Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 15 februarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Prefectura Judetului Arad. Comunicat de presa din 14 februarie 2003

Cu ocazia Zilei Sfantului Valentin, prefectul Ungureanu adreseaza urari aradenilor• Domnul prefect s-a intalnit ieri cu Excelenta Sa domnul Philippe Etienne ambasadorul Frantei la Bucuresti, la Centrul Cultural Francez din Timisoara. Cu aceasta ocazie domnul ambasador a acceptat invitatia ca in perioada urmatoare sa viziteze orasul si judetul nostru .
• In data de 11.02.03, prefectul judetului Arad , s-a intalnit cu reprezentantii firmei Siemens care au venit in orasul nostru pentru a incepe o colaborare cu firma Astra Vagoane. Aceasta colaborare reprezinta o continuare a relatiilor dintre cele doua firme, realizarea unui transfer de tehnologie in vederea obtinerii unui produs competitiv, la cel mai inalt nivel european si mondial.
• Astazi la ora 15.00 va avea loc la Nadlac o intalnire a domnului prefect cu toti cei implicati in aplicarea OG nr.86/ 2002 si HG nr.1203/2002 privind infiintarea si functionarea in punctele de frontiera a ghiseului unic de incasare a taxelor si a altor sume datorate in vama bugetului de stat, bugetelor locale si altor bugete, precum si a tarifelor institutiilor abilitate sa perceapa tarife la frontiera, in conditiile legii, in scopul fluidizarii traficului si simplificarii procedurilor de control la trecerea frontierei de stat a Romaniei.
• Sambata, 15.02.03, domnul prefect se va afla din nou in piata de animale de la Pancota pentru a verifica aplicarea masurilor ce au fost stabilite impreuna cu autoritatile locale si cele de control sanitar veterinar .
• Cu ocazia Zilei de Sfantul Valentin prefectul judetului Arad le ureaza tuturor aradenilor fericire, sanatate si impliniri in dragoste.
• In ceea ce priveste aplicarea legilor fondului funciar mentionam ca, mai multe comune ce au fost verificate in ultima perioada se afla in stadiul final al lucrarilor avand mai putin de 100 de titluri de eliberat, incheierea lucrarilor de fond funciar fiind preconizata pentru data de 31.03.03 . In aceasta situatie se afla comunele Misca, Pilu, Zarand, Sintea Mare, Barzava , Varadia si altele. Astazi vor continua verificarile la comisiile din Beliu, Hasmas, Craiva si Ineu.
• Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, face din nou nota discordanta fata de celelalte camere de comert din tara in numar de 23, care printr-un comunicat de presa al Camerei de comert si industrie a Romaniei isi arata disponibilitatea pentru aplicarea OUG 129/2002 fiind adepte ale unui dialog constructiv  in interesul mediului de afaceri . In acest comunicat de presa CCIR mentioneaza ca asteapta ca si alte Camere de comert din tara sa se alature deciziilor adoptate cu ocazia acestei intalniri.

Consilier - Chiricescu Sorin

  • CET in ceata
Opozitia va cere anularea contractului cu americanii Ieri a expirat termenul prevazut de HG 105/2002, care a legiferat transferul CET Arad catre consiliul local. Punctul 3 al hotaririi arata ca, daca in termen de 12 luni nu vor fi atrase resursele pentru a asigura functionarea CET, acesta va reveni la situatia anterioara. Concret, cum la Arad nu s-a gasit nici un ban din resurse externe atrase, in ciuda mult discutatului contract cu firma americana de buzunar Centurymarc, revenirea la situatia anterioara ar insemna transferul CET catre Termoelectrica. Problema transferului a fost atinsa ieri la conferinta de presa a PNL Arad, la care a participat si Liviu Eftimie Bobar, reprezentant mandatat de CLM Arad in consiliul de administratiei al noii firme care administreaza CET, unde consiliul local este actionar majoritar. Liviu Eftimie Bobar a precizat clar ca nu s-a solicitat in vara nici un aviz de specialitate din partea consiliului de administratie inaintea semnarii contractului cu americanii. Mai mult, nu a fost atras nici un ban din resurse externe pentru finantarea activitatii CET Arad. In schimb, Guvernul a finantat un credit pentru combustibili, de aproape 8 milioane dolari si alte 150 miliarde pentru reluarea investitiei in grupul doi al termocentralei, sistata dupa transferul de anul trecut. Sint indeplinite deci toate conditiile pentru ca, de ieri, de drept proprietarul CET Arad sa fie considerata societatea Termoelectrica. Deputatul Titus Ghiorghiof a declarat ieri ca PNL va acorda termen guvernului doar cateva zile pentru a aplica legea, dupa care liberalii vor reactiona, cerand respectarea legalitatii. Opozitia va promova o noua sedinta extraordinara de consiliu local, solicitand anularea contractului cu americanii. Deputatul aradean a dat de inteles ca stie mai multe amanunte despre pretinsul investitor american, dar acorda inca un ragaz executivului sa reactioneze in sensul aplicarii hotaririi de guvern nr. 105.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Ecologizarea vamii a adus 400 de milioane de lei in trei zile

Taxa de ecologizare a vamilor va aduce venituri importanteTaxa de ecologizare, proaspat introdusa in vami, a adus in buzunarul Consiliului Judetean, numai la vama Nadlac si in numai trei zile, 400 de milioane de lei. Reprezentantul institutiei la Nadlac ne-a declarat ca CJA estimeaza sa adune intr-o luna peste 2,5 miliarde de lei.
Taxa de ecologizare provoaca, insa, nemultumirea soferilor de TIR, care sustin ca platesc 250 de mii de lei, dar nu li se ofera nimic in schimb. "Nu avem toalete,  nu avem hartie, curatenia lasa de dorit, dar eu tot platesc 250 de mii de lei. Inainte plateam taxa de salubrizare si tot nu ni se oferea nimic", ne-a declarat un sofer.
Vama, Politia de Frontiera si cea Rutiera au pus ochii pe banii consiliului, incercand deja  sa-i dirijeze in alta parte: construirea unei parcari pentru TIR-urile care asteapta la vama, schimbarea sistemului de iluminare in zona, montarea de toalete ecologice, etc. Alaturi de Prefectura, institutiile in cauza au cerut sa vada caietul de sarcini legat de taxa ecologica (destinat firmei care se va ocupa de salubrizare). Reprezentantul CJA in vama sustine, insa, ca banii incasati nu pot fi dirijati in alta  parte, ci vor fi folositi strict pentru ecologizare.

Adriana Barbu - Observator

  • AJOFM a angajat luna trecuta peste o suta de absolventi

Purtatorul de cuvant AJOFM - Claudia Miutescu anunta incadrarea multor tineri in muncaCei mai multi au studii superioare
Prin Agentia Judeteana pentru Ocuparei Fortei de Munca Arad si-au gasit un loc de munca peste o suta dc absolventi. Imbucurator este faptul ca mai bine de 70 de tineri cu studii superioare si-au gasit o slujba pe masura pregatirii. Peste 50 dintre ei au obtinut posturi de medici rezidenti in municipiu, dar si in judet. Acestia s-au angajat in cursul lunii ianuarie la Spitalul Judetean sau in Lipova. "Opt dintre cei angajati au absolvit liceul, sase au studii postliceale, iar 14 au absolvit o scoala profesionala"- a declarat Claudia Miutescu, purtatorul de cuvant al AJOFM. Tot in cursul lunii ianuarie, au fost angajate sase persoane cu varste peste 50 de ani, cea mai in varsta persoana fiind de 56 de ani, care a primit un post de muncitor necalificat in cadrul societatii SC Betino Com. Conform informatiilor furnizate de AJOFM, luna trecuta au fost angajate 22 de persoane care sunt unici intretinatori de familie. "De curand s-au incheiat opt cursuri de calificare, recalificare in meseriile de agent de paza, sudor electric, tapiter, impletitor nuiele si bucatar"- a declarat Claudia Miutescu.

Simona Valan - Agenda zilei

  • Din cauza gerului, presiune scazuta la gaz

In unele zone ale orasului a scazut presiunea la gazIeri dimineata, prefectul Dan Ungureanu i-a convocat la o sedinta pe directorii Trans Gaz, Distrigaz si CET pentru a discuta problemele furnizarii gazelor naturale in municipiu. Temperaturile foarte scazute inregistrate in ultimele zile au condus la scaderea presiunii gazelor, in special pe strazile Trenului si Dorobantilor. Nici pentru perioada urmatoare previziunile meteo nu sunt imbucuratoare, pana in 21 februarie existand posibilitatea ca noaptea sa se inregistreze -15'C. 
La ora actuala in Arad functioneaza doar CET-ul pe lignit, in cadrul celui pe hidrocarburi reducandu-se activitatea la un singur cazan care incalzeste pacura. Prima masura luata consta in restrictionarea la gaze a rnarilor consumatori pentru a asigura in acest fel o presiune mai buna a gazului din gospodariile aradenilor. Varianta aleasa a redus consumul in ultima zi de la 5500 la 3000 metri cubi. Oficialitatile locale sustin ca situatia este sub control, neexistand riscul ca Aradul sa ramana fara gaze. "Nu se poate vorbi de o situatie critica; e doar o perioada mai dificila pe care cu siguranta, o vom depasi cu succes", precizeaza prefectul Ungureanu. Problemele presiunii la gaze aparute in ultimele zile se datoreaza in mare parte situarii orasului la capat de coloana si de faptul ca Aradul este singurul municipiu din tara care nu beneficiaza de un sistem de dubla alimentare cu gaze. Directorul Distrigaz, Ovidiu Nila, se arata insa foarte optimist in ceea ce priveste proiectele pentru anul in curs. "Ne aflam in stadiul de proiect a construirii a trei tronsoane de conducte in zona aeroportului, pe o distanta de 1,4 km, intre CET si Fabrica de bere, pe 6,5 km si 1,1 km in Zona industriala Est. Aceste investitii, care se ridica la zeci de miliarde lei, vor aduce cu siguranta un confort mai sporit al locuitorilor Aradului." 
Posibilele probleme legate de furnizarea gazului pot fi sesizate la dispeceratul Distrigaz, la telefoanele 236928, 256928. 

Madiana Popescu - Adevarul

  • FILMELE SAPTAMANII

Dacia - 14 februarie - 21 februarie 2003  Nasul stresat - (SUA)
Muresul - 14 februarie - 21 februarie 2003  Afaceri dubioase - (SUA)
Arta - 14 februarie - 21 februarie 2003 - Sala A  Contele de Monte Cristo - (SUA)
Arta - 14 februarie - 21 februarie 2003 - Sala B  Crima de inalta tradare - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]