Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 16 aprilie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Expo Arad gazduieste trei manifestari.Targul de Pasti si-a deschis portile
Expo Arad a gazduit si salonul de turism estivalViceprimarul Levente Bognar, vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca si suprefectul Florin Remetan au fost invitati sa participe, ieri, la inaugurarea Targului de Pasti, organizat de Camera de Comert Arad. "Expo Arad a devenit  locul in care oricine poate gasi cadoul potrivit pentru cei dragi. Pentru a intregi atmosfera de sarbatoare si primavara, in acelasi timp cu Targul de Pasti se desfasoara si expozitia de flori Gardenia si salonul de turism Estival 2003", a declarat presedintele CCIA, Nicolae Bacanu.
Din cele 68 de firme expozante, doar jumatate sunt din Arad, celelalte venind din alte judete precum si din Ungaria, standurile acestora oferind o gama de produse: bijuterii, confectii, produse alimentare.
Oferta pentru sezonul estival si pentru minivacanta de Pasti este prezentata de 10 agentii de turism aflate in salonul de turism Estival.
Programul conex de astazi cuprinde un spectacolul Ansamblului folcloric al Palatului copiilor, teatru de papusi, prezentare de machiaj, coafura – UCECOM, un concert al gemenelor Ana si Maria Jula, formatia de dans modern Dacisa, Ansamblul folcloric Sanzienele, concert Mani, la ora 15.30, parada rochii de mireasa, iar la ora 18 extragerea premiului.
Transportul vizitatorilor este gratuit si se efectueaza cu autobuze pe traseul Podgoria-Expo Arad si retur.

Marinela Barla - Observator

  • Accident grav langa Vama Turnu

Grav accident inspre Vama TurnuO masina a intrat in plin intr-un utilaj agricol nesemnalizat, aflat pe marginea soselei
Un grav accident de circuliitie s-a produs luni noaptea in apropierea punctului de frontiera Turnu. Doua persoane au ajuns in stare critica la spital dupa ce autoturismul in care se aflau a lovit in plin un utilaj agricol care stationa nesemnalizat pe marginea soselei. Pasagerii se intorceau tocmai de la spital, una dintre victime suferind o criza cu doar cateva ore inainte de producerea accidentului. 
Soferul masinii, Marian Kadar, spune ca nu a vazut utilajul, fiind pur si simplu orbit de farurile unui autoturism care circula din sens opus. 
Codruta Kadar, de 31 de ani, sotia acestuia, care se afla pe locul din dreapta, a fost accidentata foarte grav, femeia fiind transportata de urgenta la spitalul din Timisoara. Soferul a scapat doar cu o zgarietura si cu o sperietura zdravana, iar pasagerul din spate este internat la sectia chirurgie a Spitalului Judetean din Arad. 
Politistii fac in continuare cercetari pentru a trage la raspundere persoana care a parcat neregulamentar utilajul agricol pe soseaua internationala. 

Claudiu Oprean - Agenda zilei

  • Stomatologul care a extras 14 dinti dintr-o "lovitura", gasit nevinovat de Colegiul Medicilor

Stomatologul care a extras 14 dinti tanarului Budulan a fost declarat nevinovatCazul tanarului din localitatea Gurahont caruia i-au fost extrasi 14 dinti, intr-o singura interventie, a ajuns in atentia Colegiul Medicilor din Arad. Membrii Comisiei de stomatologie din cadrul Colegiului Medicilor au stabilit ca medicul care a efecutat operatia este nevinovat.
Reamintim ca Ioan Budulan (20 de ani) a apelat la serviciile medicului stomatolog Tiberiu Oancea pentru ca suferea de infectii la nivelul radacinii dintilor. Acesta din urma i-a propus tanarului sa-si rezolve problema mai rapid si a planificat o singura interventie, pentru extractia a 14 dinti. Pentru a reusi, a apelat la serviciile oferite de spitalul din Gurahont.
Ioan Budulan a fost anesteziat total si medicul a efectuat extractia multipla. Insa, dupa interventie, starea pacientului s-a agravat brusc. El a suferit o hemoragie masiva.
Pentru a fi salvat, a fost transferat de urgenta la Spitalul Judetean din Arad, unde medicii au reusit sa-l stabilizeze. Medicii care l-au tratat au spus ca nu au mai intalnit un asemenea caz, in intreaga lor cariera.
Nici stomatologul care a efectuat interventia nu s-a mai confruntat cu o asemenea situatie. El nu a stiut ca Ioan Budulan suferea de o anemie puternica si, la Gurahont, nu avea nici aparatura necesara pentru a depista afectiunea. El a apelat la spitalul din localitate, tocmai pentru a minimaliza riscurile unei interventii de asemenea anvergura.
In jurul cazului s-au facut numeroase speculatii, ajungand in atentia Colegiului Medicilor Arad, respectiv a Comisiei de stomatologie. Membrii acesteia au luat declaratii de la pacient, medic anestezist, medic stomatolog, pacienti ai doctorului stomatolog.
"Ceea ce a facut medicul este o practica curenta. Unii oameni de la tara se gasesc in asemenea situatii", a declarat seful Comisiei de stomatologie a Colegiului Medicilor Arad, dr. Constantina Costea.
Pentru a nu veni de mai multe ori la stomatolog si pentru a mai alina din suferinta, medicul a acceptat sa-i faca extractia multipla. Pentru a nu exista vreo problema, aceasta s-a efectuat in spital, cu interventia anestezistului.
I-a fost administrat un tratament inainte si dupa extractie. Doar ca pacientului ii mai trebuia administrata plasma, insa a refuzat, pe motive religioase.
"L-am intrebat pe dr.Vasca, medicul care l-a internat, daca viata pacientului a fost vreun moment pusa in pericol. Raspunsul a fost nu", a declarat Constantina Costea.
Mai mult, ea a spus ca au fost exagerari in jurul acestui caz: "Toata extractia a durat trei minute. Asa a declarat si anestezistul".
Pentru a nu mai exista suspiciuni, stomatologul care a efectuat extragerile l-a dus la Timisoara pe pacient, la un laborator specializat. El a solicitat un set complet de analize, ce au fost prezentate la Colegiul Medicilor.

Liliana Brad - Romania Libera

  • Abonament TVR pentru chioscul de ziare

Factura pentru plata abonamentului radio-TV a fost emisa si chioscului de ziare Aplicarea noii prevederi legale care obliga patronii la plata unui abonament radio-TV cu ocazia facturarii consumului de energie electrica imbraca dimensiuni aberante. 
Masura, care a starnit nemultumiri cvasi-generale in randul agentilor economici, este aplicata de-a dreptul ridicol in cazul firmelor de difuzare a presei. Patroana unei asemenea firme care activeaza in Arad s-a trezit pusa in situatia de a plati in plus, pe langa consumul de energie electrica, suma de 2,5 milioane lei, reprezentand contravaloarea abonamentelor radio-TV pentru sediul firmei si pentru fiecare chiosc de difuzare a presei in parte. 
Inutil sa mai amintim ca nu exista nici un aparat radio sau televizor nici la sediul firmei si cu atat mai putin in chioscurile de difuzare a presei care nu indeplinesc nici conditiile de minima siguranta pentru a pastra un televizor peste noapte.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Ieri, la Halmagiu, s-a deschis: Un nou punct de informare europeana

De ieri si Hamagiul are punct de informare europeana - Virtual Arad News (c)2002Ieri, la Halmagiu, a fost inaugurat cel de-al patrulea punct de informare europeana din cele sase cuprinse in proiectul "Retea de centre de informare europeană in regiunea Arad".
Situat intr-un spatiu special amenajat in cadrul Primariei, Punctul de informare europeana Halmagiu va oferi tuturor categoriilor de persoane informatii legate de Uniunea Europeana, de procesul de aderare a Romaniei la UE sau legate de programele de finantare ale Uniunii.
La eveniment au participat primarul Halmagiului, Marin Iorga, consilieri locali, Etelca Nagy, coordonatorul proiectului, Radu Balaneanu, din partea Prefecturii, Amalia Aslau, consilier al CLM Arad, Gheorghe Chiper, consilier al CJ Arad. "Pentru noi e o bucurie că Halmagiul e prins in aceasta retea de centre de informare europeana. Noi am fost prinsi si intr-un alt program european, Integradev, de aceea consider acest punct de informare o continuare a relatiilor cu Uniunea Europeana. Sper ca acest centru să aiba succes, daca vrem sa avem o viata mai buna, daca vom intelege care e menirea lui. Sper ca cetatenii nostri să fie receptivi la informatiile oferite", a declarat primarul Iorga.
Incă un astfel de punct de informare europeana urmează să fie deschis peste cateva zile la Chisineu-Cris, iar un centru de informare va fi inaugurat in Arad, in 8 mai.

Gerlinde Knap - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]