Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 14 august 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Procesul lui Gheorghe Medintu a inceput cu o amanare

Gheorhita Mateut crede ca Medintu ar trebui judecat in libertateProcesul fostului vicepresedinte al PSD Arad, Gheorghe Medintu, care trebuia sa inceapa ieri, la Tribunalul Arad, a fost amanat pentru astazi, din cauza ca inculpatul nu a fost adus in instanta.
Judecatorii au constatat ca procedura de citare a partilor nu a fost respectata, Medintu fiind citat la proces in arestul Politiei Arad, in conditiile in care acesta se afla de sase luni in arest, la Bucuresti.
"Situatia nu se va repeta si maine (astazi - n.r.), pentru ca mandatul de arestare expira in aceeasi zi, iar competenta eventualei prelungiri a mandatului de arestare preventiva a fost transferata Tribunalului Arad. Practic, in rechizitoriu aparea ca este in arestul IPJ Arad, insa era retinut, de fapt, la Bucuresti. Daca procedurile ar fi respectate, clientul meu ar trebui sa fie liber peste 24 de ore si judecat in stare de libertate", a declarat aparatorul lui Medintu, avocatul Gheorghita Mateut.
Astazi, la Arad, va fi judecata solicitarea avocatilor apararii, de eliberare a lui Gheorghe Medintu si judecare in libertate.
Prima infatisare pentru acuzatiile aduse la dosar atat lui Medintu, cat si celorlalti acuzati, va avea loc in 8 septembrie.
Gheorghe Medintu a fost arestat de Procurorii PNA in luna februarie, acuzat de mai multe infractiuni de coruptie, soldate cu obtinerea ilegala a unor credite de peste doua mii miliarde lei.
Anchetatorii sustin ca in tot acest circuit ar fi fost implicate mai multe firme ale lui Medintu, 13 unitati bancare din Timisoara, Arad si Bucuresti, precum si Agentia Comerciala "Petrom" Arad, care era condusa de Dan Gabriel Boric.

Romania Libera

  • Ceferistii aradeni traiesc cu teama disponibilizarii

CFR-istii aradeni se tem de disponibilizari - Virtual Arad News (c)2003Conform negocierilor dintre Guvern si Fondul Monetar International, in urmatoarele luni ar urma o disponibilizare masiva in CFR, ce ar afecta toate regionalele din tara.
Sindicatele din CFR au anuntat ca daca Guvernul nu renunta la cerinta FMI de disponibilizare a 19.000 de ceferisti vor declansa greva generala.
Ieri, la Bucuresti, a inceput perioada de negocieri; timp de 45 de zile (cate prevede Codul Muncii inainte de orice disponibilizare colectiva) sindicalistii vor avea intalniri cu membrii Guvernului, in special cu cei ai Ministerului Transporturilor.
Sindicalistii aradeni din unitatile CFR (mecanici de locomotiva, depou, comercial) nu stiu cum va afecta aceasta masura sistemul feroviar aradean.
Cert este ca printre angajati pluteste o atmosfera tensionata; fiecare se teme ca isi poate pierde locul de munca, chiar daca va primi plati compensatorii, acordate in functie de vechime.
Aflat in capitala, liderul Sindicatului CFR Solidaritatea - Arad, Ionel Soeaciu, ne-a declarat ca, deocamdata, in ceea ce priveste judetul Arad, nu se cunoaste numarul persoanelor ce urmeaza a fi disponibilizate.
"Aici la Bucuresti se analizeaza situatia. Cifrele vor varia de la regionala la regionala, de la o activitate la alta", spune Socaciu.
Potrivit Ordonantei 8/2003, ceferistii disponibilizati vor primi plati compensarorii in functie de vechimea in munca.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Henegar  –  din nou, director al Directiei Agricole

Cornel Henegar este din nou director la Directia AgricolaMinisterul Agriculturii a hotarat sa rezolve situatia delicata existenta la conducerea Directiei Agricole si a altor institutii  din subordine si, ca atare, a trimis ieri prefecturii un fax cu nu mai putin de sase ordine de numire in functie.
Cinci dintre acestea se refera la functii de directori in cadrul Directiei Agricole!
Si mai ciudat este faptul ca numirile intra in vigoare din data de 15 iulie, dar au fost comunicate doar ieri!
Mai mult, denumirea institutiilor la care s-au petrecut schimbarile a fost si ea modificata. Cel mai important ordin este cel prin care Corneliu Henegar revine pe postul de director executiv al Directiei Agricole (acum Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala), fiind eliberat, ca atare, din functia de director al Directiei Fitosanitare.
Vasile Draganescu a fost la randul sau numit director executiv adjunct al Directiei Fitosanitare (acum unitate fitosanitara).
Maria Miltaller va fi director executiv adjunct al Directiei agricole, alaturi de Pavel Druia (fost director al institutiei), dar si fostul director adjunct al directiei, Gheorghe Rus (pe un anumit sector)  si Alexandru Tuturiga (la unitatea pentru ameliorare si reproductie in zootehnie din subordinea directiei).
Ioan Filat a fost eliberat, la data de 15 iulie, din functia de contabil sef al directiei.
Functiile vor fi ocupate doar temporar de catre acestia, pana la organizarea de concursuri.

Adriana Barbu - Observator

  • "Investitii" de 73 de dolari

Camera de Comert a dat publicitatii topul investitorilor straini in AradReprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad au dat publicitatii un top al investitorilor straini de pe meleagurile aradene.
Astfel, 1.008 agenti economici sunt italieni, urmati, pe locul al doilea, de investitorii germani, care au deschis in Arad nu mai putin de 486 de firme, informeaza RomNET.
Daca ne referim la capitolul investitii, nemtii ii "bat" pe investitorii din peninsula, cu investitii de 29,5 miliarde de dolari. Italienii au reusit sa dezvolte in Arad industria confectiilor, acestia deschizindu-si hale de productie pentru confectii imbracaminte, confectii incaltaminte si textile-pielarie, in timp ce nemtii produc o larga gama de componente si piese pentru autoturisme.
Investitorii italieni si germani sunt urmati in top de cei maghiari si austrieci.
La polul opus, adica pe ultimele locuri, se situeaza investitiile americane.
De asemenea, un lucru interesant de semnalat este acela ca doi palestinieni au investit in Arad suma de doar 73 de dolari, acestia dezvoltandu-si afaceri in comert.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Premiera la vama Nadlac ! Ieri a fost prins primul cetatean italian care a incercat sa... fuga in Romania

Italianul care a incercat sa intre fraudulos in RomaniaUn italian a incercat sa-i "fenteze" pe vamesii de la Nadlac
Premiera la vama Nadlac!  Un cetatean italian a incercat sa treaca fraudulos granita pentru a intra in Romania, devenind, astfel, primul reprezentant al Uniunii Europene care prefera "tarlaua" in locul punctului de trecere a frontierei.
Ivo F., cetatean italian, in varsta de 24 de ani, a fost depistat de politistii de frontiera in timp ce incerca sa treaca ilegal frontiera din Ungaria in Romania.
Acesta calatorea in tara noastra in scop turistic.
Din declaratiile sale a rezultat ca in Budapesta i s-au furat actele si, in acel moment, a decis sa se reintoarca in Italia.
Convins de cei trei prieteni cu care se deplasa, a revenit asupra deciziei si si-a continuat drumul, iar in vama s-a hotarat sa treaca prin zona adiacenta punctului de control.
Extinzand cercetarile, politistii de frontiera le-au depistat si pe celelalte trei persoane cu care se deplasa italianul si care il asteptau pentru a-l scoate din zona de frontiera cu autoturismul.
Cercetarile continua urmand a fi luate masurile care se impun.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]