Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 14 martie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • BOS Automotive, o investitie de succes in Arad

Conditii de lucru excelente la firma BOS AutomotiveFirma a investit 20 de milioane de euro si va asigura 550 de locuri de munca
Una din investitiile de succes din Arad este reprezentata de firma germana BOS Automotive Products. Producator de subansamble pentru firme de renume din domeniul auto, BOS a construit cea mai mare hala de productie din Arad, pe o suprafata de teren ce depaseste 40 mii de metri patrati de teren, in Zona Libera Arad-Curtici, hala de productie fiind pe o suprafata de 7000 mp. Pentru aceasta, BOS a investit, in 2002, in jur de sapte milioane de euro, urmand ca anul acesta sa mai investeasca alte doua milioane de euro numai in echipamente. Desi suprafata este imensa, cei peste 150 de muncitori lucreaza intr-o curatenie care ar fi invidiata si de un spital!
Fabrica functioneaza ca o combinatie de mai multe unitati care actioneaza in paralel si, totusi, impreuna. Liniile si departamentele sunt organizate in celule de productie, fiecare construind un anumit produs, de la piesele de baza si pana la finalizare. BOS beneficiaza de linii de asamblare special proiectate. Firma produce peste 30 de produse in mai multe variante, de la parasolare la plase pentru compartimentarea portbagajului, unele dintre acestea fiind destinate automobilelor aflate in diferite ex- pozitii. Dar ce poate determina o firma de o asemenea anvergura sa aleaga Aradul?
Directorul general Geradus Juris spune ca determinante au fost costurile reduse si calificarea deosebita a fortei de munca, apropierea de frontiera si, nu in ultimul rand, disponibilitatea autoritatilor locale pentru proiect.
In planurile de viitor ale firmei BOS intra suplimentarea numarului de angajati de la 150 la peste 500 si continuarea investitiilor, urmand sa ajunga la peste 20 de milioane de euro.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Oferta academica dinamica, la "Stiinte Economice"

Interviu cu decanul Facultatii de Stiinte Economice - Mariana NagyInterviu cu conf. dr. ing. Mariana Nagy - decanul Facultatii de  Stiinte Economice din cadrul Universitatii "Aurel Vlaicu"
- In primul rand ce ar trebui sa stim despre facultatea pe care o conduceti ?
- In prezent, Facultatea de Stiinte Economice este cea mai mare si mai dinamica dintre facultatile din cadrul Universitatii "Aurel Vlaicu", avand cca. 3.300 studenti, care studiaza in diverse forme de invatamant: zi, fara frecventa si invatamant la distanta.
-Ce specializari ofera programa de invatamant?
- Cele doua specializari traditionale: "Finante Banci" (urmasa "de drept" a specializarii "Finante Asigurari", conform noului nomenclator al specializarilor) si "Contabilitate si Informatica de Gestiune" sunt acreditate de catre C.N.E.A.A. De asemenea, avem si noi specializari: "Economia comertului, serviciilor si turismului", o specializare autorizata, aflata la a treia serie, care acopera partea economica a cunostintelor necesare celor ce vor lucra in aceste domenii, precum si o premiera absoluta: din anul universitar 2003 2004, specializarea "Management".
- Este interesanta aceasta noua specializare. Va rog sa oferiti cititorilor nostri cateva amanunte...
- Pentru fundamentarea deciziei de infiintare a acestei noi specializari exista o motivatie consistenta. O prima motivatie este aceea ca la Institutia noastra lucreaza un profesor universitar cu specializarea Management, precum si opt doctoranzi in management. In al doliea rand, infiintarea specializarii are la baza piata fortei de munca, care cauta specialisti cu solide cunostinte economice, instruiti totodata in arta conducerii. Rezultatul concret al absoivirii acestei specializari este diploma de "Economist", cu specializarea Management.
- Cum se va organiza admiterea pentru anul universitar 2003-2004?
- Si in acest an admiterea se va face pe baza de concurs de dosare, adica pe baza mediei de la bacalaureat, indiferent de specializarea de la liceu si anul absolvirii. 
- Ce ne puteti spune despre baza tehnico materiala de care dispuneti pentru pregatirea studentilor? 
- Este important sa se cunoasca faptul ca tinerii care opteaza pentru una din formele de invatamant oferite de facultatea noastra au posibilitatea sa se pregateasca la cele mai inalte standarde. Dispunem de un corp profesoral deosebit de bine pregatit, care imbina elanul si tineretea cu.gandirea profunda, cunostintele fundamentale temeinice cu o permanenta actualizare a programelor de studiu, prin cautarea si insusirea noutatilor din domeniu. Amplasamentul spatiilor de desfasurare a activitatii in plin centru al municipiului este un argument ce trebuie sa fie luat in considerare atunci cand este aleasa unitatea noastra de invatamant superior de catre tinerii dornici sa studieze si sa se perfectioneze. Pentru pregatirea studentilor in cele mai noi domenii, utilizam laboratoarele Departamentului de matematica informatica, dotate cu tehnica de calcul la nivel de an 2002. Numeroasele contacte pe care le are institutia noastra cu agentii economici din municipiu si judet contribuie la ridicarea nivelului de pregatire, prin imbinarea armonioasa a cunostintelor teoretice dobandite in universitate cu cele practice. In virtutea unei bune colaborari traditionale, agentii economici asigura prin contract locuri de practica pentru toti studentii facultatii. Totodata, multi dintre absolventi, exploateaza aceasta facilitate si, convingand prin prestatia deosebita din perioada de practica, vor fi angajati dupa obtinerea licentei. 
- Ce planuri de viitor are Facultatea de Stiinte Economice? 
- Dezvoltarea facultatii se incadreaza in politica de dezvoltare generala a Universitatii "Aurel Vlaicu" Arad si este rezultatul managementului exploziv desfasurat de catre conducerea UAV, sub conducerea directa a d-nei rector prof.dr. Lizica Mihut. In acest context, facultatea noastra intentioneaza sa se dezvolte in continuare. In anul viitor universitar intentionam sa organizam masterate pentru urmatoarele domenii: "Contabilitatea si gestiunea intreprinderii", "Piete financiare si Burse de valori". Pe langa activitatile curente pe care le desfasuram in vederea pregatirii studentilor, suntem preocupati si de activitati de cercetare. In acest sens, avem proiecte de cercetare si colaborari cu institutii din: Italia, Germania, Anglia, Ungaria si Republica Moldova. Toti cei interesati de oferta noastra academica, pot obtine lamuriri suplimentare la sediul Facultatii de Stiinte Economice din Bd. Revolutiei nr.77, precum si la telefonul direct 280679. 

A consemnat V. Filip - Adevarul

  • Turism mascat. Politistii de frontiera au oprit din drum un autocar care transporta 30 de "turisti"
Turism mascat oprit la VarsandPolitistii de frontiera de la Varsand au depistat 30 de persoane care au incercat sa treaca granita fara a avea indeplinite toate formalitatile legale. Subinspector Robert Iudt ne-a declarat: "Toti au spus ca se deplaseaza in Ungaria, dar colegii nostri au devenit suspiciosi. Calatorii au fost verificati". S-a aflat, in cele din urma, ca acestia se deplasau in Spania si in Franta. Ar fi trebuit sa prezinte la iesirea din tara sumele minime in valuta (500 euro/persoana), asigurare medicala, dar nici una dintre ele nu indeplinea cumulativ aceste conditii.
Persoanele din grup sunt din Cluj, Constanta, Calarasi, Vaslui, Arges, Mures, Maramures si Tulcea si ca intentionau sa ajunga in spatiul Schengen. "Doar cativa au achitat integral costul calatoriei (fara a primi chitante sau bilete de calatorie), ceilalti urmand a achita contravaloarea deplasarii dupa ce ar fi ajuns la destinatie (in jur de 200 de euro)."
Unii dintre pasageri au recunoscut ca au achitat 200 de euro si au primit in schimb un bilet de 750.000, adica drumul pana in Ungaria. Alte persoane au primit de la reprezentanta firmei sume de bani (50-100 euro), pentru a le arata la controlul de frontiera, sumele urmand a fi restituite dupa trecerea granitei. "O femeie din Baia-Mare, angajata a unei societati de transport cu licenta ridicata, a fost depistata in autocar. S-a facut o conexiune intre faptul ca un microbuz al firmei respective tocmai iesise prin acelasi punct fara pasageri, si ca unele persoane din autocar au fost transportate de microbuz pana in apropierea punctului de frontiera, unde au fost transbordate in autocar. Persoanelor nu le-a fost permisa iesirea din tara, urmand sa fie sesizate Garda Financiara si Autoritatea Rutiera Romana" –  preciza Robert Iudt.

Dacian Don - Observator

  • Talharie pentru un microbuz

In urma agresiunii Ioan Miculit a ajuns la spitalUn barbat din localitatea aradeana Sagu a fost victima unei talharii produse in propria sa casa. Ioan Miculit, de 52 de ani, locuia impreuna cu mama sa in aceeasi casa, compusa din doua corpuri de cladire. La ora spargerii, mama sa dormea intr-unul din corpurile de cladire, iar Miculit in celalalt. Barbatul a fost atacat la ora 5.00 dimineata, in somn, de doi indivizi care l-au injunghiat in regiunea toracica. Apoi, cei doi au furat un microbuz inmatriculat in Germania, aflat in curtea casei, cu cheile in contact si au plecat. Dimineata, Ioan Miculit a fost gasit intr-o balta de sange, de catre mama sa. Barbatul a ajuns in stare grava la Spitalul Judetean Arad. Politia aradeana a fost sesizata de cadrele medicale, dupa care a inceput ancheta. Microbuzul furat a fost gasit abandonat in zona satului Firiteaz, pe raza comunei Sagu. In scurt timp, talharii au fost prinsi. Ei sunt Dumitru Lazar (24 de ani) din Sagu si Ioan Florin B. (13 ani), tot din Sagu. Copilul a fost predat parintilor, iar Lazar a fost retinut pe baza de ordonanta, pentru talharie in forma calificata, infractiune pentru care risca o pedeapsa cu inchisoarea intre 7 si 20 de ani. Conform primelor declaratii, cei doi au crezut ca victima avea bani in microbuz, acesta facand adesea drumuri de Germania. Cum nu au gasit banii, au vrut sa ia masina, dar atunci a aparut proprietarul. Speriat, pentru a nu fi prins, Lazar l-a injunghiat pe Ioan Miculit, a luat microbuzul si au fugit cu masina, pe care ulterior a abandonat-o. Cercetarile continua.

Liliana Brad - Romania Libera

  • Copil mort pe masa de operatie

Nefericitul tata isi externeaza din spital copilul intr-un sicriuUn copil in varsta de 11 ani din Arad a murit, miercuri, in timpul unei simple operatii de extragere a polipilor, iar parintii acestuia dau vina pe medici si pe anestezist, transmite Mediafax. Claudiu Anghel (11 ani) era sportiv de performanta si era sanatos, iar familia considera ca intreaga responsabilitate le revine medicilor. "Copilul a fost perfect sanatos, cu analizele la zi, am vrut doar sa-l operez de polipi, pentru ca respira mai greu. O asistenta i-a dat o injectie si dupa o ora au venit sa-mi spuna ca baiatul meu e mort. Am vorbit cu mai multi doctori care, cand au auzit, au spus ca i-au dat copilului o supradoza de anestezic", a declarat mama baiatului, Julieta Anghel. Medicii ORL sustin ca baiatul a murit in urma unei reactii a organismului care nu putea fi prevazuta, si nu din cauza unei erori chirurgicale. "Cred ca a fost o oprire a cordului, care s-a putut provoca in mod reflex. Nu poate fi vorba de o doza de supraanestezic, deoarece la noi anestezia e bine controlata printr-un protocol preoperator, in sensul ca fiecare copil isi primeste doza corespunzatoare de anestezic", a declarat dr. Voicu Vagalau, seful Spitalului ORL Arad. Familia baiatului mort intentioneaza sa depuna plangere penala impotriva medicului si anestezistului care s-au ocupat de caz, considerand ca acestia au gresit doza de anestezic.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]