Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Virtual Arad in colaborare cu Radio Arad transmite ZILNIC emisiunea "Pulsul zilei".
Pentru a o asculta face-ti click aici
Prin Virtual Arad mesajele tale vor fi auzite in Arad si in intreaga lume.
Te asteptam sa luam impreuna "pulsul zilei".

Luni, 14 iulie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Aradenilor li se pregateste ceva...

Si in acest an directorul GCA - Coloman Edeleni va coordona desfasurarea "Zilelor Aradului"Dialog cu dl. Coloman Edeleni, coordonator al colectivului de organizare a "Zilelor Aradului"
- D-le Edeleni, in zilele de 8, 9 si 10 august se va desfasura a doua editie a "Zilelor Aradului", o editie cu destule noutati. Care sunt acestea?
- Intr-adevar, editia din acest an va fi una mult mai complexa, mai diversa decat prima. Va fi o sarbatoare a Aradului si a locuitorilor sai si va cuprinde manifestari culturale, artistice, sportive dar si sociale. Programul a fost astfel conceput incat sa satisfaca toate gusturile si sa fie pe placul tuturor segmentelor de varsta.
Ponderea manifestarilor va fi in afara strandului, si asta este una dintre noutati. 
O scena va fi montata in fata Primariei, unde vor avea loc programe artistice pentru copii si una in Piata Avram Iancu, locul de desfasurare a spectacolelor de muzica populara. Vor fi spectacole de tinuta, pe scena urcand, alaturi de interpreti aradeni, nume bine cunoscute ale muzicii populare romanesti: Viorica Flintasu, Tiberiu Ceia, Florica Duma, Traian Jurchelea, Achim Nica, Sava Negrean Brudascu, Dinu Iancu Salajanu si multi altii. Recitalurile vor fi acompaniate de orchestra "Rapsozii Zarandului", iar pe toata perioada desfasurarii "Zilelor Aradului", in Piata Avram Iancu va avea loc si "Targul mestesugarilor"
O a treia scena se va afla in parcul din spatele Primariei, unde vor prezenta programe artistice formatiile etniilor conlocuitoare. Ca noutate, va avea loc un cros al pensionarilor, dar si intreceri de motocicleta si karting. 
Si tot ca noutate - in cele trei zile de sarbatoare, circulatia in centrul Aradului va fi inchisa pe portiunea dintre Teatru si Primarie, aici desfasurandu-se targul mesterilor populari. In plus, la "Zilele Aradului" au fost invitate toate personalitatile care, in decursul anilor, au primit titlul de cetatean de onoare al Aradului
Se asteapta ca anul acesta "Zilele Aradului" sa fie urmarite de si mai multe persoane .– Anul trecut, PSD-ul local a fost acuzat ca a "confiscat" aceasta sarbatoare facandu-si campanie electorala, mai ales prin acea masa gratuita oferita catorva mii de aradeni...
– Nu a fost si nu va fi nici un fel de implicare politica in aceasta sarbatoare. Organizatori sunt in acest an Primaria Arad, Consiliul Judetean, Gospodaria Comunala si Asociatia "Zilele Aradului", creata - asa cum o arata si numele - special in acest scop. 
Si la aceasta editie, 5000 de pensionari, de oameni nevoiasi vor primi o masa gratuita in incinta strandului, iar a face, in cadrul unei sarbatori a comunitatii, o bucurie unor persoane defavorizate nu inseamna campanie electorala. Cei 5000 de pensionari vor primi invitatiile prin intermediul asociatiilor de pensionari si prin reprezentantii tuturor cultelor religioase din Arad.
– Pentru ca ati amintit de strand, la editia de anul trecut au existat nemultumiri pentru faptul ca posesorii de abonamente au fost obligati sa cumpere si bilet de spectacol pentru a putea intra pe strand.
– In acest an, in toate cele trei zile - 8, 9 si 10 august - cand pe scena din incinta strandului vor canta numeroase formatii si solisti precum 3 Sud Est, Bere gratis, Class, Romania, Ioan Gyuri Pascu, Amadeus, Andreea Balan sau renumitul interpret Al Bano - accesul se va face doar pe baza abonamentului sau a biletului obisnuit de intrare. Aradenii, deci, nu va trebui sa plateasca nimic in plus.
– Am mai aflat ca in cele trei zile deasupra Muresului va fi suspendat un autoturism...
– Da, e vorba de un Volkswagen Polo, marele premiu la concursul "Stii despre Arad si castigi", care va fi organizat cu prilejul "Zilelor Aradului". Taloanele se vor vinde la pretul de numai 5000 de lei prin oficiile postale si factorii postali, la intrarile pe strand, prin asociatiile studentesti precum si in alte locuri. Aradenii nu trebuie decat sa raspunda la o intrebare, sa completeze talonul si sa-l depuna in locurile mentionate pe talon. Pe langa premiul cel mare, aradenii vor mai putea castiga un TV color cu ecran extraplat, o mobila de bucatarie, un motoscuter precum si alte premii. Dorim ca acest concurs sa intregeasca atmosfera de sarbatoare, de bucurie, de voie buna la care orice comunitate are dreptul, macar o data pe an.

Mircea Contras - Adevarul

  • Jandarmii si pompierii militari au jurat credinta patriei

Pompierii militari de la detasamentul "Vasile Goldis" au depus juramantul de credintaTinerii ostasi au depus juramantul militar in prezenta parintilor, a rudelor si a prietenilor
Efectivele de pompieri militari si de jandarmi din judetul Arad au trait sambata un moment deosebit. Platoul Comandamentului de Jandarmi din Vladimirescu a fost neincapator, sambata dimineata, la ceremonialul depunerii juramantului militar.
Unitatea a fost pregatita de sarbatoare, evenimentul fiind unic in viata fiecarui ostas.
Pe platoul cazarmei s-au aliniat sute de jandarmi care au efectuat deja perioada de pregatire si acomodare.
Alaturi de parintii si prietenii soldatilor, la ceremonialul depunerii juramantului militar au participat reprezentanti ai structurilor MI dar si o delegatie a administratiei locale si judetene.
Printre acestia s-a aflat si prefectul de Arad, Vasile Dan Ungureanu, care a tinut o scurta cuvantare de imbarbatare a viitorilor ostasi.
Ca in fiecare an, jandarmii au pregatit si cateva surprize pentru public, cu diferite demonstratii specifice. Publicul a aplaudat frenetic reprezentatia acestora.
Si efectivele de pompieri militari ai judetului Arad au trait sambata un moment deosebit. Un nou contingent de tineri ostasi care isi satisfac stagiul militar la Grupul de Pompieri "Vasile Goldis" al judetului Arad, si-au depus juramantul de credinta fata de patrie. 
Ceremonialul depunerii juramantului s-a desfasurat intr-un cadru festiv, la sediul unitatii. Au fost invitate oficialitatile locale ale judetului si municipiului Arad, comandanti de arme, parintii, rudele si prietenii militarilor in termen.
La aceasta festivitate, pompierii au adus omagiul si pretuirea lor fata de ostasii tarii care s-au jertfit pentru libertatea si integritatea nationala a poporului roman.
Semnificative au fost cuvintele rostite de tinerii ostasi ce au depus juramantul militar, prin care s-au legat pentru totdeauna de Drapelul patriei.

Claudiu Oprean - Agenda zilei

  • La Arad se produc zilnic cate doua cazuri de coruptie

Purtatorul de cuvant al politiei locale Emil Motiu informeaza asupra cazurilor de coruptieConform Politiei, profesorii, medicii si alti angajati din sanatate si invatamant ar fi primii in topul coruptilor, urmati de functionari publici si din sistemul financiar-bancar, de vamesi si, la mare distanta, de politisti.
In primele sase luni ale anului politistii au sesizat procurorii in legatura cu peste 400 de lucrari penale in care existau indicii ca 816 profesori, medici si alti salariati ar fi comis fapte de coruptie.
Politistii sustin ca mai sunt cercetati pentru acte de coruptie functionari publici (325) ori din domeniul sigurantei nationale (52), vamesi (99) si politisti (32).
Din analiza cazurilor s-a tras concluzia ca "fenomenul coruptiei continua sa se manifeste la un inalt nivel in toate domeniile vietii economico-sociale si politice, de cele mai multe ori in astfel de fapte fiind implicate chiar persoanele care, prin natura atributiilor pe care le au, sunt obligate sa asigure respectarea legii".
A crescut semnificativ numarul cazurilor de luare de mita, dar si cel al altor infractiuni asimilate coruptiei ori care au legatura directa cu aceasta.
Statisticile releva ca doar 32 de politisti din intreaga tara au fost cercetati pentru fapte de coruptie.
A crescut numarul coruptilor din sistemul financiar – bancar: in primele sase luni ale anului, au fost depistati 185 de functionari (cu 150 mai multi fata de 2002); alte 32 de persoane au fost cercetate in 15 dosare penale pentru infractiuni de coruptie comise in procesul de privatizare sau post privatizare a unor societati cu capital de stat.
In sistemul vamal si al trecerii frontierei, politistii au inaintat la nivel national Parchetelor 46 de lucrari penale in care au fost cercetati 99 de vamesi sau alte persoane cu atributii in domeniul controlului vamal, care direct sau prin intermediar au pretins bani sau bunuri de la diverse persoane, de regula comercianti sau turisti, pentru a le permite intrarea sau iesirea din tara cu marfuri fara plata taxelor vamale.
Curios este ca, cel putin la nivelul Aradului, nici o situatie de acest gen nu a fost mediatizata, nu a fost facuta publica.
Purtatorul de cuvant al politiei locale, Emil Motiu ne-a declarat ca in judetul nostru, in prima jumatate a anului, raportat la zilele lucratoare, s-au produs aproape zilnic cate doua infractiuni de coruptie.
Totalul acestor fapte a fost 240, in perioada ianuarie-iunie. Mozaicul infractiunilor este interesant: 75 de cazuri de luare de mita, 71 – dare de mita, 14 – primiri de foloase necuvenite, 80 – trafic de influenta. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, politistii de la biroul economic au descoperit cu 64 de cazuri in plus.
Pe categorii sociale, dintre subiectii infractiunilor de coruptie se remarca: muncitori (12), functionari in administratia publica (11), lucratori vamali (21), directori de societati comerciale (4), personal medico-sanitar (2), contabil-economist (2). Nici un caz din sistemul de justitie, aparare nationala, ordine publica (SRI, politie) nu a fost depistat.
"Acesti indicatori nu sunt mediatizati, pentru ca Parchetul are competenta asupra unor astfel de fapte, nu politia; nu inteleg de ce dansii nu fac publice cazurile. Noi le depistam, apoi le predam procurorului. Pe undeva nici mie nu mi se pare in regula ca aceste infractiuni sa nu fie mediatizate, fiindca reprezinta un indicator important al muncii noastre de politie" – a punctat Motiu.

Andrei Ando - Observator

  • La Arad, un planor a aterizat lovind un stalp de telefon

Planorul care a aterizat la Bocsig a suferit stricaciuniUn planor de la aeroclubul Arad a fost avariat sambata dupa-amiaza in urma unei aterizari pe un camp din apropierea localitatii aradene Bocsig in timp ce efectua un zbor planificat. 
La aterizare, planorul a atins un stalp al retelei telefonice si a fost avariat, fara insa a pune in pericol viata pilotului.
Planorul cu dubla comanda de tipul IS 28 B era pilotat de Marian Stan, 26 de ani, un sportiv cu vechime de zbor de peste 5 ani.
Comisia de ancheta care a venit duminica dimineata la Arad a stabilit ca accidentul s-a produs din cauza lipsei de experienta a pilotului, care a decis aterizarea, desi avea vant din spate. Pilotul nu a patit nimic, fiind doar foarte speriat.
"C"-ul de argint
Sambata la Aeroclubul "Traian Vuia" din Arad a fost o zi grea. Mai multi sportivi care si-au dat primele probe pentru obtinerea gradatiilor urmau sa participe la probele finale.
Au fost alesi doi sportivi: unul pentru "C"-ul de argint, si unul pentru "C"-ul de aur.
Pentru "C" de argint, Marian Stan, de 26 de ani, un tanar inginer de calculatoare din Timisoara, trebuia sa parcurga minim 50 de kilometri si sa aterizeze pe un teren pe care si-l stabilea singur.
Proba anterioara, in care a stat cu planorul timp de 5 ore in aer, a luat-o cu succes.
Marian Stan a plecat conform graficului din Arad si a ajuns in zona localitatii aradene Bocsig. Acolo a vazut un teren bun pentru aterizare, insa a constatat ca miristea era cosita si ca erau niste capite de fan in zona. Din cauza acestor capite, a ales imediat o alta varianta de aterizare, dar terenul fiind scurt planorul a ajuns la capatul acestuia si a lovit un stalp de telefonie. Nu a tinut cont de directia si intensitatea vantului. "Daca era cu o jumatate de metru mai jos sau mai sus, putea sa moara", a declarat Vasile Hategan, seful Aeroclubului "Traian Vuia" din Arad.
Pilotul planorului - Marian Stan a scapat doar cu sperietura In paralel cu Marian Stan si-a incercat norocul pentru "C"-ul de aur un alt sportiv, care din cauza curentilor de aer a trebuit sa aterizeze la Tebea. Acesta trebuia sa parcurga o distanta in triunghi echilateral, cu latura de 100 de kilometri. Profesionalismul acestui pilot a facut ca al doilea planor sa nu pateasca nimic, aterizand pe un teren foarte ingust.
Ancheta la Aeroclub
Imediat, la Arad a sosit o comisie de ancheta din partea Aeroclubului Romaniei. Stefan Toganel, presedintele comisiei, a declarat ca au fost deja trase concluziile. "Lipsa de experienta si vantul de coada. Aterizarea se face cu vant din fata. Copilul nu a sesizat ca are vant din spate, insa bine ca a scapat cu viata. Stiti cum e, tabla se mai repara", a declarat Stefan Toganel.
Planorul a fost adus la sediul Aeroclubului "Traian Vuia" din incinta aeroportului Arad. Planorul, un aparat IS 28 B de productie romaneasca, probabil nu va mai putea fi folosit. "Aparatul e avariat destul de grav. Nu cred ca-l vom mai putea folosi la zbor", a declarat comandantul aeroclubului aradean. Un planor la mana a doua costa pana in 30.000 de euro, iar unul nou, pana in 100.000 de euro.
Membrii aeroclubului au venit inca de dimineata sa vada exact ce s-a intamplat, alertati de zvonurile conform carora pilotul ar fi internat in stare grava in spital. Pilotul insa nu a patit nimic si astepta concluziile Comisiei de ancheta. In jurul pranzului, comisia a plecat de la Arad. In urma cu un an de zile, la Aeroclubul "Traian Vuia" din Arad s-a petrecut o adevarata tragedie. In drum spre un concurs, au decedat intr-un accident comandantul aeroclubului, fiica acestuia de numai 14 ani si un alt pilot experimentat.

Romania Libera

  • Aradenii se pregatesc pentru Targul de fete

Au inceput pregatirile pentru organizarea Targului de fete de pe Muntele GainaReprezentantii Prefecturii Arad au urcat in saptamana trecuta - a doua oara - pe Muntele Gaina, pentru a reface traseul pe care amatorii de festivitati il parcurg anual, cu ocazia targului de fete. 
Acestia au fost insotiti de reprezentantii Directiei Silvice, de cei de la Administratia drumurilor judetene si forestiere, de specialisti de la armata si de la Electrica. 
S-a verificat modul in care cei care vor veni la festival vor avea acces pe platoul rezervat judetului nostru si s-a incercat stabilirea timpilor de reactie a institutiilor implicate in organizare, in eventualitatea in care, pe parcursul celor doua zile (19-20 iulie), se vor ivi unele probleme. 
Au mai ramas de solutionat doar cateva aspecte - cum ar fi cel al starii celor doua drumuri de acces spre munte si cel al grupurilor sanitare (una dintre cele mai mari probleme de anul trecut) - singura certitudine fiind legata de faptul ca artistii aradeni, care vor condimenta targul de fete, vor primi premii in valoare de 10 milioane de lei...

Adina Cosa - Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]