Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 13 iunie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Muzica simfonica in loc de aer conditionat

La Spitalul Municipal medicii opereaza la temperaturi inalteMedicii de la Spitalul Municipal opereaza la temperaturi de pana la 40 de grade
La Arad, medicii de la Spitalul Municipal opereaza la temperaturi de pana la 40 de grade. Acestia isi petrec in sala de operatii cate 8 ore pe zi si sunt nevoiti sa infrunte o caldura infernala.
8 ore pe zi intr-o sala de operatie pe care o putem confunda usor cu o sauna. Este un adevarat cosmar. Temperaturi infernale aproape insuportabile pentru medicii, care consuma o cantitate mare de energie in timpul unei operatii.
Pe langa faptul ca au nevoie de o concentrare maxima, cadrele medicale trebuie sa suporte si caldura infernala. "Chiar daca este greu, reusim sa ne achitam de datoriile pe care le cunoastem foarte bine. Cred ca putini dintre pacienti pleaca de aici si spun ca noi nu ne-am facut datoria. Cu caldura ne- am obisnuit si probabil ca obisnuinta este a doua natura. Nu as vrea deloc sa-i incurajez pe cei carora nu le pasa. Sanatatea ar trebui sa fie, daca nu pe primul, pe al doilea loc intre prioritatile celor care ne conduc. Cei care au spus ca problemele din sanatate s-au rezolvat cred ca sunt inconstienti. Este adevarat ca nu se pot rezolva repede, dar ar trebui sa vedem macar un semn", spune dr. George Ciobanu, chirurg la Spitalul Municipal Arad.
Si pacientii suporta cu greu caldura din saloane. Ei dorm cu geamurile deschise si sunt sfatuiti sa bea 2-3 litri de lichide pe zi.
"Este groaznic in ce conditii trebuie sa stam. Pe langa faptul ca suntem bolnavi, mai trebuie sa suportam si caldura din saloane", spune un pacient nemultumit. Situatia este aceeasi in fiecare an, insa conducerea spitalului nu are posibilitati financiare pentru a dota sala de operatii cu instalatii de aer conditionat.
Medicii s-au resemnat si au gasit o solutie care le atrage putin atentia de la conditiile in care lucreaza: muzica simfonica pe care o asculta in timpul interventiei chirurgicale 

Claudiu Oprean - Agenda zilei

  • Astra Arad ar putea deveni societate inchisa

Trinity doreste transformarea Astra intr-o societate inchisa - Virtual Arad News (c)2003Trinity Industries ofera 931 de lei pentru o actiune Astra  
Compania americana Trinity Industries, care detine 96,83% din actiunile societatii Astra Vagoane Arad, va lansa un anunt privind preluarea tuturor titlurilor care nu se afla in proprietatea sa, la un pret de cel putin 931 lei pe actiune, in vederea transformarii Astra in societate inchisa.
Oferta va fi derulata prin intermediul societatii de valori mobiliare Capital Securities si a fost avizata, marti, de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. 
Pachetul de actiuni aflat pe piata este de 28,826 milioane de titluri, astfel ca valoarea totala a tranzactiei ar putea atinge 26,8 miliarde de lei. In urma ofertei, actiunile societatii din Arad vor fi delistate de la Bursa de Valori Bucuresti. 
Pretul ofertei a fost stabilit ca medie aritmetica a rezultatelor date de metoda pretului mediu ponderat de tranzactionare la bursa inainte de 1 decembrie 2002, de 1.656 lei pe actiune, si de metoda activului net contabil, de 205 lei pe actiune. 
Legislatia mai prevede si metoda pretului cel mai ridicat platit de ofertant in ultimele 12 luni, dar aceasta nu a fost utilizata intrucat Trinity nu a achizitionat actiuni ale Astra Vagoane in ultimul an. 
Compania a inregistrat, la sfarsitul anului trecut, venituri totale de 1,48 miliarde de dolari si o pierdere de 19,6 milioane de dolari. 
Firma este cotata la bursa din New York. Trinity Industries a achizitionat pachetul de 70% din actiunile societatii Astra Vagoane Arad in luna martie 1999, valoarea totala a tranzactiei fiind de 100 de milioane de dolari, din care 50 de milioane au reprezentat investitiile angajate prin contractul de vanzare-cumparare.

L.P. - Ziua de Vest

  • Caz singular in tara. La Generala 13 o sala de clasa s-a transformat in lacas de rugaciune

La Scoala din Gradiste s-a sfintit un cabinet de religie unic in taraCabinetul de religie de la Scoala Generala 13 a fost sfintit (si inaugurat) ieri. Deosebit este faptul ca sala de clasa a fost complet transformata intr-un adevarat lacas de rugaciune si meditatie, peretii fiind pictati cu foarte multa grija, dupa modele ale vietii ortodoxe.
Soborul de preoti care au oficiat slujba de sfintire a fost alcatuit din IPS Timotei Seviciu, parintele Vasile Pop, consilier cultural, Viorel Roja si Viorel Merlusca, preoti parohi in Gradiste.
Initiativa profesorului de religie Marius Preoteasa si a profesorului de desen Sabin Chintoan a fost gandita in preajma sarbatorii de Sfantul Dumitru, finalizata in Saptamana Patimilor si inaugurata in Saptamana Rusaliilor.
"Coincidenta" a fost catalogata de directorul scolii, Livia Popescu, drept una de bun augur.
Directorul a subliniat ca este o initiativa singulara in tara, fiind vorba de un cabinet de religie al unei scoli generale, nu al uneia de profil.

Simona Mazare - Observator

  • Caldura i-a naucit pe parasutisti

La targul Transport-Ar a fost prezentata si o masina de curse Singurul targ profesional al transportatorilor, organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad in parteneriat cu Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania, si-a deschis ieri portile la Arad.
Transport-Ar a ajuns anul acesta la editia a zecea. Cu aceasta ocazie a fost marcat un an de la inaugurarea complexului Expo Arad International, eveniment produs anul trecut, tot prin organizarea targului Transport-Ar 2002.
Editia din acest an beneficiaza de un numar record de participanti, aproape 90 firme din tara si strainatate.
Targul este structurat pe transporturi rutiere si transporturi feroviare, standul de profil fiind organizat in Statia CFR Arad, pe linia 2 peron.
Participantii au la dispozitie 1.500 mp spatiu interior in hala complexului expozitional si 4.800 mp spatii exterioare.
Sunt prezenti la Arad producatori renumiti de autoturisme, cu mini-saloane, dar si firme producatoare de vehicule de mare tonaj, pentru transport rutier de marfuri.
Un stand prezinta chiar o masina de Formula I, la intrarea in hala expozitionala. Targul este completat de sesiuni de conferinte pe teme legate de domeniul transporturilor, bursa transportatorilor si legislatie specifica.
Firmele expozante vor participa si la o defilare a masinilor de marca prin centrul Aradului. Vizitatorii care calca pragul halei expozitionale au sansa, pe baza biletului de intrare, de a participa la extragerea marelui premiu, un autoturism Daewoo Matiz, pus la dispozitie de organizatori.
Canicula de ieri a facut ca punctul de atractie principal al festivitatii inaugurale, lansarea de parasutisti care sa aterizeze la punct fix in fata halei expozitionale, sa fie amanat pentru aceasta dimineata, la o ora cand soarele nu va fi atat de puternic.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei Editia de Vest)

  • Vedete la 8 ani

Gemenele Ana si Maria Jula au ajuns vedete de necontestatAna si Maria Jula sunt doua gemene talentate, care vor implini in curand opt anisori. Domnisoare in toata regula, ele sunt apreciate, rasfatate si apludate la scena deschisa pentru frumoasele cantece cu care incanta spectatori de aceeasi varsta si nu numai, inca de la cinci anisori.
Frumoase, elegante, cu ochisori mari, albastri, in care se poate citi o personalitate puternica, fetele au intrat deja in lumea "showbiz-ului" romanesc, ele fiind castigatoarele unui premiu la Festivalul Mamaia Copiilor - editia 2002.
Cea care le insoteste peste tot, le alege hainutele, le coafeaza - pentru ca si imaginea conteaza - este mamica lor, care a renuntat de-a lungul timpului la foarte multe lucruri pentru a se ocupa de cariera celor doua fetite talentate. 
Familia Jula mai are si doi baieti, Dani de 17 ani si Cristi, cu patru ani mai mic, si ei cu multe talente artistice. Dar pentru ca isi iubesc foarte mult surioarele, au renuntat in favoarea lor.
"Cred ca toti copiii au mostenit talentul muzical de la tatal lor, care este preot. El spune ca "o voce de copil, este ca o voce de inger" si le-a incurajat mereu pe fete. Cateodata mi-e si mila de ele, pentru ca au un program foarte incarcat, care nu le permite sa aiba foarte mult timp liber", s-a destainuit d-na Jula.
Fetele se pregatesc sa incheie primul an scolar, pe care l-au facut la Liceul de Arta "Sabin Dragoi", sub supravegherea d-nei invatatoare Veturia Ardelean. 
Micile cantarete au inceput si cursurile de pian, la clasa doamnei Ligia Mares. 
Dupa-amiaza, ele se mai pregatesc la Scoala de Arta, unde fac ore de canto cu Marioara Miclea. 
Dar fetele nu se plang niciodata. Ele isi gasesc mereu timp pentru toate.
De curand, Ana si Maria s-au intors invingatoare de la Festivalul National de Muzica Usoara pentru copii "Ursuletul de Aur", editia a XX-a - Baia Mare.
Chiar daca in concurs au cantat peste 200 de copiii din toata tara, aradencele si-au adjudecat locul I, cu piesa "Doua gemene", compozitia cunoscutului Aurel Manolache.
Chiar daca familia se descurca destul de greu - piesele sunt scumpe si trebuie cumparate de la compozitori, tinutele, la fel, deplasarile, filmarile - succesele nu s-au lasat niciodata asteptate. 
Tocmai de aceea, nu au renuntat niciodata, si merg mai departe pentru ca sunt convinsi ca cele doua fete sunt nascute sub o stea norocoasa.

Sorina Ambrus - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]