Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 14 noiembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Strangerile de maini dintre Arad si Gyula dau roade de cinci ori

Probleme de urbanism local discutate de autoritatile din Arad si GyulaCirculatia - cea mai mare problema de urbanism local
Staff-ul Primariei Arad (in frunte cu Dorel Popa si cei doi viceprimari) si cel al primariei din Gyula (condus de viceprimarii Suhasz Janos si Szabo Jeno) au dat startul manifestarii cunoscute sub titulatura de "Strangeri de maini "
Evenimentul, devenit deja traditional (caci are loc inca din 1993), a fost de aceasta data organizat pe mai multe capitole, aradenii si maghiarii procedand la un schimb de experienta si o bifare a problematicilor cu care se confrunta cele doua orase pe cinci comisii: cea de buget, finante, urbanism; administrarea domeniului public si privat; cultura, invatamant, sport, politici sociale, sanatate. 
Tot ieri, cele doua comisii de urbanism din Arad si Gyula au pus cap la cap problemele pe care le intampina in domeniu si au expus cateva solutii.
Principalul program prezentat a fost cel al Planului Urbanistic General, program care a cuprins si o scurta prezentare a temei de proiectare aferente refacerii planului Aradului. 
S-a punctat, totodata, faptul ca principala problema a Aradului este circulatia, pentru ca orasul este impartit in patru segmente, date de axa naturala de tranzit (zona Vaii Muresului) si de cea artificiala (a soselelor). 
Viitorul Cetatii Aradului, Zona Industriala, Compexul Expozitional sau Muzeul si-au gasit loc, fie in discutiile arhitectilor, fie in programul vizitei gandit de aradeni pentru delegatia maghiara. 

A. Barbu & C. Matei -  Agenda zilei

  • Sute de medici, tehnicieni dentari si studenti in prima zi la AR-MEDICA

Datorita preturilor promotionale de la Ar-Medica multi isi fac aici cumparaturileIeri, inca de la deschiderea sa, targul international de medicina AR-MEDICA a adunat sute de vizitatori, cei mai multi fiind oameni direct interesati de acest domeniu, adica medici, tehnicieni dentari, studenti la medicina. 
Organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad, la Expo Arad International, targul reuneste 77 de firme din tara si strainatate, care expun aparatura, echipamente si instrumente medicale, materiale necesare laboratoarelor de tehnica dentara.
Organizatorii au fost nevoiti sa puna intr-un stand chiar si trei firme, iar altora sa le refuze participarea la targ, din cauza lipsei de spatiu.
Datorita numarului mare de firme expozante si interesului manifestat de catre vizitatori, AR-MEDICA este considerat al doilea targ de profil din tara.
Pentru promovarea lui, organizatorii au tinut conferinte de presa si in alte orase, nu doar la Arad. 
In plus, 5500 de plicuri au fost expediate la medici, pentru a-i atrage la aceasta manifestare.
Datorita preturilor - promotionale la unele produse, dar si pentru ca gasesc in acelasi loc materialele de care au nevoie, AR-MEDICA reprezinta pentru medici - stomatologi, de familie sau specialisti - o buna ocazie de aprovizionare.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Aparatura din import. Semaforizarea pasajului Micalaca mai asteapta

Trecerea tramvaielor in zona pasajului Micalaca va fi semaforizata - Virtual Arad News  (c)2003Semaforizarea pasajului de la Micalaca II-III mai are inca de asteptat cel putin o luna de zile. 
Desi in momentul inaugurarii oficialitatile au prezentat un program de lucrari (defalcat pe sumele pentru fiecare lucrare in parte) care cuprindea si sistemul de semaforizare a intregii zone, care costa peste 2 miliarde lei, implementarea acestuia intarzie din cauza proiectarii. 
Importanta semaforizarii nu mai trebuie subliniata, stiut fiind faptul ca intersectia are un grad ridicat de periculozitate.
Momentan sunt cunoscute doar traseele pentru cablurile care trebuie introduse subteran. 
Regia de Drumuri a inceput deja lucrarea. Mai trebuie ca proiectul efectiv, cu tipul semafoarelor ce urmeaza montate, sa ajunga la Arad. 
Instalatia va fi importa probabil din Franta, asemenea instalatiilor din Pietele Spitalului, UTA si Garii.
Estimativ, circa o luna va dura pana la realizarea tuturor lucrarilor din momentul in care proiectul ajunge la Arad. 
Timp in care zona pasajului ramane o "capcana" pentru soferii neatenti.

Simona Mazare - Observator

  • Mita refuzata la varful politiei aradene  

S-a incercat mituirea sefului de la Evidenta Informatizata - Ioan GandaSeful Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei din politia aradeana, Ioan Ganda, a refuzat o spaga de 100 USD, pe care un cetatean a vrut sa o ofere pentru un serviciu rapid. 
Lazar Radulescu, din satul Capalnas, s-a prezentat in biroul lui Ganda si i-a strecurat finut o bancnota de 100 de dolari americani. 
El cerea interventia lui Ganda pentru eliberarea in regim de urgenta a unui pasaport. 
Favorul il pretindea pentru fiul sau, care dorea sa ajunga in Germania. 
Fara sa ii dea de gandit lui Radulescu, politistul aradean a chemat un procuror si pe comandantul Politiei Municipale, Gheorghe Tica, realizand un adevarat flagrant. 
Incoltit, mituitorul a pretins ca banii s-au ratacit din greseala printre documentele oferite lui Ganda. 
Acum, acesta este anchetat pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Aradenii navalesc in Ungaria pentru 20 de milioane de dolari

In speranta unui castig la loteria maghiara, sute de masini trec zilnic prin vama NadlacJocul de noroc initiat de Loteria din Ungaria a atins cel mai mare report din Europa: aproape 20 de milioane de dolari.
Din aceasta cauza a crescut si numarul romanilor care trec granitele acestui stat, oamenii fiind atrasi de fabuloasa suma.
Romani ocupa chiar un loc fruntas intre strainii care trec granitele Ungariei in aceasta perioada.
Nici la sfarsitul saptamanii trecute, nici unul dintre participantii la Lotto nu a reusit sa ghiceasca cele cinci numere norocoase.
Reportul atins de loteria maghiara se ridica la 4,36 miliarde de forinti ceea ce inseamna 16,9 milioane de euro sau 19,52 milioane de dolari.
Acest report a fost adunat incepand din luna martie a acestui an.
Oficialii Loteriei maghiare au decis ca jocul va continua, in cazul in care nu va avea castigator, pana in luna martie a anului viitor, mai precis pana la data de 6 martie 2004, cand se spera ca reportul sa atinga, cifra de 7,5 miliarde de forinti.
Pana atunci, daca nimeni nu va ghici cele 5 numere norocoase, castigul va fi impartit intre castigatorii cu 4 numere, care vor primi 80 la suta din valoarea totala a reportului si 10 la suta pentru cei care vor ghici 3 sau 2 numere.
Febra loteriei maghiare a atins judetul nostru ai caror cetateni se transforma peste noapte in turisti si trec granitele pentru a-si incerca norocul.
Sute de aradeni trec zilnic granita pentru a juca la loteria cu cele mai mari castiguri din Europa Centrala si de Est.
Ei trec doar pana in primele  localitati de dincolo de granita pentru a completa biletele de loto
Un bilet costa 750 de forinti, adica aprcximativ 115.000 de lei.
Pentru a face fata cererii uriase venite din partea clientilor din Ungaria, dar si din tarile vecine, agentiile loto maghiare si-au prelungit programul de activitate

Claudiu Oprean - Ziarul Transilvania


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]