Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 15 martie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Aradul ocupa primul loc pe tara in domeniul transportului international de marfa

Transportatorii aradeni ocupa locul intai pe taraStatisticile Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), privind numarul de carnete TIR eliberate prin aceasta organizatie, scoate la iveala un fapt meritoriu pentru transportatorii aradeni. Aradul, ca numar de carnete TIR eliberate prin UNTRR in anul 2002, a devansat Bucurestiul, situandu-se pe primul loc pe tara. Reprezentanta UNTRR din Arad a eliberat in total 22.390 carnete TIR, fiind urmata de Bucuresti, cu 19.499 carnete, Arges, ce l7.773 carnete TIR si Oradea, cu 14.130 carnete TIR. 
Potrivit Conventiei TIR, carnetul TIR este un document folosit in transportul international de marfa, care simplifica operatiunile de vamuire in vamile de tranzit de la plecare pana la vama de destinatie. 
Dorin Lungu, vicepresedinte national al UNTRR, care se ocupa de activitatea reprezentantei aradene, ne-a declarat ca anul trecut aceasta a avut incasari de peste 4 miliarde lei si cheltuieli de doar aproximativ 200 milioane lei, fiind cea mai profitabila reprezentanta UNTRR. 
Pentru membrii sai, Uniunia asigura, pe langa eliberarea carnetelor de TIR, posibilitatea de a participa la cursuri, congrese, seminarii, acces la informatii din domeniul rutier, acces la banci de date, acces la sistemul TRANSNET - bursa electronica de transport de marfuri si marfuri pentru transport precum si alte servicii utile transportatorilor rutieri. 
Una din explicatiile pentru avantul luat de transportatori rutieri aradeni in ultimul an este dat si de pozitionarea geografica a judetului Arad, care favorizeaza firmele de transport international de marfa. 

V.A. - Adevarul

  • Interviu cu Edeleni Coloman, directorul Gospodariei Comunale

Directorul GCA - Coloman Edeleni anunta innoirile care vor fi efectuate la strandAbonamentul la strand va costa 600.000 de lei, biletul nu se scumpeste
Pretul intrarii ramane neschimbat: 15.000 de lei. Abonamentele la pret intreg se vor vinde cu 600.000 de lei, cele cu reducere vor costa intre 200.000-300.000 de lei.  Se desfiinteaza biletele de intrare si casieriile.  Va fi repus in functiune toboganul urias, zona bazinului mic al copiilor va fi transformata in spatiu de joaca, perimetrul pentru concerte se ingradeste si va fi folosit si ca parcare. Parcarile si aleile vor fi supravegheate cu camere video.  Strandul a produs anul trecut profit de patru miliarde de lei.
- S-au stabilit noile tarife de intrare la strandul Neptun. Difera acestea de cele de anul trecut?
- Da, oarecum difera, dar nu in linii mari. Anul trecut, cand am preluat eu activitatea, era 15.000 lei intrarea pe strand; anul acesta tot atat va fi. Intrarea insa nu se va face pe baza de bilet, nici macar cu jetoane, ci cu monede: se vor introduce trei monede a 5000 de lei intr-un aparat de taxare. Asa cel putin nu vom mai avea nevoie de casiere la intrare.
- Abonamentele, in schimb, s-au scumpit…
- La pret intreg, costa 600.000 de lei. In acelasi timp pentru studenti, pensionari si elevi este de 300.000 de lei. Mai mult, am avut in vedere pensionarii cu venit sub 2 milioane; pentru ei abonamentul costa 200.000 de lei. Dar va rog sa retineti ca din aceasta suma la noi va ajunge foarte putin, pentru ca legitimatia, respectiv abonamentul va fi un card magnetic, cu o poza imprimata prin tehnica digitala, foarte costisitoare. Pozele se vor face la administratie. Pe langa asta mai percepem 425.000 de lei angajatilor de la firmele de aici, si patronilor. Chiria cabinelor va fi de 350.000 lei.
- Daca vor fi ocolite automatele de intrare si tinerii intra fara sa plateasca?
- Nu intra, pentru ca totul va fi supravegheat. Montam camere video si la intrari, si pe alei. Casetele le pastram timp de o saptamana.
- S-a discutat despre extinderea parcarii.
- Parcarea va costa fi in jur de 20.000 de lei, fata de anul trecut, cand era 30.000. O extindem si pe platoul unde se organizeaza acum concertele, si care va fi pavat.
- Ce surprize vor avea aradenii anul acesta pe strand?
- Surpriza este, in primul rand, ca se renunta la cozile de la intrare, n-o sa mai fie tracasati din pricina biletelor. O alta noutate e felul in care vor fi organizate spectacolele. Va fi imprejmuita zona, construim o scena, de fapt o cladire care la partea de jos o sa aiba grupuri sociale: zece pentru femei, zece pentru barbati. Cei care intra pe strand nu platesc decat pentru strand; cine vrea la spectacol plateste spectacolul, care se va organiza intr-un perimetru inchis. Toata zona din fata scenei va fi pavata, cu canalizare, nu o sa mai stea lumea in apa atunci cand ploua; cand nu va fi spectacol, va fi folosita ca parcare. Va dati seama ca suprafata este uriasa si toata lumea va avea unde sa-si parcheze masina la o suma modica. Parcarea va fi pazita si supravegheata cu sase camere de luat vederi. Pe alee principala nu se va mai putea circula cu masini, camioane. Va fi exclusiv o zona pietonala, iar aprovizionarea se va face pe varianta drumului spre casute. Amenajam o suprafata in spatele WC-urilor, de unde cu electrocarul se va face aprovizionarea la unitatile de alimentatie publica. Inca o noutate este ca punem in functiune toboganul verde; o tura va costa o mie de lei, iar plata se va face tot cu moneda, printr-un automat.
- Care va fi orarul de functionare al strandului?
- Non-stop.
- Cat a fost profitul strandului anul trecut?
- Anul trecut profitul pe strand chiar si pe mine m-a surprins. In 2001 a fost de 1,3 miliarde in 2001, iar in 2002 a fost 4 miliarde si 20 de milioane, in conditiile in care s-au facut si investitii, am luat camere de supraveghere, am facut portile, am marit parcarea, am marit alei.

Andrei Ando - Observator

  • Tinerii din Illinois au lucrat, o saptamana, la Arad

Sportivii americani au facut amenajari in Parcul CopiilorEi s-au implicat in construirea locurilor de joaca in Parcul Copiilor din Arad
Timp de o saptamana, 35 de elevi ai Colegiului Wheaton din Illinois, America s-au aflat la Arad, cu scopul de a amenaja un loc de joaca in Parcul Copiilor. Tinerii americani s-au deplasat in orasul nostru pe cheltuiala proprie si au construit un loc de joaca, dar au si facut curatenie pe malul Muresului, incepand astfel curatenia de primavara.
Prezent la finalizarea lucrarii, primarul Dorel Popa a spus ca "nu este normal sa asteptam americanii sa faca curatenie in orasul nostru. Din pacate, sentimentele civice ale aradenilor sunt perimate. Ar trebui sa fim mai responsabili, sa avem mai multa grija de bunurile noastre, ale tuturor". Materialele necesare constructiei au fost asigurate de Primarie, "umarul fiind pus de americani".
Aceasta actiune nu este singulara, anul trecut alt grup de tineri americani fiind, de asemenea, prezent la Arad. Cei 35 de americani fac parte din echipa de fotbal american a colegiului si au venit in Romania in timpul vacantei lor de o saptamana. De asemenea, o alta echipa de americani din acelasi colegiu este plecata in Somalia, pentru acelasi gen de vacanta activa. Viceprimarul Emanoil Voicu spune ca si-ar dori ca si elevi din Romania sa se implice in astfel de proiecte.
Coordonatorii tinerilor din Statele Unite spun ca astfel de deplasari sunt extrem de benefice, pentru ca au ocazia de a cunoaste tineri de varsta lor din alte tari. De altfel, alaturi de tinerii din SUA au lucrat si tineri din Romania.

Maria Mot - Agenda zilei

  • Padure de salcami pe rampa de gunoi

Pe fosta rampa de gunoi se vor planta salcamiPrimaria Aradului a demarat un program de impadurire a fostei rampe de gunoi a orasului. Societatea de Gospodarie Comunala, subordonata Primariei, va investi aproximativ 200 milioane lei in acest proiect care a demarat ieri. 
Prima faza a proiectului vizeaza plantarea unei centuri de arbori de-a lungul perimetrului fostei rampe. In total se estimeaza ca vor fi plantati aproximativ 1000 arbori, pe trei randuri. Daca acestia vor prinde radacini, peste 2-3 ani, proiectul va continua, prin impaduriri in adancime. 
Inginerul Petru Oprea, de la SGC Arad, ne-a specificat ca in prima etapa vor fi plantati in special salcami, dar si otetari si cenusari, specii care se prind repede si se regenereaza. Dupa realizarea perdelei exterioare de arbori, se vor planta si specii mai valoroase, cum ar fi teiul si carpenul. Suprafata totala a viitoarei paduri este de aproximativ 40 hectare, fiind situata la marginea Aradului, in zona drumului de centura. Rampa de gunoi careia ii va lua locul padurea de salcami a fost data in folosinta in anii '80, dupa care a functionat aproape doua decenii, fara autorizatie, devenind un provizorat care tindea sa se eternizeze. 
Rampa de gunoi a fost teroarea aradenilor, pentru ca a devenit un focar de poluare care a afectat un cartier intreg. Amplasamentul acesteia, rampa fiind marginita de un cimitir, o strada cu case de locuit, alta strada pe care se afla o unitate de productie a firmei "Darimex" si soseaua de centura, a fost de asemenea total nepotrivita pentru depozitarea gunoaielor menajere. Rampa a fost dezafectata de trei ani, gunoaiele fiind acoperite cu pamant.
Impadurirea va avea rolul de protectie si ecologizare a zonei.
Edeleni Coloman, directorul gospodariei comunale din Arad, crede ca singurele probleme cu care se va confrunta vor fi cele legate de hotii care ar putea fura arborii. "Cine stie, poate ca nepotii nostri vor veni aici, peste ani de zile, pentru agrement"- a spus Edeleni Coloman.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Liceenii cu "bulan"

Gardienii fara liceu vor trebui sa isi continue studiileIn Arad, numerosi gardieni publici doresc sa isi termine liceul
Circa 30 de persoane angajate la Corpul Gardienilor Publici Arad au raspuns afirmativ la propunerea de finalizare a cursurilor liceale. Serviciul de personal al CGP centralizeaza, in prezent, datele privind gardienii dornici de scoala. In contextul intrarii in vigoare, anul viitor, a Legii Politiei Comunitare, conform careia personalul trebuie sa detina diploma de bacalaureat, gardienii publici care nu au absolvit studiile medii vor sa se inscrie la cursuri. 
"Gardienilor interesati sa-si completeze studiile li s-a prezentat oferta unor licee, si li s-a sugerat ca ar fi bine sa-si termine studiile", ne-a declarat purtatorul de cuvant al CGP, Lacramioara Mihale.
In prezent, CGP are peste 400 de angajati.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • FILMELE SAPTAMANII

Dacia - 14 martie - 21 martie 2003  Femeia fatala - (SUA- FR - GER)
Muresul - 14 martie - 21 martie 2003  Regatul de foc - (SUA)
Arta - 14 martie - 21 martie 2003 - Sala A  Cinci baieti pentru o fata - (SUA)
Arta - 14 martie - 21 martie 2003 - Sala B  Destul - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]