Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 13 octombrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Duckadam pleaca in SUA sa imbunatateasca imaginea Romaniei: Drum bun!

Eroul de la Sevilla - Duckadam pleaca in SUA"Nu imi este frica. Imi e groaza de America"
"La miezul unei nopti din luna mai a anului 1986, pe un stadion din orasul Sevilla, in inima Andaluziei, care este inima Spaniei, un voinic sportiv roman, portarul unei echipe de fotbal cu nume astral s-a luat la tranta cu patru zmei si i-a rapus pe toti. A fost geniul de moment. A gandit, a inteles si a facut totul in cateva clipe. Clipe care au fost rodul unor ani de antrenamente. Prin talentul sau, Duckadam ne-a incantat. Prin mijloacele sportive, cinstite, cu care si-a pus in valoare calitatile, ne-a cucerit inimile, ceea ce in viata sportiva si in sportul vietii inseamna (aproape) totul", spuneau Cristian Topescu si Octavian Vintila despre Duckadam, in cartea "Steaua, performanta si prestigiu".
Aradeanul nostru va pleca maine dimineata in SUA, acolo unde va incerca sa imbunatateasca imaginea Romaniei.  "Nu merg in State sa ma afirm. Duckadam s-a afirmat deja. Duckadam merge in SUA sa imbunatateasca imaginea Romaniei. Este unul din obiectivele mele", sunt cuvintele celui care va duce numele Aradului peste ocean.
"Voi reveni, mai devreme sau mai tarziu”
- Omul Duckadam traieste in permanenta cu dorul locurilor natale. Ce simtiti acum, inainte de plecarea in SUA?

- Sigur, nu-mi este usor. Am si o oarecare teama; America este departe si nu stiu ce ma asteapta acolo. Voi tine, oricum, legatura cu cei dragi si cu locurile natale. Mai devreme sau mai tarziu ma voi intoarce.
- Nu va ingrijoreaza impactul cu lumea de peste ocean?
- Eu am mai fost peste ocean, in primul meu turneu, dar in America Latina. Ma ingrijoreaza, pentru ca nu cunosc SUA decat din auzite. Ce sa zic? Nu-mi fac multe iluzii. Omul este dator sa incerce.
- Plecati cu optimism?
- Eu sunt o fire pesimista. La 44 de ani sunt un om matur si privesc altfel viata. Frica nu-mi este, doar putina groaza. Daca nu o sa gasesc ceea ce o sa-mi placa si sa-mi convina, ma voi intoarce. Am unde sa ma intorc, nu am vandut nici una din proprietatile mele.
"Guvernantii vor uita de noi"
- Ce statut o sa veti in SUA?

- Viza care am castigat-o imi ofera statutul de rezident pe pamant american. In afara votului, voi beneficia de aceleasi drepturi pe care le are un cetatean american. Daca doresc sa obtin cetatenia, trebuie sa stau in SUA cam 1200 de zile.
- Apropo de vot. Cum ramane cu Constitutia?
- Nu am unde vota. Ar fi bine sa o votam, cu toate ca actualii si fostii guvernanti apeleaza la bun simt si la patriotism doar cand au nevoie de noi. Din pacate, si dupa ce vom da acest vot, vor uita de noi.
In America - Duckadam ar dori sa lucreze ca bodyguard"Mi-ar placea sa fiu bodyguard"
- Unde mergeti? Cat veti sta? Ce veti face efectiv acolo?
- In prima faza merg in Phoenix, Arizona, unde este o puternica comunitate de romani. Acolo stau si verisoarele sotiei mele. In primul rand vreau sa vad o parte din SUA. In al doilea rand, sa gasim slujbele in care suntem calificati. Un regret am ca nu vine si fiul meu Robert. El are deja 23 de ani si nu poate sa vina, deoarece se considera ca nu mai face parte din familie, la aceasta varsta. Iar loteria vizelor este un bilet de familie.
- Ziceati ca vreti sa va gasiti slujbe in care sunteti calificat. Veti lucra ca frezor?
- In nici un caz. Nici frezor si nici in constructii. Eu am facut doar scoala de frezori. Nu am lucrat niciodata in acest domeniu. Bodyguard, in schimb, mi-ar placea. De cand am fost mic am visat sa ajung garda de corp, pentru ca sunt de origine germana si-mi place disciplina.
"Pusca si undita raman acasa"
- Cand ati fost ultima oara la vanatoare si pescuit?
- In urma cu o saptamana am fost in Delta Dunarii. A fost extraordinar. Am si prins un crap de peste zece kilograme. La vanatoare nu am mai fost de mult; nu mi-a permis timpul.
- Undita si pusca le duceti in SUA?
- Nu, dar am promisiuni ca voi fi dus la pescuit si la vanatoare. Va fi o noua experienta pentru mine si in acest domeniu.
"Tin legatura cu Valentin Ceausescu“
- V-ati luat la revedere de la Gigi Becali?

- Sigur. Cu siguranta ma voi intoarce in primavara anului viitor, in primul rand sa-mi fac datoria de onoare fata de Gigi Becali si de Steaua. Becali, de unul singur, dupa 17 ani, incearca sa aprecieze fotbalistii care au castigat Cupa Campionilor Europeni si asta inseamna mult pentru mine.
- V-au sunat fostii colegi de la Steaua?
- A fost o initiativa a lui Valentin Ceausescu de a organiza la Bucuresti un mic chef cu ocazia plecarii mele. Din pacate, fiecare a fost ocupat cu altceva si nu a mai avut loc. Era si foarte greu sa ne putem intalni, iar eu am inteles acest lucru. Cert este ca am fost sunat si mi s-a urat drum bun.
Pescarul Duckadam isi lasa undita acasa"Varful meu a fost Sevilla“
- Nu va deranjeaza faptul ca, oriunde mergeti, de cele mai multe ori sunteti etichetat ca si cel care a aparat patru lovituri de pedeapsa intr-o finala de cupa europeana?

- Intr-un fel da. Orice om are un varf al lui. Cum Nadia Comaneci a avut varful la Montreal, asa am avut eu la Sevilla. Punctul culminant al meu a fost pararea celor patru lovituri de pedeapsa. Lumea uita, insa, ca Duckadam a castigat si doua titluri de campion al tarii cu Steaua, o cupa a Romaniei, am fost cel mai bine clasat fotbalist roman in "France Football", fotbalistul anului in 1986 si am aparat poarta tricolora.
- Ati retrogradat de doua ori cu UTA? Aceasta este cea mai mare dezamagire pe care o lasati in Arad?
- Nu. Atunci asa a fost. Nu am avut posibilitati financiare de a ne intari lotul. Am retrogradat, dar am si promovat imediat. Dezamagirea mea este alta. UTA nu-si mai gaseste cadenta. Cel mai mult ma deranjeaza faptul ca cei din conducerea clubului nu au curajul de a recunoaste ca aducerea lui Radu Nunweiller a fost un esec. De atunci a inceput declinul, iar faptul ca in aceasta vara nu am reusit sa facem un lot competitiv poate constitui o dezamagire a mea care o las in Arad. Mai mult, m-a dezamagit faptul ca, in urma cu doar cateva zile, consilierii din Arad nu au votat un sprijin financiar pentru UTA. Cu siguranta, anul viitor nu vor primi votul celor care sufera pentru "Batrana doamna".
"Iordanescu nu e corupt,  poate doar influentat“
- Va mai amintiti de faptul ca ati aparat si un penalti executat de Mircea Lucescu? Ce a insemnat pentru dumneavoastra acel moment?

- Sigur ca da. Cum pot sa uit un asemenea moment? Nea Mircea reprezinta ceva pentru fotbalul romanesc, iar faptul ca i-am aparat o lovitura de pedeapsa constituie o mandrie pentru mine. Acela a fost inceputul apararii de penaltiuri. A urmat Balaci, Gino Iorgulescu, Ringetti (AS Roma) si mult mai multi care nu au putut sa ma invinga de la 11 metri.
- Iordanescu a fost mentinut la nationala, chiar daca echipa a ratat calificarea la CE. Credeti ca, in conjunctura actuala, era mai potrivit Lucescu?
- Mircea Lucescu a avut perioada lui la nationala. Neintelegerile cu federatia au facut ca el sa nu mai revina. Cred ca Iordanescu, dupa partida pierduta cu Danemarca, nu mai trebuia sa revina asupra demisiei.
- Ar putea fi corupt Iordanescu, asa cum spune Gigi Becali?
- Iordanescu nu poate fi corupt, fiindca are o situatie materiala buna. Dar poate fi influentat, pentru ca traim intr-o societate in care interesele sunt mari.

Daniel Berar - Observator

  • Suspendarea "ghearei-galbene" - un castig pentru aradeni

Justitia a suspendat folosirea "ghearei-galbene" - Virtual Arad News (c)2003Ea nu scuza insa atitudinea unor consilieri locali!
Asa cum a promis, ziarul "Adevarul" a publicat in ziarul de sambata un amplu articol privind controversata problema a "ghearei galbene" aplicata de catre Parktronic. 
Cum se vede, Curtea de Apel Timisoara a decis suspendarea folosirii "ghearei" pana la judecarea fondului problemei, respectiv validarea sau invalidarea hotararii Consiliului Local nr. 28 din 11 februarie 2003 prin care acesta a dispus inlocuirea "ghearei galbene" cu clasica amenda contraventionala si interzicerea ridicarii autovehiculelor in cazul in care acestea sunt parcate neregulamentar sau nu au bilet de parcare.
Fireste ca aradenii nu pot decat sa se bucure ca au scapat de o asemenea umilitoare sanctiune pacat doar ca lamurirea acestei chestiuni a durat atata amar de vreme: din februarie si pana la sfarsitul lunii septembrie. 
Urmeaza ca Primaria si Consiliul Local sa stabileasca "amanuntele" sistemului de amenda contraventionala la parcarea cu plata: cine va aplica amenzile, cine le va incasa si mai ales cum le va incasa indeosebi cand in cauza sunt straini de Arad, dar indeosebi straini de tara aflati in trecere prin Arad.
Dincolo de toate acestea insa ceea ce s-a intamplat marti in sedinta Consiliului Local ramane de neinteles. Si de condamnat. 
Sa recapitulam. In contrapartida, ca sa zicem asa, pentru ca Primaria nu a aplicat Hotararea nr. 28 din 11 februarie 2003 - desi cum se vede ea nu putea sa o aplice atata timp cat hotararea a fost atacata si judecata de catre firma Belsirim in instanta - Curtea de Apel Timisoara s-a pronuntat in cauza abia de doua saptamani, mai exact la 27 septembrie a.c., Opozitia a decis sa nu voteze propunerile de reducere a pretului abonamentelor la parcare cu plata si generalizarea platii cu monede. 
Treaba suna cam asa: voi n-ati vrut sa faceti ce vrem noi si noi nu facem ce vreti voi! 
Un fel de joaca, un fel de ping-pong: ce conteaza ca la mijloc sunt interesele a mii si mii de aradeni, important este ca una dintre cele doua tabere a reusit sa-i puna piedica celeilalte! Si sa o compromita! 
Acesta este scopul si miza ambelor parti: de trei ani de zile de cand functioneaza acest Consiliu.
Dovada si sedinta de martea trecuta cand doua propuneri de real interes: reducerea pretului abonamentelor si generalizarea sistemului de plata cu monede au fost respinse pentru ca Opozitia a cerut aplicarea mai intai a Hotararii nr. 28/2003 si de-abia dupa aceea ea s-ar fi aratat dispusa sa-si dea votul. 
Am mai spus-o: oare nu era mai normal, si mai logic, si mai cum vreti, dar mai ales in favoarea aradenilor ca pana la suspendarea definitiva a pedepsei cu "gheara" sa se accepte cele doua propuneri? 
In fond ce legatura exista intre aplicarea sau neaplicarea ghearei galbene si reducerea pretului abonamentelor ori extinderea platii parcarii cu monede?
Evident, doar una politica, moft care, iata, vaduveste un oras intreg de o serie de facilitati deloc neinsemnate.
De aceea am adresat si adresam tuturor consilierilor indemnul de a lasa deoparte interesele politice inguste, patimile si orgoliile fara rost si sa incerce - macar in cele 8 luni de zile care au mai ramas pana la alegerea inlocuitorilor lor - sa colaboreze impreuna si sa indrepte ceea ce este de indreptat in orasul nostru.

Mircea Dorgosan - Adevarul

  • Inlocuire centrala telefonica pentomat local cu centrala telefonica digitala in localitatea Draut

La Draut a fost instalata o unitate distanta Ericsson cu o capacitate de 120 linii telefonice - Virtual Arad News (c)2003In data de 15.09.2003 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice manuale din localitatea Draut cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Ericsson cu o capacitate instalata de 120 linii telefonice.
O data cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala toti cei 42 abonati existenti, iar in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad.
Astfel abonatii din aceasta CTD vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces), la factura detaliata si la serviciul Acces Special Internet.
Abonatii care sunt conectati in aceasta unitate distanta a CTD Ericsson vor plati factura telefonica tot la Oficiul Postal din Draut, ca si pana in prezent.
Numerotatia abonatilor din Draut este: 371700-371815.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Romii, indemnati sa voteze

Consilierul Raducanu promite ca rromi vor fi indemnati sa votezeRomii din judetul Arad vor afla de la liderii lor despre modificarile aduse Constitutiei, in conditiile in care mai mult de jumatate din ei nu stiu sa citeasca, a anuntat, joi, un consilier al Prefecturii. 
"Mai mult de 60 la suta din ei nu stiu sa citeasca, motiv pentru care ne vom deplasa in comunitati si le vom explica in ce constau modificarile aduse Constitutiei. Vom indemna romii sa participe la referendum", a declarat Gheorghe Raducanu, consilier pe probleme ale etniei rromilor din cadrul Prefecturii Arad. 
Autoritatile fac eforturi sa determine intrarea in legalitate a romilor din judet, existind cateva mii de persoane care nu figureaza in evidente. 
"Oficial, exista in judet 19.000 de romi, noi am estimat insa ca sunt 25.000. Majoritatea au acte de identitate provizorii, din cauza ca locuintele lor au fost ridicate ilegal si nu pot primi acte definitive", a mai declarat Raducanu. 
In judetul Arad exista 4.000 de case ale romilor, din care mai putin de 400 sint ridicate legal, din acest motiv membrii etniei avand documente de identitate provizorii. Autoritatile afirma insa ca romii cu acte provizorii vor putea participa la referendumul din 19 octombrie.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Matraguna - un spectacol la concurenta cu exigenta

Cu o distributie aleasa piesa "Matraguna" a fost apreciata de publicRegizorul Radu Dinulescu a asistat sambata seara... cu emotii, la propriul sau pectacol, mai mult plimbandu-se pe holul izolat fonic decat in sala, alaturi de multimea de spectatori care tinut sa vada, in avaampremiera, montarea clasicei Matraguna de Niccollo Machiaveli.
Daca la repetitii insisi cativa dintre protagonistii piesei manifestau o anumita doza de reticenta fata de punerea in scena conforma cu exigenta unui festival de o asemenea anvergura, ieri, tot spectatorul a cazut de acord ca... ne vom prezenta onorabil marti, cand ne vom "duela artistic" cu cateva dintre cele mai valoroase trupe ale momentului.
Piesa e bine lucrata, decorurile semnate de Onisim Colta sunt, ca sa zicem asa, logice cel putin in memoria efectiva (si afectiva) a spectatorului de teatru aradean, familiarizat cu scena Teatrului de Stat local.
Speram sa-i surprindem pe cei mai putin familiarizati.
Distributia aleasa este, si ea cat se poate de onorabila - Bogdan Costea, Valentin Voicila, Carmen Butariu, Carmen Vlaga, Adriana Ghinita, Calin Stanciu etc. achitandu-se destul de alambicata dar atat de actualele "labirinturi" discursive inventata de parintele politicii modeme.
Mai multe amanunte spre a nu rapi din placerea primei vizionari, nimanui - in numarul nostru de miercuri, marti avand loc, de fapt, "marea incercare"

L.V. - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]