Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 13 mai 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Controlul vamal se face la o singura oprire

La Nadlac controlul se face printr-o singura oprireDirectorii generali ai Vamii si Politiei de  frontiera, la Arad
La initiativa conducerii Directiei Generale a Vamilor, ieri, la  Arad, a avut loc o sedinta de analiza a activitatii directiilor regionale vamale de la frontiera de vest si anume a directiilor din Oradea, Arad si Timisoara. La analiza a participat directorul general al vamilor, Tudor Tanasescu, chestorul principal, Aurel Neagu (inspector general al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera) si alti reprezentanti ai IGPF.
Cele doua institutii cu atributii la frontiera s-au intalnit pentru a analiza starea infractionala in zona frontierei de vest, modul in care se aplica prevederile protocolului incheiat in martie, problemele si greutatile intampinate in exercitarea atributiilor.
Au fost lansate si cateva solutii pentru imbunatatirea sistemul vamuirii si a activitatii la frontiera. S-a propus  efectuarea controlului la o singura oprire, de catre o echipa formata din lucratori vamali si politisti de frontiera, pentru reducerea la maxim a timpului de asteptare la trecerea granitei si imbunatatirea colaborarii dintre vama si politia de frontiera in scopul diminuarii traficului ilicit, a contrabandei si a fraudelor vamale. 
Aurel Matiut, directorul DRV Arad, ne-a declarat ca "filtrul unic unde va controla atat politia si vama (principala hotarare luata la sedinta-n.r. ), dublat de stationarea  masinii intr-un singur loc la frontiera, a devenit deja operational la vamile din Arad".  

Adriana Barbu - Observator

  • Activitatile sezoniere dau de lucru Somerilor

In judetul Arad numarul de someri a scazut substantialIn judetul Arad s-a inregistrat o rata a somajului de 5,33 la suta
In luna aprilie, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad (AJOFM) a inregistrat la nivelul judetului Arad o rata a somajului de 5,33 la suta.
"Rata somajului inregistrata in luna aprilie este mai mica decat cea inregistrata in luna martie"- a declarat purtatorul de cuvant al AJOFM Arad, Claudia Miutescu.
Daca in luna martie, in judetul Arad s-a inregistrat un procent de 6,65 de someri, luna trecuta rata somajului a scazut la 5,33 la suta. AJOFM are in evidenta peste 4.500 de someri indemnizati, din acest numar 1.800 fiind femei.
Pe de alta parte, la agentie mai sunt inregistrati peste 6.000 de someri care nu primesc nici un sprijin financiar.
In ceea ce priveste rata somajului la nivel national, la sfarsitul lunii aprilie 2003 a fost de 7,8 la suta, fiind cu 3,6 la suta mai mica decat in aprilie 2002.
Numarul total de someri inregistrati in agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca a fost de 731.360 persoane, din care 309.609 femei (42,3 la suta).
Cel mai scazut nivel al ratei somajului s-a inregistrat in judetele Bihor (2,8 la suta), Bucuresti (2,9 la suta), Timis (3,7 la suta), in timp ce nivelul ridicat al somajului a fost in judetele Vaslui (14,4 la suta), Galati (14,2 la suta), Botosani (11 la suta). In cursul lunilor viitoare, rata somajului va scadea datorita reluarii activitatilor sezonicre in domenii ca agricultura, constructiile, turismul sau serviciile.

Simona Valan - Agenda zilei

  • Cartierul aradean Micalaca, la un pas de intoxicare

Fara interventia pompierilor militari incendiul se putea extindePompierii aradeni au intervenit duminica dupa-amiaza pentru stingerea unui foc produs intr-un sant din spatele Uzinei de Apa din Arad. 
Norul negru de fum emanat de aprinderea catorva zeci de cauciucuri uzate a fost vizibil de la cativa kilometri. 
Doar norocul a facut ca vantul sa nu bata spre oras, pentru ca altfel fumul inecacios ar fi acoperit cel mai aglomerat cartier aradean, Micalaca, aflat la doar cateva sute de metri de locul incendiului. 
Pompierii, sositi la fata locului cu o autoutilitara, s-au luptat aproape o ora cu flacarile, reusind sa stinga focul care incepuse sa se intinda. 
In urma analizei de la fata locului a reiesit ca incendiul a fost provocat de o persoana necunoscuta care a aprins depozitul clandestin de cauciucuri uzate aflat in plin camp. 
Daca pompierii nu ar fi intervenit rapid, focul ar fi putut cuprinde vegetatia uscata din zona si ar fi afectat uzina de apa si o statie de transformare, situata la mai putin de jumatate de kilometru de locul incendiului, pe directia vantului.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)
  • La Sagu: Sarbatoarea bisericii - sarbatoarea satului

Biserica din Sagu a fost in sarbatoarePiatra de temelie a Bisericii Ortodoxe din Sagu a fost sfintita la 1 aprilie 1977 de catre P.S. Visarion Astileanu - Episcop al Aradului, pe locul deja ales si consacrat de inaintasul sau Prea Sfintitul Episcop Teoctist Arapasul, acum Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.
Intre anii 1977 - 1982, prin jertfelnicia credinciosilor - condusi de pr. paroh iconom stavrofor Dorin Stefan - si cu ajutorul Patriarhiei Ortodoxe Romane, a Episcopiei Aradului si a unor parohii din imprejurimi, biserica s-a zidit din caramida, pe fundatie de beton armat, acoperita cu tigla si cu turle de tabla zincata.
Apoi, in perioada 1982-1988 s-a impodobit cu pictura, in tehnica "fresco" de catre pictorul bisericesc Mihai Balasescu din Craiova si cu catapeteasma sculptata artistic din lemn de stejar de catre mesteri locali, cu icoane pe panza in ulei, lucrate de pictorul bucurestean Gheorghe Busuioc.
Tot in acei ani s-a pardosit cu marmora alba de Vascau, infrumusetata cu imitatie de covor din marmora rosie si s-a asezat un mobilier nou, din stejar.
Conceptia arhitecturala a bisericii, a iconostasului si mobilierului apartin preotului paroh Dorin Stefan, arhitectului Gheorghe Bratiloveanu si prof. Gheorghe Taranu.
Tarnosirea bisericii s-a facut la 14 octombrie 1994, la sarbatoarea "Cuvioasei Paraschiva", de catre Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Romaniei impreuna cu I.P.S. dr. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului si P.S. dr. Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, inconjurati de un mare sobor de preoti si diaconi, in fata unui numar impresionant de credinciosi.
O zi de aleasa sarbatoare a bisericii si a comunitatii crestin-ortodoxe din Sagu a fost si duminica la praznuirea hramului. 
Sute de oameni - tineri si batrani - l-au intampinat, de dimineata, pe Intaistatatorul Eparhiei Aradului P.S. Episcop Timotei. 
In fata Bisericii, Chirarhul a fost primit cu flori iar preotul paroh Dorin Stefan si primarul comunei Francisc Roncov i-au adresat un cuvant de beneventare. 
A urmat Sfanta Liturghie Arhiereasca, oficiata de P.S. Timotei impreuna cu un ales sobor de preoti: Traian Micoroi, consilier bisericesc, arhidiacon Gheorghe Contras, pr. protopop Iov Oradan, pr. prof. Radomir Stoica, pr. Nicolae Falcusan, pr. Ionel Goronea, pr. Liviu Pamfiloiu, pr. Leonte Para, pr. Mircea Gavrilovici si pr. Dorin Stefan, parohul locului. 
In predica sa, P.S. dr. Timotei Seviciu, Episcopul Aradului a vorbit despre preotia sacramentala aratand treptele ierarhiei bisericesti - diaconi, preoti si episcopi - fiecare in slujirea avuta, preotie la care se adauga slujirea pe care o are un credincios in biserica, pornind de la plida femeilor mironosite - carora sfanta nostra Biserica le-a inchinat aceasta duminica - care s-au invrednicit de a afla cele dintai vestea invierii din morti a Mantuitorului Iisus Hristos. 
Prea Sfintitul Episcop Timotei a legat aceasta sarbatoare a femeilor mironosite prin mirosul pe care il adusera de florile pe care copii si ceilalti le-au adus in intampinarea lui Hristos la intrarea in Ierusalim.
Dupa Sf. Liturghie au urmat: un parastas pentru ctitorii bisericii, o rugaciune de multumire si un program cu corul bisericii - cantari si poezii legate de Invierea Domnului.
Pr. paroh-iconom Stavrofor Dorin Stefan a facut un scurt istoric al bisericii si a multumit Intaistatatorului pentru osteneala, a multumit preotilor slujitori, invitatilor, credinciosilor pentru aceasta zi minunata.
Sarbatoarea de hram a fost implinita cu vizita ecumenica facuta de nuntiul apostolic Jean-Claude Perisset cu o delegatia de preoti si ierarhi romano-catolici si greco-catolici.

V. Filip - Adevarul

  • Doar un foc de paie.  Steaua-UTA 5-2 (1-1)

Dupa meciul cu Steaua, ieri au ajuns in Gara Arad jucatorii echipei UTADisputat in nocturna, meciul a adus in prim-plan dorinta militarilor de a nu pierde contactul cu varful piramidei, in speranta unui pas gresit al Rapidului, in paralel cu "foamea de puncte" a UTA-ei (Gigi Boruga dixit), lanterna rosie (si neimpacata) a clasamentului.
Cuvintele oracolului Boruga au capatat substanta 45 de minute, in care uriasul Njock a ratat o data uimitor, cu poarta goala si s-a revansat mai tarziu (minutul 36), deschizand scorul.
Chiar daca Paraschiv a egalat cu doua minute inaintea pauzei, cu noroc, bara-gol, 1-1 era, inca, un rezultat in grafic.
La reluare insa, in numai zece minute, scorul s-a facut 3-1 pentru gazde, dintr-un sut excelent de la 25 de metri (Aliuta) si un penalty (Cl. Raducanu). O echipa cu moralul la pamant nu prea are cum sa revina de la acest scor, iar UTA n-a facut exceptie.
Mai mult, a mai primit doua goluri (ambele Cl. Raducanu), avand satisfactia platonica de a inchide tabela prin Botis, cu 5 minute inaintea finalului.
Cu trei etape inaintea liniei de sosire, UTA ramane in "coada", cu 26 de puncte, si numai nebunia frumoasa a lui Boruga intretine speranta de doi lei a suporterilor.
A arbitrat bine L. Dan (Aiud).
UTA a aliniat formatia: D. Bogdan - Panin (Dragomir '80), Baldovin, N. Varga, Botis, Panaitescu - Drida (Stefaliga '87), Marginean, M. Popescu - Njock, Manta (R. Nagy '57).

D.V. -Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]