Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 17 aprilie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Primarul Popa raspunde adversarilor

Presedinte PSD - Dorel Popa a raspuns intrebarilor celorlalte partideDorel Popa, presedintele organizatiei judetene a PSD, a tinut sa raspunda unor intrebari, cu tinta mai mult sau mai putin ironica, adresate de diverse partide politice, referitor la modul de cheltuire a banilor care se vor obtine din emisiunea de obligatiuni. "Fiecare proiect de credit a avut si proiect de investitii. S-a spus clar pentru ce se iau banii si s-a indicat si valoarea. Daca unii au uitat, sa ia inregistrarea sedintelor si sa ne controleze", a declarat liderul pesedist.
Acesta a declarat ca, in luna iunie, ii va invita pe strada Cocorilor pe toti cei care s-au opus contactarii imprumutului, pentru a vedea cine, cu ce bani si in ce conditii va finaliza lucrarea. Dorel Popa a combatut afirmatiile potrivit carora actiunile derulate in anul acesta in cadrul primariei sunt doar proiecte de imagine. "De ce nu au facut si ei demersuri de imagine in ultimul an al mandatului lor? Am fi beneficiat de proiecte care ne-ar fi scutit de o gramada de munca si am fi lucrat doar la aplicarea lor. In schimb, a trebuit sa facem noi studii de 2000 de miliarde de lei", a continuat edilul sef al Aradului. Acesta a luat atitudine in special fata de criticile lui Mihaita Calimente, vicepresedinte PNL, caruia a refuzat insa, sa-i pomeneasca numele. "Limbajul pe care-l afiseaza il caracterizeaza. Omul da ce are. Intentionat nu ii rostesc numele. Daca cineva vrea sa se coboare mai jos, nu are decat. Eu am terminat o scoala si nu e aia de fuga, am alta educatie. Nu pot sa calific un adversar", a incheiat Dorel Popa.

Mihaela Iancu - Observator

  • In privinta colaborarii transfrontaliere: Primaria Arad a castigat un proiect PHARE de peste 52 de mii de EURO

Nora Grosan a vorbit Presei despre cooperarea transfrontaliera cu orasul GyulaCand este vorba de cooperare transfrontaliera, Uniunea Europeana (UE) sprijina cu bani grei proiectele de acest gen. Asa s-a intamplat si cu proiectul Primariei Arad - Panorama Arad-Gyula, care - are un buget de 52,8 mii de EURO, din care 88,6% reprezinta fonduri nerambursabile provenite de la U.E., iar diferenta este asigurata de catre municipiul nostru. 
Obiectivele proiectului Panorama Arad-Gyula sunt: 
* initierea si dezvoltarea turismului transfrontalier intre cele doua orase infratite 
* dezvoltarea resurselor umane in domeniul turismului rural si prestarilor de servicii turistice pentru cele doua zone 
* largirea cooperarii culturale si turistice din regiunea transfrontaliera 
* cresterea gradului de activitate a ofertei turistice din Arad si Gyula. 
Amintim care sunt actiunile care se deruleaza in cadrul acestui proiect: 
1. Realizarea unui studiu al potentialului turistic al Aradului cu imprejurimile sale si al orasului Gyula; 
2. Desfasurarea unui curs de perfectionare pentru ghizi turistici din ambele orase; 
3. Organizarea unui curs de instruire cu tema "Managementul pensiunilor agroturistice" din Zona Arad-Gyula; 
4. Participarea la festivalurile "Zilele Orasului Gyula" si "Zilele Aradului", cu programe cultural artistice; 
5. Organizarea unei tabere montane de instruire de catre partenerul de proiect "Condor Club" Arad cu participarea a 10 tineri din Arad si 10 din Gyula; 
6. Editarea unor materiale bilingve - de promovare turistica a zonei Arad-Gyula. Din aceste generoase actiuni, cateva au fost "bifate" deja, iar cand spunem aceasta ne gandim la participarea aradeana la "Zilele Orasului Gyula", manifestare desfasurata saptamana trecuta in orasul de langa granita cu Romania. "Fara contributia financiara provenita prin acest proiect, vecinii nostri nu ar fi avut posibilitatea sa vada spectacolele deosebit de frumoase ale copiilor de la Clubul Sportiv Urania, ale dansatorilor si formatiei de muzica populara a Casei de cultura a Municipiului Arad sau ale elevilor de la Liceul "Sabin Dragoi" care prin grupul PREZENT, a ridicat sala in picioare", ne-a declarat d-na Nora Grosan, sef birou integrare europeana, din cadrul Primariei Arad.

N. Oprean - Adevarul

  • Primaria Arad scoate din rezerva bugetara 15.000 de euro

CLM va participa la proiectul pentru "Extinderea implementarii Agendei 21 in Romania"Consiliul Local Arad s-a decis sa participe la proiectul "Extinderea implementarii Agendei 21 in Romania", contributia sa obligatorie fiind, ca atare, de 15.000 de euro (co-finantare din bugetul local, suma dislocata de la capitolul "Alte cheltuieli", prin diminuarea rezervei bugetare). Motivatia participarii la acest proiect a fost data, conform primariei, de invitatia de asociere trimisa de Asociatia Municipiilor din Romania, selectarea Aradului (alaturi de alte noua municipii) din cele 40 de candidate, necesitatea cresterii nivelului de dezvoltare economico-sociala a municipiului prin utilizarea programelor de asistenta financiara nerambursabila si, desigur, de necesitatea atragerii de fonduri extrabugetare pentru realizarea obiectivelor prioritare ale orasului. Aradul va primi, ca urmare a participarii la program, asistenta financiara nerambursabila pentru implementare, cele 15.000 de euro urmand a se regasi in proiectul implementat.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • In timp ce Sanevit moare, italienii vor sa produca seringi la Arad

Italienii prezinta interes fata de Sanevit Soarta fabricii de seringi aradene este pusa inca sub semnul intrebarii, desi prin targ circula zvonul ca societatea va trece in cateva saptamani in grija Ministrului Sanatatii. Directorul Mircea Roman sustine ca nu are vesti noi, iar prefectul Dan Ungureanu afirma ca in aceste zile va face o noua interventie pe langa secretarul de stat Sorin Simion, care in momentul vizitei la Arad s-a aratat dispus sa ofere sprijin pentru Sanevit. 
Trecerea societatii in proprietatea Ministerului Sanatatii este vazuta ca singura sansa de relansare (prin scoaterea ulterioara la privatizare) si de eliminare a sabotajul indreptat impotriva Sanevit. 
Cererea de seringi de pe piata, negata de multi, este confirmata de interesul manifestat de italieni - chiar in judetul nostru (in Chisineu Cris) - in productia de seringi.
AVAB nu a renuntat insa pe deplin la valorificarea Sanevitului. Presedintele AVAB, Ionel Blanculescu, a participat, saptamana trecuta, la Viena, la Forum Invest Economic Summit: Integrare Europeana, unde a invitat oamenii de afaceri austrieci sa investeasca in Romania. 
In acest context, Ionel Blanculescu a prezentat cateva dintre cele mai atractive posibilitati de investitii din portofoliul AVAB printre care si SC Sanevit SA Arad.

A. Barbu, M. Barla - Observator

  • Jucatori la pamant, antrenori in plop

Antrenorul Nunweiller in timpul meciului cu timisoreniiPartida capitala cu Poli AEK nu a fost inca stearsa cu buretele din memoria jucatorilor de la UTA. Nici nu avea cum, atunci cand astazi esti pus sa joci intr-un fel, maine altfel, cand esti jucator de banda, apoi central, si invers. Astazi, intr-o sedinta extraordinara, se va decide daca Nunweiller mai ramane antrenorul echipei. Surse din cadrul clubului au confirmat faptul ca acesta a incasat aproape in totalitate valoarea contractului sau, astfel ca o despartire de "Batrana Doamna”, care a ajuns ciuca batailor si datorita pregatirii pe care "domnul antrenor" a realizat-o, nu ar fi pentru el un capat de tara. Intrebat daca se asteapta la o demisie sau la o demitere, Emanoil Gherghel, directorul clubului a raspuns: "este momentul pentru o analiza si orice este posibil”, iar despre sansele UTA-ei de salvare de la retrogradare: "atata timp cat traiesti, mai exista o sansa."
Pana sacrificat
Din moment ce principalul a refuzat prezenta in fata ziaristilor, trebuia gasit un inlocuitor. Secundul Costel Pana a incercat sa de-a explicatii pe jumatate, cu privirea in pamant: "ma tem ca dupa acest rezultat avem sanse foarte mici pentru a ne salva si nu ne ramane decat sa jucam si sa adunam puncte. Nu sunt mandru pentru acest rezultat". Echipa va pleca astazi spre Craiova, unde este exclusa o formula cu trei atacanti, cand nu mai e nimic de pierdut, nici macar onoarea, motivul fiind urmatorul: "nu intotdeauna cand joci cu trei varfuri castigi meciul". Ii reamintim lui Pana ca, in urma cu doar o saptamana, FC Brasov a avut vreo zece ocazii clare de gol, tocmai cu trei oameni in avanposturi. De remarcat ca cei trei jucatori care au fost avertizati in partida de miercuri, Varga, Baldovin si Marius Popescu nu vor evolua in partida de la Craiova, din cauza cumului de cartonase galbene.
"Sa vina Politia"
O mana de oameni a incercat sa discute cu diriguitorii ros-albilor, la doua ore de la meciul cu Poli AEK. Deoarece au creat o atmosfera exemplara pe stadion, apreciata si de Gigi Multescu la finele disputei, conducerea clubului a considerat de cuviinta sa nu acorde din timpul pretios celor care au purtat UTA de atatea ori spre victorie. Prin urmare, nervii sau disperarea au recurs la apelarea fortelor de ordine, cu toate ca lumea era mai mult decit pasnica: „pentru ca noi ajutam echipa si nu insemnam nimic pentru ei, nici ei nu mai inseamna ceva pentru noi”, au tinut sa afirme spectatorii.
Gigi Multescu: "Si maine vin la UTA!"
La finalul meciului de miercuri, pentru antrenorul care a reusit prima victorie pentru Poli AEK in acest retur, un ochi radea, altul plangea. "UTA este o parte din inima mea si as reveni oricind, numai sa fiu contactat. Mi-am facut datoria acum 14 ani, cand am antrenat aici, iar acum imi fac datoria la Timisoara", a spus antrenorul timisorenilor. Multescu a ramas placut surprins de spectatorii aradeni, care i-au scandat numele: "cea mai mare surpriza pentru mine este modul in care am fost primit de publicul din Arad", a mai spus Multescu si a apreciat ca mai are mult de lucru la Poli AEK: "abia am inceput sa ii cunosc. Sper sa fie totul bine la sfirsit", a mai spus tehnicianul.
Chitescu dezamagit
Leo Chitescu, omul care a inscris golul victoriei din tur (3-4) nu a fost acum nici macar pe banca de rezerve. "Sunt foarte trist ca nu am prins lotul de 18", a spus jucatorul care a evoluat in meciul de tineret, incheiat cu o zi inainte, cu acelasi scor, 0-1.
"Vrem banii pe tricouri"
Conducerea clubului UTA a pus in vanzare in aceasta saptamana in jur de 1000 de tricouri in dungi, inscriptionate cu numarul si numele jucatorilor, la pretul de 200. 000 lei bucata. Pana inainte de meciul cu timisorenii, se vandusera cam 800 de bucati. Ieri, cativa suporteri au venit langa stadion si, mai in gluma, mai in serios si-au cerut banii inapoi. Numai un pusti era dornic sa achizitioneze unul, dezamagit ca nu mai este "nenea cu biletele".

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]