa participe inspectorul sef al IGPF Bucuresti, chestorul Aurel Neagu si directorul DGV Bucuresti, Constantin Tanasescu. 
"Din cate stiu eu, este prima intalnire la un astfel de nivel intre vama si politia de frontiera. Este practic o sedinta de cooperare intre cele doua institutii care-si desfasoara activitatea pe frontiera de vest", ne-a declarat comisarul Viorel Alexe, purtatorul de cuvint al IJPF Timis. 
Intalnirea de la Nadlac nu este o simpla discutie de rutina intre reprezentantii vamilor si ai politiei de frontiera. Pentru ca in ultimele luni au aparut o serie de disfunctionalitati in punctele de trecere a frontierei in relatia de serviciu dintre lucratorii vamali si politistii de frontiera, situatia risca sa scape de sub control. 
Politistii de frontiera au organizat mai multe actiuni in forta si au luat masuri imediate suprapunandu-se peste organul vamal competent, sau substituindu-se acestuia. 
Pe de alta parte vama a refuzat sa primeasca de la politistii de frontiera bunurile retinute spre a fi confiscate pentru ca nu a fost parte constatatoare. Disensiunile create in ultimul timp au fost legate si de raportarile unor capturi realizate individual, sau in comun, dar care au intrat la capitolul imagine pozitiva doar pentru politia de frontiera. 
Nu este de neglijat nici discutia dintre cele doua parti privind unele masuri anticoruptie ce se vor purta in ton cu campania declansata de guvern. 
Pe langa sefii de la Bucuresti, la Nadlac urmeaza sa fie prezenti comandantii celor doua directii regionale a politiei de frontiera din Oradea si Timisoara, precum si cei sase sefi ai inspectatelor judetene. 
Directiile regionale vamale Timisoara si Arad vor fi reprezentate de cei doi directori si sefii vamilor de granita de vest.

Sergiu Miat - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Crucea Rosie demareaza concursul "Sanitarii priceputi"

De maine Crucea Rosie demareaza faza judeteana a concursului "Sanitarii priceputi"Peste 300 de elevi vor participa la competitie
In fiecare primavara, Filiala judeteana de Cruce Rosie Arad organizeaza concursul "Sanitarii priceputi"
In perioada 13-20 mai "micii sanitari" se vor infrunta in acordarea primului ajutor. Ei vor trebui sa faca fata atat probelor teoretice, cit si celor practice. 
Aceasta manifestare are loc si cu concursul Inspectoratului Scolar Judetean Arad, dar si a Directiei de Sanatate Publica. Competitia se adreseaza elevilor de gimnaziu si liceenilor din municipiul si judetul Arad.
"Concursul permite tinerilor insusirea notiunilor elementare de acordare a primului ajutor. In acest an la competitie vor participa 300 de elevi. 
Echipajul clasat pe locul I - gimnaziu va participa la faza nationala a concursului la Poiana Pinului Buzau, intr-o tabara finantata de Societatea Nationala de Cruce Rosie Romania."
- a declarat Iudita Cuvineanu, directorul Filialei Arad de Cruce Rosie. 

Simona Valan - Agenda zilei

  • Melescanu a fost numit doctor honoris causa de fostul sau coleg de liceu, rectorul Ardelean

Teodor Melescanu a devenit doctor honoris causa al UVVGVicepresedintele PNL, Teodor Melescanu a primit sambata, din partea Universitatii de Vest Vasile Goldis, recunoasterea academica.
In cadrul unei festivitatii puse la punct in ultimele detalii, rectorul universitatii, Aurel Ardelean i-a inmanat cunoscutului politician titlul de doctor honoris causa, tinand sa precizeze ca este bucuros ca poate acorda aceasta distinctie unui aradean, ba mai mult colegului sau de liceu - o personalitate politica marcanta.
Dupa festivitate, Melescanu s-a indreptat spre sediul partidului  pentru o scurta conferinta de presa. A precizat ca este la curent cu problemele pe care Aradul le are la nivelul administratiei locale si in randul consilierilor.
A sustinut ca va purta o discutie la nivel central pentru a gasi o modalitate de sprijin pentru consilierii liberali.
In stransa legatura cu masurile locale nepotrivite, la limita legalitatii, a fost amintita problema CET, Casarom si  Parktronic si s-au purtat discutii despre fuziuni politice si coagularea dreptei.
Diferendele privind accederea pe viitoarele liste electorale intre fostii aperisti  si fostii penelisti au fost catalogate de vicepresedintele PNL nu ca o lupta interna care nu aduce beneficii partidului ci ca o concurenta obisnuita in pregatirea alegerilor.
Politicianul a afirmat ca PNL este singura forta viabila ca alternativa la guvernarea PSD si a atacat partidul de guvernamant opinand ca PSD influenteaza chiar in acest zile alegerile, refacand drumuri exact in localitatile unde alegerile au loc.

Observator

  • Transformat in cenusa acum trei ani: Satul de vacanta Taut va fi reconstruit de englezi si suedezi

Satul de vacanta de la Taut ar putea fi refacut de englezi si suedeziJoi, 8 mai, la Taut a sosit primul transport cu materiale de constructii pentru refacerea satului de vacanta. 
De la incendiul care a distrus circa o treime din casutele campingului au trecut aproape trei ani. 
In tot acest timp, nu s-a mai venit la Taut. Doar ocazional, turisti cu cortul.
Cunoscut in judetul nostru - dar nu numai - ca fiind un loc ideal pentru petrecerea sfarsiturilor de saptamana, in general, dar si a concediilor, satul de vacanta Taut a fost vizitat, de-a lungul anilor, de zeci de mii de turisti. Multi aradeni au facut o obisnuinta in a-si petrece aici zilele libere. 
Odata cu nenorocirea ce s-a abatut asupra satului de vacanta, multi si-au pierdut speranta ca vor mai veni vreodata aici. 
Cei care au asteptat cu increderea ca cineva va face posibila renasterea satului de vacanta sunt la doi pasi de a-si vedea visul implinit.
In urma cu cateva luni, Primaria Taut a concesionat satul de vacanta unei asociatii non-profit din Siria, Networks, pe o perioada de 49 de ani. 
Una din conditii era ca satul de vacanta sa fie redat circuitului turistic.
Administratorul asociatiei Networks, englezul Lee Saville, spune ca se intentioneaza ca in locul vechiului sat de vacanta sa apara un complex turistic modern. 
Pentru asta, e nevoie insa de multa munca. S-a inceput cu aducerea primelor materiale de constructii, pentru ca, incet-incet, noi casute sa prinda contur.
"Acum au venit, din Suedia, patru TIR-uri cu diverse materiale de constructii. Au fost aduse lemne, materiale pentru izolatie, placi pentru tavan, placi pentru acoperis. Noi speram ca primele casute sa fie folosite la sfarsitul acestei veri. Nu e o promisiune, dar noi incercam" - spune Lee Saville.
Asociatia non-profit din Siria se gandeste si la amenajarea unei plaje pe malul lacului Taut si a unei scene in interiorul satului de vacanta. 
Lee Saville spune ca exista o mare posibilitate ca noul complex sa aduca si turisti straini, in special suedezi, dar nu numai. 
"Aceasta zona e minunata. Se poate inota, se pot face plimbari cu barca, surf, se poate pescui. Pe dealurile din jur se poate practica mountain-bike-ul", adauga Lee Saville. 
De asemenea, prin intermediul asociatiei si a suedezilor care se implica acum in reconstructia satului de vacanta, se incearca aducerea unor oameni de afaceri suedezi, care sa investeasca in diverse domenii, pe raza comunei Taut.
"Asociatia Networks intentioneaza sa refaca satul de vacanta, sa-l imbunatateasca. Speram ca in final sa fie un lucru bun. Pentru ca ar avea de castigat si comuna, si oamenii ei", e de parere primarul din Taut, Gheorghe Ples.
Acesta spune ca la sfarsitul lunii iunie, sase hectare de teren din jurul lacului vor fi parcelate, pentru construirea altor case de vacanta. Parcelele, de 300 de metri patrati fiecare, vor fi concesionate pe 49 de ani, urmand ca, ulterior, consiliul local sa stabileasca preturile de concesionare.
Cum turismul e un domeniu care ar aduce cu siguranta bani comunei, primarul Ples spera ca planurile asociatiei Networks, dar si cele proprii, sa reuseasca.

Gerlinde Knap - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]