Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 16 ianuarie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Atentie mare la noul Cod Rutier. Politia rutiera avertizeaza (inca) amical…
Conferinta de presa la sediul Politiei RutierePrima conferinta de presa din 2003 tinuta la sediul Politiei Rutiere a avut ca tema mult discutatul nou Cod Rutier, care va intra in vigoare incepand cu data de 1 februarie, data la care se abroga Decretul 328/1966 privind vechiul cod rutier.
"Deschiderea"
a fost facuta de "rutieristi" de elita, comisar sef  Teodor Lupsa, subcomisar Mircea Cherechean, subcomisar Ioan Rosca, participant fiind si purtatorul de cuvant al politiei municipiului Arad, Emil Motiu.
A fost prezentata, pe scurt, de catre subcomisarul Cherechean, motivatia elaborarii noului Cod Rutier, noutatile legislative, linia principala de urmarire fiind alinierea Romaniei la normele de trafic european.
Comisarul sef  Teodor Lupsa a subliniat ideile cele mai importante care stau la baza acestui nou cod de trafic rutier: "Chiar daca pentru unii conducatori auto Codul Rutier are un aspect draconic, credem ca pedepsele stabilite pentru diverse infractiuni, de la cele mai usoare la cele foarte grave, sunt bine gandite, in scopul prevenirii Noua uniforma a politistului de circulatie accidentelor. O mare importanta se da articolelor legate de consumul de alcool si de substante stupefiante. Din acest punct de vedere, agentii de circulatie vor fi invatati sa recunoasca o persoana aflata sub influenta drogurilor, acest lucru fiind realizat prin invitatia pe care am facut-o medicului legist, Stelian Crisan , la sediul nostru. Se va pune un mare accent pe aparatura, pe logistica, in munca lucratorului la circulatie. Vrem, intr-un viitor cat de cat apropiat, sa rezolvam toate cazurile "pe loc", in sensul ca deja putem folosi etiltestele - care arata concentratia de alcool pe loc, aparatele radar de ultima generatie dotate cu camere video…Sigur ca loc de mai bine este destul, suntem cu modernizarile abia la inceput, dar vom face toate eforturile, dupa intrarea in vigoare a noului cod, sa ne prezentam corespunzator".
Totodata, a fost prezentata, live, pe purtator, noua uniforma a "Circulatiei". Aceasta este formata dintr-o vesta atasabila - detasabila de geaca (cu gluga) de aceeasi culoare, albastru inchis cu gri, pantaloni si cascheta. Geaca are, pe partea stanga, prins un ecuson pe care este inscris gradul. Elementul de noutate il constituie cravata. Echipamentul de lucru al lucratorului de circulatie a fost conceput de mai multi designeri bucuresteni si a fost executat la o casa de moda din capitala.
Atat Politia rutiera, agentii de circulatie, cat si conducatorii auto se afla pe ultimii metri inainte de intrarea in vigoare a noului cod rutier si a sosirii regulamentului de aplicare a acestuia. Deci, de la 1 februarie, drum bun si atentie sporita!

Felicia R. Gheorghe - Observator

  • Aradul a fost prins intr-un generos program al Comunitatii Internationale

Primarul Dorel Popa a anuntat un program international pentru AradCombaterea infractionalitatii, reducerea somajului, cresterea veniturilor populatiei, eliminarea poluarii si imbunatatirea transportului in comun sunt cateva din problemele Aradului. In cadrul unui program de dezvoltare finantat de Comunitatea Internationala se va incerca reducerea efectelor care deriva din aceste probleme.
"Noi suntem printre primele judete din tara care beneficiaza de acest program", a declarat primarul Dorel Popa, dupa ce s-a intors de la Sinaia unde a participat in zilele de 12 si 13 ianuarie la o sedinta a Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR).
Va mai informam ca, pe langa cuprinderea municipiului in programul mai sus mentionat, Dorel Popa a facut lobby la conducerea A.M.R., din al carei comitet director face parte. 
In acest fel, a reusit sa impuna Aradul ca loc de desfasurare a Adunarii Generale a A.M.R. Aceasta se va tine in prima decada a lunii aprilie a.c., cand la Arad sunt asteptati sa soseasca edilii sefi din toate municipiile din tara.

N. Oprean - Adevarul

  • Va mai trece o vreme pana cand McDonald's va afisa din nou... "Cheese"

Pompierii militari au stins incendiul de la McDonald'sIncendiul de la restaurantul McDonald's a produs pagube materiale in valoare de sute de milioane de lei
Prezentam astazi amanunte despre incendiul produs marti seara la restaurantul McDonald's din Arad. Pompierii au intervenit cu doua autospeciale si au lucrat toata noaptea pentru a reusi sa anihileze focarul, care putea provoca in orice moment reizbucnirea focului. Circulatia pe strada Horia a fost blocata datorita fumului inecacios care a cuprins intreaga zona si pentru a preveni eventualele incidente neplacute. La fata locului a fost solicitat si un echipaj al Serviciului de Ambulanta. Pompierii militari au actionat in conditii extrem de grele, fumul inecacios putand provoca intoxicatii. Restaurantul McDonald's a fost distrus in proportie de 60 la suta. Marti seara, in momentul izbucnirii incendiului, in restaurant se aflau aproximativ 100 de persoane, care au fost evacuate imediat. Chiar daca nu au existat victime, pagubele materiale sunt foarte mari. Conducerea restaurantului nu a facut publice valoarea acestora, care se ridica la cateva sute de milioane lei. Pe langa birouri, magazie si marfa care se afla acolo, focul a distrus si o parte a incaperii in care isi desfasoara activitatea Universitatea "Vasile Goldis". Nici cauzele incendiului nu au fost inca facute publice. Se presupune insa ca focul a izbucnit in cauza unei instalatii de aer conditionat care s-a supraincalzit.

Claudiu Oprean - Agenda zilei

  • Aradul nu e pregatit de inundatii

Directorul GCA - Coloman Edeleni declara ca Aradul nu e pregatit pentru eventuale inundatiiMunicipiul Arad este nepregatit pentru inundatiile iminente provocate de topirea zapezii. Aceasta este concluzia desprinsa din trecerea in revista a utilajelor de care dispune societatea de Gospodarire Comunala, una dintre firmele ce vor trebui sa actioneze in cazul inundatiilor. GCA dispune de o vidanja si o pompa, ambele de capacitate scazuta (6, respectiv 24 de metri cubi). "Prioritara este indepartarea zapezii din locurile delicate ale municipiului. In prima faza, am depozitat omatul in cartierul Subcetate, in ideea de a se scurge in santul din jurul Cetatii. Ne-am dat apoi seama ca, la topire, va fi inundata soseaua, ceea ce ar putea creea mari probleme", ne-a declarat Edeleni Coloman, directorul societatii de Gospodarire Comunala. Cetatenii din cartierele joase ale municipiului sunt sfatuiti ca, la topirea omatului, sa curete santurile de deversare a apei pluviale sau, dupa caz, acolo unde ele nu exista, sa le amenajeze.

Ziua de Vest

  • West Petrom este in "final four" West Petrom – KK Hertegovat Bielita 81-52 (24-8, 39-25, 57-38)

Faza din meciul West Petrom - KK Hertegovat BielitaMiercuri, 15 ianuarie, ora 18.00 - Arad – Sala Sporturilor "Victoria" – Spectatori 2000
West Petrom
: Veres (5p, 1x3),  Lapuste  (13p, 2x3), Haskins (9p, 1x3), Haslett  (31p, 3x3), Burlacu (10p, 2x3).
Au mai jucat:  Szijarto  (11p, 3x3), Apostol (2p).
Rezerve: Anghel, Iov, Betea.
Antrenori: Ofer Berkovich, Adrian Budurean si Emerich Davidhazy
Hertegovat: Vukajlovici (2p), Pavlovici (6p, 1x3), Kisici (2p), Sucur (18p, 1x3), Vujovici (1p).
Au mai jucat: Kovacevici (6p), Kapor, Protici (11p, 3x3), Fimici (6p, 1x3), Radovici.
Antrenor: Vojislav Dejici.
Arbitri: Nikos Agadakos (Grecia) – Ismail Ozun (Turcia).
Comisar FIBA: Mihai Aldea (Romania).
Invinsi in partida tur din urma cu o saptamana, la 25 de puncte diferenta, baschetbalistii de la West Petrom au reusit sa obtina calificarea in "final four", dupa ce au castigat mansa secunda cu scorul de 81-52. Desi putini credeau in calificarea echipei pregatite de Ofer Berkovich, Adi Budurean si Emerich Davidahazy, peste 2000 de spectatori au umplut tribunele Salii Polivalente si au sperat ca, impreuna cu jucatorii aradeni, vor trai o frumoasa poveste de baschet. West Petrom a obtinut calificarea, avand in fata un adversar care, chiar daca nu are in componenta jucatori de mare valoare, a aratat ca stie sa se foloseasca la maxim de mijloacele de care dispune, mai mult sau mai putin baschetbalistice.
Startul intalnirii a fost unul fulminant pentru West Petrom, Lapuste deschizand seria punctelor aradene cu un cos de sus. Printr-o aparare agresiva, cu Haskins imbatabil sub panou, petrolistii duc scorul la 14-1 in minutul sase, facand in acest fel ca sperantele spectatorilor in calificare sa creasca exponential. Odata trecuti de "socul" primelor minute, bosniacii au inceput sa faca ceea ce stiu cel mai bine: au fragmentat jocul, si-au  provocat adversarii si au impus un ritm lent de desfasurare a partidei. In acest fel au reusit sa castige sfertul al doilea, scor 15-17, cu toate ca in primele doua minute ale sfertului antrenorul Dejici si Vukajlovici au fost sanctionati cu faulturi tehnice. Sfertul trei a avut o desfasurare asemanatoare cu cel de dinainte, cu ratari incredibile de sub cos ale petrolistilor, cu combinatii previzibile, dar cu o revenire spre final.
Ultimele zece minute de joc au fost tensionate, oaspetii incercand cu disperare sa tina de rezultat, reusind acest lucru doar pana in minutul 26 al meciului. Un minut mai tarziu diferenta din tur a fost recuperata de petrolisti, Haslett inscriind un cos de trei puncte pentru 70-45. Oaspetii nu renunta, se agata de fiecare minge, forteaza in atac si obtin cateva aruncari libere. Tensiunea de final isi spune cuvantul, Sucur marcheaza cele doua libere dar primeste fault tehnic pentru un gest nesportiv si Haslett duce scorul la 76-50. Ramasa fara Vukajlovici si Fimici, care au acumulat cinci greseli, echipa bosniaca rateaza ambele libere de care a beneficiat Kapor si Lapuste pecetluieste soarta calificarii cu o tripla, 79-50, cu 27 de secunde inainte de final.  Oaspetii transforma alte doua libere prin acelasi Sucur, dar  Haslett, autor a 31 de puncte, incheie tabela transformand cu mana sigura cele doua aruncari libere din ultimele secunde de joc. Si astfel meciul se incheie cu victoria si calificarea  BC West Petrom intre cele mai bune patru formatii din Conferinta de sud-est a Europe Regional Challenge Cup.

Marius Herta - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]