Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 17 octombrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Blocul mexicanilor si japonezilor

In Vlaicu prin colaborarea Primarie-Takata Petri s-a finalizat un nou blocPeste doi ani, aradenii vor putea licita pentru apartamentele de serviciu ale strainilor
Treizeci si patru de apartamente noi, in cel mai recent finisat bloc de locuinte al municipiului; camere, bucatarii, bai mobilate, coridoare gresiate, parchetate; conditii de locuit care corespund standardelor oricarei tari dezvoltate – asta este bilantul parteneriatului public privat incheiat intre primarie si societatea Takata Petri. 
Investitia, in valoare de 21,6 miliarde de lei, a fost suportata in parte de municipalitate (7,2 miliarde), in parte de societatea comerciala amintita (330 de mii de euro), care timp de doi ani va avea uzufructul blocului, imobilul trecand apoi la municipalitate.
Un loc de refugiu al boschetarilor – santier in lucru de un deceniu – s-a transformat intr-un complex de apartamente pe langa care palesc si mult mediatizatele si cochetele blocuri ANL. Pana si intrerupatoarele sunt din import; 
Takata a facut un exercitiu de forta, dorind sa demonstreze angajatilor sai care vor locui aici ca firma le poarta de grija.
In imobilul de pe Calea Aurel Vlaicu (de langa bisericuta catolica) vor sta mexicani, japonezi, americani si nemti, ne-a declarat Faber Iacob, managerul general al societatii. Apartamentele sunt deja complet mobilate, de la aragaz la candelabru, inclusiv perinite, plapumi si asternuturi.
Comentariul primarului Dorel Popa, legat de inaugurarea blocului, a fost succint, dar expresiv: "Vedeti ce inseamna parteneriat public privat?"
Peste 500 de apartamente intr-un mandat
In ultimii trei ani, in municipiul Arad au fost predate la cheie peste 280 de apartamente noi. Dintre acestea 96 sunt in blocurile ANL din Micalaca, iar majoritatea pe Calea Aurel Vlaicu, intre zona UTA si Piata Fortuna. In blocul Takata si amenajarile interioare corespund exigentelorAnul urmator primaria intentioneaza sa acorde alte 250 de apartamente ANL noi, tot in Micalaca, intr-o zona unde a inceput deja amenajarea utilitatilor si construirea infrastructurii. De asemenea, se poarta tratative pentru cumpararea a alte doua imobile, unde ar urma sa se amenajeze locuinte sociale.
Visul lui Ceausescu, aproape implinit
La masa festiva organizata cu prilejul inaugurarii blocului, unul dintre cei prezenti a remarcat ca prin finalizarea blocului X 42 suntem foarte aproape de a incheia, practic, proiectul initiat de Nicolae Ceausescu de a construi blocuri cat mai multe pe Calea Aurel Vlaicu. X 42 era penultimul din seria celor care urmau sa se finalizeze in respectivul cartier. Blocul de langa el va fi si el terminat in urmatorii ani, arhitectii si constructorii de la ICIM studiind acum daca structura sa de rezistenta a fost afectata in anii in care lucrarea fusese abandonata. 
"Nu vor fi probleme" – a dat asigurari arhitectul Ioan Darida, in vreme ce directorul ICIM, Ioan Faur a subliniat faptul ca nu muta macaraua de pe santier, fiind gata sa reinceapa construirea.
"Nici in vest nu vezi mai mult"
"Blocul X 42 scara C, finalizat prin investitia societatii Takata Petri, este una dintre bijuteriile recente ale Aradului. Pot spune fara sa exagerez ca standardul acestor apartamente este occidental; nici in vest nu vezi mai mult decat atat. Ce este mai important pentru noi e ca peste cativa ani imobilul va fi folosit de municipalitate, orasul castigand astfel inca niste zeci de locuinte frumoase, realizate in mare parte in urma efortului unei firme private"
a declarat Dorel Popa, primarul municipiului

Andrei Ando - Observator

  • Aradul va gazdui cel mai important parteneriat italo-roman

In afaceri italienii prefera AradulComplexul expozitional Expo Arad International va gazdui un eveniment apreciat fi cel mai important parteneriat de afaceri italo-roman. 
Aradul a fost ales de Asociatia Inter-Co-Oper din Italia ca gazda a editiei a doua a manifestarii economice Saptamana "Made in Italy", care se va desfasura intre 28 si 30 octombrie. 
Vor participa 54 agenti economici din Italia si reprezentantii ai conducerilor din sase regiuni italiene, care vor cauta parteneri de afaceri romani.
Delegatie economica italiana la Arad
Prima editie a Saptamanii "Made in Italy" s-a derulat anul trecut, la Timisoara, in organizarea Asociatiei Inter-Co-Oper, cu sprijinul unei firme de promovare din Arad. 
Timisoara a fost aleasa datorita numarului mare de firme italiene din zona, dar si pentru importanta ei in vestul Romaniei, din punct de vedere economic. 
Au participat 20 de firme si cateva regiuni din Italia, dar conditiile oferite nu au fost apreciate de organizatori. 
Francesco de Filippo, presedintele asociatiei italiene, a considerat ca manifestarea trebuie mutata la Arad. 
A contat ca Aradul dispune de complexul expozitional Expo Arad International, dar si ca firma de consultanta Idea Pro, partenera in organizare, are sediul in acest oras. 
Editia din acest an a Saptamanii "Made in Italy", care se va desfasura intre 28 si 30 octombrie, va beneficia de un numar record de participanti. 
Vor fi prezente la Arad 54 firme italiene din domenii de activitate diverse cat si reprezentantii conducerilor regiunilor italiene Lazio, Abruzzo, Basilicata, Marche, Molise si Umbria. 
Francesco de Filippo a apreciat ca este vorba despre cel mai important parteneriat de afaceri romano-italian. 
Italienii doresc sa investeasca in Romania, dar cauta si parteneri pentru productie sau desfacere de produse. 
Pana ieri, au confirmat participarea la saptamana italiana peste o suta de firme romanesti, dar organizatorii cred ca numarul lor va creste in zilele urmatoare. 
Pentru firmele romanesti, participarea la saptamana italiana este gratuita.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Iubitul turc din... valiza frantuzoaicei

Drumul celor doi indragostit s-a intrerupt la CurticiIeri noapte, in jurul orelor 02:00, lucratorii Politiei de Frontiera Curtici s-au intalnit cu un caz ciudat in timp ce verificau un tren rapid ce circula pe ruta Bucuresti-Viena. 
In urma controlului de rutina, au descoperit in valiza unei tinere frantuzoaice un... cetatean turc. 
Lucratorii de la frontiera au intrat la banuieli atunci cand au vazut ca tanara Angelique Joelle C. (22 de ani) era foarte agitata si fuma mult. 
La un control mai amanuntit, dintr-o valiza putin mai voluminoasa a "rasarit" cetatenul turc Cetin K. (35 de ani).
Cei doi sustineau ca sunt casatoriti, dar nu aveau asupra lor nici un document care sa certifice acest lucru. 
Ei au intrat legal in Romania si doreau sa ajunga in Franta. 
Turcul a incercat sa treaca granita in acest mod din cauza faptului ca nu obtinuse viza pentru Spatiul Schengen. 
Comandantul de la P.T.F. Curtici, comisarul Clej Voinescu, a primit cu stupoare vestea. 
"La inceput credeam ca e vorba de o gluma. Prima data am intrebat daca e un cetatean asiatic iar apoi daca e... mort ! Altfel, era greau de inchipuit ca a putut sa incapa intr-o valiza. E adevarat ca a fost un caz mai deosebit, dar noi trebuie sa ne facem datoria indiferent de situatie". 
La randul sau, purtatorul de cuvant al I.J.P.F., subcomisarul Ion Mares, a precizat ca cercetarile vor continua in acest caz.
Dincolo de comicul situatiei, trebuie sa consemnam ca este vorba de un caz trist. 
Doi tineri indragostiti au vrut sa traiasca impreuna intr-o tara prospera si democrata... 
Turcul s-a izbit insa de refuzul primirii vizei... 
In disperare de cauza, a incercat sa faca un gest disperat. 
Consecintele nu vor fi dintre cele mai fericite. 
Ramanem doar cu imaginea celor doi plangand imbratisati, pe bancheta unui tren care nu ii va mai duce pe drumul visat...

Olimpiu Bulzan - Adevarul

  • Pasajul care leaga zonele "700" si "300" a costat un milion de dolari

De ieri prin Pasajul Micalaca trecerea tramvaielor a fost deschisaIeri, in cartierul Micalaca am avut prilejul de a asista la deschiderea oficiala a pasajului CF care face legatura intre strada Voinicilor si strada Nicolae Titulescu, adica intre "zona 700" si "zona 300".
In urma incheierii contractului de executie cu Asociatiei S.C. Edil Constructii S.A Arad si R.A.D.M. Arad in data de 22.11.2002 cu o valoare de contract de 16.8 miliarde lei si o durata de executie de 5 luni, au urmat mai multe etape de construire.
Pe durata lucrarilor s-a mai constatat necesitatea unor lucrari neprevazute cum ar fi: amplasarea unui racord electric la cabina de dispecerat, inlocuirea mansoanelor flexibile cu adaptoare si racorduri de cuplare, de asemenea au mai fost facute modificari la reteaua termica, reteaua de gaz, in cadrul lucrarilor de terasamente pentru drumuri a fost necesara protectia cablurilor telefonice care traversau str. Voinicilor prin realizarea unui canal tehnic, amenajarea trotuarelor din zona, astfel valoarea estimata la finalizarea lucrarilor fiind de 32,3 miliarde lei.
La inaugurare primarul Dorel Popa a fost sustinut de un numar mare de aradeni din cartier dornici sa-si arate multumirea.
De asemenea primarul a dorit sa mentioneze ca acest pnsaj s-ar fi putut realiza si acum patru ani cu bani din bugetul statului daca nu ar fi existat acele conflicte intre primarie si Ministrul Transporturilor, Traian Basescu, care si-a retras ambasada fiind considerat o persoana non grata.
Pe viitor vor mai avea loc cateva modificari si anume: va fi ampasat un sistem de semaforizare deoarece. simpla semnalizare de trafic nu este suficienta, fiind un punct de conflict foarte mare.
Acest proiect este realizat din primul credit de acest fel, care este deschizatorul de porti, deoarece deja exista si alte proiecte care vor fi realizate pe viitor. 

M. Gaicean - Agenda zilei

  • Referendum printre batrani  

In centrele pentru varstnici pensionarilor le-a fost explicata noua constitutiePropaganda pentru referendum a ajuns in Arad si pe ulita pensionarilor. Persoanele de varsta a treia, care frecventeaza cele sapte centre de zi pentru varstnici din Arad, au primit material documentar despre modificarile aduse Constitutiei, pe care urmeaza sa le aprobe prin referendumul de la sfarsitul acestei saptamani.
Noua Constitutie le-a fost explicata batranilor de personal calificat.
Centrele de zi pentru varstnici din Arad sunt frecventate de peste 2350 de batrani.
In aceste centre, ei se aduna si isi petrec timpul cu activitati de club, jocuri, cititul presei si chiar cu activitati cultural-artistice.
Seara, pensionarii inscrisi la aceste centre de zi merg acasa, pentru a reveni a doua zi, pentru alte activitati recreative.
Centrele de zi pentru varstnici nu trebuie confundate cu azilurile de batrani, deoarece pensionarii petrec aici doar cateva ore pe zi si nu raman internati pentru o perioada mai lunga de timp.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]