Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 16 august 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Vine apa calda! Pasajul de la Micalaca a  scapat de betoane

Se monteaza liniile de tramvai in zona pasajului de la Micalaca - Virtual Arad News (c)2003Finalizarea lucrarilor la pasajul de la Micalaca care va  face legatura rutiera dintre cele doua zone ale cartierului Micalaca (I si III), sub pasajul CFR,  unde va circula si tramvaiul - stabilita pentru 31 august, a fost intarziata de descoperirea unor munti de beton armat, aproape imposibil de eliminat.
Dupa o saptamana in care muncitorii s-au chinuit sa scape de beton (nimeni nu a stiut ce rol aveau acei munti ingropati), problemele par sa fie eliminate. 
Desi au mai ramas cateva bucati de beton armat, in zonele in care acesta a fost eliminat s-a inceput deja asfaltarea. 
"Azi dimineata inca dadeau cu ciocanul penumatic, asa ca nu pot inca sa estimez cand se vor incheia lucrarile. Cert este ca partea de instalatii s-a finalizat, ca in unele locuri s-a turnat asfalt si ca se monteaza liniile de tramvai", ne-a declarat viceprimarul Voicu. 
In aceste zile se lucreaza  la liniile primare de la CET, fapt pentru care locuitorii zonei nu au apa calda. Se pare ca maine apa ar putea reveni in blocuri, pentru ca lucrarile de racordare sunt aproape de finalizare.

Adriana Barbu - Observator

  • In plin centrul Aradului ornamentele de pe cladiri cad in capul trecatorilor

Fatade cazute in timpul furtunii de noaptea trecutaIn timp ce in centrul Aradului se lucreaza de zor la montarea unor pavele, care sa-i dea aspectul unui oras european, ornamentele aflate pe cladirile din zona constituie un veritabil pericol pentru viata trecatorilor. 
Starea de degradare avansata in care se afla aceste obiecte risca sa facă, oricand victime printre cei care au ghinionul să se afle sub imobilele in cauza. 
O astfel de intamplare a avut loc in noaptea de joi spre vineri, cand bucati ornamentale s-au desprins din imobilul situat la nr. 72, de pe B-dul Revolutiei. 
Din fericire, datorita orei tarzii la care s-a intamplat incidentul, nu a fost prinsa sub ploaia de pietre nici o persoana. 
Desi producerea acestui fapt a pusa pe seama furtunii din acea noapte, astfel de evenimente nu sunt o premiera pentru Arad. 
Inspectoratul in constructii desfasoara in mod constant actiuni de control atentionand proprietarii blocurilor de locuinte si a caselor vechi cu privire la obligatiile care le incumba. 
Potrivit Legii nr. 10/ 1995, privind calitatea in constructii, proprietarii imobilelor sunt oblgati sa execute lucrarile de intretinere si reparatii. Nerespectarea acestor masuri se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 3 si 12,5 milioane lei, dar pana in prezent inspectorii au optat sa desfasoare numai actiuni de informare asupra riscurilor. 
Activitatea lor este ingreunată si de faptul ca multe blocuri nu au constituite asociatii de proprietari. 
"In aceste conditii este greu sa stai de vorba cu toti oamenii din imobil", arata Zamfir Danciu, inspector sef adjunct la Inspectoratul in Constructii.

Dan Roman - Adevarul

  • Capitalul social la Terminalul Cargo a fost marit

Terminalul Cargo este aproape de a-si dovedi utilitateaCele 103,5 miliarde reprezinta valoarea investitiilor realizate de Consiliul Judetean Arad
In urma cu aproape doua luni lucrarile la terminalul Cargo, cel de-al doilea de acest gen din tara, au fost receptionate. Desi trebuia sa inceapa activitatea in luna aceasta, terminalul se confrunta cu o serie de piedici formale, in sensul ca anumite autorizatii se lasa asteptate. Investitia s-a ridicat la peste 2,4 milioane de euro, din care doua milioane au fost asigurati din fonduri europene nerambursabile. Ieri, prin votul consilierilor judeteni, capitalul social la societatea care administreaza terminalul a fost majorat cu valoarea investitiei, circa 103,5 miliarde de lei, CJA detinand in prezent 99,9%. In date si cifre, Terminalul Cargo a insemnat destul de mult: doi ani de munca, 2,4 milioane de euro, o costructie sub forma unei hale, care se intinde pe o suprafata de peste 2700 de metri patrati si alta de 880 de metri patrati, o platforma pentru avioane si una pentru camioane, mai multe utilitati. De ce mai este nevoie? In primul rand, de un operator strain cu "greutate", de finantari si, cel mai important, clienti. Cu toate acestea si cu toti "scepticii" care vad cam negru viitorul terminalului, presedintele CJA, Caius Parpala, este de alta parere: "Terminalul va fi functional in cel mai scurt timp. Mai avem nevoie de un aparat care vine de la Bucuresti. Deja s-au anuntat cativa clienti si operatori straini, astfel ca la finele lunii sau luna viitoare, hala se poate umple cu marfa." Tot ieri a fost marit si capitalul social la SC Aeroportul Arad SA cu suma de 3,3 miliarde de lei, care reprezinta investitii la punctul termic.

Calin Ghinaciu - Agenda Zilei

  • Taranii si-au cerut padurile in strada
Dupa discutia cu prefectul, Aurel Cotocea a hotarat sa mai amane greva foamei Un taran din localitatea aradeana Luncsoara a intrat miercuri in greva foamei, in fata Prefecturii Arad, solicitand urgentarea procedurilor de retrocedare a padurilor in zona, transmite Mediafax. 
Aurel Cotocea s-a instalat in fata Prefecturii intentionand sa nu mai plece decat in momentul in care isi primeste titlul de proprietate, el fiind insotit de alti cativa localnici. 
Protestatarul este chiar presedintele composesoratului din Luncsoara si a recurs la forma de protest pentru ca atat el, cat si alte 160 de familii din localitate, nu si-au primit inca titlurile de proprietate pentru padurile mostenite si revendicate in urma cu cinci ani. 
In discutie se afla o suprafata de peste 1500 de hectare de fond forestier. 
Dupa numai trei ore, insa, Cotocea a renuntat la protest, el fiind primit de prefectul judetului, Dan Ungureanu, care i-a explicat ca trebuie sa masoare si sa identifice fiecare parcela pentru a putea fi pus in proprietate.  
Protestatarii au decis sa mai astepte cateva saptamani, pana cand se vor face masuratorile, iar daca nici atunci nu-si vor primi titlurile de proprietate, ei ameninta ca vor veni in fata Prefecturii cu toate familiile care nu si-au primit padurile in sat.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • "Bay Watch", varianta aradeana 

Prin Crucea Rosie opt stundenti de la UVVG vor asigura asistenta medicala pe litoralOpt voluntari ai Crucii Rosii, filiala Arad, vor acorda, incepand de saptamana viitoare, asistenta medicala in regim de urgenta pe litoral. 
Printre cei plecati in "misiune", se numara si Marcel Lucaciu, directorul serviciului de Protectie Civila din Arad. 
Iudita Cuvineanu, responsabila in Arad cu actiunile Crucii Rosii, a declarat ca "voluntarii sunt pregatiti sa actioneze in cazuri de extrema urgenta, cum ar fi lesinuri, insolatii sau chiar inecuri". 
Acestia vor sta pe litoral zece zile, intr-un program national finantat de Crucea Rosie. 
Echipa aradeana e formata mai ales din studenti la medicina ai Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad
"Cei opt sunt in stare sa acorde pe plaja consultatii, sa faca masuratori ale tensiunii si sa verifice glicemia", a precizat Iudita Cuvineanu. 
De asemenea, ei vor imparti tinerilor prezervative si pliante continand informatii despre raspandirea bolilor cu transmitere sexuala.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • FILMELE SAPTAMANII
Dacia - 16 august - 23 august 2003  Frida - (SUA)
Muresul - 16 august -  23 august 2003  Ce-si doreste o fata - (SUA)
Arta - 16 august -  23 august - Sala A  Harry Potter 2 - (SUA)
Arta - 16 august -  23 august  2003 - Sala B  Cine apasa pe tragaci - (SUA)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]