Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 13 august 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • In memoriam, Milos Cristea

Arhitectul Milos Cristea a trecut in eternitateArhitectul dipl. Cristea Milos Constantin s-a nascut in Arad, la data de 02.05.1931. Dupa studiile primare si liceu - absolvite tot in Arad, in 1957 a absolvit Institutul de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti, fiind o personalitate marcanta a acelei generatii de arhitecti, unanim apreciat de confrati pentru talentul sau deosebit dublat de o mare capacitate de munca. 
A fost proiectantul a numeroase cladiri reprezentative din Arad ("Hotel Astoria", bloc "Libelula" etc. lucrari distinse cu premii ale Uniunii Arhitectilor din Romania), respectiv a impunatoare monumente de arta (Monumentul Eroilor de la Paulis -1974). 
A fost profesor, mentor multor generatii de studenti-arhitecti, pregatiti la Timisoara, initiatorul a numeroase proiecte de anvergura deosebita privind valorificarea Bulevardului Revolutiei, Cetatii Aradului, un neobosit si fervent sustinator al protejarii, valorificarii patrimoniului cultural local, al monumentelor de arhitectura din municipiul Arad. 
Recunoasterea valorii sale a fost confirmata si de acordarea, in urma cu doua saptamani, a titlului de "Cetatean de Onoare al Municipiului Arad". Transmitem sincere condoleante familiei Cristea, greu incercate in aceste zile de pierderea celui care a fost Cristea Milos Constantin, omul care si-a legat numele pentru eternitate de infatisarea municipiului Arad. 

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  • Regiunea Flandra de Vest este, incepand de ieri, partenerul Consiliului Judetean Arad

Belgienii din Flandra vor colabora cu CJAConsiliul Judetean Arad a semnat ieri, un protocol de colaborare cu regiunea belgiana Flandra de Vest. 
Protocolul a fost semnat din partea CJA de catre presedintele Caius Parpala, iar din partea belgienilor de catre Jan Durenz, membru al consiliului executiv regional, pe probleme de mediu si relatii internationale. 
Colaborarea se va desfasura pe trei domenii, respectiv adminsitratie publica, integrare europeana si colaborare sectoriala. Semnarea protocolului a debutat cu o intalnire de lucru, in cadrul careia au fost prezentate strategiile de dezvoltare a celor doua regiuni. 
De asemenea, a fost discutata si posibilitatea unei misiuni comerciale ce urmeaza a fi desfasurata in Arad de catre reprezentantii regiunii belgiene. Partenerul aradean al misiunii va fi Camera de Comert si Industrie Arad, alaturi de toti agentii economici care doresc sa participe la acest proiect. Misiunea are ca scop dezvoltarea unei economii si a unor intreprinderi durabile. 
"Ne bucura mult aceasta colaborare. Am avut mai multe intalniri cu unii dintre colegii din delegatie. Ne bucura existenta acestui parteneriat si speram ca in curand sa traim si noi intr-o Europa unita, asa cum meritam", a declarat vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca.
Ziua petrecuta de delegatia belgiana in Arad s-a incheiat cu vizitarea Aeroportului Intrenational Arad, mai precis a Terminalului Cargo, Zonei Libera si firmei Contor Zenner, precum si cu deplasarea la hala Expo International. 

Raluca Petcu - Agenda zilei

  • La tombola organizata de administratia Strandului "Neptun" Madalina s-a ales cu un Wokswagen Polo

Castigatoarea autoturismului este eleva Madalina CovaciIeri, intr-un cadru festiv, la administratia Strandului "Neptun", Edeleni Coloman - directorul G.C.A. si Petre Mihaies - directorul administrativ al strandului, au inmanat premiile castigatorilor tombolei "Zilele Aradului". 
30 de aradeni au castigat abonamente "Parktronic": Bodonea Anette, Koller Roberth, Gabor Daniela, Topor Marius Ioan, Jaravete Constantin, Timat Cristina, Ratiu Luminita, Onoi Ioana, Bodea Viorica, Cismas Floare, Sarandan Nicolae, Paguba Cornelia, Matica Gheorghe, Pasca Nicoleta, Horvat Alexandra, Flore Claudia Alina, Halic Olivia, Sulea Doina, Cuparescu Dumitru, Sabau Marius, Pascaniuc Ciprian, Cruceanu Gheorghe, Paguba Nicoleta, Juncan Ramona, Roxin Dinu, Cristea Mihaela, Fatol Eva, Teleki Pavel, Dascalu Daniel si Zaczko Alexandru.
Cea mai norocoasa a fost Covaci Madalina, in varsta de 10 ani, din cartierul Aurel Vlaicu, care a plecat de la strand, impreuna cu parintii, cu Volkswagen-ul Polo in valoare de 12.500 de euro: 
"Cand am primit vestea, eram acasa, nu am participat la extragere. M-au sunat niste prieteni care erau acolo si au conoscut fetita. Nu mi-a venit sa cred. Am plecat repede la administratia strandului si... a fost o adevarata minune. Fetita mea a cumparat numai doua bilete si nu ma gandeam ca o sa castige", declara Violeta, mama Madalinei. 
Vug Gheorghe, in varsta de 20 de ani, din Arad, strada Trenului, a castigat mobila de bucatarie: "Nu ma gandeam ca o sa castig. Mai ales cand am vazut ca s-au cumparat mii de bilete. Tocmai cand ma pregateam sa plec acasa, eram deja pe podul Decebal, am auzit ca cel care a castigat mobila este de pe strada Trenului. Cand mi-am auzit numele, mi-am dat seama ca, intr-adevar, am castigat. M-am bucurat foarte tare". 
Castigatorii tombolei Zilelor Aradului s-au intalnit la Strand Televizorul color "Orion" a fost castigat de catre Frentiu Gheorqhe, iar calculatorul de catre Dulhaz Lidia: 
"Am doi baieti si de sapte ani ma tot chinui sa le cumpar un calculator. Este foarte greu sa castigi un ban cinstit in ziua de azi. Am cumparat opt bilete. Spuneam in gluma ca o sa castig ceva, dar nu ma gandeam ca aceasta gluma o sa se transforme in realitate..." 
Un CD Player marca Road Star a fost castigat de catre Hanc Dorina, iar altul marca Sony de catre Baloiu Sabina. 
"Am cumparat sase bilete. Parca ceva imi spunea ca o sa castig, nu stiu de ce. Fata mea mi-a spus ca am castigat, iar ieri (11 august n.n.) am fost anuntata de la administratia strandului. Multumesc foarte mult organizatorilor pentru ca este un cadou frumos", spune Sabina Baloiu. A mai fost castigat si un DVD Player. Cel care a plecat cu el acasa este Rachici Claudiu. 
Edeleni Coloman s-a aratat foarte multumit de aceasta actiune si de faptul ca premiile mai valoroase au fost castigat de aradeni care chiar aveau nevoie de ele! 
El a promis ca la Editia a III-a a Festivalului "Zilele Aradului" care va avea loc anul viitor, premiul cel mare va fi un Mercedes; 
"Am incheiat deja un contract cu cei de la Mercedes. Ma simt foarte bine acum, cu toate ca oboseala s-a acumulat, pentru ca aceasta actiune o pregatim de doua luni. Ma bucur ca s-a incheiat bine si pentru aradenii care au castigat. Ce am facut noi azi, aici, da incredere in actiunile viitoare. Ceea ce am promis am facut si a iesit bine, iar la anul o sa avem si mai multi spectatori. La aceasta editie, duminica seara, au fost peste 45 de mii de oameni. Ii asteptam pe toti cu drag si la editia viitoare, la care cred ca vor veni si mai multi."

Nadia Bodran - Adevarul

  • Taximetristii au castigat lupta cu Parktronic

Liderul taximetristilor - Daniel Tomuta este multumit de rezultatul negocieriiIntrunirea dintre reprezentantii sindicatului taximetristilor, Parktronic, primarie, prefectura si politie, desfasurata  ieri la IJP, a dat castig de cauza primilor, soferii de taxi amenintand la sfarsitul saptamanii trecute cu blocarea intrarii pe strand chiar de Zilele Aradului.
Taximetristii protestau vizavi de intentia Parktronic de a introduce in cazul lor o taxa de stationare de 140 de mii de lei pe luna, sustinand ca in multe cazuri stationarea face parte din meseria lor (sunt obligati sa astepte clientii sau sa faca comisioane).
Autoritatile locale criticau insa atitudinea taximetristilor care isi folosesc atributele meseriei si atunci cand sunt in afara programului si care nu respecta locurile de parcare oferite de Primarie.
Ieri, taximetristii au castigat razboiul cu taxa, caci Parktronic si primaria  s-au pus de acord sa le ofere  15 minute gratuite de stationare.
Viceprimarul Emanoil Voicu a recunoscut faptul ca nu exista modalitate  de a urmari daca acestia stationeaza doar 15 minute si doar in interes de serviciu, dar ca s-a acceptat sa se mearga pe increderea in soferi.
Liderul sindicalistilor ne-a declarat ca este multumit de rezultatul negocierii (si pentru faptul ca de aceasta data a fost prezent si primarul), dar ca isi doreste o noua intalnire  cu oficialii pentru reglementarea  altor probleme, cum ar fi cea a parcarilor. 
Cu toate acestea,  Daniel Tomuta ne-a declarat ca incepand cu ianuarie 2004 nici locurile de parcare nu vor mai fi o problema, caci de la anul din cei 1300 de taximetristi, datorita noii legislatii, vor ramane maximum jumatate.

Adriana Barbu - Observator

  • La Arad, operatiunea Tigareta - subterana in plina desfasurare

Tigari aduse cu camionul confiscate la NadlacMarirea preturilor la tigari duce de fapt la dezvoltarea continua a pietei subterane. 
Au aparut marci de tigari care oficial nu sunt importate in Romania, dar se gasesc si se fumeaza peste tot. 
De la magazinele duty-free din vami se cara tigari cu cisterna, cu masina, cu sacosa sau cu trenul, atat in Romania, cat si in Ungaria. 
Pretul mic al unui cartus de tigari Ronson sau Memphis la magazinele duty-free conduce spre castiguri sigure. 
Tigarile de contrabanda cumparate din free-shop-uri sunt netimbrate si destinate atat pietei negre din Arad, cat si din alte localitati din vestul tarii. Contrabandistii introduc ilegal tigarile in tara, apoi le stocheaza in adevarate depozite clandestine din Nadlac, pana la valorificare.
Contrabanda cu motocicleta
Un caz interesant a fost la Vama Nadlac. Folosind tehnica moderna de supraveghere pe timp de noapte, politistii de frontiera aradeni au descoperit un important transport de tigari de contrabanda la Vama Nadlac. 
Doi tineri au incercat sa introduca in tara peste 3000 pachete de tigari Memphis Blue in mod ilegal. 
Politistii de frontiera cred ca la mijloc este o retea de contrabanda cu tigari cumparate din duty-free-shop-urile dintre vami.
Politistii de frontiera de la Nadlac au reusit sa descopere noaptea doi indivizi care faceau contrabanda cu tigari. 
Cei doi au incercat sa introduca in tara, ocolind vama, 302 cartuse de tigari netimbrate, cumparate din free-shop-urile din zona vamii. 
Ei au crezut ca vor scapa nevazuti folosind doua minimotorete. 
S-au inselat, pentru ca politia de frontiera, valorificand o informatie, supraveghea zona cu aparatura speciala de vedere pe timp de noapte recent intrata in dotare.
Politistii cred ca la mijloc este o retea de contrabandisti care actioneaza in zona duty-free-shop-urilor din zona Vamii Nadlac. 
Tigari de contrabanda pot fi aduse si cu motoreta Ei continua cercetarile pentru anihilarea intregii retele. Tigarile, valorand 113 milioane de lei, si minimotoretele folosite de contrabandisti au fost retinute in vederea confiscarii. 
Cei doi tineri, dintre care unul este chiar agent de paza la un duty-free-shop, sunt cercetati pentru fapta comisa.
Tigari cu cisterna
Politistii de frontiera aradeni au descoperit intr-o cisterna condusa de catre un sofer din Austria 61 de cartuse de tigari pe care acesta intentiona sa le comercializeze in Ungaria. 
La iesirea din Romania, la Vama Varsand, la un control mai amanuntit efectuat de catre politistii de frontiera si vamesii aradeni, intr-un compartiment gol al cisternei, au fost descoperite 61 de cartuse de tigari marcile Ronson si Memphis, tigari pe care soferul nu le declarase. 
Soferul austriac a declarat ca el a cumparat cele 61 de cartuse dintr-o parcare din apropierea vamii, unde i-au fost oferite de catre un cetatean roman cu aproximativ 250 de euro. 
El dorea sa vanda tigarile in Ungaria, unde pretul unui pachet este ridicat.
In ultima perioada, politistii de frontiera au realizat mai multe capturi de tigari in trenurile internationale. 
Ei au descoperit tigari ascunse in podurile vagoanelor de clasa, in locasuri special create sub banchete sau in plafoane, in rezervorul wc-urilor, in toate cazurile nimeni nerevendicandu-si marfa. 
Tigarile erau atat pentru piata romaneasca, dar si pentru cea din Ungaria, fiind in majoritatea cazurilor netimbrate, iar marcile cumparate foarte ieftin, de obicei din free-shop-urile din zona vamilor.
In urma cu doua luni, la marginea Aradului, intr-un depozit al fostelor sere, dosit, au fost gasite peste 10.000 de baxuri de tigari. 
Acestea erau destinate pietei negre din vestul tarii, dar si pentru pietele Europei de Est, marfa fiind adusa cu TIR-urile. 
Atunci a fost descoperita o marca noua de tigari, Memphis Red, care urma sa invadeze piata neagra din Romania.
Operatiunea "Tigareta" in zona frontierei cu Ungaria este in plina desfasurare. 
Politistii de frontiera realizeaza mereu asemenea capturi, insa pe masura ce pretul tigarilor in Romania este in crestere, piata neagra va inflori.

Liliana Brad - Romania Libera


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]