Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 17 martie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Aradul conduce studentimea din Romania

Irinel Ciocioc de la UAV este noul presedinte al CNSIrinel Ciocioc, seful Ligii Studentilor Universitatii "Aurel Vlaicu" este noul presedinte al Consiliului National al Studentilor
La sfarsitul saptamanii trecute, Universitatea "Aurel Vlaicu" a organizat, in premiera la Arad, lucrarile Consiliului National al Studentilor. C.N.S. este format din presedintii organizatiilor de studenti ai fiecarei universitati de stat din Romania. Consiliul, format din 49 de studenti, se reuneste de doua ori pe an pentru a dezbate problemele cu care se confrunta invatamantul universitar romanesc. In anii precedenti, Consiliul National al Studentilor s-a reunit in cele mai renumite centre universitare din tara, cum ar fi Iasi, Bucuresti, Craiova. "Este o surpriza placuta pentru noi faptul ca am reusit sa organizam la Arad acest eveniment. Este meritul universitatii noastre si in aceeasi masura este rezultatul muncii Ligii Studentilor Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, care a reusit sa convinga Ministerul ca UAV are o organizatie de studenti puternica", spune prof. univ. dr. Lizica Mihut, rectorul UAV. Pe langa discutii privind principiile legii invatamantului si alinierea la invatamantul european, au avut loc in acest an si alegeri la nivelul consiliului. Tot in premiera pentru Arad, Irinel Ciocioc, presedintele Ligii Studentilor Universitatii "Aurel Vlaicu", a fost ales presedintele Consiliului National al Studentilor. Consilierul pentru tineret al primului-ministru, Gabriel Ispas, care a asistat si el la dezbateri, este fostul presedinte al Consiliului National al Studentilor, semn ca aceasta organizatie este o trambulina pentru tinerii cu potential din Romania.
"Sunt foarte fericit ca am fost ales presedinte. Se pare ca si studentii din tara au recunoscut cu aceasta ocazie forta LSUAV si a Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad. In ceea ce priveste discutiile pe care le-am purtat cu presedintii organizatiilor de studenti din tara, la care a participat si secretarul de stat din cadrul MEC, Radu Damian, s-au ridicat probleme reale ale studentilor, pe care vom incerca sa le rezolvam", spune Irinel Ciocioc, presedintele L.S. U.A.V. Arad. De multe ori, Consiliul National a Studentilor se desfasoara impreuna cu Consiliul National al Rectorilor. Studentii ridica foarte multe probleme reale ale invatamantului superior romanesc. Prin organizarea acestor intruniri comune, Ministerul Educatiei si Cercetarii isi propune sa priveasca din interior invatamantul superior.

Claudiu Oprean - Agenda zilei

  • La unitatea de Jandarmi din Vladimirescu - Un nou contingent a depus juramantul militar

Jandarmii si pompierii au depus juramantulSambata, 15 martie 2003, la unitatea de jandarmi din comuna Vladimirescu, s-a desfasurat ceremonia de depunere a jurămantului militar (jandarmi si pompieri) de catre militarii in termen si cu termen redus, incorporati in martie 2003.Despre semnificatia evenimentului, a vorbit invitatilor si tinerilor col. Alexandru Gh. Kis, comandantul Comandamentului Judetean de Jandarmi, magistrat Dan Vasile Ungureanu, prefectul judetului Arad, comisar-sef Ion Taranu, sef serviciu in cadrul Ministerului de Interne.
Ceremonialul a cuprins exercitii de maiestrie ostaseasca, instructie de front, dresaj si actiuni specifice cu caini de serviciu, iar pompierii au prezentat un exercitiu de stingere a unui incendiu. Totodată, jandarmii au prezentat, in final, si modul de actiune a patrulelor pe autovehicule, cu sprijinul unor elemente de ordine publică, pedestre. Toate acestea au fost apreciate la inaltime de catre militari, parinti, prieteni ai acestora, precum si de catre invitati: col. Ioan Sechelea, cdt. Grupului de pompieri Arad, comisar - sef Aurel Moise, adjunct al Inspectoratului judetean de Politie Arad, Simeon Murgu, prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul jud. Arad, col. Avram Catanici, cdt. Garnizoanei Arad, Ioan Pantos, primarul comunei Vladimirescu.

S.B. Micu - Adevarul

  • Motto-ul aurit al Palatului Administrativ e gata de reamplasare

Fostul primar Cristian Moisescu doreste reamplasarea motto-ului pe Primarie - Virtual Arad News (c)2003Cristian Moisescu, fostul primar al Aradului, si-a tinut promisiunea. Pe banii sai, a poleit inscriptia Via, Veritas, Vita (Calea, Adevarul, Viata), care de cativa ani troneaza pe frontispiciul Palatului Administrativ. Domnul Moisescu ne-a declarat ca s-a grabit cu placarea literelor, pentru ca a vrut sa infirme zvonurile potrivit carora inscriptia va disparea de pe cladire. "Numai foitele de aur m-au costat 100 de lire sterline (peste cinci milioane de lei). Nu am cheltuit cu manopera, pentru ca am lucrat impreuna cu fiica mea, Ariana. A fost o operatiune migaloasa, care a durat cateva saptamani, dar am facut-o cu placere" – a subliniat fostul primar. 
In opinia sa, inscriptia Via, Veritas, Vita nu denota numai cultura religioasa, ci confera o aura maiestuoasa Palatului Administrativ. Literele aurite au fost predate Consiliului Judetean, pentru a fi reamplasate.
Potrivit informatiilor noastre, unele voci din Palatul Administrativ se opun inscriptiei, motivand ca nu ar cadra cu aspectul renovat al cladirii. S-a propus chiar sa fie construita din ghips, asemenea stemei de pe fatada. "In opinia mea, daca vrei sa ascunzi o litera, atunci o scrii cu alb, pe fond alb. Nu inteleg de unde aceasta gandire, ce motiveaza aceasta atitudine? Cred ca rationamentul va invinge antipatia, iar literele poleite, care in aceasta forma vor rezista zeci de ani fara sa se oxideze, vor ajunge la locul lor" – a precizat Moisescu.

Flavius Ghender - Observator

  • Anchete in petrolul aradean

Statiile Petrom din zona Nadlac au fost cercetateMai multe statii PECO din Nadlac sunt cercetate, dupa arestarea fostului vicepresedinte PSD Gheorghe Medintu 
Valul de anchete intre benzinari s-a lasat si cu sinuciderea unuia dintre administratori  
Toate statiile de carburanti de la Nadlac, judetul Arad, la granita cu Ungaria, au fost controlate la sange dupa spectaculoasa arestare a vicepresedintelui PSD Gheorghe Medintu, a sefului SN Petrom SA Arad, Dan Gabriel Boric, si in urma sinuciderii cu cantec a lui Dan Ioan Tipei, administrator la o alta benzinarie. Fiind extinse cercetarile asupra tuturor administratorilor care au afaceri in zona, ofiterii de la Serviciul Economic al Inspectoratului de Politie Transporturi Timisoara au descoperit ca firma Petrom SRL Nadlac a derulat activitati comerciale ilicite cu SC Argos SRL din Alexandria.
In perioada ianuarie - martie 2001, de la aceasta firma au fost achizitionate produse petroliere in conditii suspecte. Surse judiciare au afirmat ca patronul firmei din Teleorman, Florinel Dumitrache, de 44 de ani, a achizitionat de la diferite societati comerciale produse petroliere scutite de taxe, care aveau un regim special. El a vandut carburantii prin intermediul statiilor din Nadlac - operatiuni ilicite demontate de inspectorii Garzii Financiare Arad. Ei au stabilit ca, in acest mod, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 2,6 miliarde de lei, reprezentand impozit pe profit si TVA. Intreaga activitate comerciala nu a fost inregistrata in contabilitatea firmei. Totodata, pentru a nu fi identificat, Dumitrache a intocmit formal tot felul de documente fictive, in care apareau alte persoane si alte transporturi decat cele reale. El a fost retinut, fiind introdus in arestul IPJ Timis, in baza unui mandat de 30 de zile emis de procurorii Curtii de Apel Timisoara. 

S.C. - Ziua de Vest

  • Schiopu cu picior de aur

In ultimul minut Farul a invins echipa UTAFarul a castigat la Arad in ultimele secunde de prelungiri
Derby-ul retrogradarii din etapa a 18-a a Diviziei A la fotbal a fost castigat ieri de Farul, care a plecat cu trei puncte de la Arad. Batalia disperarii dintre "textilisti" si "marinari" i-a scos la liman pe ultimii, care au obtinut victoria printr-un gol neasteptat, inscris in ultimele secunde de joc. Partida UTA-Farul a umplut pana la refuz tribunele arenei construite in urma cu 60 de ani de baronul Neumann, dar fanii au urmarit un spectacol mediocru. Fotbalistii celor doua echipe au jucat crispat si - in multe momente - haotic. Rezultatul egal, echitabil dupa evolutia ostilitatilor, a fost stricat de hazard, care i-a suris, de data aceasta, lui Ion Marin.
Senegalezul Thiandoum a purtat manusi la 15 grade Celsius!
Desi la Arad erau ieri dupa-amiaza 15 grade Celsius, iar soarele stralucea pe cer, senegalezul Thiandoum a intrat pe teren cu manusi de piele! Fotbalistul de culoare nu si-a justificat in nici un fel prezenta pe teren, fiind cel mai slab echipier al Farului
Suporterii aradeni si-au incurajat favoritii si cu un taragot
Partida UTA-Farul s-a jucat pe cel mai bun teren din aceasta etapa. La calitatea gazonului a contribuit si vremea frumoasa
Cristian Schiopu, liberoul in varsta de 29 de ani al oaspetilor, a inscris primul gol de cand a venit la Farul Constanta
Ion Marin, antrenorul "marinarilor", si-a salvat scaunul gratie succesului de ieri. "Sapaliga" a obtinut prima victorie intr-un meci oficial de cand a venit la Farul. La final, tehnicianul a recunoscut: "UTA ne-a obligat sa ne baricadam in careu mai ales spre final, cand cei doi atacanti, Njock si Manta, ne-au creat mari probleme. Am reactionat pe contraatac, si prin aceasta victorie am reusit sa ne redresam "adevarul" afectat de esecul suferit etapa trecuta, la Constanta, cu FC National. Intre adversarii de saptamana trecuta si cei de astazi e o diferenta imensa".

Matei Udrea - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]