Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

    Joi, 12 iunie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Raliu nocturn, incheiat "vitejeste"
Masina care a produs accidentul de pe Bulevardul Revolutiei Un tanar din Arad a reusit sa atace cu vrednicie libertatea presei, distrugand doua chioscuri de ziare. 
Remus Viteaz, de 20 ani, a facut zob si trei autoturisme, dintre care unul era chiar bolidul pe care l-a pilotat cu viteza excesiva in plin centrul Aradului.
Masina lui Remus Viteaz, un Ford Mondeo, a rulat ieri la orele 3,45 in plin buricul targului, dinspre intersectia Podgoria spre Primarie. Se pare ca "viteazul" era participant la un obisnuit raliu nocturn pe Bulevardul Revolutiei din Arad. 
In dreptul strazii Closca, masina a scapat de sub control si a izbit in plin doua chioscuri de ziare de pe trotuar. Fordul nu a iertat nici o Dacie 1300 de culoare rosie si un Daewoo Cielo, proprietate a unei banci, ambele masini fiind grav avariate. Suferind mari stricaciuni, Fordul Mondeo condus de Viteaz a ricosat pe spatiul verde, spre liniile de tramvai. 
Cam atat a ramas din masinile tamponate Ca prin minune, nimeni nu a fost grav ranit in urma acestui carambolaj rutier din plin centrul Aradului. 
Subcomisarul Ioan Rosca, seful Biroului Politiei Rutiere Arad, a declarat ca Remus Viteaz a declarat ca ar fi circulat doar cu 60 km pe ora, viteza prea mica pentru a justifica pagubele produse de Fordul sau. 
Testele au aratat ca Viteaz nu consumase bauturi alcoolice. Cu toate acestea, politia rutiera va solicita ca soferul sa fie supus unor teste psihologice si de cunoastere a legislatiei rutiere. 
Varianta lui Remus Viteaz este contrazisa de spusele lui Mihai Rosu, proprietarul Daciei avariate, care a declarat ca Fordul Mondeo era angrenat intr-o cursa cu alta masina, un Volkswagen Passat condus de o tanara. 
Volkswagenul a scapat nevatamat, nefiind implicat in tamponare. Cursele de masini in centrul Aradului au cunoscut o amploare deosebita cu catva timp in urma, dupa care politia rutiera a reusit sa mai atenueze fenomenul.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Varstnicii vor avea liber pe tramvai

Presedintele LJP - Ilie Cerna anunta noi facilitati pentru pensionariLiga Judeteana a Pensionarilor lupta de ani buni pentru acest deziderat
Ieri, in cadrul conferintei de presa organizata de Liga Judeteana a Pensionarilnr (LJP) Arad, presedintele ligii, Ilie Cerna a anuntat ca problema legata de gratuitatea pe mijloacele de transport este pe cale de a fi rezolvata. "In urma cu aproape cu un an am inceput demersurile pentru a fi acordate gratuitati unei arii mai largi de pensionari. In prezent cei care beneficiaza de gratuitati pe mijloacele de transport in comun sunt pensionarii de peste 70 de ani. Proiectul referitor la gratutati a fost finalizat, urmand ca in termen de 30-40 de zile sa fie prezentat in sedinta de Consiliu Local. 
Conform proiectului, cei care vor beneficia de gratuitati pe mijloacele de transport in comun sunt pensionarii din grupa I si II, femeile de peste 60 de ani si barbatii de peste 65 de ani cu vechime completa. Plafonul de pensie pentru acordarea gratuitatilor este de 4 milioane lei."
a declarat Ilie Cerna, presedintele LJP. O alta problema discutata s-a referit la unitatea si solidaritatea pensionarilor, "Exista o serie de neintelegeri, foarte multe nu se fac din cauza atitudinii de la nivel central. Trebuie sa incercam sa realizam o mai buna coordonare a activitatii noastre, iar aceasta trebuie sa se realizeze de jos. Maine la adunarea generala a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) vom discuta despre unitatea pensionarilor din judet. Dorim sa cuprindem o masa cat mai mare de pensionari, tinand cont de faptul ca la ora actuala din cei 150 de mii de pensionari din judct si municipiu, doar 30 de mii sunt membrii CARP." a mai declarat Ilie Cerna. 

M. M. - Agenda zilei

  • Medintu, liber in 15 zile daca PNA nu termina ancheta

In doua saptamani Gheorghe Medintu ar putea fi pus in libertateGheorghe Medintu, fostul vicepresedinte al PSD Arad, ar putea fi eliberat in 15 zile daca PNA nu finalizeaza ancheta in cazul sau. 
Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti seara, prelungirea cu doar 15 zile a mandatului de arestare pentru Medintu. 
In urma cu aproape o saptamana, PNA ceruse prelungirea termenului de arestare preventiva, insa instanta Tribunalului Bucuresti a respins cererea, apreciind ca fostul lider PSD poate fi cercetat in libertate. 
PNA s-a adresat Curtii de Apel, care a dat o sentinta considerata ca fiind una de compromis.
Gheorghe Medintu a fost arestat pe 17 februarie, fiind acuzat de luare de mita, precum si de ilegalitati in derularea creditelor obtinute de la mai multe banci. Ulterior, acesta a fost acuzat si de inselaciune prin emiterea unui cec fara acoperire.

Andrei Badin - Romania Libera

  • Ziua absolventului - o zi de neuitat pentru cei 125 de elevi ai claselor a XII-a

Si la Chisineu Cris a fost sarbatorita Ziua absolventuluiGrupul Scolar "Nicolae Veliciu" a fost infiintat in 7 martie 2000 prin unirea celor doua licee. Aici invata peste 1400 de elevi veniti atat din oras cat si din localitatile invecinate. Atractia pentru acest liceu se datoreaza faptului ca in zona majoritatea absolventilor isi poate gasi un loc de munca in domeniu in care s-a specializat. 
Chisineu Cris - In aceasta saptamana, a venit momentul ca cei 125 de elevi din cele cinci clase a XII-a sa-si ia ramas bun de la viata de licean. Echipa manageriala a liceului in frunte cu director Moise Tolan, dir. adj. Anica Zegrean si ing. Iosif Matula a avut initiativa organizarii unei manifestari dedicate tuturor absolventilor. 
La petrecerea dedicata elevilor din clasele terminale au participat primarul Gheorghe Burdan, viceprimarul Iosif Matula, parinti, elevi, profesori si alte oficialitati locale.
Pentru organizare consiliul local Chisineu Cris a scos din buzunar suma de 40 de milioane de lei. "Acordam 32 de premii speciale pentru copiii care s-au remarcat la olimpiade, concursuri sportive. Cele mai mari premii sunt de 750 de mii pe clasa la clasele a XII-a" ne precizeaza directorul Moise Tolan. 
Lacrimi pe fetele tuturor
Marti,10 iunie, o zi ce va ramane vesnic in memoria celor 125 de absolventi din Chisineu Cris. Lacrimi, emotie si bucurie – aceasta a fost starea de spirit a intregii zile. Programul a debutat la ora 16.00 cu intrarea triumfala a celor cinci clase de liceu, in incinta Casei de Cultura, cantand Gaudeamus Igitur. 
Profesori si parinti deopotriva emotionati, deoarece roadele muncii lor se pot vedea acum la finalul unei etape. Profesorii diriginti au strigat pentru ultima oara catalogul la clasele XII-a, oferindu-le elevilor o felicitare si o garoafa rosie.
Cuvinte frumoase, la  finalul unei etape din viata
S-au rostit apoi cuvantari atat din partea conducerii scolii cat si a oficialitatilor locale, reprezentantii elevilor si reprezentantul comitetului de parinti.  Gheorghe Burdan, primarul orasului, le-a adresat absolventilor cuvinte frumoase si le-a urat mult succes in viitor. 
"Va spun ca greul de abia  acum incepe,  deoarece se apropie examenul de bacalaureat. Pe aceasta Colegii mai mici au prezentat un program artistic cale doresc sa multumesc cadrelor didactice, care s-au straduit sa va ofere din cunostintele lor,  pentru a va putea gasi un tel in viata", spune primarul. "Emotia ma incearca deoarece acum 26 de ani am absolvit si eu aici la Chisineu Cris. Astazi se deruleaza unul dintre cele mai importante evenimente din viata dumneavoastra. Acum va aflati la varsta la care puteti muta muntii, dar va rog sa nu-i uitati pe cei care v-au fost indrumatori si sa nu uitati de unde ati plecat", le-a spus  in dubla calitate de profesor si viceprimar Iosif Matula.
"Acum suntem la inceput , dar pentru a ne forma o traditie trebuie sa permanentizam aceasta sarbatoare pentru cei care au ajuns la finalul unei etape si anume despartirea de invatamantul liceal", spune in final directorul grupului scolar Moise Tolan.
Colegii mai mici si-au distrat auditoriul
La finalul manifestarii, colegii mai mici au oferit un spectacol minunat colegilor din clasele a XII-a. Cu toate stangaciile inerente oricarui inceput, copiii din clasele a V-a, a VIII-a si a XI-a au oferit un spectacol apreciat cei prezenti in sala. Programul a cuprins  cantece interpretate de trompetistii din clasa a XII-a, cantece si dansuri populare din zona Crisului, dansuri tiganesti si melodii "la moda" interpretate de elevii claselor gimnaziale.
Dupa spectacol sarbatoarea a continuat cu o petrecere doar pentru absolventi unde se pare ca tinerii s-au simtit foarte bine dansand pe muzica generatiei lor.

Corina Olariu - Observator

  • Pancota isi schimba "fata"

Primarul orasului Pancota - Iosif Retter doreste sa faca schimbariPancota, timp de mai bine de un deceniu era orasul in care nu se intampla nimic. Insa lucrurile au inceput sa se schimbe.
Sigur, nu de azi pe maine insa deja apar rezultate palpabile. De cateva zile au inceput lucrarile la sala de sport scolara. S-au sapat santurile pentru fundatii si s-a delimitat zona pe care se va realiza sala.
Lucrarea va fi finalizata in jumatate de an. "Vom demola vechiul depozit de materiale care nu mai foloseste la nimic. Astfel se va realiza un ansamblu arhitectonic care va arata a centru de oras", spune Iosif Retter, primarul Pancotei.
Chioscurile de alimentatie publica vor fi mutate pe cealalta parte a drumului. In centru, chiar in fata primariei au inceput lucrarile de largire a drumului. Fiecare sens de circulatie va avea 3 metri, iar pe partile laterale se vor amenaja piste pentru biciclisti, fiecare dintre ele avand 1,70 metri latime. In fata sediului administratiei locale va fi amenajata o parcare auto asfaltata, care va avea 80 de locuri. In fata Primariei Pancota va fi amenajata o parcare pentru 80 de masini - Virtual Arad News (c)2003Lungimea de drum care va fi reabilitata va avea mai mult de un kilometru. 
Suma investita se ridica la 2,5 miliarde de lei, bani care provin din Fondul Special al Drumurilor.
Piata Libertatii va fi si ea modernizata, suma alocata in acest scop, 1,3 miliarde de lei provenind din bugetul local.
La Pancota s-a aprobat si ridicarea a 2 blocuri pentru tineri, care vor fi realizate din fondurii Ministerului Lucrarilor Publice Transporturilor si Locuintei.
Unul dintre imobile va avea 24 de apartamente, iar celalalt 23, toate cu 2 camere. Unul dintre blocuri va fi amplasat la iesirea din oras, iar celalalt langa hala alimentara.
Solicitarile de apartamente sunt insa foarte mari, fiind inregistrate deja peste 200 de cereri. "Daca toate merg bine, in toamna acestui an se va incepe constructia acestora", adauga primarul Retter.
Acesta nu a exclus ca sa faca inca o solicitare pentru aprobarea de fonduri in vederea pentru ridicarii a inca 2 blocuri

G. Constantinescu - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]